Training Computer Hacking Forensics Investigator (CHFI)

 • 3 dagen
 • 2.199
 • Eerstvolgende startdatum 24 maart

Security is voor veel bedrijven en instellingen een onderwerp waar veel aandacht aan besteed wordt. Desondanks kan het gebeuren dat hackers succesvol binnen weten te dringen. In dergelijke gevallen onderzoekt de Computer Hacking Forensics Investigator (CHFI) hoe toegang is verkregen, welke gegevens er eventueel zijn buitgemaakt en geeft adviezen (of treft maatregelen) hoe dergelijk misbruik voortaan te voorkomen. Tijdens de cursus raak je bekend met de taken, werkwijzen en verantwoordelijkheden van een CHFI en brengen we je op het bijbehorende kennisniveau.

Security is voor veel bedrijven en instellingen een onderwerp waar veel aandacht aan besteed wordt. Desondanks kan het gebeuren dat hackers succesvol binnen weten te dringen. In dergelijke gevallen onderzoekt de Computer Hacking Forensics Investigator (CHFI) hoe toegang is verkregen, welke gegevens er eventueel zijn buitgemaakt en geeft adviezen (of treft maatregelen) hoe dergelijk misbruik voortaan te voorkomen. Tijdens de cursus raak je bekend met de taken, werkwijzen en verantwoordelijkheden van een CHFI en brengen we je op het bijbehorende kennisniveau.

Eduvision:

is al 20 jaar thuis in IT & Tech

levert passende oplossingen

vertaalt ‘theorie’ naar ‘praktijk’

biedt antwoord op elk vraagstuk

is pas tevreden als jij dat bent

Kies hier je training

 • Met een bedrijfstraining kies je voor een training die helemaal aansluit bij de specifieke wensen, behoefte en dagelijkse praktijk van jouw bedrijf of organisatie. Je kunt in je eentje deelnemen aan deze maatwerktraining, maar ook met één of meerdere collega’s. Een bedrijfstraining vindt plaats waar je maar wilt: op locatie bij jouw bedrijf of organisatie, ergens in het land of op onze mooie nieuwe trainingslocatie op de Veluwe in Apeldoorn.
  Bedrijfstraining
  Aantal dagen en prijs: in overleg
  Voor één of meerdere deelnemers, op de door jou gewenste locatie (maatwerk mogelijk)
   Bel mij hierover
   Stuur mij een vrijblijvend voorstel
 • De essentie van een privétraining is, dat de trainer volledig tot jouw beschikking staat. Je kunt daarbij kiezen voor een algemeen programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar het is ook mogelijk om de training helemaal te laten aansluiten bij jouw specifieke wensen, behoefte en dagelijkse praktijk. Bij zo’n maatwerktraining wordt het programma helemaal afgestemd op jouw werksituatie, wensen en leerbehoefte. Hierdoor mag je rekenen op maximaal leerrendement.
  Privétraining
  Aantal dagen en prijs: in overleg
   Bel mij hierover
   Stuur mij een vrijblijvend voorstel
 • Wil je de door jou gewenste training liever virtueel (online) volgen? Dat kan via onze ‘remote classroom’. Het verschil met een face-to-face-training is dat de trainer de training op afstand voor je verzorgt. Je kunt daarbij kiezen voor het algemene programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar we kunnen de training ook aanpassen aan je specifieke wensen, behoefte en praktijksituatie. Je volgt je virtuele training in je eentje, met je collega’s of met mensen van andere bedrijven.
  Virtuele training
  (Remote classroom)
  Aantal dagen en prijs: in overleg
   Bel mij hierover
   Stuur mij een vrijblijvend voorstel
 • Bij een klassikale training volg je een opleiding of training samen met een klas van medestudenten. Het voordeel van deze setting is, dat je kunt leren van andermans cases, tegen het laagst mogelijke tarief. De training vindt plaats op een externe locatie, ergens in het land of op onze mooie nieuwe trainingslocatie in Apeldoorn (midden op de Veluwe).
  Klassikale training
  Aantal dagen: 3 dagen / € 2.199 (excl. btw, prijs per deelnemer)
   Bel mij hierover
   Ik wil me inschrijven

