Training Presenteren: Je publiek meenemen in je verhaal

 • 1 dag
 • 799
 • Eerstvolgende startdatum 9 juli

Tijdens de training 'Presenteren: je publiek meenemen' ligt de focus op het begrijpen en toepassen van effectieve communicatietechnieken. We verkennen de kracht van verhalen, en hoe deze kunnen worden ingezet om de boodschap helder over te brengen. Deelnemers leren over de SCQuARE methodiek voor structurering van presentaties en ontwikkelen vaardigheden om perfecte presentaties te geven. De training omvat ook oefeningen gericht op het afstemmen van de presentatie op verschillende doelgroepen en het ontdekken van een persoonlijke stijl, zowel op locatie als in online settings.

Tijdens de training 'Presenteren: je publiek meenemen' ligt de focus op het begrijpen en toepassen van effectieve communicatietechnieken. We verkennen de kracht van verhalen, en hoe deze kunnen worden ingezet om de boodschap helder over te brengen. Deelnemers leren over de SCQuARE methodiek voor structurering van presentaties en ontwikkelen vaardigheden om perfecte presentaties te geven. De training omvat ook oefeningen gericht op het afstemmen van de presentatie op verschillende doelgroepen en het ontdekken van een persoonlijke stijl, zowel op locatie als in online settings.

Eduvision:

is al 20 jaar thuis in IT & Tech

levert passende oplossingen

vertaalt ‘theorie’ naar ‘praktijk’

biedt antwoord op elk vraagstuk

is pas tevreden als jij dat bent

Kies hier je training

 • Met een bedrijfstraining kies je voor een training die helemaal aansluit bij de specifieke wensen, behoefte en dagelijkse praktijk van jouw bedrijf of organisatie. Je kunt in je eentje deelnemen aan deze maatwerktraining, maar ook met één of meerdere collega’s. Een bedrijfstraining vindt plaats waar je maar wilt: op locatie bij jouw bedrijf of organisatie, ergens in het land of op onze mooie nieuwe trainingslocatie op de Veluwe in Apeldoorn.
  Bedrijfstraining
  Aantal dagen en prijs: in overleg
  Voor één of meerdere deelnemers, op de door jou gewenste locatie (maatwerk mogelijk)
   Bel mij hierover
   Stuur mij een vrijblijvend voorstel
 • De essentie van een privétraining is, dat de trainer volledig tot jouw beschikking staat. Je kunt daarbij kiezen voor een algemeen programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar het is ook mogelijk om de training helemaal te laten aansluiten bij jouw specifieke wensen, behoefte en dagelijkse praktijk. Bij zo’n maatwerktraining wordt het programma helemaal afgestemd op jouw werksituatie, wensen en leerbehoefte. Hierdoor mag je rekenen op maximaal leerrendement.
  Privétraining
  Aantal dagen en prijs: in overleg
   Bel mij hierover
   Stuur mij een vrijblijvend voorstel
 • Wil je de door jou gewenste training liever virtueel (online) volgen? Dat kan via onze ‘remote classroom’. Het verschil met een face-to-face-training is dat de trainer de training op afstand voor je verzorgt. Je kunt daarbij kiezen voor het algemene programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar we kunnen de training ook aanpassen aan je specifieke wensen, behoefte en praktijksituatie. Je volgt je virtuele training in je eentje, met je collega’s of met mensen van andere bedrijven.
  Virtuele training
  (Remote classroom)
  Aantal dagen en prijs: in overleg
   Bel mij hierover
   Stuur mij een vrijblijvend voorstel
 • Bij een klassikale training volg je een opleiding of training samen met een klas van medestudenten. Het voordeel van deze setting is, dat je kunt leren van andermans cases, tegen het laagst mogelijke tarief. De training vindt plaats op een externe locatie, ergens in het land of op onze mooie nieuwe trainingslocatie in Apeldoorn (midden op de Veluwe).
  Klassikale training
  Aantal dagen: 1 dag / € 799 (excl. btw, prijs per deelnemer)
   Bel mij hierover
   Ik wil me inschrijven

  Startdata virtueel (Remote Classroom)

  09-07-2024, Virtueel  
  07-08-2024, Virtueel  
  05-09-2024, Virtueel  
  04-10-2024, Virtueel  
  04-11-2024, Virtueel  

  Startdata op locatie

  09-07-2024, Utrecht  
  09-07-2024, Apeldoorn  
  07-08-2024, Apeldoorn  
  07-08-2024, Utrecht  
  05-09-2024, Apeldoorn  

  Alle startdata

  = STARTGARANTIE

  Deze training gaat zeker door; er zijn voldoende aanmeldingen. Heb je vragen of wil je weten hoeveel plekken er nog beschikbaar zijn? Bel ons dan gerust!

  = NOG GEEN STARTGARANTIE

  Deze training krijgt startgarantie zodra er voldoende aanmeldingen zijn: bel ons om te horen wat de actuele status is of wat op dit moment de alternatieven zijn.

Training Presenteren: Je publiek meenemen in je verhaal: Inleiding

In de training 'Presenteren: je publiek meenemen' introduceren we een vernieuwende aanpak van presenteren, die de nadruk legt op de kracht van verhalen en de beproefde SCQuARE methodiek. Deze methodiek transformeert de manier waarop informatie wordt overgebracht, door je te leren hoe een verhaal gestructureerd en overtuigend gepresenteerd kan worden. De kern van deze benadering is het begrijpen dat een effectieve presentatie meer is dan alleen feiten overbrengen; het gaat om het creëren van een verhaal dat resoneert met het publiek.

De SCQuARE methodiek helpt je om je boodschap te structureren op een manier die zowel logisch als boeiend is. Deze methodiek ondersteunt bij het definiëren van doelstellingen, het begrijpen van het publiek, en het opbouwen van een verhaal rond de kernboodschap. Het resultaat is een presentatie die niet alleen informeert, maar ook inspireert en engageert. Tijdens de training zul je leren hoe je deze technieken kunt toepassen in verschillende soorten presentaties, van business concepten tot educatieve presentaties, zowel op een fysieke locatie als online. Dit zorgt voor een veelzijdige en krachtige manier van communiceren die past bij een modern publiek.

Cursus Presenteren: Je publiek meenemen in je verhaal

In de Cursus Presenteren: 'je publiek meenemen in je verhaal' leer je hoe je verhalen en de SCQuARE methodiek kunnen gebruiken om overtuigende presentaties te geven. Deze cursus transformeert traditionele presentatietechnieken en biedt strategieën voor het structureren en overbrengen van boodschappen die niet alleen informeren, maar ook inspireren. Ideaal voor iedereen die zijn vaardigheden in het presenteren wil versterken en een blijvende indruk op zijn publiek wil maken.

Bedrijfstraining Presenteren: Je publiek meenemen in je verhaal

Wil je leren heel effectief te presenteren met je eigen team? In een bedrijfstraining kunnen wij de training volledig op maat verzorgen voor jou individueel of samen met een groep collega's. We nemen jullie eigen omgeving daarbij graag als uitgangspunt.

Training Presenteren: Je publiek meenemen in je verhaal: Modulen

Tijdens de Training Presenteren: Je publiek meenemen in je verhaal komen in basis onderstaande onderwerpen aan bod. Afhankelijk van ontwikkelingen op het vakgebied, kan de feitelijke trainingsinhoud hier echter van afwijken. Bel ons gerust voor meer informatie over de actuele inhoud.

Kracht van verhalen

 • Wat is een verhaal eigenlijk?
 • Wat zijn kenmerken van een goed verhaal?
 • Verschil tussen 'verhaal' en 'feiten’?
 • Het doel van dit onderdeel is om de groep te laten inzien dat het cruciaal is om in verhalen te kunnen communiceren

Hoofdelementen van verhalen

 • Alle kenmerken zijn onder te verdelen onder 3 elementen bij het communiceren van een verhaal (doelgroep, boodschap, verteller)

De doelgroep

 • Hoe zorg ik ervoor dat ik met mijn verhaal aansluit bij mijn doelgroep?
 • Hoe kan dezelfde informatie een verschillend verhaal opleveren bij verschillende doelgroepen?
 • Welk probleem los je op voor de doelgroep?  

De boodschap

 • Inhoud en vorm bepalen voor een groot gedeelte de effectiviteit van je boodschap.
 • Structuur is noodzakelijk om je boodschap goed over te brengen.
 • Welke structuur pas je toe? Hoe kan het helpen complexe informatie te ordenen?
 • SCQuARE methodiek helpt je verhaal te structureren. Dit zien we terug in films, sprookjes, business presentaties etc.
 • SCQuARE methodiek gaan we toepassen

Verteller

 • Zodra de inhoud van de boodschap bepaald is, gaat het om wie én hoe de boodschap wordt verteld.
 • De verteller is altijd een 'public speaker'. Zowel in 1-op-1 gesprek als wanneer je een volle zaal toespreekt
 • Waarom is angst voor presenteren zo fundamenteel? En hoe kan je ermee omgaan?
 • De kunst van het vinden van je persoonlijke stijl
 • Presentatietechnieken waarmee je je publiek kunt wegblazen
 • Welke technieken pas ik in online meetings toe?

Je bedrijfspresentatie presenteren

Training Presenteren: Je publiek meenemen in je verhaal: Extra info

Trainers

Om de praktijk zo dicht mogelijk te benaderen, werkt Eduvision uitsluitend met trainers die zelf in de praktijk actief zijn. Zij kennen de branche, de klanten en de problemen waar je tegenaan loopt. Daarom zijn zij tijdens deze training je persoonlijke coach. Deze vakexpert staat volledig tot je beschikking en ondersteunt direct en doelgericht bij je eigen praktijkcase.

Benodigdheden

Om het meeste rendement te halen uit de Training Presenteren: Je publiek meenemen in je verhaal verzoeken wij je vriendelijk om je eigen laptop mee te nemen. Hierdoor heb je altijd jouw eigen praktijkcase en opleidingsmateriaal bij de hand en kun je thuis direct verder met je eigen case.

Doelgroep

De training Presenteren: ‘Je publiek meenemen in je verhaal’ is bedoeld voor iedereen die zijn of haar presentatieskills naar een volgend level wil brengen.

Voorkennis

Specifieke voorkennis is niet noodzakelijk.

Training Presenteren: Je publiek meenemen in je verhaal: Startdata

Kies uit 3 locatie(s) in Nederland. Ook beschikbaar in Antwerpen.Bedrijfstraining

Met een bedrijfstraining kies je voor een training die helemaal aansluit bij de specifieke wensen, behoefte en dagelijkse praktijk van jouw bedrijf of organisatie. Je kunt in je eentje deelnemen aan deze maatwerktraining, maar ook met één of meerdere collega’s. Een bedrijfstraining vindt plaats waar je maar wilt: op locatie bij jouw bedrijf of organisatie, ergens in het land of op onze mooie trainingslocatie op de Veluwe in Apeldoorn. Bel ons gerust voor advies; we denken graag met je mee. Wil je een vrijblijvend voorstel ontvangen? Vraag er dan online een aan.

Privétraining

De essentie van een privétraining is, dat de trainer volledig tot jouw beschikking staat. Je kunt daarbij kiezen voor een algemeen programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar het is ook mogelijk om de training helemaal te laten aansluiten bij jouw specifieke wensen, behoefte en dagelijkse praktijk. Bij zo’n maatwerktraining wordt het programma helemaal afgestemd op jouw situatie, wensen en leerbehoefte. Hierdoor mag je rekenen op maximaal leerrendement. Bel ons gerust voor een (maatwerk)privétraining te bespreken; we denken graag met je mee. Wil je een vrijblijvend voorstel ontvangen? Vraag er dan online een aan.

Virtuele training

Wil je de door jou gewenste training liever virtueel (online) volgen? Dat kan via onze ‘remote classroom’. Het verschil met een face-to-face-training is dat de trainer de training op afstand voor je verzorgt. Je kunt daarbij kiezen voor het algemene programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar we kunnen de training ook aanpassen aan je specifieke wensen, behoefte en praktijksituatie. Je volgt je virtuele training in je eentje, met je collega’s of met mensen van andere bedrijven. Wil je weten wat we op dit gebied precies voor je kunnen betekenen? Bel ons gerust, we denken graag met je mee over de mogelijke oplossingen.

