Cursus 3D printen

 • 1 dag
 • 499
 • Eerstvolgende startdatum 4 november

Met een 3D-printer produceer je zeer gedetailleerd, snel en goedkoop volledig gekleurde prototypes. Tijdens de Cursus 3D printen leer je zelf 3D-printen en gaan we in op alle facetten die daarbij komen kijken.

Met een 3D-printer produceer je zeer gedetailleerd, snel en goedkoop volledig gekleurde prototypes. Tijdens de Cursus 3D printen leer je zelf 3D-printen en gaan we in op alle facetten die daarbij komen kijken.

Waarom Eduvision?

Gecertificeerde trainingen

Praktijkcase centraal

Ervaren docenten uit de praktijk

98% klanttevredenheid

Meer dan 150.000 klanten

Kies hier je training

 • Bij een privétraining staat de docent volledig tot jouw beschikking; hierdoor heb je alle gelegenheid om eigen cases in te brengen en daar feedback op te ontvangen. Wil je de training helemaal laten aansluiten bij jouw specifieke wensen, situatie en dagelijkse praktijk? Dan raden we je een maatwerktraining aan. Wil je graag leren van cases van anderen, dan is een klassikale training een goed alternatief. Vraag hier een vrijblijvend voorstel aan voor een (maatwerk)privétraining.
  Privétraining
  Aantal dagen en prijs: in overleg
   Bel mij hierover
   Stuur mij een vrijblijvend voorstel
 • Met een bedrijfstraining kies je voor een training op locatie bij je bedrijf (hoewel ‘extern’ natuurlijk altijd een optie is). Je kunt er in je eentje aan deelnemen, of met één of meerdere collega’s. Wil je dat de training aansluit bij jouw (of jullie) specifieke wensen, situatie en dagelijkse praktijk? Denk dan eens aan een ‘maatwerktraining’.
  Bedrijfstraining
  Aantal dagen en prijs: in overleg
  Voor één of meerdere deelnemers, op de door jou gewenste locatie (maatwerk mogelijk)
   Bel mij hierover
   Stuur mij een vrijblijvend voorstel
 • Bij een klassikale training volg je een opleiding of cursus samen met een aantal medestudenten, op een locatie van Eduvision. Het voordeel van deze setting is dat je kunt leren van andermans cases, tegen het laagst mogelijke tarief. Kijk bij de startdata van de betreffende training voor de verschillende opties.
  Klassikale training
  Aantal dagen: 1 dag / € 499 (excl. btw, prijs per deelnemer)
   Bel mij hierover
   Ik wil me inschrijven

  Startdata

  04-11-2019, Utrecht  
  04-11-2019, Apeldoorn  
  03-12-2019, Utrecht  
  03-12-2019, Apeldoorn  
  08-01-2020, Apeldoorn  
  08-01-2020, Utrecht  
  06-02-2020, Apeldoorn  
  06-02-2020, Utrecht  
  06-03-2020, Utrecht  
  06-03-2020, Apeldoorn  

  Alternatieve locaties: Groningen, Eindhoven, Den Haag en Enschede*

  Alle startdata

  = STARTGARANTIE

  Deze training gaat zeker door; er zijn voldoende aanmeldingen. Heb je vragen of wil je weten hoeveel plekken er nog beschikbaar zijn? Bel ons dan gerust!

  = NOG GEEN STARTGARANTIE

  Deze training krijgt startgarantie zodra er voldoende aanmeldingen zijn: bel ons om te horen wat de actuele status is of wat op dit moment de alternatieven zijn.

  * = Neem contact met ons op als je interesse hebt in alternatieve locaties.

Wat is 3D printen

3D printen is één van de werkwijzen die gebruikt wordt om een driedimensionaal product te maken. Bij 3D printen wordt het 3D object laag na laag opgebouwd. Deze objecten kunnen elke vorm hebben en worden geproduceerd vanuit een 3D model of een andere elektronische bron.

De geschiedenis van het 3D printen gaat al zo’n 30 jaar terug. Toch is het sinds de laatste jaren pas echt in opkomst. De reden is dat het nu voor veel meer mensen toegankelijk is. Bovendien is er allerlei software waardoor consumenten gebruik kunnen maken van een 3D printer zonder dat ze daarvoor in 3D moeten kunnen tekenen. Om een 3D object te creëren heb je wel een digitaal 3D model nodig. Je kan een aantal 3D afbeeldingen scannen of je tekent een 3D afbeelding met behulp van een computergestuurd programma, zoals CAD-software. Er zijn diverse 3D printtechnieken. Een voorbeeld is dat er verschillende materialen gebruikt kunnen worden, zoals metaal, plastic, keramieken en zand. Het meest gebruikte materiaal is echter plastic.

