Leergang Infographics

  • 5 dagen
  • 1799
  • eerstvolgende startdatum 31 mei

Met infographics maak je van informatie, data of kennis een visuele weergave. Tegenwoordig heb je verschillende manieren waarop je een aantrekkelijke infographic kunt maken: van statisch tot interactief. Tijdens de Leergang Infographics behandelen we beide methoden, zodat je na de opleiding in staat om bent om zowel statische als interactieve infographics te maken.

Met infographics maak je van informatie, data of kennis een visuele weergave. Tegenwoordig heb je verschillende manieren waarop je een aantrekkelijke infographic kunt maken: van statisch tot interactief. Tijdens de Leergang Infographics behandelen we beide methoden, zodat je na de opleiding in staat om bent om zowel statische als interactieve infographics te maken.

Waarom Eduvision?

Gecertificeerde trainingen

Praktijkcase centraal

Ervaren docenten uit de praktijk

98% klanttevredenheid

Meer dan 150.000 klanten

Kenmerken Leergang Infographics

Leergang Infographics: Inleiding

Tijdens de cursus

Een infographic helpt je om veel informatie op een aantrekkelijke manier weer te geven. Hierbij maak je onder andere gebruik van tekst, afbeeldingen en interactieve elementen. Daarnaast zijn infographics een goed marketinginstrument, omdat het voor veel inkomende links naar je website zorgt en ze makkelijk gedeeld worden via social media.

Tijdens de Leergang Infographics leer je hoe je een goede en effectieve infographic maakt met behulp van tekst, typografie, afbeeldingen en animatie. Hierbij leer je om conceptueel te denken en wat onderdelen van een goede infographic zijn. Bovendien gaan we dieper in op de verschillende tools die je nodig hebt om zowel statische als interactieve infographics te maken.

Resultaat

Na afloop van de Leergang Infographics ben je in staat om een statische en interactieve infographic te maken. Je weet wat een infographic nodig heeft om een effectief marketinginstrument te zijn en bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Praktijkcase

De opleiding is zeer praktijkgericht en jouw eigen praktijkcase staat centraal. Tijdens de leergang neem je jouw eigen praktijkcase mee en ontwikkel je op basis daarvan je eigen infographic

Gerelateerd

Leergang Infographics: Modulen

Cursus Infographics

Tijdens dit onderdeel behandelen we hoe je een statische infographic maakt. We beginnen met een introductie in infographics en je leert wat goede onderdelen van een infographic zijn. Daarna leer je meer over het maken van teksten en afbeeldingen, typografie, kleurgebruik en illustratieve onderdelen. Bovendien maak je kennis met allerhande tools om infographics mee te maken. Maar een goede infographic maak je niet alleen met mooie afbeeldingen en lettertypen. Het is belangrijk om te weten hoe je een duidelijk beeld krijgt van een grote hoeveelheid informatie. Daarom word je ook getraind in conceptueel denken.

De kennis die je opdoet tijdens deze module breng je direct in praktijk met jouw eigen praktijkcase

Cursus Interactieve Infographics

Na het onderdeel Infographics vervolgen we de cursus Infographics met de module Interactieve Infographics. Tijdens deze module leer je hoe je jouw infographics interactief maakt. Hierbij gaan we in op de factor tijd, geluid, scripts en scenario’s, storytelling en animatie. En een goede infographic kun je niet maken zonder de juiste tools. Daarom gaan we ook tijdens deze module in op de tools die je het beste kunt gebruiken om een aantrekkelijke en effectieve interactieve infographic te ontwikkelen.

Praktijkcase

De Leergang Infographics is zeer praktijkgericht. Alle onderdelen die hierboven benoemd zijn pas je direct in de praktijk op jouw case. Je rondt de cursus Infographics dan ook af met zowel inhoudelijke als praktische kennis.