Klassikale training

Bij een klassikale training volg je een opleiding of training samen met een klas van medestudenten. Het voordeel van deze setting is, dat je kunt leren van andermans cases, tegen het laagst mogelijke tarief. De training vindt plaats op een externe locatie, ergens in het land of op onze mooie trainingslocatie in Apeldoorn (midden op de Veluwe). Heb je een vraag? Bel ons gerust; we helpen je graag verder. Je kunt je natuurlijk ook gelijk inschrijven.

Training Presenteren: Je publiek meenemen in je verhaal: Tarieven

Tarief

De kosten voor de Training Presenteren: Je publiek meenemen in je verhaal bedragen €799,00 (excl. €167,79 BTW). Dit betreft het tarief voor deelname aan een klassikale training. Wil je liever een bedrijfstraining of privétraining? Bel ons dan of vraag online een voorstel aan.

Belastingvoordeel voor werkgevers

De wereld om ons heen verandert in hoog tempo: dit komt met name door de snelle ontwikkelingen op het gebied van de informatie-technologie. Wil je in de toekomst in de IT kunnen (blijven) werken, dan is het essentieel om je kennis up-to-date te houden. Met scholing en training vergroot je je kennis én je kansen op de arbeidsmarkt. Voor werkgevers is het belangrijk om over goed opgeleide medewerkers te kunnen beschikken, ook op de langere termijn. ‘Duurzame inzetbaarheid’ en ‘permanente educatie’ staan daarom bij steeds meer bedrijven prominent op de agenda. De overheid stimuleert dit. Daarom kunnen werkgevers een deel van de kosten voor opleiding en training terugkrijgen van de belasting. Per jaar kan dit voordeel oplopen tot € 2.700 per werknemer.

Training Presenteren: Je publiek meenemen in je verhaal: Virtuele training

Wil je de door jou gewenste training liever virtueel (online) volgen? Dat kan via onze ‘remote classroom’. Het verschil met een face-to-face-training is dat de trainer de training op afstand voor je verzorgt. Je kunt daarbij kiezen voor het algemene programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar we kunnen de training ook aanpassen aan je specifieke wensen, behoefte en praktijksituatie. Je volgt je virtuele training in je eentje, met je collega’s of met mensen van andere bedrijven. Wil je weten wat we op dit gebied precies voor je kunnen betekenen? Bel ons gerust, we denken graag met je mee over de mogelijke oplossingen.

Virtuele training: hoe werkt dat?

Bij een virtuele training kun je via een online verbinding op afstand interactief deelnemen aan de training. Dit wordt ook wel ‘remote classroom’ of ‘virtual classroom’ genoemd. Dit werkt net even anders, maar biedt je dezelfde kwaliteit en is net zo effectief als een face-to-face-training.

Dezelfde kwaliteit, net even anders

Uitgangspunt bij een virtuele training is, dat er net zoveel kennis en vaardigheden worden overgedragen als bij een face-to-face-training. Bovendien dient het elk gewenst niveau van interactiviteit te faciliteren. Daarom werken we vanuit Eduvision met diverse systemen (o.a. dat van onze opdrachtgever), die deze doelstelling breed ondersteunen (waaronder Microsoft Teams of Zoom). Als cursist kun je gratis en eenvoudig inloggen, via een app of via het web.

De verschillende systemen bieden o.a. de volgende mogelijkheden:

 • De training volgen met meerdere deelnemers, die je afhankelijk van of ze een camera hebben al dan niet kunt zien.
 • Als deelnemers een microfoon hebben, kunnen ze ook met de trainer praten. De trainer kan aangeven en technisch faciliteren wie er kan praten. Deelnemers kunnen virtueel aangeven dat ze wat willen zeggen; de trainer kan hen vervolgens het woord geven.
 • Deelnemers kunnen meekijken met de trainer en de trainer kan switchen tussen verschillende schermen die hij wil laten zien.
 • Als de deelnemer daar toestemming voor geeft, kan de trainer meekijken op het scherm van de deelnemer (of zelfs het scherm overnemen).
 • Er is vaak een chatfunctie, waarmee vragen of opmerkingen voor iedereen zichtbaar worden op het scherm.
 • Er is soms een opnamefunctie (de trainer bepaalt - rekening houdend met ieders privacy - of die aan- of uitgezet wordt), waardoor je later (een deel van) de training kunt terugkijken.
 • Er kan gebruik gemaakt worden van een whiteboard.
 • Er kunnen bestanden gedeeld worden.