Tegenwoordig wordt de 3D printer al voor verschillende doeleinden ingezet. Hierbij kan je denken aan vliegtuigonderdelen en speelgoed. Ook kunnen bedrijven experimenteren met nieuwe ideeën of verschillende designs uitproberen zonder dat daarbij veel tijd en geld gepaard gaat. Op deze manieren kunnen ze bepalen of een bepaald ontwerp de moeite waard is om meer in te investeren. Tijdens de Cursus 3D printen leer je alles over 3D printtechnieken, de materialen die daarbij gebruikt worden, de bediening van 3D printers en online 3D printservices. Na de Cursus 3D printen ben jij in staat om je eigen 3D print te ontwerpen en te maken.

Cursus 3D printen: Inleiding

Tijdens de cursus

Met 3D printen, ook wel rapid prototyping genoemd, is het mogelijk om modellen te creëren met een hoge definitie en precisie. Tijdens de Cursus 3D printen leer je precies wat 3D printen is, doet en kan. We gaan in op de materialen die worden gebruikt, welke technieken er mogelijk zijn en hoe je een geschikt ontwerp maakt voor 3D printen, oftewel de designrules. Ook leer je werken met de plug-and-play 3D printer, waarmee je op eenvoudige wijze zelf 3D prints maakt. Daarnaast gaan we in op verschilleden online 3D printservices.

Resultaat

Na afloop van de Cursus 3D printen bent u in staat om zelf uw eigen 3D print te maken. U weet welke printer u kunt gebruiken voor bepaalde ontwerpen en weet om te gaan met eventuele problemen en strubbelingen.

Praktijkcase

De Cursus 3D printen is zeer praktijkgericht. U stelt zelf een ontwerp op en maakt hiermee uw eigen 3D print. Zo ondervindt u hoe u 3D printen in de praktijk toepast.

Competenties en vaardigheden

Om een 3D printspecialist te worden, werk je tijdens de Cursus 3D printen aan de volgende competenties en vaardigheden: kennis van de basisprincipes en designrules van 3D printen, kennis van 3D printmaterialen, juiste bediening van de 3D printer en opsporen en repareren van fouten in het ontwerp. Bovendien heb je tijdens de cursus 3D printen kennis opgedaan over allerhande 3D printtechnieken en ben je in staat om aan de hand van deze technieken je eigen 3D print te ontwerpen.

Gerelateerd

Cursus 3D printen: Modulen

Tijdens de Cursus 3D printen komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Introductie 3D printen
 • Gebruik van materialen
 • 3D printtechnieken
 • Designrules 3D printen
 • Plug-and-play 3D printer
 • Bediening van de 3D printer
 • Online 3D printservices
 • Fouten in het ontwerp opsporen en repareren
 • Succesvolle praktijkcases
 • Tips en trucs

Praktijkcase

De Cursus 3D printen is zeer praktijkgericht. Je stelt zelf een ontwerp op en maakt hiermee jouw eigen 3D print. Zo ondervind je hoe je 3D printen in de praktijk toepast.

Cursus 3D printen: Extra info

Docenten

Om de praktijk zo dicht mogelijk te benaderen, werkt Eduvision uitsluitend met docenten die zelf in de praktijk actief zijn. Zij kennen de branche, de klanten en de problemen waar je tegenaan loopt. Daarom zijn zij tijdens deze training je persoonlijke coach. De vakdocent staat volledig tot je beschikking en ondersteunt direct en doelgericht bij je eigen praktijkcase.

Benodigdheden

Om het meeste rendement te halen uit de Cursus 3D printen verzoeken wij je vriendelijk om je eigen laptop mee te nemen. Hierdoor heb je altijd jouw eigen praktijkcase en opleidingsmateriaal bij de hand en kun je thuis direct verder met je eigen case.

Doelgroep

De Cursus 3D printen is bedoeld voor iedereen die meer kennis op wil doen van nieuwe printmethoden, zoals 3D printen. Na de opleiding 3D printen zal jij dan ook op de hoogte zijn van de nieuwste 3D printtechnieken. Jij wilt echter niet alleen theoretische kennis van 3D printen, maar je wilt ook weten hoe je een 3D printer in de praktijk gebruikt. Dat is dan ook wat je leert tijdens deze Cursus 3D printen. Jouw praktijkcase speelt de hoofdrol en na deze 3D printen cursus ben jij in staat om je eigen 3D print te maken. De opleiding is geschikt voor iedereen die ambitie heeft om een vooraanstaand 3D printspecialist te worden.

3D printen ontwikkelingen

De ontwikkelingen met betrekking tot 3D printen staan niet stil. Tegenwoordig is de 3D printer voor steeds meer mensen toegankelijk. Dit komt omdat, ondanks dat de prijs nog steeds redelijk hoog ligt, deze al wel lager is dan enkele jaren geleden. Verder is een 3D printer binnen praktisch elke branche te gebruiken. Het is bijvoorbeeld mogelijk om eten, zoals echte koekjes en pizza’s te printen. Maar ook binnen de medische branche blijven 3D printers van grote waarde met betrekking tot het printen van protheses en modellen van organen. Ondertussen worden de kosten voor het printen steeds lager. Met name omdat het sinds kort mogelijk is om met behulp van Protocycler je 3D filamenten te recyclen. Als je dus een foutieve 3D print hebt, is er niets verloren, omdat je de plastic filamenten kunt hergebruiken.

Kortom, de wereld van 3D printen staat niet stil. Tijdens de Cursus 3D printen gaan we dieper in op nieuwe ontwikkelingen. Zo ben jij na het volgen van de opleiding 3D printen op de hoogte van actuele 3D printtechnieken.

Cursus 3D printen: Startdata

Kies uit 6 locatie(s) in Nederland. Ook beschikbaar in Antwerpen.Klassikale training

Klassikale trainingen vinden in principe plaats op de door ons voorgestelde locaties en data. Je kunt je hier telefonisch voor aanmelden of je inschrijven via de website. Bij een klassikale training volg je een opleiding of cursus samen met een aantal medestudenten. Het voordeel van deze setting is dat je kunt leren van andermans cases, tegen het laagst mogelijke tarief.

Bedrijfstraining

Met een bedrijfstraining kies je voor een training op locatie bij je bedrijf (of een andere locatie naar keuze), op een moment dat jou het best uitkomt. Je kunt er in je eentje aan deelnemen, of met één of meerdere collega’s. Wil je dat de training aansluit bij jouw (of jullie) specifieke wensen, situatie en dagelijkse praktijk? Denk dan eens aan een ‘maatwerktraining’. Bel ons gerust voor een vrijblijvend voorstel of vraag er online een aan.

Privétraining

Bij een privétraining staat de docent volledig tot jouw beschikking; hierdoor heb je alle gelegenheid om eigen cases in te brengen en daar feedback op te ontvangen. Wil je de training helemaal laten aansluiten bij jouw specifieke wensen, situatie en dagelijkse praktijk? Dan raden we je een maatwerktraining aan. Wil je graag leren van cases van anderen, dan is een klassikale training een goed alternatief. Bel ons gerust voor een voorstel voor een (maatwerk)privétraining of vraag er online een aan.

Cursus 3D printen: Tarieven

Tarief

De kosten voor de Cursus 3D printen bedragen €499,00 (excl. €104,79 BTW). Dit betreft het tarief voor deelname aan een klassikale training. Wil je liever een bedrijfstraining of privétraining? Bel ons dan of vraag online een voorstel aan.

Belastingvoordeel voor werkgevers

De wereld om ons heen verandert in hoog tempo: dit komt met name door de snelle ontwikkelingen op het gebied van de informatie-technologie. Wil je in de toekomst in de IT kunnen (blijven) werken, dan is het essentieel om je kennis up-to-date te houden. Met scholing en training vergroot je je kennis én je kansen op de arbeidsmarkt. Voor werkgevers is het belangrijk om over goed opgeleide medewerkers te kunnen beschikken, ook op de langere termijn. ‘Duurzame inzetbaarheid’ en ‘permanente educatie’ staan daarom bij steeds meer bedrijven prominent op de agenda. De overheid stimuleert dit. Daarom kunnen werkgevers een deel van de kosten voor opleiding en training terugkrijgen van de belasting. Per jaar kan dit voordeel oplopen tot € 2.700 per werknemer.

Belastingvoordeel voor particulieren

Betaal je zélf de kosten voor je opleiding, dan zijn deze kosten vaak aftrekbaar van de belasting. Hierdoor kun je je opleidingskosten aanzienlijk verlagen. Daarbij geldt wél dat de studie gericht moet zijn op je huidige werk of op je toekomstige werk of beroep. Het maximale bedrag dat je kunt aftrekken is € 15.000 en er geldt een drempel van € 250.