  Startdata virtueel (Remote Classroom)

  24-03-2021, Virtueel  
  22-04-2021, Virtueel  
  21-05-2021, Virtueel  
  21-06-2021, Virtueel  
  20-07-2021, Virtueel  

  Startdata op locatie

  24-03-2021, Apeldoorn  
  24-03-2021, Utrecht  
  22-04-2021, Utrecht  
  22-04-2021, Apeldoorn  
  21-05-2021, Utrecht  

  Alle startdata

  = STARTGARANTIE

  Deze training gaat zeker door; er zijn voldoende aanmeldingen. Heb je vragen of wil je weten hoeveel plekken er nog beschikbaar zijn? Bel ons dan gerust!

  = NOG GEEN STARTGARANTIE

  Deze training krijgt startgarantie zodra er voldoende aanmeldingen zijn: bel ons om te horen wat de actuele status is of wat op dit moment de alternatieven zijn.

Training Computer Hacking Forensics Investigator (CHFI): Inleiding

Cybercriminaliteit is een onontkoombare realiteit. Vroeg of laat krijgt ieder bedrijf of instelling er mee te maken, ondanks getroffen voorzorgsmaatregelen. Om van zulke incidenten de toedracht vast te stellen, er van te leren en de beveiliging verder te optimaliseren, is het de taak van de Computer Hacking Forensics Investigator (CHFI) om onderzoek te plegen. Deze stelt vast hoe onbevoegden zich toegang hebben verschaft, welke schade ze hebben aangericht, tot welke gegevens men toegang had en of deze zijn gedownload. Vervolgens bepaald de CHFI welke maatregelen er nodig zijn om herhaling te voorkomen en ziet toe op de naleving ervan.

Ook is de CHFI op de hoogte van wetgeving omtrent cybercriminaliteit en kan er een beroep worden gedaan op zijn of haar expertise bij het verzamelen van digitale bewijzen die ter ondersteuning van een eventuele rechtsvervolging kunnen dienen.

Tijdens de training

Als Computer Hacking Forensics Investigator neem je de leiding in het onderzoek naar de toedracht bij indringing in computersystemen. Je leert hoe je beschikbare gegevens als logs kan veiligstellen en analyseren en, waar mogelijk, verwijderde of versleutelde gegevens kan terughalen. Onze vakexpert zal iedere stap in een dergelijke onderzoek behandelen. Je leert denken als een hacker om zijn handelen te doorgronden. Ook zal er veel aandacht zijn voor preventie maatregelen, verbeteringen in firewalls en autorisatie, en het verzamelen van digitale bewijslast.

Bedrijfstraining CHFI

Zijn er binnen jouw organisatie collega’s met dezelfde opleidingsbehoeften? In een bedrijfstraining kunnen wij de training volledig op maat verzorgen, voor jou alleen of een groep van je collega’s. Zo sluit een bedrijfstraining perfect aan bij wat jij moet beheersen om deze technieken en vaardigheden direct voor je organisatie te kunnen inzetten.

Training Computer Hacking Forensics Investigator (CHFI): Modulen

Tijdens de training Computer Hacking Forensics Investigator komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Introductie Computer Hacking Forensics Investigator
 • Preventie
  • Passieve kwetsbaarheid en actieve hacks
  • Analyse van kwetsbaarheid
  • Audit van bestaande maatregelen (security en backups)
  • Pentesting en aanbevelingen
 • Onderzoek bij geconstateerde inbreuk of misbruik
  • Veiligstellen en analyseren logbestanden
  • Netwerkonderzoek, verkeer analyse
  • Traceren herkomst emails of andere hackmethoden
  • Vaststellen of er data is ingezien of verwijdert
  • Veelgebruikte technieken en methoden
  • Autorisatie en authenticatie escalatie
  • LAN en Wifi hacks
  • Website hacks, gebruikmakende van data injection of uploads
  • Database en Cloud hacks
 • Nazorg
  • Verzamelen van bewijsmateriaal
  • Aanbevelingen voor security verbetering
  • Bestanden en filesystems herstellen
  • Terugzetten van backups
  • Controle op achtergelaten malware of backdoors
 • Verdieping
  • Introductie audit en forensic tools
   • AccessData
   • Encase
  • Introductie Cybercrime wetgeving
 • Best practices
 • Tricks & Tips

