Cursus Magento Professional

 • 5 dagen
 • 2.499
 • Eerstvolgende startdatum 28 september

Gemiddelde waardering

Magento is de nummer één in de open source webshops: verkoopgericht en slim in het gebruik voor zowel bezoekers als eindgebruikers. Het is een uitgebreid, professioneel open-source e-commerce pakket dat volledige controle biedt over het design, inhoud en functionaliteit van een online winkel. Tijdens de Cursus Magento Professional leer je alles wat nodig is om jouw eigen Magento webshop te realiseren.

Magento is de nummer één in de open source webshops: verkoopgericht en slim in het gebruik voor zowel bezoekers als eindgebruikers. Het is een uitgebreid, professioneel open-source e-commerce pakket dat volledige controle biedt over het design, inhoud en functionaliteit van een online winkel. Tijdens de Cursus Magento Professional leer je alles wat nodig is om jouw eigen Magento webshop te realiseren.

Eduvision:

is al 20 jaar thuis in IT & Tech

levert passende oplossingen

vertaalt ‘theorie’ naar ‘praktijk’

biedt antwoord op elk vraagstuk

is pas tevreden als jij dat bent

Kies hier je training

 • Met een bedrijfstraining kies je voor een training die helemaal aansluit bij de specifieke wensen, behoefte en dagelijkse praktijk van jouw bedrijf of organisatie. Je kunt in je eentje deelnemen aan deze maatwerktraining, maar ook met één of meerdere collega’s. Een bedrijfstraining vindt plaats waar je maar wilt: op locatie bij jouw bedrijf of organisatie, ergens in het land of op onze mooie nieuwe trainingslocatie op de Veluwe in Apeldoorn.
  Bedrijfstraining
  Aantal dagen en prijs: in overleg
  Voor één of meerdere deelnemers, op de door jou gewenste locatie (maatwerk mogelijk)
   Bel mij hierover
   Stuur mij een vrijblijvend voorstel
 • De essentie van een privétraining is, dat de trainer volledig tot jouw beschikking staat. Je kunt daarbij kiezen voor een algemeen programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar het is ook mogelijk om de training helemaal te laten aansluiten bij jouw specifieke wensen, behoefte en dagelijkse praktijk. Bij zo’n maatwerktraining wordt het programma helemaal afgestemd op jouw werksituatie, wensen en leerbehoefte. Hierdoor mag je rekenen op maximaal leerrendement.
  Privétraining
  Aantal dagen en prijs: in overleg
   Bel mij hierover
   Stuur mij een vrijblijvend voorstel
 • Wil je de door jou gewenste training liever virtueel (online) volgen? Dat kan via onze ‘remote classroom’. Het verschil met een face-to-face-training is dat de trainer de training op afstand voor je verzorgt. Je kunt daarbij kiezen voor het algemene programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar we kunnen de training ook aanpassen aan je specifieke wensen, behoefte en praktijksituatie. Je volgt je virtuele training in je eentje, met je collega’s of met mensen van andere bedrijven.
  Virtuele training
  (Remote classroom)
  Aantal dagen en prijs: in overleg
   Bel mij hierover
   Stuur mij een vrijblijvend voorstel
 • Bij een klassikale training volg je een opleiding of training samen met een klas van medestudenten. Het voordeel van deze setting is, dat je kunt leren van andermans cases, tegen het laagst mogelijke tarief. De training vindt plaats op een externe locatie, ergens in het land of op onze mooie nieuwe trainingslocatie in Apeldoorn (midden op de Veluwe).
  Klassikale training
  Aantal dagen: 5 dagen / € 2.499 (excl. btw, prijs per deelnemer)
   Bel mij hierover
   Ik wil me inschrijven

  Startdata virtueel (Remote Classroom)

  06-10-2022, Virtueel  
  04-11-2022, Virtueel  
  05-12-2022, Virtueel  
  03-01-2023, Virtueel  
  01-02-2023, Virtueel  

  Startdata op locatie

  28-09-2022, Utrecht  
  28-09-2022, Apeldoorn  
  27-10-2022, Apeldoorn  
  27-10-2022, Utrecht  
  25-11-2022, Apeldoorn  

  Alle startdata

  = STARTGARANTIE

  Deze training gaat zeker door; er zijn voldoende aanmeldingen. Heb je vragen of wil je weten hoeveel plekken er nog beschikbaar zijn? Bel ons dan gerust!

  = NOG GEEN STARTGARANTIE

  Deze training krijgt startgarantie zodra er voldoende aanmeldingen zijn: bel ons om te horen wat de actuele status is of wat op dit moment de alternatieven zijn.

Lees hier hoe anderen deze training waarderen

Cursus Magento Professional

Wat vond u goed? Scope dekt het hele traject voor het inrichten van een webwinkel. Wat vond u niet goed? Er is veel te veel lesstof om in 3 dagen te behandelen. omdat cursus ingekort was van 5 na 3 dagen heeft Kim soms over bepaalde onderwerpen moeten vliegen Ik hoop dat het boek dat ik meegekregen heb de vragen kan beantwoorden welke ik zeker tegen ga komen als ik de diepte in ga tijdens een implementatie van een Magento store.

R. Alflen
Alle beoordelingen

Wat is Magento?