Ben je benieuwd hoe dit precies zit en wil je meer weten over de mogelijkheden? Kijk dan op www.belastingdienst.nl.

Certificering

Nadat je een cursustraject volledig hebt doorlopen, ontvang je van ons een certificaat. Hiermee kan je aantonen dat je hebt deelgenomen aan de training 3D printing en deze succesvol hebt afgerond. Je laat zien dat je kennis hebt van 3D printtechnieken, de bediening van een 3D printer, 3D print designrules en de plug-and-play 3D printer. Tijdens de Cursus 3D printen leer je alles over allerhande 3D printtechnieken en heb je geleerd om je eigen 3D prints te maken. En vanaf nu mag jij jezelf een professioneel 3D printspecialist noemen!

Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om het certificaat in het Engels te ontvangen, zodat het in het buitenland te gebruiken is.

Arbeidsperspectief

In de toekomst zal massaproductie steeds meer plaats gaan maken voor gepersonaliseerde producten. Organisaties zullen gaan inspelen op deze ontwikkelingen en meer producten op maat aanbieden. Dit wordt ook aangetoond door het feit dat de markt voor servicebureaus met beterekking tot 3D printen de snelstgroeiende markt is. Daarnaast is nog steeds een groei te zien op de Nederlandse markt voor 3D printing. Dit biedt voor jou als 3D printspecialist kansen. Na de cursus 3D printen zijn er voor jou voldoende mogelijkheden. Dit komt omdat consumenten steeds meer de behoefte hebben aan een gepersonaliseerd product. Het arbeidsperspectief voor 3D printspecialisten ziet er dus rooskleurig uit.

Cursus 3D printen: Virtuele training

De Cursus 3D printen online

Wil je de Cursus 3D printen online volgen? Dat kan! Wij leveren praktijkgerichte virtuele trainingen op maat. De trainer stemt de inhoud van de Cursus 3D printen speciaal op jou en je collega's af. Het werkt via een online systeem waar je inlogt en vervolgens de trainer en je medecursisten online ontmoet. De trainer doorloopt met jou de lesstof en begeleidt je bij de praktijkopdrachten doordat hij je scherm kan overnemen en met je meekijkt.

Wacht niet langer en neem contact op voor de online Cursus 3D printen!

Met een 3D-printer produceer je zeer gedetailleerd, snel en goedkoop volledig gekleurde prototypes. Tijdens de Cursus 3D printen leer je zelf 3D-printen en gaan we in op alle facetten die daarbij komen kijken.

Kies hier je training

 • Bij een privétraining staat de docent volledig tot jouw beschikking; hierdoor heb je alle gelegenheid om eigen cases in te brengen en daar feedback op te ontvangen. Wil je de training helemaal laten aansluiten bij jouw specifieke wensen, situatie en dagelijkse praktijk? Dan raden we je een maatwerktraining aan. Wil je graag leren van cases van anderen, dan is een klassikale training een goed alternatief. Vraag hier een vrijblijvend voorstel aan voor een (maatwerk)privétraining.
  Privétraining
  Aantal dagen en prijs: in overleg
   Bel mij hierover
   Stuur mij een vrijblijvend voorstel
 • Met een bedrijfstraining kies je voor een training op locatie bij je bedrijf (hoewel ‘extern’ natuurlijk altijd een optie is). Je kunt er in je eentje aan deelnemen, of met één of meerdere collega’s. Wil je dat de training aansluit bij jouw (of jullie) specifieke wensen, situatie en dagelijkse praktijk? Denk dan eens aan een ‘maatwerktraining’.
  Bedrijfstraining
  Aantal dagen en prijs: in overleg
  Voor één of meerdere deelnemers, op de door jou gewenste locatie (maatwerk mogelijk)
   Bel mij hierover
   Stuur mij een vrijblijvend voorstel
 • Bij een klassikale training volg je een opleiding of cursus samen met een aantal medestudenten, op een locatie van Eduvision. Het voordeel van deze setting is dat je kunt leren van andermans cases, tegen het laagst mogelijke tarief. Kijk bij de startdata van de betreffende training voor de verschillende opties.
  Klassikale training
  Aantal dagen: 1 dag / € 499 (excl. btw, prijs per deelnemer)
   Bel mij hierover
   Ik wil me inschrijven