Leergang Infographics: Extra info

Docenten

Om de praktijk zo dicht mogelijk te benaderen, werkt Eduvision uitsluitend met docenten die zelf in de praktijk actief zijn. Zij kennen de branche, de klanten en de problemen waar je tegenaan loopt. Daarom zijn zij tijdens deze training je persoonlijke coach. De vakdocent staat volledig tot je beschikking en ondersteunt direct en doelgericht bij je eigen praktijkcase.

Benodigdheden

Om het meeste rendement te halen uit de Leergang Infographics verzoeken wij je vriendelijk om je eigen laptop mee te nemen. Hierdoor heb je altijd jouw eigen praktijkcase en opleidingsmateriaal bij de hand en kun je thuis direct verder met je eigen case.

Doelgroep en voorkennis

De Leergang Infographics is bedoeld voor iedereen die in staat wil zijn om aantrekkelijke infographics te maken en tot doel hebben om de effectiviteit van hun online marketingstrategie te vergroten. Voor de Leergang Infographics is geen voorkennis vereist. We beginnen namelijk tijdens de module Infographics bij de basis en van daaruit bouwen we verder aan een hoger niveau.

Infographics ontwikkelingen

Het is door de informatie overload tegenwoordig moeilijk om als organisatie op te vallen met jouw informatie. Om te zorgen dat mensen jouw updates via social media nog zien is het belangrijk om op visuele wijze de aandacht te trekken. Daarnaast bekijken mensen over het algemeen de informatie vluchtig. Om deze redenen zijn infographics ook zo geschikt. Ze vallen op én kunnen één oogopslag laten zien wat de boodschap is.

Daarnaast wordt op het gebied van social media visuele content sneller gedeeld dan tekstuele content. Daar komt een voordeel bij voor interactieve infographics. Het is steeds vaker mogelijk om interactieve content te delen. Denk aan bijvoorbeeld Facebook en YouTube. Bovendien kun je visuele storytelling elementen toevoegen aan interactieve infographics zodat je mensen ook echt kunt meeslepen in het verhaal dat jij wilt vertellen.

De wereld van infographics ontwikkelt zich continu. Om je als organisatie te kunnen onderscheiden is het dan ook belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste trends rondom infographics.

Leergang Infographics: Startdata

Kies uit 1 locatie(s) in Nederland. Ook beschikbaar in Antwerpen.


Trainingsvormen

Klassikaal/open inschrijving

De Leergang Infographics wordt op vaste startdata en locaties gegeven. Iedereen die graag een infographic designer wil worden, kan zich inschrijven voor de opleiding Infographics. Inschrijving is mogelijk via de website of telefonisch.

Incompany

Wil je liever werken met een eigen case? Dat is mogelijk bij Eduvision! De trainer komt dan bij jouw bedrijf op bezoek en stemt de inhoud van de reguliere trainingen speciaal op jou en je collega’s af. Je krijgt een praktijkgerichte, persoonlijke en intensieve begeleiding van de trainer. De trainer heeft verstand van (interactieve) infographics en de tools die je nodig hebt om een effectieve infographic te maken. Hij zal jullie opleiden tot een infographics designer. Een incompany opleiding Infographics is via de website of telefonisch aan te vragen. Beschik je niet over voldoende ruimte of apparatuur? Dan bieden wij jou een Leergang Infographics op maat aan bij ons op locatie.

Leergang Infographics: Tarieven

Tarief

De Leergang Infographics kost €1799,- (€2176,- incl. BTW).

Belastingvoordeel voor werkgevers

Met een opleiding vergroot je je kennis en competenties. En dát stimuleert de overheid. Daarom kom je als werkgever in aanmerking voor belastingvermindering als tegemoetkoming in studiekosten. Op grond van de Subsidieregeling praktijkleren kan je als werkgever vaak een groot deel van de opleidingskosten terugkrijgen. Per jaar kan dit oplopen tot €2700,- per werknemer.

Belastingvoordeel voor particulieren

Ook als je zelf de opleiding betaalt, kun je de kosten vaak aftrekken bij je belastingaangifte. Op die manier verlaag je de kosten van je opleiding aanzienlijk! Voorwaarde is wel dat de studie is gericht op je (toekomstige) werk of beroep. Voor jou als particulier geldt een maximale aftrek van € 15.000,- met een drempel van € 250,-.

