Opleiding Vormgeven met Illustrator

 • 6 dagen
 • 3.199
 • Eerstvolgende startdatum 30 augustus

Gemiddelde waardering

Tijdens de Opleiding Vormgeven met Illustrator leer je optimaal vormgeven met Illustrator. Jij maakt ontwerpen voor toepassingen op het web en in drukwerk, zoals logo's, illustraties en advertenties. Uiteindelijk werk je een praktijkgerichte vormgevingsopdracht uit. Tijdens de opleiding werk je altijd met de nieuwste versie van Illustrator.

Tijdens de Opleiding Vormgeven met Illustrator leer je optimaal vormgeven met Illustrator. Jij maakt ontwerpen voor toepassingen op het web en in drukwerk, zoals logo's, illustraties en advertenties. Uiteindelijk werk je een praktijkgerichte vormgevingsopdracht uit. Tijdens de opleiding werk je altijd met de nieuwste versie van Illustrator.

Eduvision:

is al 20 jaar thuis in IT & Tech

levert passende oplossingen

vertaalt ‘theorie’ naar ‘praktijk’

biedt antwoord op elk vraagstuk

is pas tevreden als jij dat bent

Kies hier je training

 • Met een bedrijfstraining kies je voor een training die helemaal aansluit bij de specifieke wensen, behoefte en dagelijkse praktijk van jouw bedrijf of organisatie. Je kunt in je eentje deelnemen aan deze maatwerktraining, maar ook met één of meerdere collega’s. Een bedrijfstraining vindt plaats waar je maar wilt: op locatie bij jouw bedrijf of organisatie, ergens in het land of op onze mooie nieuwe trainingslocatie op de Veluwe in Apeldoorn.
  Bedrijfstraining
  Aantal dagen en prijs: in overleg
  Voor één of meerdere deelnemers, op de door jou gewenste locatie (maatwerk mogelijk)
   Bel mij hierover
   Stuur mij een vrijblijvend voorstel
 • De essentie van een privétraining is, dat de trainer volledig tot jouw beschikking staat. Je kunt daarbij kiezen voor een algemeen programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar het is ook mogelijk om de training helemaal te laten aansluiten bij jouw specifieke wensen, behoefte en dagelijkse praktijk. Bij zo’n maatwerktraining wordt het programma helemaal afgestemd op jouw werksituatie, wensen en leerbehoefte. Hierdoor mag je rekenen op maximaal leerrendement.
  Privétraining
  Aantal dagen en prijs: in overleg
   Bel mij hierover
   Stuur mij een vrijblijvend voorstel
 • Wil je de door jou gewenste training liever virtueel (online) volgen? Dat kan via onze ‘remote classroom’. Het verschil met een face-to-face-training is dat de trainer de training op afstand voor je verzorgt. Je kunt daarbij kiezen voor het algemene programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar we kunnen de training ook aanpassen aan je specifieke wensen, behoefte en praktijksituatie. Je volgt je virtuele training in je eentje, met je collega’s of met mensen van andere bedrijven.
  Virtuele training
  (Remote classroom)
  Aantal dagen en prijs: in overleg
   Bel mij hierover
   Stuur mij een vrijblijvend voorstel
 • Bij een klassikale training volg je een opleiding of training samen met een klas van medestudenten. Het voordeel van deze setting is, dat je kunt leren van andermans cases, tegen het laagst mogelijke tarief. De training vindt plaats op een externe locatie, ergens in het land of op onze mooie nieuwe trainingslocatie in Apeldoorn (midden op de Veluwe).
  Klassikale training
  Aantal dagen: 6 dagen / € 3.199 (excl. btw, prijs per deelnemer)
   Bel mij hierover
   Ik wil me inschrijven

  Startdata virtueel (Remote Classroom)

  07-09-2022, Virtueel  
  06-10-2022, Virtueel  
  04-11-2022, Virtueel  
  05-12-2022, Virtueel  
  03-01-2023, Virtueel  

  Startdata op locatie

  30-08-2022, Utrecht  
  30-08-2022, Apeldoorn  
  28-09-2022, Apeldoorn  
  28-09-2022, Utrecht  
  27-10-2022, Apeldoorn  

  Alle startdata

  = STARTGARANTIE

  Deze training gaat zeker door; er zijn voldoende aanmeldingen. Heb je vragen of wil je weten hoeveel plekken er nog beschikbaar zijn? Bel ons dan gerust!

  = NOG GEEN STARTGARANTIE

  Deze training krijgt startgarantie zodra er voldoende aanmeldingen zijn: bel ons om te horen wat de actuele status is of wat op dit moment de alternatieven zijn.

Lees hier hoe anderen deze training waarderen

Opleiding Vormgeven met Illustrator

Wat vond u goed?: De docent wist heel veel van het programma en liet veel voorbeelden en technieken zien. Het was afwisselend en we hebben heel veel kunnen bespreken.

M. van Hattem te Amsterdam
Alle beoordelingen

Wat is Illustrator?

Illustrator is een softwarepakket van Adobe waarmee je illustraties, afbeeldingen, logo’s en huisstijlen kunt ontwerpen. Grafisch ontwerpers, DTP'ers, illustratoren en technisch tekenaars gebruiken Adobe Illustrator voor het maken van vectorafbeeldingen. Vectorafbeeldingen worden gemaakt door middel van ankerpunten. Ze kunnen bewerkt, vergroot en verkleind worden, zonder dat er verlies van kwaliteit optreedt. Illustrator kan worden beschouwd als tussenvorm tussen beeldbewerkingsprogramma's en CAD-programma's (3D). In Illustrator wordt er gewerkt met lagen op een artboard. De lagen zijn te vergelijken met vellen doorzichtig papier die op elkaar zijn geplaatst. Deze layers worden gebruikt om meerdere tekeningen te maken, tekst toe te voegen of een object toe te voegen om over te trekken in een andere laag. Illustrator heeft talrijke functies en gereedschappen waarmee je als ontwerper niet meer zonder kunt.
Tijdens de cursus Illustrator leer je vormgeven met Illustrator, objecten transformeren en maskers gebruiken en leer je om ontwerpen te exporteren naar bijvoorbeeld InDesign. Daarnaast leer je afbeeldingen 3D te maken. Ook ga je aan de slag met het maken van een huisstijl als praktijkopdracht.

Opleiding Vormgeven met Illustrator: Inleiding

Illustrator is de standaard in het grafische bedrijfsleven voor het maken en bewerken van illustraties voor drukwerk en webpublicaties. Door het vector georiënteerde karakter van Illustrator kun jij ontwerpen geschikt maken voor verschillende doeleinden.

Tijdens de cursus Illustrator

Eduvision biedt een Opleiding Vormgeven met Illustrator waarin alle aspecten van het vormgeven met Illustrator worden behandeld. Jij wordt bij ons in een kleine groep opgeleid tot professional in het vak. We behandelen vormgeven voor web- en drukwerk, het maken en bewerken van illustraties en geavanceerde Illustrator-technieken. En ook gaan we in op het ontwerpen van huisstijlen en logo's en leer jij afbeeldingen exporteren.

Resultaat

Na afloop van de cursus kun jij zelfstandig vormgeven met Illustrator. Je bent in staat om te werken met vectorbestanden en hebt een uitstekend overzicht van welke mogelijkheden dit programma te bieden heeft.

Praktijkcase

Tijdens de Opleiding Vormgeven met Illustrator wordt veelvuldig gebruik gemaakt van praktijkopdrachten. Als examenopdracht maak jij ontwerpen voor bijvoorbeeld de huisstijl van een bedrijf, instelling, of vereniging. De realiteit van het grafisch ontwerpproces wordt hierbij heel dicht benaderd en loopt als het ware als een rode draad door de opleiding. Tijdens de examenfase wordt het afgerond. De eindopdracht dient na de opleiding als referentie. Wanneer jij de eindopdracht met een voldoende afrondt, ontvang je tevens een certificaat.

Competenties en vaardigheden

Om een goede grafisch ontwerper te worden, werk je tijdens de Opleiding Vormgeven met Illustrator aan de volgende competenties en vaardigheden: maken en bewerken van afbeeldingen, logo’s en huisstijlen, tekst toevoegen, kleuren beheren, toepassen van filters, effecten, paden, lijnen, vullingen en patronen, maken van grafieken, maken van 3D-afbeeldingen en elementen importeren en exporteren.
Tijdens de cursus Illustrator leer je de basisfuncties, maar ook de geavanceerde functies van Illustrator te gebruiken om professionele logo’s en huisstijlen te kunnen ontwerpen. Als examenopdracht maak je een huisstijl met huisstijlhandboek voor een bedrijf.

Gerelateerd

Leergang grafisch vormgever

Wil jij graag meer leren over het grafisch ontwerpen en een veelzijdig grafisch ontwerper worden? Schrijf je dan in voor een leergang grafisch vormgever! Tijdens de leergang grafisch vormgever leer je werken met Illustrator en Photoshop door een combinatie van de opleidingen vormgeven met Illustrator en Photoshop Professional. Je ontwikkelt een brochure en een affiche of collage voor een bedrijf.

Leergang DTP

Wil jij graag meer leren over desktop publishing en een professionele vormgever worden? Schrijf je dan in voor een leergang DTP! Tijdens de leergang DTP leer je werken met Illustrator en InDesign door een combinatie te maken van de opleidingen DTP met Indesign, vormgeven met Illustrator en Output voor DTP. Je ontwikkelt een huisstijl en een brochure in opdracht van een bedrijf.

Opleiding Vormgeven met Illustrator: Modulen

Tijdens de Opleiding Vormgeven met Illustrator komen in basis onderstaande onderwerpen aan bod. Afhankelijk van ontwikkelingen op het vakgebied, kan de feitelijke trainingsinhoud hier echter van afwijken. Bel ons gerust voor meer informatie over de actuele inhoud.

Vormgeven voor web- en drukwerk

Voordat we echt aan het werk gaan met Illustrator, maken we jou in deze eerste module bekend met de basisprincipes van het vormgeven. We maken daarin een belangrijk onderscheid in het ontwerpen voor het web en het ontwerpen voor drukwerk.

Basis Illustrator

In deze module maak jij kennis met het werkblad en de verschillende gereedschappen en menu's. Verder leer jij nieuwe bestanden maken en opslaan. Ook behandelen we de wijze waarop je jouw voorkeuren instelt.

Illustraties maken en bewerken

Binnen deze module leer je tekenen in Illustrator en leer jij vectorversies van jouw tekeningen maken. Daarnaast gaan we in op de transformatietechnieken binnen Illustrator, waarmee jij objecten kunt transformeren, samenstellen en gebruik kunt maken van maskers.

Geavanceerde Illustrator-technieken

Wanneer een ontwerp ingewikkelder wordt, krijg jij met steeds meer objecten te maken. In deze module gaan we in op de hulpmiddelen die Illustrator biedt om jouw project overzichtelijk en beheersbaar te houden. Ook behandelen we geavanceerde tekstmogelijkheden en de aanwezige opties voor het beheren van kleuren, het toepassen van filters, effecten, paden, lijnen en afbeeldingsstijlen, vullingen en patronen. Daarnaast leer je grafieken maken en gaan we in op het tekenen van 3D-objecten.

Huisstijlen en logo's ontwerpen

In deze module leer jij de basisprincipes van het ontwerpen van logo's en huisstijlen. We gaan in op het gebruik van kleuren en fonts in huisstijlen en hoe je een huisstijl vastlegt in een huisstijl handboek. Verder leer jij hoe je bestaande logo's en grafische elementen digitaliseert en importeert in Illustrator.