  Startdata

  04-11-2019, Utrecht  
  04-11-2019, Apeldoorn  
  03-12-2019, Utrecht  
  03-12-2019, Apeldoorn  
  08-01-2020, Apeldoorn  
  08-01-2020, Utrecht  
  06-02-2020, Apeldoorn  
  06-02-2020, Utrecht  
  06-03-2020, Utrecht  
  06-03-2020, Apeldoorn  

  Alternatieve locaties: Groningen, Eindhoven, Den Haag en Enschede*

  Alle startdata

  = STARTGARANTIE

  Deze training gaat zeker door; er zijn voldoende aanmeldingen. Heb je vragen of wil je weten hoeveel plekken er nog beschikbaar zijn? Bel ons dan gerust!

  = NOG GEEN STARTGARANTIE

  Deze training krijgt startgarantie zodra er voldoende aanmeldingen zijn: bel ons om te horen wat de actuele status is of wat op dit moment de alternatieven zijn.

  * = Neem contact met ons op als je interesse hebt in alternatieve locaties.

Cursus 3D printen: Inleiding

Tijdens de cursus

Met 3D printen, ook wel rapid prototyping genoemd, is het mogelijk om modellen te creëren met een hoge definitie en precisie. Tijdens de Cursus 3D printen leer je precies wat 3D printen is, doet en kan. We gaan in op de materialen die worden gebruikt, welke technieken er mogelijk zijn en hoe je een geschikt ontwerp maakt voor 3D printen, oftewel de designrules. Ook leer je werken met de plug-and-play 3D printer, waarmee je op eenvoudige wijze zelf 3D prints maakt. Daarnaast gaan we in op verschilleden online 3D printservices.

Resultaat

Na afloop van de Cursus 3D printen bent u in staat om zelf uw eigen 3D print te maken. U weet welke printer u kunt gebruiken voor bepaalde ontwerpen en weet om te gaan met eventuele problemen en strubbelingen.

Praktijkcase

De Cursus 3D printen is zeer praktijkgericht. U stelt zelf een ontwerp op en maakt hiermee uw eigen 3D print. Zo ondervindt u hoe u 3D printen in de praktijk toepast.

Competenties en vaardigheden

Om een 3D printspecialist te worden, werk je tijdens de Cursus 3D printen aan de volgende competenties en vaardigheden: kennis van de basisprincipes en designrules van 3D printen, kennis van 3D printmaterialen, juiste bediening van de 3D printer en opsporen en repareren van fouten in het ontwerp. Bovendien heb je tijdens de cursus 3D printen kennis opgedaan over allerhande 3D printtechnieken en ben je in staat om aan de hand van deze technieken je eigen 3D print te ontwerpen.

Gerelateerd

Cursus 3D printen: Modulen

Tijdens de Cursus 3D printen komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Introductie 3D printen
 • Gebruik van materialen
 • 3D printtechnieken
 • Designrules 3D printen
 • Plug-and-play 3D printer
 • Bediening van de 3D printer
 • Online 3D printservices
 • Fouten in het ontwerp opsporen en repareren
 • Succesvolle praktijkcases
 • Tips en trucs

Praktijkcase

De Cursus 3D printen is zeer praktijkgericht. Je stelt zelf een ontwerp op en maakt hiermee jouw eigen 3D print. Zo ondervind je hoe je 3D printen in de praktijk toepast.

Cursus 3D printen: Startdata

Kies uit 6 locatie(s) in Nederland. Ook beschikbaar in Antwerpen.Klassikale training

Klassikale trainingen vinden in principe plaats op de door ons voorgestelde locaties en data. Je kunt je hier telefonisch voor aanmelden of je inschrijven via de website. Bij een klassikale training volg je een opleiding of cursus samen met een aantal medestudenten. Het voordeel van deze setting is dat je kunt leren van andermans cases, tegen het laagst mogelijke tarief.

Bedrijfstraining

Met een bedrijfstraining kies je voor een training op locatie bij je bedrijf (of een andere locatie naar keuze), op een moment dat jou het best uitkomt. Je kunt er in je eentje aan deelnemen, of met één of meerdere collega’s. Wil je dat de training aansluit bij jouw (of jullie) specifieke wensen, situatie en dagelijkse praktijk? Denk dan eens aan een ‘maatwerktraining’. Bel ons gerust voor een vrijblijvend voorstel of vraag er online een aan.