Training Computer Hacking Forensics Investigator (CHFI): Extra info

Docenten

Om de praktijk zo dicht mogelijk te benaderen, werkt Eduvision uitsluitend met docenten die zelf in de praktijk actief zijn. Zij kennen de branche, de klanten en de problemen waar je tegenaan loopt. Daarom zijn zij tijdens deze training je persoonlijke coach. De vakdocent staat volledig tot je beschikking en ondersteunt direct en doelgericht bij je eigen praktijkcase.

Benodigdheden

Om het meeste rendement te halen uit de Training Computer Hacking Forensics Investigator (CHFI) verzoeken wij je vriendelijk om je eigen laptop mee te nemen. Hierdoor heb je altijd jouw eigen praktijkcase en opleidingsmateriaal bij de hand en kun je thuis direct verder met je eigen case.

Doelgroep

De training CHFI is geschikt voor privacy en security specialisten, managers op het gebied van IT en data, software- en systeemontwikkelaars, en security auditors. De geboden stof brengt je op het vereiste kennisniveau voor werkzaamheden als CHFI specialist of ter voorbereiding op certificering.

Voorkennis

Voor aansluiting bij de lesstof wordt verwacht dat de deelnemer enige kennis of affiniteit heeft met security en privacy, met name waar dit raakt aan IT en Tech.

Training Computer Hacking Forensics Investigator (CHFI): Startdata

Kies uit 3 locatie(s) in Nederland. Ook beschikbaar in Antwerpen.Bedrijfstraining

Met een bedrijfstraining kies je voor een training die helemaal aansluit bij de specifieke wensen, behoefte en dagelijkse praktijk van jouw bedrijf of organisatie. Je kunt in je eentje deelnemen aan deze maatwerktraining, maar ook met één of meerdere collega’s. Een bedrijfstraining vindt plaats waar je maar wilt: op locatie bij jouw bedrijf of organisatie, ergens in het land of op onze mooie nieuwe trainingslocatie op de Veluwe in Apeldoorn. Bel ons gerust voor advies; we denken graag met je mee. Wil je een vrijblijvend voorstel ontvangen? Vraag er dan online een aan.

Privétraining

De essentie van een privétraining is, dat de trainer volledig tot jouw beschikking staat. Je kunt daarbij kiezen voor een algemeen programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar het is ook mogelijk om de training helemaal te laten aansluiten bij jouw specifieke wensen, behoefte en dagelijkse praktijk. Bij zo’n maatwerktraining wordt het programma helemaal afgestemd op jouw situatie, wensen en leerbehoefte. Hierdoor mag je rekenen op maximaal leerrendement. Bel ons gerust voor een (maatwerk)privétraining te bespreken; we denken graag met je mee. Wil je een vrijblijvend voorstel ontvangen? Vraag er dan online een aan.

Virtuele training

Wil je de door jou gewenste training liever virtueel (online) volgen? Dat kan via onze ‘remote classroom’. Het verschil met een face-to-face-training is dat de trainer de training op afstand voor je verzorgt. Je kunt daarbij kiezen voor het algemene programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar we kunnen de training ook aanpassen aan je specifieke wensen, behoefte en praktijksituatie. Je volgt je virtuele training in je eentje, met je collega’s of met mensen van andere bedrijven. Wil je weten wat we op dit gebied precies voor je kunnen betekenen? Bel ons gerust, we denken graag met je mee over de mogelijke oplossingen.

Klassikale training

Bij een klassikale training volg je een opleiding of training samen met een klas van medestudenten. Het voordeel van deze setting is, dat je kunt leren van andermans cases, tegen het laagst mogelijke tarief. De training vindt plaats op een externe locatie, ergens in het land of op onze mooie nieuwe trainingslocatie in Apeldoorn (midden op de Veluwe). Heb je een vraag? Bel ons gerust; we helpen je graag verder. Je kunt je natuurlijk ook gelijk inschrijven.