Bewaren en exporteren voor web- en drukwerk

De ontwerpen die je hebt gemaakt, moeten vaak weer worden gebruikt in andere programma's, zoals InDesign, of ze moeten geschikt worden gemaakt voor afdrukken. Illustrator kent uitgebreide mogelijkheden om jouw werk te exporteren en onder verschillende bestandsformaten op te slaan. In deze module leer je al deze mogelijkheden toepassen.

Examen

Als eindexamenopdracht maak jij een ontwerp voor bijvoorbeeld een huisstijl. Uiteraard zul je in jouw ontwerp gebruik maken van de behandelde technieken. Tijdens de examenmodule wordt de eindopdracht afgerond. Op de cursusbijeenkomsten presenteren jij en jouw medecursisten het ontwerp. Docent en medecursisten geven commentaar.

Alternatief

Wil je graag meer leren over hoe je Illustrator, Photoshop en InDesign samen kunt gebruiken? Dan kan jij je inschrijven voor een opleiding Creative Suite! Tijdens de cursus Creative Suite leer je de samenhang van de drie componenten en hoe jij makkelijk bestanden en bronnen kunt delen. Dit vergroot het aantal mogelijkheden en de kwaliteit van jouw eindproduct zal verbeteren.

Opleiding Vormgeven met Illustrator: Extra info

Docenten

Om de praktijk zo dicht mogelijk te benaderen, werkt Eduvision uitsluitend met docenten die zelf in de praktijk actief zijn. Zij kennen de branche, de klanten en de problemen waar je tegenaan loopt. Daarom zijn zij tijdens deze training je persoonlijke coach. De vakdocent staat volledig tot je beschikking en ondersteunt direct en doelgericht bij je eigen praktijkcase.

Benodigdheden

Om het meeste rendement te halen uit de Opleiding Vormgeven met Illustrator verzoeken wij je vriendelijk om je eigen laptop mee te nemen. Hierdoor heb je altijd jouw eigen praktijkcase en opleidingsmateriaal bij de hand en kun je thuis direct verder met je eigen case.

Programmatuur

Bij de Opleiding Vormgeven met Illustrator maken we uiteraard gebruik van Illustrator. Wij gaan ervan uit dat je toegang hebt tot de Adobe Creative Cloud.

Opleiding Vormgeven met Illustrator: Beoordelingen

M. van Hattem te Amsterdam

Wat vond u goed?: De docent wist heel veel van het programma en liet veel voorbeelden en technieken zien. Het was afwisselend en we hebben heel veel kunnen bespreken.

S. Steenbeek te Werkhoven

Wat vond u goed?: Myzet Couprie legt alles duidelijk uit en is enthousiast.

B. Bodaar te Gorinchem

Wat vond u goed?: Ik vind Myzet heel goed lesgeven.

A.L.M.B. Verbunt te Utrecht

Wat vond u goed?: Duidelijke uitleg. Opdrachten om thuis uit te werken, worden bekeken en hierop krijg je feedback. Prima.

B. Verbaan te Den Haag

Wat vond u goed?: De veelzidigheid van Illustrator, je kan alle kanten op.
Wat vond u niet goed?: Jammer dat Illustrator een avondopleiding is!

J.M. van der Winkel te Berliucm

Wat vond u goed?: Myzet is een uitstekende docent. Heeft oog voor detail en

H. Yilmaz te Amersfoort

Wat vond u goed?: Onno is zeer goed in het vak en gaf veel voorbeelden uit eigen praktijk. Ook onze wensen werden behartigd met dingen die we graag wilden leren.

M. Muller te Enschede

Wat vond u goed?: Kleine groep, daarom was er ruim de gelegenheid om opdrachten te bespeken en vragen te stellen. Dat de docent niet alleen kennis heeft van de stof, maar tevens al vele jaren werkzaam is geweest in de branche, had grote toegevoegde waarde.

Klanttevredenheid

Bij Eduvision staat de klanttevredenheid voorop. 98% van onze klanten is tevreden over de gevolgde training. Al meer dan 150.000 cursisten gingen jou voor! Onze klanten spreken niet voor niets hun vertrouwen uit in Eduvision en ruim 95% van alle klanten waardeert de cursus van Eduvision met een 8 of hoger. Wanneer jij de Opleiding Vormgeven met Illustrator gevolgd hebt, word je uitgenodigd om een enquête in te vullen. Je kan ons een beoordeling geven over de gehele Opleiding Vormgeven met Illustrator en de behandelde modulen, bijvoorbeeld transformatietechnieken, toepassen van maskers, vullingen, patronen, filters en effecten, tekenen van 3D-afbeeldingen en ontwerpen van huisstijlen en logo’s. Als grafisch ontwerper kan jij ons een beoordeling geven voor de toekomstige grafisch vormgevers!

Opleiding Vormgeven met Illustrator: Startdata

Kies uit 3 locatie(s) in Nederland. Ook beschikbaar in Antwerpen.Bedrijfstraining

Met een bedrijfstraining kies je voor een training die helemaal aansluit bij de specifieke wensen, behoefte en dagelijkse praktijk van jouw bedrijf of organisatie. Je kunt in je eentje deelnemen aan deze maatwerktraining, maar ook met één of meerdere collega’s. Een bedrijfstraining vindt plaats waar je maar wilt: op locatie bij jouw bedrijf of organisatie, ergens in het land of op onze mooie trainingslocatie op de Veluwe in Apeldoorn. Bel ons gerust voor advies; we denken graag met je mee. Wil je een vrijblijvend voorstel ontvangen? Vraag er dan online een aan.

Privétraining

De essentie van een privétraining is, dat de trainer volledig tot jouw beschikking staat. Je kunt daarbij kiezen voor een algemeen programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar het is ook mogelijk om de training helemaal te laten aansluiten bij jouw specifieke wensen, behoefte en dagelijkse praktijk. Bij zo’n maatwerktraining wordt het programma helemaal afgestemd op jouw situatie, wensen en leerbehoefte. Hierdoor mag je rekenen op maximaal leerrendement. Bel ons gerust voor een (maatwerk)privétraining te bespreken; we denken graag met je mee. Wil je een vrijblijvend voorstel ontvangen? Vraag er dan online een aan.

