Single Page Applications met React.js en Javascript

Single Page applications zijn hot. Een webapplicatie moet voelen als een applicatie: dus geen reload van de pagina meer! Natuurlijk, we kennen dit principe al langer, maar het wordt steeds meer toegepast.

React.js is een van de frameworks die momenteel heel hot zijn in de markt. Het framework wordt gebruikt om single page applications te bouwen. Het heeft daarvoor heel veel aan boord wat het leven van de front-end developer makkelijker maakt. React is ontwikkeld door Facebook en wordt o.a. gebruikt voor facebook.com

React.js voelt als applicatiebouw

Het framework zet een pagina op als een applicatie: je definieert voornamelijk wat er moet gebeuren op basis van events. Delen van de pagina reageren op de gebruiker. Het is niet voor niets dat op de site van React gesproken wordt over "A javascript library for building user interfaces": de interactie met de gebruiker staat centraal.

Het framework bevat o.a. een Router (waar moet de gebruiker binnen de applicatie naartoe), een renderer, events, lifecycles en formulierafhandeling.

Javascript als basis

Javascript is meer en meer de basis: het wordt gebruikt aan de front-end bij dit type frameworks, maar ook aan de back-end in de vorm van NodeJS of React Native (link naar andere blogje). Javascript is wel een echte, serieuze taal. Gemakkelijk is het ook niet perse. Je hebt dus gewoon serieus kennis nodig om Javascript te kunnen programmeren.

Kennis opdoen

Zowel React.js als React Native als Javascript bieden wij aan in een aantal cursussen:

Terug