Certified Data Science Professional

 • 12 dagen
 • 6.580

Tijdens de opleiding Certified Data Science Professional word je opgeleid tot gecertificeerd data scientist met zowel theoretische kennis als praktische ervaring.

Tijdens de opleiding Certified Data Science Professional word je opgeleid tot gecertificeerd data scientist met zowel theoretische kennis als praktische ervaring.

Waarom Eduvision?

Gecertificeerde trainingen

Praktijkcase centraal

Ervaren docenten uit de praktijk

98% klanttevredenheid

Meer dan 150.000 klanten

Kies hier je training

 • Bij een privétraining staat de docent volledig tot jouw beschikking; hierdoor heb je alle gelegenheid om eigen cases in te brengen en daar feedback op te ontvangen. Wil je de training helemaal laten aansluiten bij jouw specifieke wensen, situatie en dagelijkse praktijk? Dan raden we je een maatwerktraining aan. Wil je graag leren van cases van anderen, dan is een klassikale training een goed alternatief. Vraag hier een vrijblijvend voorstel aan voor een (maatwerk)privétraining.
  Privétraining
  Aantal dagen en prijs: in overleg
   Bel mij hierover
   Stuur mij een vrijblijvend voorstel
 • Met een bedrijfstraining kies je voor een training op locatie bij je bedrijf (hoewel ‘extern’ natuurlijk altijd een optie is). Je kunt er in je eentje aan deelnemen, of met één of meerdere collega’s. Wil je dat de training aansluit bij jouw (of jullie) specifieke wensen, situatie en dagelijkse praktijk? Denk dan eens aan een ‘maatwerktraining’.
  Bedrijfstraining
  Aantal dagen en prijs: in overleg
  Voor één of meerdere deelnemers, op de door jou gewenste locatie (maatwerk mogelijk)
   Bel mij hierover
   Stuur mij een vrijblijvend voorstel

Certified Data Science Professional: Inleiding

Big Data is inmiddels de hype voorbij. Het is inmiddels duidelijk dat als je als organisatie toekomstbestendig wilt zijn het toepassen van Big Data noodzakelijk is. Het probleem is echter dat de kennis binnen huidige organisaties vaak ontoereikend is.

Met dit besef stijgt de vraag de gecertificeerde data scientists. De vraag is zelfs zo groot dat men een tekort aan duizenden data scientists verwacht.

Tijdens de opleiding Certified Data Science Professional

Met de opleiding Certified Data Science Professional word je opgeleid tot gecertificeerd data scientist. Tijdens de opleiding krijg je presentaties, documentatiemateriaal, een toolbox, voorbeelden en opdrachten. Je leert meer over statistiek, sampling en visualisatie. Daarnaast maak je kennis met programmeerconcepten voor Big Data, zoals Python. Vervolgens leer je meer over Big Data analysemethoden, zoals machine learning, R en textmining. Ook krijg je inzicht in data opslag en data cleaning. Tot slot gaan we kijken hoe je data science in jouw bedrijf kunt toepassen.

Na deze lesdagen ga je twee dagen aan de slag met opdrachten. De laatste twee dagen staan gereserveerd voor het examen.

Examen Certified Data Science Professional

Gedurende opleiding werk je toe naar het examen. Dit doe je met opdrachten en huiswerk. Daarnaast stel je in overleg een opdracht samen. Het resultaat van deze opdracht presenteer je aan de andere cursisten en de certificeringsboard.

Opzet examen

Het Certified Data Science Professional bestaat uit drie onderdelen.

Onderdeel 1

Het eerste onderdeel omvat 50 multiple-choice vragen die je binnen 2 uur tijd dient te beantwoorden. Daarnaast moet je 2 programmeeropdrachten maken, één in Python en één in R. Voor deze twee opdrachten heb je ook twee uur de tijd.

Onderdeel 2

Voor het tweede onderdeel moet je een praktijkcase uitwerken waarbij je de geleerde theorie toepast.

Onderdeel 3

Tijdens het derde onderdeel presenteer je jouw opdracht. Tijdens deze presentatie moet je stakeholders overtuigen van de door jou gekozen aanpak.