Magento is een open-source content management systeem voor e-commerce websites. Je kunt dus jouw eigen Magento webshop volledig zelf kunnen wijzigen met diverse functies en functionaliteiten. Magento maakt gebruik van de MySQL relationele database management systeem, de programmeertaal PHP en elementen van het Symfony Framework. Binnen het Magento webshop pakket zijn onder andere online betaalkoppelingen, voorraadbeheer, facturatie, meertaligheid en meerdere valuta aanwezig. Via Magento Connect zijn er nog veel meer koppelingen te vinden. Het grote voordeel van Magento is dat het beschikt over tal van functionaliteiten. Wanneer bepaalde functionaliteiten niet aanwezig zijn, kunnen die vaak gevonden worden in de vorm van extensies of plugins.

Tijdens de cursus Magento ga je een eigen Magento webshop beginnen en leer je deze te gebruiken, aan te passen en te beheren door middel van diverse functies, templates en koppelingen.

Cursus Magento Professional: Inleiding

Welkom bij de Cursus Magento Professional

Magento is de nummer één in de nieuwe generatie open source webshops: verkoopgericht en slim in het gebruik voor zowel bezoekers als eindgebruikers. Het is een uitgebreid, professioneel open-source e-commerce pakket dat volledige controle biedt over het design, de inhoud en de functionaliteiten van een online winkel.

Tijdens de cursus Magento

Via het administratie paneel is de gehele webwinkel te beheren, van marketing en zoekmachine optimalisatie tot product- en sales management. Functies zoals tags, productvergelijkingen, reviews en de single-page checkout zullen het aankoopproces van de bezoekers vereenvoudigen. Tijdens deze cursus leer je alles wat nodig is om jouw eigen Magento webshop te realiseren.

Competenties en vaardigheden

Om een goede Magento specialist te worden, werk je tijdens de Cursus Magento Professional aan de volgende competenties en vaardigheden: Magento Server opzet, installatie en configuratie, de Magento Command Line, Magento templates aanpassen, werken met CSS, Magento extensions toevoegen, zoekmachine optimalisatie (SEO) en marketing van jouw Magento webshop.

Tijdens de cursus Magento werk je aan een eigen Magento webshop, die je naar jouw eigen wensen aanpast. Je zult een template bewerken en gebruik maken van stylesheets (CSS). Ook leer je diverse extensions en koppelingen toe te voegen om van jouw Magento webshop een compleet geheel te maken.

Gerelateerd

Cursus Magento Professional: Modulen

De cursus bestaat uit een aantal modulen. Je kunt tijdens de Cursus Magento Professional een shop maken of je huidige shop uitbouwen. In onze lessen werken we standaard met de nieuwste versie van Magento. Indien gewenst kunnen wij ook een cursus verzorgen voor oudere versies (zoals Magento 1). Neem dan contact op voor de mogelijkheden.

Installatie en configuratie

Tijdens deze eerste module ga je aan de slag met de basisinstallatie van Magento. Vervolgens komt de technische configuratie aan bod. Denk hierbij aan databases, paden, templates, talen etc. Aansluitend begin je met de configuratie van jouw webshop. Ook gaan we uitgebreid in op de configuratie van de front- en back-end van Magento.

Templates en CSS

Magento werkt met templates. Dat betekent dat je vrijwel al jouw vormgevingswensen kunt verwerken in de sjablonen van Magento. Magento maakt veelvuldig gebruik van stylesheets (CSS), dus jij kunt moderne webtechnieken toepassen binnen jouw website. Binnen deze module raak je vertrouwd met de opbouw van Magento templates. We werken vanuit een bestaand template om jouw Magento website jouw eigen look and feel te geven.

Extensions en SEO

Inmiddels zijn er vele externe componenten voor Magento beschikbaar. Hierdoor kun je jouw webshop eenvoudig uitbreiden met bijvoorbeeld een betalingskoppeling als IDeal en integreren met jouw bestaande logistieke en financiële systemen. Binnen deze module wijzen we jou de weg door de vele externe componenten die jij kunt gebruiken. Je leert ze te installeren en te beheren. Tenslotte gaan we in op de vele mogelijkheden die Magento biedt voor zoekmachine optimalisatie, hoe je deze binnen Magento optimaal kunt inzetten en algemene e-commerce marketingtips die jij kunt gebruiken voor het succesvol in de markt zetten van jouw webshop.

Alternatief

Wil je liever werken met een ander e-commerce platform? Dan kan je er voor kiezen om een cursus WooCommerce (met WordPress) of een cursus Drupal te volgen! Tijdens de cursus WooCommerce leer je WooCommerce te installeren, diverse WooCommerce themes te gebruiken en zul je een eigen WooCommerce webshop opzetten. Tijdens de cursus Drupal leer je werken met dit CMS (content management systeem) en zul je een eigen Drupal website maken.

Cursus Magento Professional: Extra info

Trainers

Om de praktijk zo dicht mogelijk te benaderen, werkt Eduvision uitsluitend met trainers die zelf in de praktijk actief zijn. Zij kennen de branche, de klanten en de problemen waar je tegenaan loopt. Daarom zijn zij tijdens deze training je persoonlijke coach. Deze vakexpert staat volledig tot je beschikking en ondersteunt direct en doelgericht bij je eigen praktijkcase.

Benodigdheden

Om het meeste rendement te halen uit de Cursus Magento Professional verzoeken wij je vriendelijk om je eigen laptop mee te nemen. Hierdoor heb je altijd jouw eigen praktijkcase en opleidingsmateriaal bij de hand en kun je thuis direct verder met je eigen case.

Discussieer mee!

Ben jij op zoek naar een plek waar je vakinhoudelijke informatie of ervaringen omtrent Magento met medecursisten en professionals kunt delen? Of wil jij je omringen met mede professionals? Word dan lid van de vakgroep voor open source professional van Eduvision en discussieer mee!