Virtuele training

Wil je de door jou gewenste training liever virtueel (online) volgen? Dat kan via onze ‘remote classroom’. Het verschil met een face-to-face-training is dat de trainer de training op afstand voor je verzorgt. Je kunt daarbij kiezen voor het algemene programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar we kunnen de training ook aanpassen aan je specifieke wensen, behoefte en praktijksituatie. Je volgt je virtuele training in je eentje, met je collega’s of met mensen van andere bedrijven. Wil je weten wat we op dit gebied precies voor je kunnen betekenen? Bel ons gerust, we denken graag met je mee over de mogelijke oplossingen.

Klassikale training

Bij een klassikale training volg je een opleiding of training samen met een klas van medestudenten. Het voordeel van deze setting is, dat je kunt leren van andermans cases, tegen het laagst mogelijke tarief. De training vindt plaats op een externe locatie, ergens in het land of op onze mooie trainingslocatie in Apeldoorn (midden op de Veluwe). Heb je een vraag? Bel ons gerust; we helpen je graag verder. Je kunt je natuurlijk ook gelijk inschrijven.

Opleiding Vormgeven met Illustrator: Tarieven

Tarief

De kosten voor de Opleiding Vormgeven met Illustrator bedragen €3.199,00 (excl. €671,79 BTW). Dit betreft het tarief voor deelname aan een klassikale training. Wil je liever een bedrijfstraining of privétraining? Bel ons dan of vraag online een voorstel aan.

Belastingvoordeel voor werkgevers

De wereld om ons heen verandert in hoog tempo: dit komt met name door de snelle ontwikkelingen op het gebied van de informatie-technologie. Wil je in de toekomst in de IT kunnen (blijven) werken, dan is het essentieel om je kennis up-to-date te houden. Met scholing en training vergroot je je kennis én je kansen op de arbeidsmarkt. Voor werkgevers is het belangrijk om over goed opgeleide medewerkers te kunnen beschikken, ook op de langere termijn. ‘Duurzame inzetbaarheid’ en ‘permanente educatie’ staan daarom bij steeds meer bedrijven prominent op de agenda. De overheid stimuleert dit. Daarom kunnen werkgevers een deel van de kosten voor opleiding en training terugkrijgen van de belasting. Per jaar kan dit voordeel oplopen tot € 2.700 per werknemer.

Belastingvoordeel voor particulieren

Betaal je zélf de kosten voor je opleiding, dan zijn deze kosten vaak aftrekbaar van de belasting. Hierdoor kun je je opleidingskosten aanzienlijk verlagen. Daarbij geldt wél dat de studie gericht moet zijn op je huidige werk of op je toekomstige werk of beroep. Het maximale bedrag dat je kunt aftrekken is € 15.000 en er geldt een drempel van € 250.

Ben je benieuwd hoe dit precies zit en wil je meer weten over de mogelijkheden? Kijk dan op www.belastingdienst.nl.

Certificering

Nadat je een cursustraject volledig hebt doorlopen, ontvang je van ons een certificaat. Hiermee kan je aantonen dat je hebt deelgenomen aan de training en deze succesvol hebt afgerond. Je laat zien dat je kennis hebt van ontwerpen en bewerken van afbeeldingen, toepassen van diverse functies van Illustrator, maken van 3D-objecten en het importeren en exporteren van bepaalde elementen. Tijdens de Opleiding Vormgeven met Illustrator ga je zelf een huisstijl ontwerpen in opdracht van een bedrijf of instelling. En vanaf nu mag jij jezelf een professioneel grafisch ontwerper. noemen!

Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om het certificaat in het Engels te ontvangen, zodat het in het buitenland te gebruiken is.

Arbeidsperspectief

In de branche van de grafische vormgeving is er ontzettend veel concurrentie, maar er is nog steeds vraag naar ontwerpers. Niet alleen bedrijven hebben meer werknemers, maar ook het aantal zelfstandigen groeit nog steeds. Het is dus de kunst om je goed te onderscheiden van de rest. Hoe snel je aan een baan komt, ligt in jouw eigen handen. Als jij je specialiseert, heb je een concrete richtlijn qua beroep, bijvoorbeeld bij een reclamebureau of een uitgeverij. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om freelance grafisch ontwerper te worden. Het komt ook vaak voor dat men het grafisch ontwerpen als bijbaan heeft.

Opleiding Vormgeven met Illustrator: Virtuele training

Wil je de door jou gewenste training liever virtueel (online) volgen? Dat kan via onze ‘remote classroom’. Het verschil met een face-to-face-training is dat de trainer de training op afstand voor je verzorgt. Je kunt daarbij kiezen voor het algemene programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar we kunnen de training ook aanpassen aan je specifieke wensen, behoefte en praktijksituatie. Je volgt je virtuele training in je eentje, met je collega’s of met mensen van andere bedrijven. Wil je weten wat we op dit gebied precies voor je kunnen betekenen? Bel ons gerust, we denken graag met je mee over de mogelijke oplossingen.

Virtuele training: hoe werkt dat?

Bij een virtuele training kun je via een online verbinding op afstand interactief deelnemen aan de training. Dit wordt ook wel ‘remote classroom’ of ‘virtual classroom’ genoemd. Dit werkt net even anders, maar biedt je dezelfde kwaliteit en is net zo effectief als een face-to-face-training.

Dezelfde kwaliteit, net even anders

Uitgangspunt bij een virtuele training is, dat er net zoveel kennis en vaardigheden worden overgedragen als bij een face-to-face-training. Bovendien dient het elk gewenst niveau van interactiviteit te faciliteren. Daarom werken we vanuit Eduvision met diverse systemen (o.a. dat van onze opdrachtgever), die deze doelstelling breed ondersteunen (waaronder Microsoft Teams of Zoom). Als cursist kun je gratis en eenvoudig inloggen, via een app of via het web.