NB: Het is handig als je als cursist beschikt over een microfoon of camera (het eerste meer dan het tweede), maar het is geen must; ook zonder kun je deelnemen aan de training. Wél is het zo dat met name een microfoon de interactiviteit bewerkstelligt. Mocht je geen camera of microfoon op de computer hebben, dan is het ook mogelijk om tegelijkertijd in te loggen met je telefoon, zodat je én duidelijk (lees: groot) beeld hebt én kunt beschikken over microfoon en/of camera.

Tijdens de training 'Presenteren: je publiek meenemen' ligt de focus op het begrijpen en toepassen van effectieve communicatietechnieken. We verkennen de kracht van verhalen, en hoe deze kunnen worden ingezet om de boodschap helder over te brengen. Deelnemers leren over de SCQuARE methodiek voor structurering van presentaties en ontwikkelen vaardigheden om perfecte presentaties te geven. De training omvat ook oefeningen gericht op het afstemmen van de presentatie op verschillende doelgroepen en het ontdekken van een persoonlijke stijl, zowel op locatie als in online settings.

Kies hier je training

 • Met een bedrijfstraining kies je voor een training die helemaal aansluit bij de specifieke wensen, behoefte en dagelijkse praktijk van jouw bedrijf of organisatie. Je kunt in je eentje deelnemen aan deze maatwerktraining, maar ook met één of meerdere collega’s. Een bedrijfstraining vindt plaats waar je maar wilt: op locatie bij jouw bedrijf of organisatie, ergens in het land of op onze mooie nieuwe trainingslocatie op de Veluwe in Apeldoorn.
  Bedrijfstraining
  Aantal dagen en prijs: in overleg
  Voor één of meerdere deelnemers, op de door jou gewenste locatie (maatwerk mogelijk)
   Bel mij hierover
   Stuur mij een vrijblijvend voorstel
 • De essentie van een privétraining is, dat de trainer volledig tot jouw beschikking staat. Je kunt daarbij kiezen voor een algemeen programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar het is ook mogelijk om de training helemaal te laten aansluiten bij jouw specifieke wensen, behoefte en dagelijkse praktijk. Bij zo’n maatwerktraining wordt het programma helemaal afgestemd op jouw werksituatie, wensen en leerbehoefte. Hierdoor mag je rekenen op maximaal leerrendement.
  Privétraining
  Aantal dagen en prijs: in overleg
   Bel mij hierover
   Stuur mij een vrijblijvend voorstel
 • Wil je de door jou gewenste training liever virtueel (online) volgen? Dat kan via onze ‘remote classroom’. Het verschil met een face-to-face-training is dat de trainer de training op afstand voor je verzorgt. Je kunt daarbij kiezen voor het algemene programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar we kunnen de training ook aanpassen aan je specifieke wensen, behoefte en praktijksituatie. Je volgt je virtuele training in je eentje, met je collega’s of met mensen van andere bedrijven.
  Virtuele training
  (Remote classroom)
  Aantal dagen en prijs: in overleg
   Bel mij hierover
   Stuur mij een vrijblijvend voorstel
 • Bij een klassikale training volg je een opleiding of training samen met een klas van medestudenten. Het voordeel van deze setting is, dat je kunt leren van andermans cases, tegen het laagst mogelijke tarief. De training vindt plaats op een externe locatie, ergens in het land of op onze mooie nieuwe trainingslocatie in Apeldoorn (midden op de Veluwe).
  Klassikale training
  Aantal dagen: 1 dag / € 799 (excl. btw, prijs per deelnemer)
   Bel mij hierover
   Ik wil me inschrijven