Magento ontwikkelingen

Het softwarepakket van Magento is voortdurend in verandering. Er komen steeds meer mensen op de markt die een Magento webshop gebruiken om producten te verkopen. Dat zorgt er voor dat er ook steeds meer eisen en wensen komen. Dit maakt dat Magento zich ontwikkelt en steeds meer Magento extensies aanbiedt. Om een succesvolle marktpositie te behouden, is het belangrijk dat je continu inspeelt op de actuele behoeftes en trends. Ook is het belangrijk om de kwaliteit van jouw Magento webshop te bewaren. Je moet jouw webwinkel optimaliseren om alles uit jouw webshop te kunnen halen. En daarbij kan het ook zo zijn dat er ergens een lek ontstaat in de software. Om zo een lek te dichten is het handig om de laatste versie van Magento te downloaden. Op deze manier zul je grote problemen voorkomen.

Cursus Magento Professional: Beoordelingen

R. Alflen

Wat vond u goed? Scope dekt het hele traject voor het inrichten van een webwinkel. Wat vond u niet goed? Er is veel te veel lesstof om in 3 dagen te behandelen. omdat cursus ingekort was van 5 na 3 dagen heeft Kim soms over bepaalde onderwerpen moeten vliegen Ik hoop dat het boek dat ik meegekregen heb de vragen kan beantwoorden welke ik zeker tegen ga komen als ik de diepte in ga tijdens een implementatie van een Magento store.

T. Choi te Aalst in België

Wat vond u goed? Kennis van de docent en de persoonlijke aanpak. Wat vond u niet goed? Een betere/overzichtelijkere samenvatting van de opleiding zou wel handig zijn.

P. Vrijhoef te Amsterdam

Wat vond u goed? Opleiding sloot aan bij mijn verwachtingen. Goede docent.

Cursus Magento Professional Inhouse

Wat vond u goed?: Ervaren trainer met praktijkvoorbeelden en leerervaring uit eigen praktijk. Boeiende manier van kennisoverdracht.

G.C.J. Appels te Beerse

Wat vond u goed?: De manier van lesgeven. De volledigheid. De kennis van de leeraar en zijn betrokkenheid. Zeer interessant om te zien hoe Magento werkt.

W.P. Roest te Arkel

Wat vond u goed?: De cursus werd op een leuke manier, en met praktijkvoorbeelden gegeven. Er was voldoende ruimte en tijd voor persoonlijke aandacht.

Cursus Magento Professional Inhouse

Wat vond u goed?: Complimenten voor mijn 1 op 1 leraar: die drie dagen vanuit Hasselt (Belgie) naar Amsterdam is gekomen en mij uitstekend uitleg heeft gegeven over Magento. Magento is namelijk een erg intensief programma, komt heel veel bij kijken! Ik kan dan wel zeggen dat ik alles behandeld heb gekregen, maar dat het een enorme hoeveelheid lading is geweest die de afgelopen drie lessen over me heen is gekomen. Het is nu de taak om zelf al die behandelde dingen nog eens rustig na te lopen en mijn gemaakte aantekeningen erbij te pakken.

S. Koops te Hollandscheveld

Wat vond u goed?: veel aandacht per persoon. ivm kleine groep.

R. van Zwieten te Almere

Wat vond u goed?: De persoonlijke begeleiding van de docent.

C. Vanlandeghem te Oudenaarde (België)

Wat vond u goed?: De volledige heldere structuur waarop steeds verder gebouwd werd.

Meer Alle beoordelingen

Klanttevredenheid

Bij Eduvision staat de klanttevredenheid voorop. 98% van onze klanten is tevreden over de gevolgde training. Al meer dan 150.000 cursisten gingen jou voor! Onze klanten spreken niet voor niets hun vertrouwen uit in Eduvision en ruim 95% van alle klanten waardeert de cursus van Eduvision met een 8 of hoger. Wanneer jij de Cursus Magento Professional gevolgd hebt, word je uitgenodigd om een enquête in te vullen. Je kan ons een beoordeling geven over de gehele Cursus Magento Professional en de behandelde modulen, bijvoorbeeld installatie en configuratie van Magento, Magento templates aanpassen en het gebruik van CSS en SEO. Als Magento specialist kan jij ons een beoordeling geven voor de toekomstige Magento developers!

Cursus Magento Professional: Startdata

Kies uit 3 locatie(s) in Nederland. Ook beschikbaar in Antwerpen.Bedrijfstraining

Met een bedrijfstraining kies je voor een training die helemaal aansluit bij de specifieke wensen, behoefte en dagelijkse praktijk van jouw bedrijf of organisatie. Je kunt in je eentje deelnemen aan deze maatwerktraining, maar ook met één of meerdere collega’s. Een bedrijfstraining vindt plaats waar je maar wilt: op locatie bij jouw bedrijf of organisatie, ergens in het land of op onze mooie trainingslocatie op de Veluwe in Apeldoorn. Bel ons gerust voor advies; we denken graag met je mee. Wil je een vrijblijvend voorstel ontvangen? Vraag er dan online een aan.

Privétraining

De essentie van een privétraining is, dat de trainer volledig tot jouw beschikking staat. Je kunt daarbij kiezen voor een algemeen programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar het is ook mogelijk om de training helemaal te laten aansluiten bij jouw specifieke wensen, behoefte en dagelijkse praktijk. Bij zo’n maatwerktraining wordt het programma helemaal afgestemd op jouw situatie, wensen en leerbehoefte. Hierdoor mag je rekenen op maximaal leerrendement. Bel ons gerust voor een (maatwerk)privétraining te bespreken; we denken graag met je mee. Wil je een vrijblijvend voorstel ontvangen? Vraag er dan online een aan.