Certified Data Science Professional: Modulen

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

DAG I
Basis statistiek

 • De rol en competenties van de Data ­Science Professional
 • De omgeving van de Data Science ­Professional
 • De wereld van R – R-studio in de datamine R™ toolbox
 • Samples, steekproeven en de meest gangbare hypothese testen

DAG II
Programmeer concepten

 • Basis ideeën van programmeer ­concepten voor Big Data Objectoriëntatie
 • Big Data concepten: map reduce
 • Python

DAG III
Sampling en Visualisatie

 • De theorie van het nemen van steekproeven
 • Social Network Analysis
 • Visualisatie met Gephi en Mondrian (­praktijkopdracht)

DAG IV
Machine learning

 • De meest gangbare learning algoritmen
 • Supervised en unsupervised technieken
 • Classificatie en validatie technieken, ­ensemble methoden

DAG V
Textmining en Natural Language Processing

 • Tekst en search
 • Analyseren van teksten met python ­Natural Language Toolkit (NLTK)
 • Feature extractie
 • Tellen van woorden en woordcombinaties
 • Visualiseren van resultaten

DAG VI
Data opslag, NoSQL, Big Data, Databases en Semantic Web

 • Wat is Big Data?
 • Welke database opties heeft u?
 • Document stores, tuple en triple stores, columnar databases
 • NoSQL XML databases
 • Distributed filesystems, Apache Hadoop ecosysteem
 • Web 3.0 semantic search – Resource Descripting Framework / SPARQL

DAG VII
Data Cleaning en GIS

 • Omgaan met missing data, outliers, etc.
 • Visualiseren van de data om snel inzicht te krijgen
 • GIS Openstreetmap – voorbeelden en oefenen

DAG VIII
Data Science in uw bedrijf

 • Analytics at work
 • Delta model
 • Maturity model

DAG IX
Opdracht

 • Data verzamelen en bewerken
 • Oefenexamen

DAG X
Opdracht

DAG XI en XII
Certified Data Science Professional examen

 • Presentatie van het resultaat van de opdracht voor de certificeringsboard
 • Resultaten van de opdrachten en het Certified Data Science Professional examen

Certified Data Science Professional: Extra info

Docenten

Om de praktijk zo dicht mogelijk te benaderen, werkt Eduvision uitsluitend met docenten die zelf in de praktijk actief zijn. Zij kennen de branche, de klanten en de problemen waar je tegenaan loopt. Daarom zijn zij tijdens deze training je persoonlijke coach. De vakdocent staat volledig tot je beschikking en ondersteunt direct en doelgericht bij je eigen praktijkcase.

Benodigdheden

Om het meeste rendement te halen uit de Certified Data Science Professional verzoeken wij je vriendelijk om je eigen laptop mee te nemen. Hierdoor heb je altijd jouw eigen praktijkcase en opleidingsmateriaal bij de hand en kun je thuis direct verder met je eigen case.

Opleiding Certified Data Science Professional - voorkennis

Voor deze opleiding is geen specifieke voorkennis vereist. HBO werk- en denkniveau wordt wel aangeraden gezien het intensieve karakter van de opleiding. Bovendien is het hebben van kennis en ervaring van de basisprincipes van programmeren en feeling met statistiek een pré.

Certified Data Science Professional: Startdata


Klassikale training

Klassikale trainingen vinden in principe plaats in Utrecht op door ons voorgestelde data. Je kunt je hier telefonisch voor aanmelden of je inschrijven via de website. Bij een klassikale training volg je een opleiding of cursus samen met een aantal medestudenten. Het voordeel van deze setting is dat je kunt leren van andermans cases, tegen het laagst mogelijke tarief.

Bedrijfstraining

Met een bedrijfstraining kies je voor een training op locatie bij je bedrijf (of een andere locatie naar keuze), op een moment dat jou het best uitkomt. Je kunt er in je eentje aan deelnemen, of met één of meerdere collega’s. Wil je dat de training aansluit bij jouw (of jullie) specifieke wensen, situatie en dagelijkse praktijk? Denk dan eens aan een ‘maatwerktraining’. Bel ons gerust voor een vrijblijvend voorstel of vraag er online een aan.