  Startdata virtueel (Remote Classroom)

  09-07-2024, Virtueel  
  07-08-2024, Virtueel  
  05-09-2024, Virtueel  
  04-10-2024, Virtueel  
  04-11-2024, Virtueel  

  Startdata op locatie

  09-07-2024, Utrecht  
  09-07-2024, Apeldoorn  
  07-08-2024, Apeldoorn  
  07-08-2024, Utrecht  
  05-09-2024, Apeldoorn  

  Alle startdata

  = STARTGARANTIE

  Deze training gaat zeker door; er zijn voldoende aanmeldingen. Heb je vragen of wil je weten hoeveel plekken er nog beschikbaar zijn? Bel ons dan gerust!

  = NOG GEEN STARTGARANTIE

  Deze training krijgt startgarantie zodra er voldoende aanmeldingen zijn: bel ons om te horen wat de actuele status is of wat op dit moment de alternatieven zijn.

Training Presenteren: Je publiek meenemen in je verhaal: Inleiding

In de training 'Presenteren: je publiek meenemen' introduceren we een vernieuwende aanpak van presenteren, die de nadruk legt op de kracht van verhalen en de beproefde SCQuARE methodiek. Deze methodiek transformeert de manier waarop informatie wordt overgebracht, door je te leren hoe een verhaal gestructureerd en overtuigend gepresenteerd kan worden. De kern van deze benadering is het begrijpen dat een effectieve presentatie meer is dan alleen feiten overbrengen; het gaat om het creëren van een verhaal dat resoneert met het publiek.

De SCQuARE methodiek helpt je om je boodschap te structureren op een manier die zowel logisch als boeiend is. Deze methodiek ondersteunt bij het definiëren van doelstellingen, het begrijpen van het publiek, en het opbouwen van een verhaal rond de kernboodschap. Het resultaat is een presentatie die niet alleen informeert, maar ook inspireert en engageert. Tijdens de training zul je leren hoe je deze technieken kunt toepassen in verschillende soorten presentaties, van business concepten tot educatieve presentaties, zowel op een fysieke locatie als online. Dit zorgt voor een veelzijdige en krachtige manier van communiceren die past bij een modern publiek.

Cursus Presenteren: Je publiek meenemen in je verhaal

In de Cursus Presenteren: 'je publiek meenemen in je verhaal' leer je hoe je verhalen en de SCQuARE methodiek kunnen gebruiken om overtuigende presentaties te geven. Deze cursus transformeert traditionele presentatietechnieken en biedt strategieën voor het structureren en overbrengen van boodschappen die niet alleen informeren, maar ook inspireren. Ideaal voor iedereen die zijn vaardigheden in het presenteren wil versterken en een blijvende indruk op zijn publiek wil maken.

Bedrijfstraining Presenteren: Je publiek meenemen in je verhaal

Wil je leren heel effectief te presenteren met je eigen team? In een bedrijfstraining kunnen wij de training volledig op maat verzorgen voor jou individueel of samen met een groep collega's. We nemen jullie eigen omgeving daarbij graag als uitgangspunt.

Training Presenteren: Je publiek meenemen in je verhaal: Modulen

Tijdens de Training Presenteren: Je publiek meenemen in je verhaal komen in basis onderstaande onderwerpen aan bod. Afhankelijk van ontwikkelingen op het vakgebied, kan de feitelijke trainingsinhoud hier echter van afwijken. Bel ons gerust voor meer informatie over de actuele inhoud.

Kracht van verhalen

 • Wat is een verhaal eigenlijk?
 • Wat zijn kenmerken van een goed verhaal?
 • Verschil tussen 'verhaal' en 'feiten’?
 • Het doel van dit onderdeel is om de groep te laten inzien dat het cruciaal is om in verhalen te kunnen communiceren

Hoofdelementen van verhalen

 • Alle kenmerken zijn onder te verdelen onder 3 elementen bij het communiceren van een verhaal (doelgroep, boodschap, verteller)

De doelgroep

 • Hoe zorg ik ervoor dat ik met mijn verhaal aansluit bij mijn doelgroep?
 • Hoe kan dezelfde informatie een verschillend verhaal opleveren bij verschillende doelgroepen?
 • Welk probleem los je op voor de doelgroep?  