De verschillende systemen bieden o.a. de volgende mogelijkheden:

 • De training volgen met meerdere deelnemers, die je afhankelijk van of ze een camera hebben al dan niet kunt zien.
 • Als deelnemers een microfoon hebben, kunnen ze ook met de trainer praten. De trainer kan aangeven en technisch faciliteren wie er kan praten. Deelnemers kunnen virtueel aangeven dat ze wat willen zeggen; de trainer kan hen vervolgens het woord geven.
 • Deelnemers kunnen meekijken met de trainer en de trainer kan switchen tussen verschillende schermen die hij wil laten zien.
 • Als de deelnemer daar toestemming voor geeft, kan de trainer meekijken op het scherm van de deelnemer (of zelfs het scherm overnemen).
 • Er is vaak een chatfunctie, waarmee vragen of opmerkingen voor iedereen zichtbaar worden op het scherm.
 • Er is soms een opnamefunctie (de trainer bepaalt - rekening houdend met ieders privacy - of die aan- of uitgezet wordt), waardoor je later (een deel van) de training kunt terugkijken.
 • Er kan gebruik gemaakt worden van een whiteboard.
 • Er kunnen bestanden gedeeld worden.

NB: Het is handig als je als cursist beschikt over een microfoon of camera (het eerste meer dan het tweede), maar het is geen must; ook zonder kun je deelnemen aan de training. Wél is het zo dat met name een microfoon de interactiviteit bewerkstelligt. Mocht je geen camera of microfoon op de computer hebben, dan is het ook mogelijk om tegelijkertijd in te loggen met je telefoon, zodat je én duidelijk (lees: groot) beeld hebt én kunt beschikken over microfoon en/of camera.

Tijdens de Opleiding Vormgeven met Illustrator leer je optimaal vormgeven met Illustrator. Jij maakt ontwerpen voor toepassingen op het web en in drukwerk, zoals logo's, illustraties en advertenties. Uiteindelijk werk je een praktijkgerichte vormgevingsopdracht uit. Tijdens de opleiding werk je altijd met de nieuwste versie van Illustrator.

Kies hier je training

 • Met een bedrijfstraining kies je voor een training die helemaal aansluit bij de specifieke wensen, behoefte en dagelijkse praktijk van jouw bedrijf of organisatie. Je kunt in je eentje deelnemen aan deze maatwerktraining, maar ook met één of meerdere collega’s. Een bedrijfstraining vindt plaats waar je maar wilt: op locatie bij jouw bedrijf of organisatie, ergens in het land of op onze mooie nieuwe trainingslocatie op de Veluwe in Apeldoorn.
  Bedrijfstraining
  Aantal dagen en prijs: in overleg
  Voor één of meerdere deelnemers, op de door jou gewenste locatie (maatwerk mogelijk)
   Bel mij hierover
   Stuur mij een vrijblijvend voorstel
 • De essentie van een privétraining is, dat de trainer volledig tot jouw beschikking staat. Je kunt daarbij kiezen voor een algemeen programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar het is ook mogelijk om de training helemaal te laten aansluiten bij jouw specifieke wensen, behoefte en dagelijkse praktijk. Bij zo’n maatwerktraining wordt het programma helemaal afgestemd op jouw werksituatie, wensen en leerbehoefte. Hierdoor mag je rekenen op maximaal leerrendement.
  Privétraining
  Aantal dagen en prijs: in overleg
   Bel mij hierover
   Stuur mij een vrijblijvend voorstel
 • Wil je de door jou gewenste training liever virtueel (online) volgen? Dat kan via onze ‘remote classroom’. Het verschil met een face-to-face-training is dat de trainer de training op afstand voor je verzorgt. Je kunt daarbij kiezen voor het algemene programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar we kunnen de training ook aanpassen aan je specifieke wensen, behoefte en praktijksituatie. Je volgt je virtuele training in je eentje, met je collega’s of met mensen van andere bedrijven.
  Virtuele training
  (Remote classroom)
  Aantal dagen en prijs: in overleg
   Bel mij hierover
   Stuur mij een vrijblijvend voorstel
 • Bij een klassikale training volg je een opleiding of training samen met een klas van medestudenten. Het voordeel van deze setting is, dat je kunt leren van andermans cases, tegen het laagst mogelijke tarief. De training vindt plaats op een externe locatie, ergens in het land of op onze mooie nieuwe trainingslocatie in Apeldoorn (midden op de Veluwe).
  Klassikale training
  Aantal dagen: 6 dagen / € 3.199 (excl. btw, prijs per deelnemer)
   Bel mij hierover
   Ik wil me inschrijven

  Startdata virtueel (Remote Classroom)

  07-09-2022, Virtueel  
  06-10-2022, Virtueel  
  04-11-2022, Virtueel  
  05-12-2022, Virtueel  
  03-01-2023, Virtueel  

  Startdata op locatie

  30-08-2022, Utrecht  
  30-08-2022, Apeldoorn  
  28-09-2022, Apeldoorn  
  28-09-2022, Utrecht  
  27-10-2022, Apeldoorn  

  Alle startdata

  = STARTGARANTIE

  Deze training gaat zeker door; er zijn voldoende aanmeldingen. Heb je vragen of wil je weten hoeveel plekken er nog beschikbaar zijn? Bel ons dan gerust!

  = NOG GEEN STARTGARANTIE

  Deze training krijgt startgarantie zodra er voldoende aanmeldingen zijn: bel ons om te horen wat de actuele status is of wat op dit moment de alternatieven zijn.

Opleiding Vormgeven met Illustrator: Inleiding

Illustrator is de standaard in het grafische bedrijfsleven voor het maken en bewerken van illustraties voor drukwerk en webpublicaties. Door het vector georiënteerde karakter van Illustrator kun jij ontwerpen geschikt maken voor verschillende doeleinden.