Privétraining

Bij een privétraining staat de docent volledig tot jouw beschikking; hierdoor heb je alle gelegenheid om eigen cases in te brengen en daar feedback op te ontvangen. Wil je de training helemaal laten aansluiten bij jouw specifieke wensen, situatie en dagelijkse praktijk? Dan raden we je een maatwerktraining aan. Wil je graag leren van cases van anderen, dan is een klassikale training een goed alternatief. Bel ons gerust voor een voorstel voor een (maatwerk)privétraining of vraag er online een aan.

Certified Data Science Professional: Tarieven

Tarief

De kosten voor de Certified Data Science Professional bedragen €6.580,- (€7.961,- incl. BTW). Dit betreft het tarief voor deelname aan een klassikale training. Wil je liever een bedrijfstraining of privétraining? Bel ons dan of vraag online een voorstel aan.

Belastingvoordeel voor werkgevers

De wereld om ons heen verandert in hoog tempo: dit komt met name door de snelle ontwikkelingen op het gebied van de informatie-technologie. Wil je in de toekomst in de IT kunnen (blijven) werken, dan is het essentieel om je kennis up-to-date te houden. Met scholing en training vergroot je je kennis én je kansen op de arbeidsmarkt. Voor werkgevers is het belangrijk om over goed opgeleide medewerkers te kunnen beschikken, ook op de langere termijn. ‘Duurzame inzetbaarheid’ en ‘permanente educatie’ staan daarom bij steeds meer bedrijven prominent op de agenda. De overheid stimuleert dit. Daarom kunnen werkgevers een deel van de kosten voor opleiding en training terugkrijgen van de belasting. Per jaar kan dit voordeel oplopen tot € 2.700 per werknemer.

Belastingvoordeel voor particulieren

Betaal je zélf de kosten voor je opleiding, dan zijn deze kosten vaak aftrekbaar van de belasting. Hierdoor kun je je opleidingskosten aanzienlijk verlagen. Daarbij geldt wél dat de studie gericht moet zijn op je huidige werk of op je toekomstige werk of beroep. Het maximale bedrag dat je kunt aftrekken is € 15.000 en er geldt een drempel van € 250.

Ben je benieuwd hoe dit precies zit en wil je meer weten over de mogelijkheden? Kijk dan op www.belastingdienst.nl.

Certified Data Science Professional: Virtuele training

De Certified Data Science Professional online

Wil je de Certified Data Science Professional online volgen? Dat kan! Wij leveren praktijkgerichte virtuele trainingen op maat. De trainer stemt de inhoud van de Certified Data Science Professional speciaal op jou en je collega's af. Het werkt via een online systeem waar je inlogt en vervolgens de trainer en je medecursisten online ontmoet. De trainer doorloopt met jou de lesstof en begeleidt je bij de praktijkopdrachten doordat hij je scherm kan overnemen en met je meekijkt.

Wacht niet langer en neem contact op voor de online Certified Data Science Professional!

Tijdens de opleiding Certified Data Science Professional word je opgeleid tot gecertificeerd data scientist met zowel theoretische kennis als praktische ervaring.

Kies hier je training

 • Bij een privétraining staat de docent volledig tot jouw beschikking; hierdoor heb je alle gelegenheid om eigen cases in te brengen en daar feedback op te ontvangen. Wil je de training helemaal laten aansluiten bij jouw specifieke wensen, situatie en dagelijkse praktijk? Dan raden we je een maatwerktraining aan. Wil je graag leren van cases van anderen, dan is een klassikale training een goed alternatief. Vraag hier een vrijblijvend voorstel aan voor een (maatwerk)privétraining.
  Privétraining
  Aantal dagen en prijs: in overleg
   Bel mij hierover
   Stuur mij een vrijblijvend voorstel
 • Met een bedrijfstraining kies je voor een training op locatie bij je bedrijf (hoewel ‘extern’ natuurlijk altijd een optie is). Je kunt er in je eentje aan deelnemen, of met één of meerdere collega’s. Wil je dat de training aansluit bij jouw (of jullie) specifieke wensen, situatie en dagelijkse praktijk? Denk dan eens aan een ‘maatwerktraining’.
  Bedrijfstraining
  Aantal dagen en prijs: in overleg
  Voor één of meerdere deelnemers, op de door jou gewenste locatie (maatwerk mogelijk)
   Bel mij hierover
   Stuur mij een vrijblijvend voorstel

Certified Data Science Professional: Inleiding

Big Data is inmiddels de hype voorbij. Het is inmiddels duidelijk dat als je als organisatie toekomstbestendig wilt zijn het toepassen van Big Data noodzakelijk is. Het probleem is echter dat de kennis binnen huidige organisaties vaak ontoereikend is.