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Kijk dan op www.belastingdienst.nl

Certificering

Nadat je een cursustraject volledig hebt doorlopen, ontvang je van ons een certificaat. Hiermee kan je aantonen dat je hebt deelgenomen aan de opleiding Infographics en deze succesvol hebt afgerond. Je laat zien dat je kennis hebt van onder andere kleurgebruik, verschillende typen infographics, typografie, animaties en tools om (interactieve) infographics mee te maken. Tijdens de Leergang Infographics ga je complexe informatie ordenen en een eigen infographic maken. En vanaf nu mag jij jezelf een professioneel infographic designer noemen!

Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om het certificaat in het Engels te ontvangen, zodat het in het buitenland te gebruiken is.

Leergang Infographics: Virtuele training

De Leergang Infographics online

Wil je de Leergang Infographics online volgen? Dat kan! Wij leveren praktijkgerichte virtuele trainingen op maat. De trainer stemt de inhoud van de Leergang Infographics speciaal op jou en je collega's af. Het werkt via een online systeem waar je inlogt en vervolgens de trainer en je medecursisten online ontmoet. De trainer doorloopt met jou de lesstof en begeleidt je bij de praktijkopdrachten doordat hij je scherm kan overnemen en met je meekijkt.

Wacht niet langer en neem contact op voor de online Leergang Infographics!

Met infographics maak je van informatie, data of kennis een visuele weergave. Tegenwoordig heb je verschillende manieren waarop je een aantrekkelijke infographic kunt maken: van statisch tot interactief. Tijdens de Leergang Infographics behandelen we beide methoden, zodat je na de opleiding in staat om bent om zowel statische als interactieve infographics te maken.

Leergang Infographics: Inleiding

Tijdens de cursus

Een infographic helpt je om veel informatie op een aantrekkelijke manier weer te geven. Hierbij maak je onder andere gebruik van tekst, afbeeldingen en interactieve elementen. Daarnaast zijn infographics een goed marketinginstrument, omdat het voor veel inkomende links naar je website zorgt en ze makkelijk gedeeld worden via social media.

Tijdens de Leergang Infographics leer je hoe je een goede en effectieve infographic maakt met behulp van tekst, typografie, afbeeldingen en animatie. Hierbij leer je om conceptueel te denken en wat onderdelen van een goede infographic zijn. Bovendien gaan we dieper in op de verschillende tools die je nodig hebt om zowel statische als interactieve infographics te maken.

Resultaat

Na afloop van de Leergang Infographics ben je in staat om een statische en interactieve infographic te maken. Je weet wat een infographic nodig heeft om een effectief marketinginstrument te zijn en bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Praktijkcase

De opleiding is zeer praktijkgericht en jouw eigen praktijkcase staat centraal. Tijdens de leergang neem je jouw eigen praktijkcase mee en ontwikkel je op basis daarvan je eigen infographic

Gerelateerd

Leergang Infographics: Modulen

Cursus Infographics

Tijdens dit onderdeel behandelen we hoe je een statische infographic maakt. We beginnen met een introductie in infographics en je leert wat goede onderdelen van een infographic zijn. Daarna leer je meer over het maken van teksten en afbeeldingen, typografie, kleurgebruik en illustratieve onderdelen. Bovendien maak je kennis met allerhande tools om infographics mee te maken. Maar een goede infographic maak je niet alleen met mooie afbeeldingen en lettertypen. Het is belangrijk om te weten hoe je een duidelijk beeld krijgt van een grote hoeveelheid informatie. Daarom word je ook getraind in conceptueel denken.

De kennis die je opdoet tijdens deze module breng je direct in praktijk met jouw eigen praktijkcase

Cursus Interactieve Infographics

Na het onderdeel Infographics vervolgen we de cursus Infographics met de module Interactieve Infographics. Tijdens deze module leer je hoe je jouw infographics interactief maakt. Hierbij gaan we in op de factor tijd, geluid, scripts en scenario’s, storytelling en animatie. En een goede infographic kun je niet maken zonder de juiste tools. Daarom gaan we ook tijdens deze module in op de tools die je het beste kunt gebruiken om een aantrekkelijke en effectieve interactieve infographic te ontwikkelen.