Tijdens de cursus Illustrator

Eduvision biedt een Opleiding Vormgeven met Illustrator waarin alle aspecten van het vormgeven met Illustrator worden behandeld. Jij wordt bij ons in een kleine groep opgeleid tot professional in het vak. We behandelen vormgeven voor web- en drukwerk, het maken en bewerken van illustraties en geavanceerde Illustrator-technieken. En ook gaan we in op het ontwerpen van huisstijlen en logo's en leer jij afbeeldingen exporteren.

Resultaat

Na afloop van de cursus kun jij zelfstandig vormgeven met Illustrator. Je bent in staat om te werken met vectorbestanden en hebt een uitstekend overzicht van welke mogelijkheden dit programma te bieden heeft.

Praktijkcase

Tijdens de Opleiding Vormgeven met Illustrator wordt veelvuldig gebruik gemaakt van praktijkopdrachten. Als examenopdracht maak jij ontwerpen voor bijvoorbeeld de huisstijl van een bedrijf, instelling, of vereniging. De realiteit van het grafisch ontwerpproces wordt hierbij heel dicht benaderd en loopt als het ware als een rode draad door de opleiding. Tijdens de examenfase wordt het afgerond. De eindopdracht dient na de opleiding als referentie. Wanneer jij de eindopdracht met een voldoende afrondt, ontvang je tevens een certificaat.

Competenties en vaardigheden

Om een goede grafisch ontwerper te worden, werk je tijdens de Opleiding Vormgeven met Illustrator aan de volgende competenties en vaardigheden: maken en bewerken van afbeeldingen, logo’s en huisstijlen, tekst toevoegen, kleuren beheren, toepassen van filters, effecten, paden, lijnen, vullingen en patronen, maken van grafieken, maken van 3D-afbeeldingen en elementen importeren en exporteren.
Tijdens de cursus Illustrator leer je de basisfuncties, maar ook de geavanceerde functies van Illustrator te gebruiken om professionele logo’s en huisstijlen te kunnen ontwerpen. Als examenopdracht maak je een huisstijl met huisstijlhandboek voor een bedrijf.

Gerelateerd

Leergang grafisch vormgever

Wil jij graag meer leren over het grafisch ontwerpen en een veelzijdig grafisch ontwerper worden? Schrijf je dan in voor een leergang grafisch vormgever! Tijdens de leergang grafisch vormgever leer je werken met Illustrator en Photoshop door een combinatie van de opleidingen vormgeven met Illustrator en Photoshop Professional. Je ontwikkelt een brochure en een affiche of collage voor een bedrijf.

Leergang DTP

Wil jij graag meer leren over desktop publishing en een professionele vormgever worden? Schrijf je dan in voor een leergang DTP! Tijdens de leergang DTP leer je werken met Illustrator en InDesign door een combinatie te maken van de opleidingen DTP met Indesign, vormgeven met Illustrator en Output voor DTP. Je ontwikkelt een huisstijl en een brochure in opdracht van een bedrijf.

Opleiding Vormgeven met Illustrator: Modulen

Tijdens de Opleiding Vormgeven met Illustrator komen in basis onderstaande onderwerpen aan bod. Afhankelijk van ontwikkelingen op het vakgebied, kan de feitelijke trainingsinhoud hier echter van afwijken. Bel ons gerust voor meer informatie over de actuele inhoud.

Vormgeven voor web- en drukwerk

Voordat we echt aan het werk gaan met Illustrator, maken we jou in deze eerste module bekend met de basisprincipes van het vormgeven. We maken daarin een belangrijk onderscheid in het ontwerpen voor het web en het ontwerpen voor drukwerk.

Basis Illustrator

In deze module maak jij kennis met het werkblad en de verschillende gereedschappen en menu's. Verder leer jij nieuwe bestanden maken en opslaan. Ook behandelen we de wijze waarop je jouw voorkeuren instelt.

Illustraties maken en bewerken

Binnen deze module leer je tekenen in Illustrator en leer jij vectorversies van jouw tekeningen maken. Daarnaast gaan we in op de transformatietechnieken binnen Illustrator, waarmee jij objecten kunt transformeren, samenstellen en gebruik kunt maken van maskers.

Geavanceerde Illustrator-technieken

Wanneer een ontwerp ingewikkelder wordt, krijg jij met steeds meer objecten te maken. In deze module gaan we in op de hulpmiddelen die Illustrator biedt om jouw project overzichtelijk en beheersbaar te houden. Ook behandelen we geavanceerde tekstmogelijkheden en de aanwezige opties voor het beheren van kleuren, het toepassen van filters, effecten, paden, lijnen en afbeeldingsstijlen, vullingen en patronen. Daarnaast leer je grafieken maken en gaan we in op het tekenen van 3D-objecten.

Huisstijlen en logo's ontwerpen

In deze module leer jij de basisprincipes van het ontwerpen van logo's en huisstijlen. We gaan in op het gebruik van kleuren en fonts in huisstijlen en hoe je een huisstijl vastlegt in een huisstijl handboek. Verder leer jij hoe je bestaande logo's en grafische elementen digitaliseert en importeert in Illustrator.

Bewaren en exporteren voor web- en drukwerk

De ontwerpen die je hebt gemaakt, moeten vaak weer worden gebruikt in andere programma's, zoals InDesign, of ze moeten geschikt worden gemaakt voor afdrukken. Illustrator kent uitgebreide mogelijkheden om jouw werk te exporteren en onder verschillende bestandsformaten op te slaan. In deze module leer je al deze mogelijkheden toepassen.

Examen

Als eindexamenopdracht maak jij een ontwerp voor bijvoorbeeld een huisstijl. Uiteraard zul je in jouw ontwerp gebruik maken van de behandelde technieken. Tijdens de examenmodule wordt de eindopdracht afgerond. Op de cursusbijeenkomsten presenteren jij en jouw medecursisten het ontwerp. Docent en medecursisten geven commentaar.

