Leergang Webdesign

 • 15 dagen
 • 3999
 • eerstvolgende startdatum 6 juni  startgarantie

Webdesign is meer dan alleen het ontwikkelen van een website. Tijdens de Leergang Webdesign leer je om een professionele website te ontwikkelen en een contentmanagement-systeem (Wordpress) toe te passen en te gebruiken en jouw website te optimaliseren voor de zoekmachines.

Webdesign is meer dan alleen het ontwikkelen van een website. Tijdens de Leergang Webdesign leer je om een professionele website te ontwikkelen en een contentmanagement-systeem (Wordpress) toe te passen en te gebruiken en jouw website te optimaliseren voor de zoekmachines.

Waarom Eduvision?

Gecertificeerde trainingen

Praktijkcase centraal

Ervaren docenten uit de praktijk

98% klanttevredenheid

Meer dan 150.000 klanten

Kenmerken Leergang Webdesign

Alle startdata
Waar en wanneer wilt u de opleiding volgen?

Wat is Webdesign?

Met webdesign wordt de inhoud en vormgeving van de website bedoeld. Denk hierbij aan grafische elementen als afbeeldingen en typografie. Een website onderscheidt zich van traditionele media (bijv. magazines), omdat het vaak interactieve elementen, audio en video bevat. Om een goede website te ontwerpen krijg je ook tijdens de opleiding Webdesign met verschillende vakgebieden te maken. Zo ben je vanwege de technische en grafische aspecten zowel programmeur als grafisch ontwerper. In het kort kunnen drie aspecten van webdesign onderscheiden worden. Zo is allereerst een goede structuur van belang voor een goede navigatie van de bezoeker. Het is namelijk belangrijk dat een bezoeker snel weet waar de pagina over gaat en waar hij naar toe kan. Het tweede kenmerk is de opmaak van de site wat doorgaans met behulp van HTML- en CSS-codes wordt vormgegeven. Ook behoren hiertoe dynamische elementen die met JavaScript vormgegeven worden. Net als de structuur moet ook de opmaak voor een goed webdesign duidelijk en consistent zijn. Het derde aspect waar een webdesigner rekening mee moet houden is de weergave van de website. Zo moet een webdesigner anno nu ervoor zorgen dat een website zich automatisch aanpast aan verschillende mobiele apparaten. Tijdens de Leergang Webdesign word je opgeleid tot een professionele webdesigner die weet hoe je een website moet ontwerpen met een goede structuur, opmaak en weergave. Ook leer je meer over Wordpress, hét systeem waar een groot gedeelte van alle websites mee wordt ontwikkeld. Bovendien gaan we dieper in op hoe je ervoor zorgt dat je website goed scoort in zoekmachines.

Leergang Webdesign: Inleiding

Websites ontwerpen vereist kennis van grafisch ontwerp en technische toepassingen. Voor een goede website is het belangrijk dat jij gebruikers een optimale gebruikerservaring geeft. Dit bereik je door een website te ontwerpen met een goede structuur, opmaak en weergave. Daarnaast is het belangrijk dat je weet hoe je met jouw website marketingdoelstellingen behaalt. Als aankomend webdesigner leer jij tijdens de cursus Webdesign hoe je deze aspecten samenbrengt en tot een goede website smeedt.

Tijdens de opleiding

Wil je een professionele website ontwikkelen die goed scoort in de zoekmachines? Tijdens de Leergang Webdesign doorloop je drie verschillende opleidingen, die samen de belangrijkste aspecten omvatten voor het ontwikkelen van een succesvolle website: Webdesign Professional, Wordpress voor gevorderden en Zoekmachinemarketing. Tijdens de Leergang Webdesign leer je een professionele website te ontwikkelen en te onderhouden en de teksten zo op te stellen dat de website goed scoort in de zoekmachines.

Resultaat

Na afloop van de Leergang Webdesign kan je aan de slag als professioneel webdesigner. Je bent in staat om:

 • Een professionele website te ontwikkelen
 • Het CMS Wordpress volledig te integreren inclusief PHP gebruik
 • Jouw website te optimaliseren voor zoekmachines
 • Een website succesvol te maken en te houden

Praktijkcase

De Leergang Webdesign is zeer praktijkgericht. Je gaat aan de slag met jouw eigen website en ontwikkelt de vaardigheden voor webdesign, Wordpress en zoekmachinemarketing. