Big Data Analytics

Wat is Big Data Analytics?

Met Big Data Analytics onderzoek je Big Data om zo verborgen patronen, onbekende correlaties, trends in de markt en consumentenvoorkeuren te ontdekken. Oude data-analysemethoden volstaan alleen niet meer. Daarom maken Big Data analisten gebruik van nieuwe Big Data Analytics technieken. Dit zijn methoden als predictive analytics, data mining en natural language processing.

Big Data Analytics wordt in diverse branches toegepast. Hierbij kun je denken aan retail, financiele diensten, energiebedrijven, maar ook in ziekenhuizen en publieke sector. Big Data Analytics wordt toegepast bij de bekende recommendation engines van Amazonen trendanalyse door social media monitoring. Ook binnen de non-profit sector zijn Big Data analyses van toegevoegde waarde. Zo krijg je met Big Data Analytics inzicht in de effectiviteit van behandelingen bij verschillende mensen met verschillende aandoeningen.

Big Data Analyse voordelen

Big Data Analyse is voor veel bedrijven een uitdaging, omdat Big Data voornamelijk uit ongestructureerde data bestaat. Dit gaat samen met het feit dat men vandaag de dag een toenemende interesse heeft in het verzamelen en analyseren van menselijke communicatie, zoals e-mail, social media en chatberichten.

Maar met interne deskundigheid kom je verder. Met werknemers die Big Data Analysetechnieken, zoals predictive analytics, data mining, en natural language processing, onder de knie hebben, krijg je als organisatie een beeld van de huidige stand van zaken en kun je consumentgedrag bijhouden en voorspellen.

Als je Big Data Analyse als organisatie effectief inzet, kan dat veel voordelen bieden. Zo leiden de analyseresultaten tot meer effectieve marketing, nieuwe omzetkansen en betere consumentenservice. Daarnaast heeft Big Data Analytics toegevoegde waarde in non-profitorganisaties. Zo is het mogelijk om met Big Data Analytics de effectiviteit van overheidsmaatregelen te bepalen, risico’s op ziektes voorspellen, krijg je inzicht in de effectiviteit van behandelingen en kan je je dienstverlening verbeteren. Maar het beste van alles, is dat je door Big Data Analytics data gedreven beslissingen kunt maken die meer zekerheid bieden dan beslissingen die gebaseerd zijn op je gevoel.

Meer weten over Big Data Analytics?

Wil je meer weten over Big Data Analytics? Volg dan de cursus Big Data Analyst bij de Big Data Academy. Dit is de plek waar je opgeleid wordt tot Big Data specialist. Na de cursus ontvang je van ons het Big Data certificaat waarmee je kunt aantonen dat jij zowel inhoudelijke als praktische informatie bezit over verschillende Big Data analysestrategieën, algoritmen en voorspellende modellen.