Training Computer Hacking Forensics Investigator (CHFI): Tarieven

Tarief

De kosten voor de Training Computer Hacking Forensics Investigator (CHFI) bedragen €2.199,00 (excl. €461,79 BTW). Dit betreft het tarief voor deelname aan een klassikale training. Wil je liever een bedrijfstraining of privétraining? Bel ons dan of vraag online een voorstel aan.

Belastingvoordeel voor werkgevers

De wereld om ons heen verandert in hoog tempo: dit komt met name door de snelle ontwikkelingen op het gebied van de informatie-technologie. Wil je in de toekomst in de IT kunnen (blijven) werken, dan is het essentieel om je kennis up-to-date te houden. Met scholing en training vergroot je je kennis én je kansen op de arbeidsmarkt. Voor werkgevers is het belangrijk om over goed opgeleide medewerkers te kunnen beschikken, ook op de langere termijn. ‘Duurzame inzetbaarheid’ en ‘permanente educatie’ staan daarom bij steeds meer bedrijven prominent op de agenda. De overheid stimuleert dit. Daarom kunnen werkgevers een deel van de kosten voor opleiding en training terugkrijgen van de belasting. Per jaar kan dit voordeel oplopen tot € 2.700 per werknemer.

Belastingvoordeel voor particulieren

Betaal je zélf de kosten voor je opleiding, dan zijn deze kosten vaak aftrekbaar van de belasting. Hierdoor kun je je opleidingskosten aanzienlijk verlagen. Daarbij geldt wél dat de studie gericht moet zijn op je huidige werk of op je toekomstige werk of beroep. Het maximale bedrag dat je kunt aftrekken is € 15.000 en er geldt een drempel van € 250.

Ben je benieuwd hoe dit precies zit en wil je meer weten over de mogelijkheden? Kijk dan op www.belastingdienst.nl.

Training Computer Hacking Forensics Investigator (CHFI): Virtuele training

Wil je de door jou gewenste training liever virtueel (online) volgen? Dat kan via onze ‘remote classroom’. Het verschil met een face-to-face-training is dat de trainer de training op afstand voor je verzorgt. Je kunt daarbij kiezen voor het algemene programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar we kunnen de training ook aanpassen aan je specifieke wensen, behoefte en praktijksituatie. Je volgt je virtuele training in je eentje, met je collega’s of met mensen van andere bedrijven. Wil je weten wat we op dit gebied precies voor je kunnen betekenen? Bel ons gerust, we denken graag met je mee over de mogelijke oplossingen.

Virtuele training: hoe werkt dat?

Bij een virtuele training kun je via een online verbinding op afstand interactief deelnemen aan de training. Dit wordt ook wel ‘remote classroom’ of ‘virtual classroom’ genoemd. Dit werkt net even anders, maar biedt je dezelfde kwaliteit en is net zo effectief als een face-to-face-training.

Dezelfde kwaliteit, net even anders

Uitgangspunt bij een virtuele training is, dat er net zoveel kennis en vaardigheden worden overgedragen als bij een face-to-face-training. Bovendien dient het elk gewenst niveau van interactiviteit te faciliteren. Daarom werken we vanuit Eduvision met diverse systemen (o.a. dat van onze opdrachtgever), die deze doelstelling breed ondersteunen (waaronder Microsoft Teams of Zoom). Als cursist kun je gratis en eenvoudig inloggen, via een app of via het web.