Virtuele training

Wil je de door jou gewenste training liever virtueel (online) volgen? Dat kan via onze ‘remote classroom’. Het verschil met een face-to-face-training is dat de trainer de training op afstand voor je verzorgt. Je kunt daarbij kiezen voor het algemene programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar we kunnen de training ook aanpassen aan je specifieke wensen, behoefte en praktijksituatie. Je volgt je virtuele training in je eentje, met je collega’s of met mensen van andere bedrijven. Wil je weten wat we op dit gebied precies voor je kunnen betekenen? Bel ons gerust, we denken graag met je mee over de mogelijke oplossingen.

Klassikale training

Bij een klassikale training volg je een opleiding of training samen met een klas van medestudenten. Het voordeel van deze setting is, dat je kunt leren van andermans cases, tegen het laagst mogelijke tarief. De training vindt plaats op een externe locatie, ergens in het land of op onze mooie trainingslocatie in Apeldoorn (midden op de Veluwe). Heb je een vraag? Bel ons gerust; we helpen je graag verder. Je kunt je natuurlijk ook gelijk inschrijven.

Cursus Magento Professional: Tarieven

Tarief

De kosten voor de Cursus Magento Professional bedragen €2.499,00 (excl. €524,79 BTW). Dit betreft het tarief voor deelname aan een klassikale training. Wil je liever een bedrijfstraining of privétraining? Bel ons dan of vraag online een voorstel aan.

Belastingvoordeel voor werkgevers

De wereld om ons heen verandert in hoog tempo: dit komt met name door de snelle ontwikkelingen op het gebied van de informatie-technologie. Wil je in de toekomst in de IT kunnen (blijven) werken, dan is het essentieel om je kennis up-to-date te houden. Met scholing en training vergroot je je kennis én je kansen op de arbeidsmarkt. Voor werkgevers is het belangrijk om over goed opgeleide medewerkers te kunnen beschikken, ook op de langere termijn. ‘Duurzame inzetbaarheid’ en ‘permanente educatie’ staan daarom bij steeds meer bedrijven prominent op de agenda. De overheid stimuleert dit. Daarom kunnen werkgevers een deel van de kosten voor opleiding en training terugkrijgen van de belasting. Per jaar kan dit voordeel oplopen tot € 2.700 per werknemer.

Belastingvoordeel voor particulieren

Betaal je zélf de kosten voor je opleiding, dan zijn deze kosten vaak aftrekbaar van de belasting. Hierdoor kun je je opleidingskosten aanzienlijk verlagen. Daarbij geldt wél dat de studie gericht moet zijn op je huidige werk of op je toekomstige werk of beroep. Het maximale bedrag dat je kunt aftrekken is € 15.000 en er geldt een drempel van € 250.

Ben je benieuwd hoe dit precies zit en wil je meer weten over de mogelijkheden? Kijk dan op www.belastingdienst.nl.

Certificering

Nadat je een cursustraject volledig hebt doorlopen, ontvang je van ons een certificaat. Hiermee kan je aantonen dat je hebt deelgenomen aan de training en deze succesvol hebt afgerond. Je laat zien dat je kennis hebt van het maken van een Magento webshop met een aangepaste Magento template, CSS en koppelingen. Tijdens de Cursus Magento Professional zul je een Magento webshop maken, waarbij je een eigen template zult bewerken en diverse zoekmachine optimalisatie (SEO) en marketing functies zult toevoegen. En vanaf nu mag jij jezelf een professioneel Magento developer noemen!

Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om het certificaat in het Engels te ontvangen, zodat het in het buitenland te gebruiken is.

Arbeidsperspectief

Magento kan gebruikt worden voor grote websites, maar ook voor startende webwinkels. Een Magento webshop is schaalbaar, dus als Magento specialist zou je diverse soorten webshops kunnen ontwikkelen. Vaak wordt er gezocht naar een front-end developer of webdesigner met ervaring in Magento. Wanneer je ook nog kennis hebt van andere e-commerce platforms of content management systemen (zoals WordPress en Drupal) zou je nog veel meer webshops en websites kunnen ontwikkelen. Daarbij is kennis van PHP een pré, want dan nemen je mogelijkheden enorm toe. Het is echter niet per se noodzakelijk.

Cursus Magento Professional: Virtuele training

Wil je de door jou gewenste training liever virtueel (online) volgen? Dat kan via onze ‘remote classroom’. Het verschil met een face-to-face-training is dat de trainer de training op afstand voor je verzorgt. Je kunt daarbij kiezen voor het algemene programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar we kunnen de training ook aanpassen aan je specifieke wensen, behoefte en praktijksituatie. Je volgt je virtuele training in je eentje, met je collega’s of met mensen van andere bedrijven. Wil je weten wat we op dit gebied precies voor je kunnen betekenen? Bel ons gerust, we denken graag met je mee over de mogelijke oplossingen.

Virtuele training: hoe werkt dat?

Bij een virtuele training kun je via een online verbinding op afstand interactief deelnemen aan de training. Dit wordt ook wel ‘remote classroom’ of ‘virtual classroom’ genoemd. Dit werkt net even anders, maar biedt je dezelfde kwaliteit en is net zo effectief als een face-to-face-training.