Met dit besef stijgt de vraag de gecertificeerde data scientists. De vraag is zelfs zo groot dat men een tekort aan duizenden data scientists verwacht.

Tijdens de opleiding Certified Data Science Professional

Met de opleiding Certified Data Science Professional word je opgeleid tot gecertificeerd data scientist. Tijdens de opleiding krijg je presentaties, documentatiemateriaal, een toolbox, voorbeelden en opdrachten. Je leert meer over statistiek, sampling en visualisatie. Daarnaast maak je kennis met programmeerconcepten voor Big Data, zoals Python. Vervolgens leer je meer over Big Data analysemethoden, zoals machine learning, R en textmining. Ook krijg je inzicht in data opslag en data cleaning. Tot slot gaan we kijken hoe je data science in jouw bedrijf kunt toepassen.

Na deze lesdagen ga je twee dagen aan de slag met opdrachten. De laatste twee dagen staan gereserveerd voor het examen.

Examen Certified Data Science Professional

Gedurende opleiding werk je toe naar het examen. Dit doe je met opdrachten en huiswerk. Daarnaast stel je in overleg een opdracht samen. Het resultaat van deze opdracht presenteer je aan de andere cursisten en de certificeringsboard.

Opzet examen

Het Certified Data Science Professional bestaat uit drie onderdelen.

Onderdeel 1

Het eerste onderdeel omvat 50 multiple-choice vragen die je binnen 2 uur tijd dient te beantwoorden. Daarnaast moet je 2 programmeeropdrachten maken, één in Python en één in R. Voor deze twee opdrachten heb je ook twee uur de tijd.

Onderdeel 2

Voor het tweede onderdeel moet je een praktijkcase uitwerken waarbij je de geleerde theorie toepast.

Onderdeel 3

Tijdens het derde onderdeel presenteer je jouw opdracht. Tijdens deze presentatie moet je stakeholders overtuigen van de door jou gekozen aanpak.

Certified Data Science Professional: Modulen

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

DAG I
Basis statistiek

 • De rol en competenties van de Data ­Science Professional
 • De omgeving van de Data Science ­Professional
 • De wereld van R – R-studio in de datamine R™ toolbox
 • Samples, steekproeven en de meest gangbare hypothese testen

DAG II
Programmeer concepten

 • Basis ideeën van programmeer ­concepten voor Big Data Objectoriëntatie
 • Big Data concepten: map reduce
 • Python

DAG III
Sampling en Visualisatie

 • De theorie van het nemen van steekproeven
 • Social Network Analysis
 • Visualisatie met Gephi en Mondrian (­praktijkopdracht)

DAG IV
Machine learning

 • De meest gangbare learning algoritmen
 • Supervised en unsupervised technieken
 • Classificatie en validatie technieken, ­ensemble methoden

DAG V
Textmining en Natural Language Processing

 • Tekst en search
 • Analyseren van teksten met python ­Natural Language Toolkit (NLTK)
 • Feature extractie
 • Tellen van woorden en woordcombinaties
 • Visualiseren van resultaten

DAG VI
Data opslag, NoSQL, Big Data, Databases en Semantic Web

 • Wat is Big Data?
 • Welke database opties heeft u?
 • Document stores, tuple en triple stores, columnar databases
 • NoSQL XML databases
 • Distributed filesystems, Apache Hadoop ecosysteem
 • Web 3.0 semantic search – Resource Descripting Framework / SPARQL

DAG VII
Data Cleaning en GIS

 • Omgaan met missing data, outliers, etc.
 • Visualiseren van de data om snel inzicht te krijgen
 • GIS Openstreetmap – voorbeelden en oefenen

DAG VIII
Data Science in uw bedrijf

 • Analytics at work
 • Delta model
 • Maturity model

DAG IX
Opdracht

 • Data verzamelen en bewerken
 • Oefenexamen

DAG X
Opdracht

DAG XI en XII
Certified Data Science Professional examen

 • Presentatie van het resultaat van de opdracht voor de certificeringsboard
 • Resultaten van de opdrachten en het Certified Data Science Professional examen

Certified Data Science Professional: Startdata


Klassikale training

Klassikale trainingen vinden in principe plaats in Utrecht op door ons voorgestelde data. Je kunt je hier telefonisch voor aanmelden of je inschrijven via de website. Bij een klassikale training volg je een opleiding of cursus samen met een aantal medestudenten. Het voordeel van deze setting is dat je kunt leren van andermans cases, tegen het laagst mogelijke tarief.