De verschillende systemen bieden o.a. de volgende mogelijkheden:

 • De training volgen met meerdere deelnemers, die je afhankelijk van of ze een camera hebben al dan niet kunt zien.
 • Als deelnemers een microfoon hebben, kunnen ze ook met de trainer praten. De trainer kan aangeven en technisch faciliteren wie er kan praten. Deelnemers kunnen virtueel aangeven dat ze wat willen zeggen; de trainer kan hen vervolgens het woord geven.
 • Deelnemers kunnen meekijken met de trainer en de trainer kan switchen tussen verschillende schermen die hij wil laten zien.
 • Als de deelnemer daar toestemming voor geeft, kan de trainer meekijken op het scherm van de deelnemer (of zelfs het scherm overnemen).
 • Er is vaak een chatfunctie, waarmee vragen of opmerkingen voor iedereen zichtbaar worden op het scherm.
 • Er is soms een opnamefunctie (de trainer bepaalt - rekening houdend met ieders privacy - of die aan- of uitgezet wordt), waardoor je later (een deel van) de training kunt terugkijken.
 • Er kan gebruik gemaakt worden van een whiteboard.
 • Er kunnen bestanden gedeeld worden.

NB: Het is handig als je als cursist beschikt over een microfoon of camera (het eerste meer dan het tweede), maar het is geen must; ook zonder kun je deelnemen aan de training. Wél is het zo dat met name een microfoon de interactiviteit bewerkstelligt. Mocht je geen camera of microfoon op de computer hebben, dan is het ook mogelijk om tegelijkertijd in te loggen met je telefoon, zodat je én duidelijk (lees: groot) beeld hebt én kunt beschikken over microfoon en/of camera.

Security is voor veel bedrijven en instellingen een onderwerp waar veel aandacht aan besteed wordt. Desondanks kan het gebeuren dat hackers succesvol binnen weten te dringen. In dergelijke gevallen onderzoekt de Computer Hacking Forensics Investigator (CHFI) hoe toegang is verkregen, welke gegevens er eventueel zijn buitgemaakt en geeft adviezen (of treft maatregelen) hoe dergelijk misbruik voortaan te voorkomen. Tijdens de cursus raak je bekend met de taken, werkwijzen en verantwoordelijkheden van een CHFI en brengen we je op het bijbehorende kennisniveau.

Kies hier je training

 • Met een bedrijfstraining kies je voor een training die helemaal aansluit bij de specifieke wensen, behoefte en dagelijkse praktijk van jouw bedrijf of organisatie. Je kunt in je eentje deelnemen aan deze maatwerktraining, maar ook met één of meerdere collega’s. Een bedrijfstraining vindt plaats waar je maar wilt: op locatie bij jouw bedrijf of organisatie, ergens in het land of op onze mooie nieuwe trainingslocatie op de Veluwe in Apeldoorn.
  Bedrijfstraining
  Aantal dagen en prijs: in overleg
  Voor één of meerdere deelnemers, op de door jou gewenste locatie (maatwerk mogelijk)
   Bel mij hierover
   Stuur mij een vrijblijvend voorstel
 • De essentie van een privétraining is, dat de trainer volledig tot jouw beschikking staat. Je kunt daarbij kiezen voor een algemeen programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar het is ook mogelijk om de training helemaal te laten aansluiten bij jouw specifieke wensen, behoefte en dagelijkse praktijk. Bij zo’n maatwerktraining wordt het programma helemaal afgestemd op jouw werksituatie, wensen en leerbehoefte. Hierdoor mag je rekenen op maximaal leerrendement.
  Privétraining
  Aantal dagen en prijs: in overleg
   Bel mij hierover
   Stuur mij een vrijblijvend voorstel
 • Wil je de door jou gewenste training liever virtueel (online) volgen? Dat kan via onze ‘remote classroom’. Het verschil met een face-to-face-training is dat de trainer de training op afstand voor je verzorgt. Je kunt daarbij kiezen voor het algemene programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar we kunnen de training ook aanpassen aan je specifieke wensen, behoefte en praktijksituatie. Je volgt je virtuele training in je eentje, met je collega’s of met mensen van andere bedrijven.
  Virtuele training
  (Remote classroom)
  Aantal dagen en prijs: in overleg
   Bel mij hierover
   Stuur mij een vrijblijvend voorstel
 • Bij een klassikale training volg je een opleiding of training samen met een klas van medestudenten. Het voordeel van deze setting is, dat je kunt leren van andermans cases, tegen het laagst mogelijke tarief. De training vindt plaats op een externe locatie, ergens in het land of op onze mooie nieuwe trainingslocatie in Apeldoorn (midden op de Veluwe).
  Klassikale training
  Aantal dagen: 3 dagen / € 2.199 (excl. btw, prijs per deelnemer)
   Bel mij hierover
   Ik wil me inschrijven