Dezelfde kwaliteit, net even anders

Uitgangspunt bij een virtuele training is, dat er net zoveel kennis en vaardigheden worden overgedragen als bij een face-to-face-training. Bovendien dient het elk gewenst niveau van interactiviteit te faciliteren. Daarom werken we vanuit Eduvision met diverse systemen (o.a. dat van onze opdrachtgever), die deze doelstelling breed ondersteunen (waaronder Microsoft Teams of Zoom). Als cursist kun je gratis en eenvoudig inloggen, via een app of via het web.

De verschillende systemen bieden o.a. de volgende mogelijkheden:

 • De training volgen met meerdere deelnemers, die je afhankelijk van of ze een camera hebben al dan niet kunt zien.
 • Als deelnemers een microfoon hebben, kunnen ze ook met de trainer praten. De trainer kan aangeven en technisch faciliteren wie er kan praten. Deelnemers kunnen virtueel aangeven dat ze wat willen zeggen; de trainer kan hen vervolgens het woord geven.
 • Deelnemers kunnen meekijken met de trainer en de trainer kan switchen tussen verschillende schermen die hij wil laten zien.
 • Als de deelnemer daar toestemming voor geeft, kan de trainer meekijken op het scherm van de deelnemer (of zelfs het scherm overnemen).
 • Er is vaak een chatfunctie, waarmee vragen of opmerkingen voor iedereen zichtbaar worden op het scherm.
 • Er is soms een opnamefunctie (de trainer bepaalt - rekening houdend met ieders privacy - of die aan- of uitgezet wordt), waardoor je later (een deel van) de training kunt terugkijken.
 • Er kan gebruik gemaakt worden van een whiteboard.
 • Er kunnen bestanden gedeeld worden.

NB: Het is handig als je als cursist beschikt over een microfoon of camera (het eerste meer dan het tweede), maar het is geen must; ook zonder kun je deelnemen aan de training. Wél is het zo dat met name een microfoon de interactiviteit bewerkstelligt. Mocht je geen camera of microfoon op de computer hebben, dan is het ook mogelijk om tegelijkertijd in te loggen met je telefoon, zodat je én duidelijk (lees: groot) beeld hebt én kunt beschikken over microfoon en/of camera.

Magento is de nummer één in de open source webshops: verkoopgericht en slim in het gebruik voor zowel bezoekers als eindgebruikers. Het is een uitgebreid, professioneel open-source e-commerce pakket dat volledige controle biedt over het design, inhoud en functionaliteit van een online winkel. Tijdens de Cursus Magento Professional leer je alles wat nodig is om jouw eigen Magento webshop te realiseren.

Kies hier je training

 • Met een bedrijfstraining kies je voor een training die helemaal aansluit bij de specifieke wensen, behoefte en dagelijkse praktijk van jouw bedrijf of organisatie. Je kunt in je eentje deelnemen aan deze maatwerktraining, maar ook met één of meerdere collega’s. Een bedrijfstraining vindt plaats waar je maar wilt: op locatie bij jouw bedrijf of organisatie, ergens in het land of op onze mooie nieuwe trainingslocatie op de Veluwe in Apeldoorn.
  Bedrijfstraining
  Aantal dagen en prijs: in overleg
  Voor één of meerdere deelnemers, op de door jou gewenste locatie (maatwerk mogelijk)
   Bel mij hierover
   Stuur mij een vrijblijvend voorstel
 • De essentie van een privétraining is, dat de trainer volledig tot jouw beschikking staat. Je kunt daarbij kiezen voor een algemeen programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar het is ook mogelijk om de training helemaal te laten aansluiten bij jouw specifieke wensen, behoefte en dagelijkse praktijk. Bij zo’n maatwerktraining wordt het programma helemaal afgestemd op jouw werksituatie, wensen en leerbehoefte. Hierdoor mag je rekenen op maximaal leerrendement.
  Privétraining
  Aantal dagen en prijs: in overleg
   Bel mij hierover
   Stuur mij een vrijblijvend voorstel
 • Wil je de door jou gewenste training liever virtueel (online) volgen? Dat kan via onze ‘remote classroom’. Het verschil met een face-to-face-training is dat de trainer de training op afstand voor je verzorgt. Je kunt daarbij kiezen voor het algemene programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar we kunnen de training ook aanpassen aan je specifieke wensen, behoefte en praktijksituatie. Je volgt je virtuele training in je eentje, met je collega’s of met mensen van andere bedrijven.
  Virtuele training
  (Remote classroom)
  Aantal dagen en prijs: in overleg
   Bel mij hierover
   Stuur mij een vrijblijvend voorstel
 • Bij een klassikale training volg je een opleiding of training samen met een klas van medestudenten. Het voordeel van deze setting is, dat je kunt leren van andermans cases, tegen het laagst mogelijke tarief. De training vindt plaats op een externe locatie, ergens in het land of op onze mooie nieuwe trainingslocatie in Apeldoorn (midden op de Veluwe).
  Klassikale training
  Aantal dagen: 5 dagen / € 2.499 (excl. btw, prijs per deelnemer)
   Bel mij hierover
   Ik wil me inschrijven

  Startdata virtueel (Remote Classroom)

  06-10-2022, Virtueel  
  04-11-2022, Virtueel  
  05-12-2022, Virtueel  
  03-01-2023, Virtueel  
  01-02-2023, Virtueel  

  Startdata op locatie

  28-09-2022, Utrecht  
  28-09-2022, Apeldoorn  
  27-10-2022, Apeldoorn  
  27-10-2022, Utrecht  
  25-11-2022, Apeldoorn  

  Alle startdata

  = STARTGARANTIE

  Deze training gaat zeker door; er zijn voldoende aanmeldingen. Heb je vragen of wil je weten hoeveel plekken er nog beschikbaar zijn? Bel ons dan gerust!

