7 tips om zelf uw website te verbeteren

U wilt meer aanvragen of conversie halen uit uw huidige website? Pas de volgende 7 tips toe op uw website en maak uw website direct beter.

Overigens is een echt goed scorende website onderdeel van uw internet marketing strategie en draagt deze bij aan uw overige bedrijfsdoelstellingen. Voor het beste resultaat maakt u dus een websiteplan waarin zowel uw marketing als overige doelstellingen samenkomen.

1. Telefoonnummer

Uw website wordt in veel gevallen gebruikt voor het vinden van contactinformatie. U waardeert uw bezoekers wanneer u daar rekening mee houdt door rechtsboven uw telefoonnummer te vermelden, op elke pagina.

2. Contactgegevens

Voor overige contactgegevens zullen uw bezoekers op zoek gaan naar de pagina ‘contact’. Op de meeste websites is de pagina ‘contact’ de laatste pagina in het navigatiemenu. Het is daarom verstandig om dat ook te doen, zodat uw bezoekers niet hoeven te zoeken of na te denken.

3. Contactformulier

Het is voor u belangrijk om de drempel tot het opnemen van contact zo laag mogelijk te maken en uw bezoeker in dat proces zo goed mogelijk te ondersteunen. U kunt dit laatste doen door het veld waarin de cursor staat, te benadrukken door bijvoorbeeld een gekleurd lijntje te tonen.

4. Contactformulier #2

Mensen houden van keuzes maken en vinden het niet leuk te worden verplicht om zaken in te vullen. Geef daarom aan dat uw formulier geen verplichte velden heeft, en dat u de keuze laat aan de bezoeker om in te vullen wat men wilt. Wees svp niet bang dat u hierdoor gegevens zal missen, wanneer u mensen vrij laat, vullen zij in de regel juist meer gegevens in.

5. Navigatiemenu

Biedt uw bezoekers houvast door een eenvoudig en overzichtelijk navigatiemenu aan te bieden. Zorg ervoor dat al uw informatie via maximaal 5 tot 7 menuknoppen te vinden is.

6. Vermijd zinnen op uw homepage

Verreweg de meeste mensen lezen uw homepage niet, maar ‘scannen‘ deze. Zorg dus dat u met afbeeldingen en steekwoorden uw belangrijkste informatie kenbaar maakt. Na het klikken overigens, zullen uw bezoekers bereid zijn om wat meer tekst te lezen. Wellicht leuk om te proberen; haal 50% van de teksten van uw homepage weg. Grote kans dat uw pagina hiervan beter wordt!

7. Kopjes en teksten

Lezen op internet is anders dan het lezen van een krant of boek. Op internet vinden het mensen prettig dat zinnen niet langer zijn dan +/- 20 woorden. Door ons scangedrag vinden we het daarnaast prettig wanneer om de 6 – 10 regels een kopje wordt gebruikt.

Contactgegevens:

Web Oppep
Frankrijklaan 6A
2391 PX Hazerswoude Dorp
Tel. 088 – 777 9 000
info@weboppep.nl

Orginele blog: http://www.weboppep.nl/

Terug