  Startdata virtueel (Remote Classroom)

  24-03-2021, Virtueel  
  22-04-2021, Virtueel  
  21-05-2021, Virtueel  
  21-06-2021, Virtueel  
  20-07-2021, Virtueel  

  Startdata op locatie

  24-03-2021, Apeldoorn  
  24-03-2021, Utrecht  
  22-04-2021, Utrecht  
  22-04-2021, Apeldoorn  
  21-05-2021, Utrecht  

  Alle startdata

  = STARTGARANTIE

  Deze training gaat zeker door; er zijn voldoende aanmeldingen. Heb je vragen of wil je weten hoeveel plekken er nog beschikbaar zijn? Bel ons dan gerust!

  = NOG GEEN STARTGARANTIE

  Deze training krijgt startgarantie zodra er voldoende aanmeldingen zijn: bel ons om te horen wat de actuele status is of wat op dit moment de alternatieven zijn.

Training Computer Hacking Forensics Investigator (CHFI): Inleiding

Cybercriminaliteit is een onontkoombare realiteit. Vroeg of laat krijgt ieder bedrijf of instelling er mee te maken, ondanks getroffen voorzorgsmaatregelen. Om van zulke incidenten de toedracht vast te stellen, er van te leren en de beveiliging verder te optimaliseren, is het de taak van de Computer Hacking Forensics Investigator (CHFI) om onderzoek te plegen. Deze stelt vast hoe onbevoegden zich toegang hebben verschaft, welke schade ze hebben aangericht, tot welke gegevens men toegang had en of deze zijn gedownload. Vervolgens bepaald de CHFI welke maatregelen er nodig zijn om herhaling te voorkomen en ziet toe op de naleving ervan.

Ook is de CHFI op de hoogte van wetgeving omtrent cybercriminaliteit en kan er een beroep worden gedaan op zijn of haar expertise bij het verzamelen van digitale bewijzen die ter ondersteuning van een eventuele rechtsvervolging kunnen dienen.

Tijdens de training

Als Computer Hacking Forensics Investigator neem je de leiding in het onderzoek naar de toedracht bij indringing in computersystemen. Je leert hoe je beschikbare gegevens als logs kan veiligstellen en analyseren en, waar mogelijk, verwijderde of versleutelde gegevens kan terughalen. Onze vakexpert zal iedere stap in een dergelijke onderzoek behandelen. Je leert denken als een hacker om zijn handelen te doorgronden. Ook zal er veel aandacht zijn voor preventie maatregelen, verbeteringen in firewalls en autorisatie, en het verzamelen van digitale bewijslast.

Bedrijfstraining CHFI

Zijn er binnen jouw organisatie collega’s met dezelfde opleidingsbehoeften? In een bedrijfstraining kunnen wij de training volledig op maat verzorgen, voor jou alleen of een groep van je collega’s. Zo sluit een bedrijfstraining perfect aan bij wat jij moet beheersen om deze technieken en vaardigheden direct voor je organisatie te kunnen inzetten.

Training Computer Hacking Forensics Investigator (CHFI): Modulen

Tijdens de training Computer Hacking Forensics Investigator komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Introductie Computer Hacking Forensics Investigator
 • Preventie
  • Passieve kwetsbaarheid en actieve hacks
  • Analyse van kwetsbaarheid
  • Audit van bestaande maatregelen (security en backups)
  • Pentesting en aanbevelingen
 • Onderzoek bij geconstateerde inbreuk of misbruik
  • Veiligstellen en analyseren logbestanden
  • Netwerkonderzoek, verkeer analyse
  • Traceren herkomst emails of andere hackmethoden
  • Vaststellen of er data is ingezien of verwijdert
  • Veelgebruikte technieken en methoden
  • Autorisatie en authenticatie escalatie
  • LAN en Wifi hacks
  • Website hacks, gebruikmakende van data injection of uploads
  • Database en Cloud hacks
 • Nazorg
  • Verzamelen van bewijsmateriaal
  • Aanbevelingen voor security verbetering
  • Bestanden en filesystems herstellen
  • Terugzetten van backups
  • Controle op achtergelaten malware of backdoors
 • Verdieping
  • Introductie audit en forensic tools
   • AccessData
   • Encase
  • Introductie Cybercrime wetgeving
 • Best practices
 • Tricks & Tips