Privétraining

Bij een privétraining staat de docent volledig tot jouw beschikking; hierdoor heb je alle gelegenheid om eigen cases in te brengen en daar feedback op te ontvangen. Wil je de training helemaal laten aansluiten bij jouw specifieke wensen, situatie en dagelijkse praktijk? Dan raden we je een maatwerktraining aan. Wil je graag leren van cases van anderen, dan is een klassikale training een goed alternatief. Bel ons gerust voor een voorstel voor een (maatwerk)privétraining of vraag er online een aan.

Cursus 3D printen: Tarieven

Tarief

De kosten voor de Cursus 3D printen bedragen €499,00 (excl. €104,79 BTW). Dit betreft het tarief voor deelname aan een klassikale training. Wil je liever een bedrijfstraining of privétraining? Bel ons dan of vraag online een voorstel aan.

Belastingvoordeel voor werkgevers

De wereld om ons heen verandert in hoog tempo: dit komt met name door de snelle ontwikkelingen op het gebied van de informatie-technologie. Wil je in de toekomst in de IT kunnen (blijven) werken, dan is het essentieel om je kennis up-to-date te houden. Met scholing en training vergroot je je kennis én je kansen op de arbeidsmarkt. Voor werkgevers is het belangrijk om over goed opgeleide medewerkers te kunnen beschikken, ook op de langere termijn. ‘Duurzame inzetbaarheid’ en ‘permanente educatie’ staan daarom bij steeds meer bedrijven prominent op de agenda. De overheid stimuleert dit. Daarom kunnen werkgevers een deel van de kosten voor opleiding en training terugkrijgen van de belasting. Per jaar kan dit voordeel oplopen tot € 2.700 per werknemer.

Belastingvoordeel voor particulieren

Betaal je zélf de kosten voor je opleiding, dan zijn deze kosten vaak aftrekbaar van de belasting. Hierdoor kun je je opleidingskosten aanzienlijk verlagen. Daarbij geldt wél dat de studie gericht moet zijn op je huidige werk of op je toekomstige werk of beroep. Het maximale bedrag dat je kunt aftrekken is € 15.000 en er geldt een drempel van € 250.

Ben je benieuwd hoe dit precies zit en wil je meer weten over de mogelijkheden? Kijk dan op www.belastingdienst.nl.

Certificering

Nadat je een cursustraject volledig hebt doorlopen, ontvang je van ons een certificaat. Hiermee kan je aantonen dat je hebt deelgenomen aan de training 3D printing en deze succesvol hebt afgerond. Je laat zien dat je kennis hebt van 3D printtechnieken, de bediening van een 3D printer, 3D print designrules en de plug-and-play 3D printer. Tijdens de Cursus 3D printen leer je alles over allerhande 3D printtechnieken en heb je geleerd om je eigen 3D prints te maken. En vanaf nu mag jij jezelf een professioneel 3D printspecialist noemen!

Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om het certificaat in het Engels te ontvangen, zodat het in het buitenland te gebruiken is.

Arbeidsperspectief

In de toekomst zal massaproductie steeds meer plaats gaan maken voor gepersonaliseerde producten. Organisaties zullen gaan inspelen op deze ontwikkelingen en meer producten op maat aanbieden. Dit wordt ook aangetoond door het feit dat de markt voor servicebureaus met beterekking tot 3D printen de snelstgroeiende markt is. Daarnaast is nog steeds een groei te zien op de Nederlandse markt voor 3D printing. Dit biedt voor jou als 3D printspecialist kansen. Na de cursus 3D printen zijn er voor jou voldoende mogelijkheden. Dit komt omdat consumenten steeds meer de behoefte hebben aan een gepersonaliseerd product. Het arbeidsperspectief voor 3D printspecialisten ziet er dus rooskleurig uit.

Cursus 3D printen: Virtuele training

De Cursus 3D printen online

Wil je de Cursus 3D printen online volgen? Dat kan! Wij leveren praktijkgerichte virtuele trainingen op maat. De trainer stemt de inhoud van de Cursus 3D printen speciaal op jou en je collega's af. Het werkt via een online systeem waar je inlogt en vervolgens de trainer en je medecursisten online ontmoet. De trainer doorloopt met jou de lesstof en begeleidt je bij de praktijkopdrachten doordat hij je scherm kan overnemen en met je meekijkt.

Wacht niet langer en neem contact op voor de online Cursus 3D printen!

Heb je interesse in onze gratis webinars, tutorials, whitepapers of blogs?
Ik meld me aan voor de nieuwsbrief
Uw inschrijving is verwerkt.