Praktijkcase

De Leergang Infographics is zeer praktijkgericht. Alle onderdelen die hierboven benoemd zijn pas je direct in de praktijk op jouw case. Je rondt de cursus Infographics dan ook af met zowel inhoudelijke als praktische kennis.

Leergang Infographics: Startdata

Kies uit 1 locatie(s) in Nederland. Ook beschikbaar in Antwerpen.


Trainingsvormen

Klassikaal/open inschrijving

De Leergang Infographics wordt op vaste startdata en locaties gegeven. Iedereen die graag een infographic designer wil worden, kan zich inschrijven voor de opleiding Infographics. Inschrijving is mogelijk via de website of telefonisch.

Incompany

Wil je liever werken met een eigen case? Dat is mogelijk bij Eduvision! De trainer komt dan bij jouw bedrijf op bezoek en stemt de inhoud van de reguliere trainingen speciaal op jou en je collega’s af. Je krijgt een praktijkgerichte, persoonlijke en intensieve begeleiding van de trainer. De trainer heeft verstand van (interactieve) infographics en de tools die je nodig hebt om een effectieve infographic te maken. Hij zal jullie opleiden tot een infographics designer. Een incompany opleiding Infographics is via de website of telefonisch aan te vragen. Beschik je niet over voldoende ruimte of apparatuur? Dan bieden wij jou een Leergang Infographics op maat aan bij ons op locatie.

Leergang Infographics: Tarieven

Tarief

De Leergang Infographics kost €1799,- (€2176,- incl. BTW).

Belastingvoordeel voor werkgevers

Met een opleiding vergroot je je kennis en competenties. En dát stimuleert de overheid. Daarom kom je als werkgever in aanmerking voor belastingvermindering als tegemoetkoming in studiekosten. Op grond van de Subsidieregeling praktijkleren kan je als werkgever vaak een groot deel van de opleidingskosten terugkrijgen. Per jaar kan dit oplopen tot €2700,- per werknemer.

Belastingvoordeel voor particulieren

Ook als je zelf de opleiding betaalt, kun je de kosten vaak aftrekken bij je belastingaangifte. Op die manier verlaag je de kosten van je opleiding aanzienlijk! Voorwaarde is wel dat de studie is gericht op je (toekomstige) werk of beroep. Voor jou als particulier geldt een maximale aftrek van € 15.000,- met een drempel van € 250,-.

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Kijk dan op www.belastingdienst.nl

Certificering

Nadat je een cursustraject volledig hebt doorlopen, ontvang je van ons een certificaat. Hiermee kan je aantonen dat je hebt deelgenomen aan de opleiding Infographics en deze succesvol hebt afgerond. Je laat zien dat je kennis hebt van onder andere kleurgebruik, verschillende typen infographics, typografie, animaties en tools om (interactieve) infographics mee te maken. Tijdens de Leergang Infographics ga je complexe informatie ordenen en een eigen infographic maken. En vanaf nu mag jij jezelf een professioneel infographic designer noemen!

Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om het certificaat in het Engels te ontvangen, zodat het in het buitenland te gebruiken is.

Leergang Infographics: Virtuele training

De Leergang Infographics online

Wil je de Leergang Infographics online volgen? Dat kan! Wij leveren praktijkgerichte virtuele trainingen op maat. De trainer stemt de inhoud van de Leergang Infographics speciaal op jou en je collega's af. Het werkt via een online systeem waar je inlogt en vervolgens de trainer en je medecursisten online ontmoet. De trainer doorloopt met jou de lesstof en begeleidt je bij de praktijkopdrachten doordat hij je scherm kan overnemen en met je meekijkt.

Wacht niet langer en neem contact op voor de online Leergang Infographics!

Speciale deals ontvangen? Meld je aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden
Uw inschrijving is verwerkt.