Training Computer Hacking Forensics Investigator (CHFI): Startdata

Kies uit 3 locatie(s) in Nederland. Ook beschikbaar in Antwerpen.Bedrijfstraining

Met een bedrijfstraining kies je voor een training die helemaal aansluit bij de specifieke wensen, behoefte en dagelijkse praktijk van jouw bedrijf of organisatie. Je kunt in je eentje deelnemen aan deze maatwerktraining, maar ook met één of meerdere collega’s. Een bedrijfstraining vindt plaats waar je maar wilt: op locatie bij jouw bedrijf of organisatie, ergens in het land of op onze mooie nieuwe trainingslocatie op de Veluwe in Apeldoorn. Bel ons gerust voor advies; we denken graag met je mee. Wil je een vrijblijvend voorstel ontvangen? Vraag er dan online een aan.

Privétraining

De essentie van een privétraining is, dat de trainer volledig tot jouw beschikking staat. Je kunt daarbij kiezen voor een algemeen programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar het is ook mogelijk om de training helemaal te laten aansluiten bij jouw specifieke wensen, behoefte en dagelijkse praktijk. Bij zo’n maatwerktraining wordt het programma helemaal afgestemd op jouw situatie, wensen en leerbehoefte. Hierdoor mag je rekenen op maximaal leerrendement. Bel ons gerust voor een (maatwerk)privétraining te bespreken; we denken graag met je mee. Wil je een vrijblijvend voorstel ontvangen? Vraag er dan online een aan.

Virtuele training

Wil je de door jou gewenste training liever virtueel (online) volgen? Dat kan via onze ‘remote classroom’. Het verschil met een face-to-face-training is dat de trainer de training op afstand voor je verzorgt. Je kunt daarbij kiezen voor het algemene programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar we kunnen de training ook aanpassen aan je specifieke wensen, behoefte en praktijksituatie. Je volgt je virtuele training in je eentje, met je collega’s of met mensen van andere bedrijven. Wil je weten wat we op dit gebied precies voor je kunnen betekenen? Bel ons gerust, we denken graag met je mee over de mogelijke oplossingen.

Klassikale training

Bij een klassikale training volg je een opleiding of training samen met een klas van medestudenten. Het voordeel van deze setting is, dat je kunt leren van andermans cases, tegen het laagst mogelijke tarief. De training vindt plaats op een externe locatie, ergens in het land of op onze mooie nieuwe trainingslocatie in Apeldoorn (midden op de Veluwe). Heb je een vraag? Bel ons gerust; we helpen je graag verder. Je kunt je natuurlijk ook gelijk inschrijven.

Training Computer Hacking Forensics Investigator (CHFI): Tarieven

Tarief

De kosten voor de Training Computer Hacking Forensics Investigator (CHFI) bedragen €2.199,00 (excl. €461,79 BTW). Dit betreft het tarief voor deelname aan een klassikale training. Wil je liever een bedrijfstraining of privétraining? Bel ons dan of vraag online een voorstel aan.

Belastingvoordeel voor werkgevers

De wereld om ons heen verandert in hoog tempo: dit komt met name door de snelle ontwikkelingen op het gebied van de informatie-technologie. Wil je in de toekomst in de IT kunnen (blijven) werken, dan is het essentieel om je kennis up-to-date te houden. Met scholing en training vergroot je je kennis én je kansen op de arbeidsmarkt. Voor werkgevers is het belangrijk om over goed opgeleide medewerkers te kunnen beschikken, ook op de langere termijn. ‘Duurzame inzetbaarheid’ en ‘permanente educatie’ staan daarom bij steeds meer bedrijven prominent op de agenda. De overheid stimuleert dit. Daarom kunnen werkgevers een deel van de kosten voor opleiding en training terugkrijgen van de belasting. Per jaar kan dit voordeel oplopen tot € 2.700 per werknemer.