Alternatief

Wil je graag meer leren over hoe je Illustrator, Photoshop en InDesign samen kunt gebruiken? Dan kan jij je inschrijven voor een opleiding Creative Suite! Tijdens de cursus Creative Suite leer je de samenhang van de drie componenten en hoe jij makkelijk bestanden en bronnen kunt delen. Dit vergroot het aantal mogelijkheden en de kwaliteit van jouw eindproduct zal verbeteren.

Opleiding Vormgeven met Illustrator: Beoordelingen

M. van Hattem te Amsterdam

Wat vond u goed?: De docent wist heel veel van het programma en liet veel voorbeelden en technieken zien. Het was afwisselend en we hebben heel veel kunnen bespreken.

S. Steenbeek te Werkhoven

Wat vond u goed?: Myzet Couprie legt alles duidelijk uit en is enthousiast.

B. Bodaar te Gorinchem

Wat vond u goed?: Ik vind Myzet heel goed lesgeven.

A.L.M.B. Verbunt te Utrecht

Wat vond u goed?: Duidelijke uitleg. Opdrachten om thuis uit te werken, worden bekeken en hierop krijg je feedback. Prima.

B. Verbaan te Den Haag

Wat vond u goed?: De veelzidigheid van Illustrator, je kan alle kanten op.
Wat vond u niet goed?: Jammer dat Illustrator een avondopleiding is!

J.M. van der Winkel te Berliucm

Wat vond u goed?: Myzet is een uitstekende docent. Heeft oog voor detail en

H. Yilmaz te Amersfoort

Wat vond u goed?: Onno is zeer goed in het vak en gaf veel voorbeelden uit eigen praktijk. Ook onze wensen werden behartigd met dingen die we graag wilden leren.

M. Muller te Enschede

Wat vond u goed?: Kleine groep, daarom was er ruim de gelegenheid om opdrachten te bespeken en vragen te stellen. Dat de docent niet alleen kennis heeft van de stof, maar tevens al vele jaren werkzaam is geweest in de branche, had grote toegevoegde waarde.

Klanttevredenheid

Bij Eduvision staat de klanttevredenheid voorop. 98% van onze klanten is tevreden over de gevolgde training. Al meer dan 150.000 cursisten gingen jou voor! Onze klanten spreken niet voor niets hun vertrouwen uit in Eduvision en ruim 95% van alle klanten waardeert de cursus van Eduvision met een 8 of hoger. Wanneer jij de Opleiding Vormgeven met Illustrator gevolgd hebt, word je uitgenodigd om een enquête in te vullen. Je kan ons een beoordeling geven over de gehele Opleiding Vormgeven met Illustrator en de behandelde modulen, bijvoorbeeld transformatietechnieken, toepassen van maskers, vullingen, patronen, filters en effecten, tekenen van 3D-afbeeldingen en ontwerpen van huisstijlen en logo’s. Als grafisch ontwerper kan jij ons een beoordeling geven voor de toekomstige grafisch vormgevers!

Opleiding Vormgeven met Illustrator: Startdata

Kies uit 3 locatie(s) in Nederland. Ook beschikbaar in Antwerpen.Bedrijfstraining

Met een bedrijfstraining kies je voor een training die helemaal aansluit bij de specifieke wensen, behoefte en dagelijkse praktijk van jouw bedrijf of organisatie. Je kunt in je eentje deelnemen aan deze maatwerktraining, maar ook met één of meerdere collega’s. Een bedrijfstraining vindt plaats waar je maar wilt: op locatie bij jouw bedrijf of organisatie, ergens in het land of op onze mooie trainingslocatie op de Veluwe in Apeldoorn. Bel ons gerust voor advies; we denken graag met je mee. Wil je een vrijblijvend voorstel ontvangen? Vraag er dan online een aan.

Privétraining

De essentie van een privétraining is, dat de trainer volledig tot jouw beschikking staat. Je kunt daarbij kiezen voor een algemeen programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar het is ook mogelijk om de training helemaal te laten aansluiten bij jouw specifieke wensen, behoefte en dagelijkse praktijk. Bij zo’n maatwerktraining wordt het programma helemaal afgestemd op jouw situatie, wensen en leerbehoefte. Hierdoor mag je rekenen op maximaal leerrendement. Bel ons gerust voor een (maatwerk)privétraining te bespreken; we denken graag met je mee. Wil je een vrijblijvend voorstel ontvangen? Vraag er dan online een aan.

Virtuele training

Wil je de door jou gewenste training liever virtueel (online) volgen? Dat kan via onze ‘remote classroom’. Het verschil met een face-to-face-training is dat de trainer de training op afstand voor je verzorgt. Je kunt daarbij kiezen voor het algemene programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar we kunnen de training ook aanpassen aan je specifieke wensen, behoefte en praktijksituatie. Je volgt je virtuele training in je eentje, met je collega’s of met mensen van andere bedrijven. Wil je weten wat we op dit gebied precies voor je kunnen betekenen? Bel ons gerust, we denken graag met je mee over de mogelijke oplossingen.

Klassikale training

Bij een klassikale training volg je een opleiding of training samen met een klas van medestudenten. Het voordeel van deze setting is, dat je kunt leren van andermans cases, tegen het laagst mogelijke tarief. De training vindt plaats op een externe locatie, ergens in het land of op onze mooie trainingslocatie in Apeldoorn (midden op de Veluwe). Heb je een vraag? Bel ons gerust; we helpen je graag verder. Je kunt je natuurlijk ook gelijk inschrijven.

Opleiding Vormgeven met Illustrator: Tarieven

Tarief

De kosten voor de Opleiding Vormgeven met Illustrator bedragen €3.199,00 (excl. €671,79 BTW). Dit betreft het tarief voor deelname aan een klassikale training. Wil je liever een bedrijfstraining of privétraining? Bel ons dan of vraag online een voorstel aan.