  = NOG GEEN STARTGARANTIE

  Deze training krijgt startgarantie zodra er voldoende aanmeldingen zijn: bel ons om te horen wat de actuele status is of wat op dit moment de alternatieven zijn.

Cursus Magento Professional: Inleiding

Welkom bij de Cursus Magento Professional

Magento is de nummer één in de nieuwe generatie open source webshops: verkoopgericht en slim in het gebruik voor zowel bezoekers als eindgebruikers. Het is een uitgebreid, professioneel open-source e-commerce pakket dat volledige controle biedt over het design, de inhoud en de functionaliteiten van een online winkel.

Tijdens de cursus Magento

Via het administratie paneel is de gehele webwinkel te beheren, van marketing en zoekmachine optimalisatie tot product- en sales management. Functies zoals tags, productvergelijkingen, reviews en de single-page checkout zullen het aankoopproces van de bezoekers vereenvoudigen. Tijdens deze cursus leer je alles wat nodig is om jouw eigen Magento webshop te realiseren.

Competenties en vaardigheden

Om een goede Magento specialist te worden, werk je tijdens de Cursus Magento Professional aan de volgende competenties en vaardigheden: Magento Server opzet, installatie en configuratie, de Magento Command Line, Magento templates aanpassen, werken met CSS, Magento extensions toevoegen, zoekmachine optimalisatie (SEO) en marketing van jouw Magento webshop.

Tijdens de cursus Magento werk je aan een eigen Magento webshop, die je naar jouw eigen wensen aanpast. Je zult een template bewerken en gebruik maken van stylesheets (CSS). Ook leer je diverse extensions en koppelingen toe te voegen om van jouw Magento webshop een compleet geheel te maken.

Gerelateerd

Cursus Magento Professional: Modulen

De cursus bestaat uit een aantal modulen. Je kunt tijdens de Cursus Magento Professional een shop maken of je huidige shop uitbouwen. In onze lessen werken we standaard met de nieuwste versie van Magento. Indien gewenst kunnen wij ook een cursus verzorgen voor oudere versies (zoals Magento 1). Neem dan contact op voor de mogelijkheden.

Installatie en configuratie

Tijdens deze eerste module ga je aan de slag met de basisinstallatie van Magento. Vervolgens komt de technische configuratie aan bod. Denk hierbij aan databases, paden, templates, talen etc. Aansluitend begin je met de configuratie van jouw webshop. Ook gaan we uitgebreid in op de configuratie van de front- en back-end van Magento.

Templates en CSS

Magento werkt met templates. Dat betekent dat je vrijwel al jouw vormgevingswensen kunt verwerken in de sjablonen van Magento. Magento maakt veelvuldig gebruik van stylesheets (CSS), dus jij kunt moderne webtechnieken toepassen binnen jouw website. Binnen deze module raak je vertrouwd met de opbouw van Magento templates. We werken vanuit een bestaand template om jouw Magento website jouw eigen look and feel te geven.

Extensions en SEO

Inmiddels zijn er vele externe componenten voor Magento beschikbaar. Hierdoor kun je jouw webshop eenvoudig uitbreiden met bijvoorbeeld een betalingskoppeling als IDeal en integreren met jouw bestaande logistieke en financiële systemen. Binnen deze module wijzen we jou de weg door de vele externe componenten die jij kunt gebruiken. Je leert ze te installeren en te beheren. Tenslotte gaan we in op de vele mogelijkheden die Magento biedt voor zoekmachine optimalisatie, hoe je deze binnen Magento optimaal kunt inzetten en algemene e-commerce marketingtips die jij kunt gebruiken voor het succesvol in de markt zetten van jouw webshop.

Alternatief

Wil je liever werken met een ander e-commerce platform? Dan kan je er voor kiezen om een cursus WooCommerce (met WordPress) of een cursus Drupal te volgen! Tijdens de cursus WooCommerce leer je WooCommerce te installeren, diverse WooCommerce themes te gebruiken en zul je een eigen WooCommerce webshop opzetten. Tijdens de cursus Drupal leer je werken met dit CMS (content management systeem) en zul je een eigen Drupal website maken.

Cursus Magento Professional: Beoordelingen

R. Alflen

Wat vond u goed? Scope dekt het hele traject voor het inrichten van een webwinkel. Wat vond u niet goed? Er is veel te veel lesstof om in 3 dagen te behandelen. omdat cursus ingekort was van 5 na 3 dagen heeft Kim soms over bepaalde onderwerpen moeten vliegen Ik hoop dat het boek dat ik meegekregen heb de vragen kan beantwoorden welke ik zeker tegen ga komen als ik de diepte in ga tijdens een implementatie van een Magento store.

T. Choi te Aalst in België

Wat vond u goed? Kennis van de docent en de persoonlijke aanpak. Wat vond u niet goed? Een betere/overzichtelijkere samenvatting van de opleiding zou wel handig zijn.

P. Vrijhoef te Amsterdam

Wat vond u goed? Opleiding sloot aan bij mijn verwachtingen. Goede docent.

Cursus Magento Professional Inhouse

Wat vond u goed?: Ervaren trainer met praktijkvoorbeelden en leerervaring uit eigen praktijk. Boeiende manier van kennisoverdracht.