Belastingvoordeel voor particulieren

Betaal je zélf de kosten voor je opleiding, dan zijn deze kosten vaak aftrekbaar van de belasting. Hierdoor kun je je opleidingskosten aanzienlijk verlagen. Daarbij geldt wél dat de studie gericht moet zijn op je huidige werk of op je toekomstige werk of beroep. Het maximale bedrag dat je kunt aftrekken is € 15.000 en er geldt een drempel van € 250.

Ben je benieuwd hoe dit precies zit en wil je meer weten over de mogelijkheden? Kijk dan op www.belastingdienst.nl.

Training Computer Hacking Forensics Investigator (CHFI): Virtuele training

Wil je de door jou gewenste training liever virtueel (online) volgen? Dat kan via onze ‘remote classroom’. Het verschil met een face-to-face-training is dat de trainer de training op afstand voor je verzorgt. Je kunt daarbij kiezen voor het algemene programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar we kunnen de training ook aanpassen aan je specifieke wensen, behoefte en praktijksituatie. Je volgt je virtuele training in je eentje, met je collega’s of met mensen van andere bedrijven. Wil je weten wat we op dit gebied precies voor je kunnen betekenen? Bel ons gerust, we denken graag met je mee over de mogelijke oplossingen.

Virtuele training: hoe werkt dat?

Bij een virtuele training kun je via een online verbinding op afstand interactief deelnemen aan de training. Dit wordt ook wel ‘remote classroom’ of ‘virtual classroom’ genoemd. Dit werkt net even anders, maar biedt je dezelfde kwaliteit en is net zo effectief als een face-to-face-training.

Dezelfde kwaliteit, net even anders

Uitgangspunt bij een virtuele training is, dat er net zoveel kennis en vaardigheden worden overgedragen als bij een face-to-face-training. Bovendien dient het elk gewenst niveau van interactiviteit te faciliteren. Daarom werken we vanuit Eduvision met diverse systemen (o.a. dat van onze opdrachtgever), die deze doelstelling breed ondersteunen (waaronder Microsoft Teams of Zoom). Als cursist kun je gratis en eenvoudig inloggen, via een app of via het web.

De verschillende systemen bieden o.a. de volgende mogelijkheden:

 • De training volgen met meerdere deelnemers, die je afhankelijk van of ze een camera hebben al dan niet kunt zien.
 • Als deelnemers een microfoon hebben, kunnen ze ook met de trainer praten. De trainer kan aangeven en technisch faciliteren wie er kan praten. Deelnemers kunnen virtueel aangeven dat ze wat willen zeggen; de trainer kan hen vervolgens het woord geven.
 • Deelnemers kunnen meekijken met de trainer en de trainer kan switchen tussen verschillende schermen die hij wil laten zien.
 • Als de deelnemer daar toestemming voor geeft, kan de trainer meekijken op het scherm van de deelnemer (of zelfs het scherm overnemen).
 • Er is vaak een chatfunctie, waarmee vragen of opmerkingen voor iedereen zichtbaar worden op het scherm.
 • Er is soms een opnamefunctie (de trainer bepaalt - rekening houdend met ieders privacy - of die aan- of uitgezet wordt), waardoor je later (een deel van) de training kunt terugkijken.
 • Er kan gebruik gemaakt worden van een whiteboard.
 • Er kunnen bestanden gedeeld worden.

NB: Het is handig als je als cursist beschikt over een microfoon of camera (het eerste meer dan het tweede), maar het is geen must; ook zonder kun je deelnemen aan de training. Wél is het zo dat met name een microfoon de interactiviteit bewerkstelligt. Mocht je geen camera of microfoon op de computer hebben, dan is het ook mogelijk om tegelijkertijd in te loggen met je telefoon, zodat je én duidelijk (lees: groot) beeld hebt én kunt beschikken over microfoon en/of camera.