Bedrijfstraining

Met een bedrijfstraining kies je voor een training op locatie bij je bedrijf (of een andere locatie naar keuze), op een moment dat jou het best uitkomt. Je kunt er in je eentje aan deelnemen, of met één of meerdere collega’s. Wil je dat de training aansluit bij jouw (of jullie) specifieke wensen, situatie en dagelijkse praktijk? Denk dan eens aan een ‘maatwerktraining’. Bel ons gerust voor een vrijblijvend voorstel of vraag er online een aan.

Privétraining

Bij een privétraining staat de docent volledig tot jouw beschikking; hierdoor heb je alle gelegenheid om eigen cases in te brengen en daar feedback op te ontvangen. Wil je de training helemaal laten aansluiten bij jouw specifieke wensen, situatie en dagelijkse praktijk? Dan raden we je een maatwerktraining aan. Wil je graag leren van cases van anderen, dan is een klassikale training een goed alternatief. Bel ons gerust voor een voorstel voor een (maatwerk)privétraining of vraag er online een aan.

Certified Data Science Professional: Tarieven

Tarief

De kosten voor de Certified Data Science Professional bedragen €6.580,- (€7.961,- incl. BTW). Dit betreft het tarief voor deelname aan een klassikale training. Wil je liever een bedrijfstraining of privétraining? Bel ons dan of vraag online een voorstel aan.

Belastingvoordeel voor werkgevers

De wereld om ons heen verandert in hoog tempo: dit komt met name door de snelle ontwikkelingen op het gebied van de informatie-technologie. Wil je in de toekomst in de IT kunnen (blijven) werken, dan is het essentieel om je kennis up-to-date te houden. Met scholing en training vergroot je je kennis én je kansen op de arbeidsmarkt. Voor werkgevers is het belangrijk om over goed opgeleide medewerkers te kunnen beschikken, ook op de langere termijn. ‘Duurzame inzetbaarheid’ en ‘permanente educatie’ staan daarom bij steeds meer bedrijven prominent op de agenda. De overheid stimuleert dit. Daarom kunnen werkgevers een deel van de kosten voor opleiding en training terugkrijgen van de belasting. Per jaar kan dit voordeel oplopen tot € 2.700 per werknemer.

Belastingvoordeel voor particulieren

Betaal je zélf de kosten voor je opleiding, dan zijn deze kosten vaak aftrekbaar van de belasting. Hierdoor kun je je opleidingskosten aanzienlijk verlagen. Daarbij geldt wél dat de studie gericht moet zijn op je huidige werk of op je toekomstige werk of beroep. Het maximale bedrag dat je kunt aftrekken is € 15.000 en er geldt een drempel van € 250.

Ben je benieuwd hoe dit precies zit en wil je meer weten over de mogelijkheden? Kijk dan op www.belastingdienst.nl.

Certified Data Science Professional: Virtuele training

De Certified Data Science Professional online

Wil je de Certified Data Science Professional online volgen? Dat kan! Wij leveren praktijkgerichte virtuele trainingen op maat. De trainer stemt de inhoud van de Certified Data Science Professional speciaal op jou en je collega's af. Het werkt via een online systeem waar je inlogt en vervolgens de trainer en je medecursisten online ontmoet. De trainer doorloopt met jou de lesstof en begeleidt je bij de praktijkopdrachten doordat hij je scherm kan overnemen en met je meekijkt.

Wacht niet langer en neem contact op voor de online Certified Data Science Professional!

Heb je interesse in onze gratis webinars, tutorials, whitepapers of blogs?
Ik meld me aan voor de nieuwsbrief
Uw inschrijving is verwerkt.