G.C.J. Appels te Beerse

Wat vond u goed?: De manier van lesgeven. De volledigheid. De kennis van de leeraar en zijn betrokkenheid. Zeer interessant om te zien hoe Magento werkt.

W.P. Roest te Arkel

Wat vond u goed?: De cursus werd op een leuke manier, en met praktijkvoorbeelden gegeven. Er was voldoende ruimte en tijd voor persoonlijke aandacht.

Cursus Magento Professional Inhouse

Wat vond u goed?: Complimenten voor mijn 1 op 1 leraar: die drie dagen vanuit Hasselt (Belgie) naar Amsterdam is gekomen en mij uitstekend uitleg heeft gegeven over Magento. Magento is namelijk een erg intensief programma, komt heel veel bij kijken! Ik kan dan wel zeggen dat ik alles behandeld heb gekregen, maar dat het een enorme hoeveelheid lading is geweest die de afgelopen drie lessen over me heen is gekomen. Het is nu de taak om zelf al die behandelde dingen nog eens rustig na te lopen en mijn gemaakte aantekeningen erbij te pakken.

S. Koops te Hollandscheveld

Wat vond u goed?: veel aandacht per persoon. ivm kleine groep.

R. van Zwieten te Almere

Wat vond u goed?: De persoonlijke begeleiding van de docent.

C. Vanlandeghem te Oudenaarde (België)

Wat vond u goed?: De volledige heldere structuur waarop steeds verder gebouwd werd.

Meer Alle beoordelingen

Klanttevredenheid

Bij Eduvision staat de klanttevredenheid voorop. 98% van onze klanten is tevreden over de gevolgde training. Al meer dan 150.000 cursisten gingen jou voor! Onze klanten spreken niet voor niets hun vertrouwen uit in Eduvision en ruim 95% van alle klanten waardeert de cursus van Eduvision met een 8 of hoger. Wanneer jij de Cursus Magento Professional gevolgd hebt, word je uitgenodigd om een enquête in te vullen. Je kan ons een beoordeling geven over de gehele Cursus Magento Professional en de behandelde modulen, bijvoorbeeld installatie en configuratie van Magento, Magento templates aanpassen en het gebruik van CSS en SEO. Als Magento specialist kan jij ons een beoordeling geven voor de toekomstige Magento developers!

Cursus Magento Professional: Startdata

Kies uit 3 locatie(s) in Nederland. Ook beschikbaar in Antwerpen.Bedrijfstraining

Met een bedrijfstraining kies je voor een training die helemaal aansluit bij de specifieke wensen, behoefte en dagelijkse praktijk van jouw bedrijf of organisatie. Je kunt in je eentje deelnemen aan deze maatwerktraining, maar ook met één of meerdere collega’s. Een bedrijfstraining vindt plaats waar je maar wilt: op locatie bij jouw bedrijf of organisatie, ergens in het land of op onze mooie trainingslocatie op de Veluwe in Apeldoorn. Bel ons gerust voor advies; we denken graag met je mee. Wil je een vrijblijvend voorstel ontvangen? Vraag er dan online een aan.

Privétraining

De essentie van een privétraining is, dat de trainer volledig tot jouw beschikking staat. Je kunt daarbij kiezen voor een algemeen programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar het is ook mogelijk om de training helemaal te laten aansluiten bij jouw specifieke wensen, behoefte en dagelijkse praktijk. Bij zo’n maatwerktraining wordt het programma helemaal afgestemd op jouw situatie, wensen en leerbehoefte. Hierdoor mag je rekenen op maximaal leerrendement. Bel ons gerust voor een (maatwerk)privétraining te bespreken; we denken graag met je mee. Wil je een vrijblijvend voorstel ontvangen? Vraag er dan online een aan.

Virtuele training

Wil je de door jou gewenste training liever virtueel (online) volgen? Dat kan via onze ‘remote classroom’. Het verschil met een face-to-face-training is dat de trainer de training op afstand voor je verzorgt. Je kunt daarbij kiezen voor het algemene programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar we kunnen de training ook aanpassen aan je specifieke wensen, behoefte en praktijksituatie. Je volgt je virtuele training in je eentje, met je collega’s of met mensen van andere bedrijven. Wil je weten wat we op dit gebied precies voor je kunnen betekenen? Bel ons gerust, we denken graag met je mee over de mogelijke oplossingen.

Klassikale training

Bij een klassikale training volg je een opleiding of training samen met een klas van medestudenten. Het voordeel van deze setting is, dat je kunt leren van andermans cases, tegen het laagst mogelijke tarief. De training vindt plaats op een externe locatie, ergens in het land of op onze mooie trainingslocatie in Apeldoorn (midden op de Veluwe). Heb je een vraag? Bel ons gerust; we helpen je graag verder. Je kunt je natuurlijk ook gelijk inschrijven.

Cursus Magento Professional: Tarieven

Tarief

De kosten voor de Cursus Magento Professional bedragen €2.499,00 (excl. €524,79 BTW). Dit betreft het tarief voor deelname aan een klassikale training. Wil je liever een bedrijfstraining of privétraining? Bel ons dan of vraag online een voorstel aan.

Belastingvoordeel voor werkgevers

De wereld om ons heen verandert in hoog tempo: dit komt met name door de snelle ontwikkelingen op het gebied van de informatie-technologie. Wil je in de toekomst in de IT kunnen (blijven) werken, dan is het essentieel om je kennis up-to-date te houden. Met scholing en training vergroot je je kennis én je kansen op de arbeidsmarkt. Voor werkgevers is het belangrijk om over goed opgeleide medewerkers te kunnen beschikken, ook op de langere termijn. ‘Duurzame inzetbaarheid’ en ‘permanente educatie’ staan daarom bij steeds meer bedrijven prominent op de agenda. De overheid stimuleert dit. Daarom kunnen werkgevers een deel van de kosten voor opleiding en training terugkrijgen van de belasting. Per jaar kan dit voordeel oplopen tot € 2.700 per werknemer.

