4 simpele manieren om Facebook engagement te verbeteren

Er zijn veel verschillende manieren om je Edgerank te verbeteren. Doel is dat jouw Facebook posts door zo veel mogelijk van jouw fans bekeken worden. Het begint met ‘engagement’. Engagement is vrij vertaald naar het Nederlands: betrokkenheid. Hoe meer fans betrokken zijn bij jouw pagina en bij jouw posts, hoe hoger de waarde Facebook hanteert aan jouw posts. Engagement kun je zien als comments, post likes en shares.

Een post wordt door gemiddelde 15% van al jouw fans bekeken. Om dit omhoog te krijgen zul je actief bezig moeten gaan om jouw engagement te verhogen. Er zijn een aantal simpele manieren om dit al redelijk snel te bereiken:

  1. Multiple choice vragen; Je kunt via Facebook polls een vraag stellen met multiple choice antwoorden. Mensen kunnen met 1 klik deelnemen aan je vraag. Je maakt het jouw fans gemakkelijk om deel te nemen aan jouw poll.
  2. Foto onderschriften; Vaak worden er onder foto’s door de organisatie al een onderschrift geplaatst. Wat is nou mooier dan het creatieve brein van jouw fans te gebruiken. Plaats een foto met de vraag om het onderschrift zelf te bedenken. Je zult zien dat de fans hier gretig gebruik van gaan maken en dit levert vaak goede engagement cijfers op. Let wel op om een uitdagende foto te plaatsen die uiteraard wel dicht bij jouw pagina staat.
  3. Vul aan; Je kunt het je gebruikers gemakkelijker maken door een ‘vul aan’ actie te plaatsen. Je plaats een foto met een halve regel tekst en vraagt de fans om dit aan te vullen. Probeer met de eigen regel tekst niet iedereen een kant op te duwen en een open einde te houden.
  4. Cover foto’s; Gebruik je jouw cover foto goed? Nee?! Een mooi moment om de fans erbij te betrekken. Vraag ze of ze foto’s willen uploaden voor de cover foto’s. Zorg voor een aantal huisregels. Wat is nou gaver dan jouw fan met jouw product op de foto te zien blinken? Heb je veel foto’s binnen gekregen, geef de fans een podium van een week en je bent snel een jaar verder.

Dit zijn 4 simpele manieren die voor iedere Facebook page snel en gemakkelijk te gebruiken zijn. Je kunt in de Facebook insights gaan volgen of steeds meer mensen jouw posts gaan zien en/of je het gemiddelde van 15% gaat behalen en zelfs eroverheen schiet.

Bron: CrowdMedia

Contactgegevens:

CrowdMedia
Ceintuurbaan 15
8022 AW Zwolle
T: 038-7503493
www.crowdmedia.nl
info@crowdmedia.nl

Terug