Belastingvoordeel voor werkgevers

De wereld om ons heen verandert in hoog tempo: dit komt met name door de snelle ontwikkelingen op het gebied van de informatie-technologie. Wil je in de toekomst in de IT kunnen (blijven) werken, dan is het essentieel om je kennis up-to-date te houden. Met scholing en training vergroot je je kennis én je kansen op de arbeidsmarkt. Voor werkgevers is het belangrijk om over goed opgeleide medewerkers te kunnen beschikken, ook op de langere termijn. ‘Duurzame inzetbaarheid’ en ‘permanente educatie’ staan daarom bij steeds meer bedrijven prominent op de agenda. De overheid stimuleert dit. Daarom kunnen werkgevers een deel van de kosten voor opleiding en training terugkrijgen van de belasting. Per jaar kan dit voordeel oplopen tot € 2.700 per werknemer.

Belastingvoordeel voor particulieren

Betaal je zélf de kosten voor je opleiding, dan zijn deze kosten vaak aftrekbaar van de belasting. Hierdoor kun je je opleidingskosten aanzienlijk verlagen. Daarbij geldt wél dat de studie gericht moet zijn op je huidige werk of op je toekomstige werk of beroep. Het maximale bedrag dat je kunt aftrekken is € 15.000 en er geldt een drempel van € 250.

Ben je benieuwd hoe dit precies zit en wil je meer weten over de mogelijkheden? Kijk dan op www.belastingdienst.nl.

Certificering

Nadat je een cursustraject volledig hebt doorlopen, ontvang je van ons een certificaat. Hiermee kan je aantonen dat je hebt deelgenomen aan de training en deze succesvol hebt afgerond. Je laat zien dat je kennis hebt van ontwerpen en bewerken van afbeeldingen, toepassen van diverse functies van Illustrator, maken van 3D-objecten en het importeren en exporteren van bepaalde elementen. Tijdens de Opleiding Vormgeven met Illustrator ga je zelf een huisstijl ontwerpen in opdracht van een bedrijf of instelling. En vanaf nu mag jij jezelf een professioneel grafisch ontwerper. noemen!

Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om het certificaat in het Engels te ontvangen, zodat het in het buitenland te gebruiken is.

Arbeidsperspectief

In de branche van de grafische vormgeving is er ontzettend veel concurrentie, maar er is nog steeds vraag naar ontwerpers. Niet alleen bedrijven hebben meer werknemers, maar ook het aantal zelfstandigen groeit nog steeds. Het is dus de kunst om je goed te onderscheiden van de rest. Hoe snel je aan een baan komt, ligt in jouw eigen handen. Als jij je specialiseert, heb je een concrete richtlijn qua beroep, bijvoorbeeld bij een reclamebureau of een uitgeverij. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om freelance grafisch ontwerper te worden. Het komt ook vaak voor dat men het grafisch ontwerpen als bijbaan heeft.

Opleiding Vormgeven met Illustrator: Virtuele training

Wil je de door jou gewenste training liever virtueel (online) volgen? Dat kan via onze ‘remote classroom’. Het verschil met een face-to-face-training is dat de trainer de training op afstand voor je verzorgt. Je kunt daarbij kiezen voor het algemene programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar we kunnen de training ook aanpassen aan je specifieke wensen, behoefte en praktijksituatie. Je volgt je virtuele training in je eentje, met je collega’s of met mensen van andere bedrijven. Wil je weten wat we op dit gebied precies voor je kunnen betekenen? Bel ons gerust, we denken graag met je mee over de mogelijke oplossingen.

Virtuele training: hoe werkt dat?

Bij een virtuele training kun je via een online verbinding op afstand interactief deelnemen aan de training. Dit wordt ook wel ‘remote classroom’ of ‘virtual classroom’ genoemd. Dit werkt net even anders, maar biedt je dezelfde kwaliteit en is net zo effectief als een face-to-face-training.

Dezelfde kwaliteit, net even anders

Uitgangspunt bij een virtuele training is, dat er net zoveel kennis en vaardigheden worden overgedragen als bij een face-to-face-training. Bovendien dient het elk gewenst niveau van interactiviteit te faciliteren. Daarom werken we vanuit Eduvision met diverse systemen (o.a. dat van onze opdrachtgever), die deze doelstelling breed ondersteunen (waaronder Microsoft Teams of Zoom). Als cursist kun je gratis en eenvoudig inloggen, via een app of via het web.

De verschillende systemen bieden o.a. de volgende mogelijkheden:

 • De training volgen met meerdere deelnemers, die je afhankelijk van of ze een camera hebben al dan niet kunt zien.
 • Als deelnemers een microfoon hebben, kunnen ze ook met de trainer praten. De trainer kan aangeven en technisch faciliteren wie er kan praten. Deelnemers kunnen virtueel aangeven dat ze wat willen zeggen; de trainer kan hen vervolgens het woord geven.
 • Deelnemers kunnen meekijken met de trainer en de trainer kan switchen tussen verschillende schermen die hij wil laten zien.
 • Als de deelnemer daar toestemming voor geeft, kan de trainer meekijken op het scherm van de deelnemer (of zelfs het scherm overnemen).
 • Er is vaak een chatfunctie, waarmee vragen of opmerkingen voor iedereen zichtbaar worden op het scherm.
 • Er is soms een opnamefunctie (de trainer bepaalt - rekening houdend met ieders privacy - of die aan- of uitgezet wordt), waardoor je later (een deel van) de training kunt terugkijken.
 • Er kan gebruik gemaakt worden van een whiteboard.
 • Er kunnen bestanden gedeeld worden.

NB: Het is handig als je als cursist beschikt over een microfoon of camera (het eerste meer dan het tweede), maar het is geen must; ook zonder kun je deelnemen aan de training. Wél is het zo dat met name een microfoon de interactiviteit bewerkstelligt. Mocht je geen camera of microfoon op de computer hebben, dan is het ook mogelijk om tegelijkertijd in te loggen met je telefoon, zodat je én duidelijk (lees: groot) beeld hebt én kunt beschikken over microfoon en/of camera.