Belastingvoordeel voor particulieren

Betaal je zélf de kosten voor je opleiding, dan zijn deze kosten vaak aftrekbaar van de belasting. Hierdoor kun je je opleidingskosten aanzienlijk verlagen. Daarbij geldt wél dat de studie gericht moet zijn op je huidige werk of op je toekomstige werk of beroep. Het maximale bedrag dat je kunt aftrekken is € 15.000 en er geldt een drempel van € 250.

Ben je benieuwd hoe dit precies zit en wil je meer weten over de mogelijkheden? Kijk dan op www.belastingdienst.nl.

Certificering

Nadat je een cursustraject volledig hebt doorlopen, ontvang je van ons een certificaat. Hiermee kan je aantonen dat je hebt deelgenomen aan de training en deze succesvol hebt afgerond. Je laat zien dat je kennis hebt van het maken van een Magento webshop met een aangepaste Magento template, CSS en koppelingen. Tijdens de Cursus Magento Professional zul je een Magento webshop maken, waarbij je een eigen template zult bewerken en diverse zoekmachine optimalisatie (SEO) en marketing functies zult toevoegen. En vanaf nu mag jij jezelf een professioneel Magento developer noemen!

Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om het certificaat in het Engels te ontvangen, zodat het in het buitenland te gebruiken is.

Arbeidsperspectief

Magento kan gebruikt worden voor grote websites, maar ook voor startende webwinkels. Een Magento webshop is schaalbaar, dus als Magento specialist zou je diverse soorten webshops kunnen ontwikkelen. Vaak wordt er gezocht naar een front-end developer of webdesigner met ervaring in Magento. Wanneer je ook nog kennis hebt van andere e-commerce platforms of content management systemen (zoals WordPress en Drupal) zou je nog veel meer webshops en websites kunnen ontwikkelen. Daarbij is kennis van PHP een pré, want dan nemen je mogelijkheden enorm toe. Het is echter niet per se noodzakelijk.

Cursus Magento Professional: Virtuele training

Wil je de door jou gewenste training liever virtueel (online) volgen? Dat kan via onze ‘remote classroom’. Het verschil met een face-to-face-training is dat de trainer de training op afstand voor je verzorgt. Je kunt daarbij kiezen voor het algemene programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar we kunnen de training ook aanpassen aan je specifieke wensen, behoefte en praktijksituatie. Je volgt je virtuele training in je eentje, met je collega’s of met mensen van andere bedrijven. Wil je weten wat we op dit gebied precies voor je kunnen betekenen? Bel ons gerust, we denken graag met je mee over de mogelijke oplossingen.

Virtuele training: hoe werkt dat?

Bij een virtuele training kun je via een online verbinding op afstand interactief deelnemen aan de training. Dit wordt ook wel ‘remote classroom’ of ‘virtual classroom’ genoemd. Dit werkt net even anders, maar biedt je dezelfde kwaliteit en is net zo effectief als een face-to-face-training.

Dezelfde kwaliteit, net even anders

Uitgangspunt bij een virtuele training is, dat er net zoveel kennis en vaardigheden worden overgedragen als bij een face-to-face-training. Bovendien dient het elk gewenst niveau van interactiviteit te faciliteren. Daarom werken we vanuit Eduvision met diverse systemen (o.a. dat van onze opdrachtgever), die deze doelstelling breed ondersteunen (waaronder Microsoft Teams of Zoom). Als cursist kun je gratis en eenvoudig inloggen, via een app of via het web.

De verschillende systemen bieden o.a. de volgende mogelijkheden:

 • De training volgen met meerdere deelnemers, die je afhankelijk van of ze een camera hebben al dan niet kunt zien.
 • Als deelnemers een microfoon hebben, kunnen ze ook met de trainer praten. De trainer kan aangeven en technisch faciliteren wie er kan praten. Deelnemers kunnen virtueel aangeven dat ze wat willen zeggen; de trainer kan hen vervolgens het woord geven.
 • Deelnemers kunnen meekijken met de trainer en de trainer kan switchen tussen verschillende schermen die hij wil laten zien.
 • Als de deelnemer daar toestemming voor geeft, kan de trainer meekijken op het scherm van de deelnemer (of zelfs het scherm overnemen).
 • Er is vaak een chatfunctie, waarmee vragen of opmerkingen voor iedereen zichtbaar worden op het scherm.
 • Er is soms een opnamefunctie (de trainer bepaalt - rekening houdend met ieders privacy - of die aan- of uitgezet wordt), waardoor je later (een deel van) de training kunt terugkijken.
 • Er kan gebruik gemaakt worden van een whiteboard.
 • Er kunnen bestanden gedeeld worden.

NB: Het is handig als je als cursist beschikt over een microfoon of camera (het eerste meer dan het tweede), maar het is geen must; ook zonder kun je deelnemen aan de training. Wél is het zo dat met name een microfoon de interactiviteit bewerkstelligt. Mocht je geen camera of microfoon op de computer hebben, dan is het ook mogelijk om tegelijkertijd in te loggen met je telefoon, zodat je én duidelijk (lees: groot) beeld hebt én kunt beschikken over microfoon en/of camera.