De boodschap

 • Inhoud en vorm bepalen voor een groot gedeelte de effectiviteit van je boodschap.
 • Structuur is noodzakelijk om je boodschap goed over te brengen.
 • Welke structuur pas je toe? Hoe kan het helpen complexe informatie te ordenen?
 • SCQuARE methodiek helpt je verhaal te structureren. Dit zien we terug in films, sprookjes, business presentaties etc.
 • SCQuARE methodiek gaan we toepassen

Verteller

 • Zodra de inhoud van de boodschap bepaald is, gaat het om wie én hoe de boodschap wordt verteld.
 • De verteller is altijd een 'public speaker'. Zowel in 1-op-1 gesprek als wanneer je een volle zaal toespreekt
 • Waarom is angst voor presenteren zo fundamenteel? En hoe kan je ermee omgaan?
 • De kunst van het vinden van je persoonlijke stijl
 • Presentatietechnieken waarmee je je publiek kunt wegblazen
 • Welke technieken pas ik in online meetings toe?

Je bedrijfspresentatie presenteren

Training Presenteren: Je publiek meenemen in je verhaal: Startdata

Kies uit 3 locatie(s) in Nederland. Ook beschikbaar in Antwerpen.Bedrijfstraining

Met een bedrijfstraining kies je voor een training die helemaal aansluit bij de specifieke wensen, behoefte en dagelijkse praktijk van jouw bedrijf of organisatie. Je kunt in je eentje deelnemen aan deze maatwerktraining, maar ook met één of meerdere collega’s. Een bedrijfstraining vindt plaats waar je maar wilt: op locatie bij jouw bedrijf of organisatie, ergens in het land of op onze mooie trainingslocatie op de Veluwe in Apeldoorn. Bel ons gerust voor advies; we denken graag met je mee. Wil je een vrijblijvend voorstel ontvangen? Vraag er dan online een aan.

Privétraining

De essentie van een privétraining is, dat de trainer volledig tot jouw beschikking staat. Je kunt daarbij kiezen voor een algemeen programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar het is ook mogelijk om de training helemaal te laten aansluiten bij jouw specifieke wensen, behoefte en dagelijkse praktijk. Bij zo’n maatwerktraining wordt het programma helemaal afgestemd op jouw situatie, wensen en leerbehoefte. Hierdoor mag je rekenen op maximaal leerrendement. Bel ons gerust voor een (maatwerk)privétraining te bespreken; we denken graag met je mee. Wil je een vrijblijvend voorstel ontvangen? Vraag er dan online een aan.

Virtuele training

Wil je de door jou gewenste training liever virtueel (online) volgen? Dat kan via onze ‘remote classroom’. Het verschil met een face-to-face-training is dat de trainer de training op afstand voor je verzorgt. Je kunt daarbij kiezen voor het algemene programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar we kunnen de training ook aanpassen aan je specifieke wensen, behoefte en praktijksituatie. Je volgt je virtuele training in je eentje, met je collega’s of met mensen van andere bedrijven. Wil je weten wat we op dit gebied precies voor je kunnen betekenen? Bel ons gerust, we denken graag met je mee over de mogelijke oplossingen.

Klassikale training

Bij een klassikale training volg je een opleiding of training samen met een klas van medestudenten. Het voordeel van deze setting is, dat je kunt leren van andermans cases, tegen het laagst mogelijke tarief. De training vindt plaats op een externe locatie, ergens in het land of op onze mooie trainingslocatie in Apeldoorn (midden op de Veluwe). Heb je een vraag? Bel ons gerust; we helpen je graag verder. Je kunt je natuurlijk ook gelijk inschrijven.

Training Presenteren: Je publiek meenemen in je verhaal: Tarieven

Tarief

De kosten voor de Training Presenteren: Je publiek meenemen in je verhaal bedragen €799,00 (excl. €167,79 BTW). Dit betreft het tarief voor deelname aan een klassikale training. Wil je liever een bedrijfstraining of privétraining? Bel ons dan of vraag online een voorstel aan.

Belastingvoordeel voor werkgevers

De wereld om ons heen verandert in hoog tempo: dit komt met name door de snelle ontwikkelingen op het gebied van de informatie-technologie. Wil je in de toekomst in de IT kunnen (blijven) werken, dan is het essentieel om je kennis up-to-date te houden. Met scholing en training vergroot je je kennis én je kansen op de arbeidsmarkt. Voor werkgevers is het belangrijk om over goed opgeleide medewerkers te kunnen beschikken, ook op de langere termijn. ‘Duurzame inzetbaarheid’ en ‘permanente educatie’ staan daarom bij steeds meer bedrijven prominent op de agenda. De overheid stimuleert dit. Daarom kunnen werkgevers een deel van de kosten voor opleiding en training terugkrijgen van de belasting. Per jaar kan dit voordeel oplopen tot € 2.700 per werknemer.

Training Presenteren: Je publiek meenemen in je verhaal: Virtuele training

Wil je de door jou gewenste training liever virtueel (online) volgen? Dat kan via onze ‘remote classroom’. Het verschil met een face-to-face-training is dat de trainer de training op afstand voor je verzorgt. Je kunt daarbij kiezen voor het algemene programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar we kunnen de training ook aanpassen aan je specifieke wensen, behoefte en praktijksituatie. Je volgt je virtuele training in je eentje, met je collega’s of met mensen van andere bedrijven. Wil je weten wat we op dit gebied precies voor je kunnen betekenen? Bel ons gerust, we denken graag met je mee over de mogelijke oplossingen.

Virtuele training: hoe werkt dat?

Bij een virtuele training kun je via een online verbinding op afstand interactief deelnemen aan de training. Dit wordt ook wel ‘remote classroom’ of ‘virtual classroom’ genoemd. Dit werkt net even anders, maar biedt je dezelfde kwaliteit en is net zo effectief als een face-to-face-training.

Dezelfde kwaliteit, net even anders

Uitgangspunt bij een virtuele training is, dat er net zoveel kennis en vaardigheden worden overgedragen als bij een face-to-face-training. Bovendien dient het elk gewenst niveau van interactiviteit te faciliteren. Daarom werken we vanuit Eduvision met diverse systemen (o.a. dat van onze opdrachtgever), die deze doelstelling breed ondersteunen (waaronder Microsoft Teams of Zoom). Als cursist kun je gratis en eenvoudig inloggen, via een app of via het web.

De verschillende systemen bieden o.a. de volgende mogelijkheden:

 • De training volgen met meerdere deelnemers, die je afhankelijk van of ze een camera hebben al dan niet kunt zien.
 • Als deelnemers een microfoon hebben, kunnen ze ook met de trainer praten. De trainer kan aangeven en technisch faciliteren wie er kan praten. Deelnemers kunnen virtueel aangeven dat ze wat willen zeggen; de trainer kan hen vervolgens het woord geven.
 • Deelnemers kunnen meekijken met de trainer en de trainer kan switchen tussen verschillende schermen die hij wil laten zien.
 • Als de deelnemer daar toestemming voor geeft, kan de trainer meekijken op het scherm van de deelnemer (of zelfs het scherm overnemen).
 • Er is vaak een chatfunctie, waarmee vragen of opmerkingen voor iedereen zichtbaar worden op het scherm.
 • Er is soms een opnamefunctie (de trainer bepaalt - rekening houdend met ieders privacy - of die aan- of uitgezet wordt), waardoor je later (een deel van) de training kunt terugkijken.
 • Er kan gebruik gemaakt worden van een whiteboard.
 • Er kunnen bestanden gedeeld worden.

NB: Het is handig als je als cursist beschikt over een microfoon of camera (het eerste meer dan het tweede), maar het is geen must; ook zonder kun je deelnemen aan de training. Wél is het zo dat met name een microfoon de interactiviteit bewerkstelligt. Mocht je geen camera of microfoon op de computer hebben, dan is het ook mogelijk om tegelijkertijd in te loggen met je telefoon, zodat je én duidelijk (lees: groot) beeld hebt én kunt beschikken over microfoon en/of camera.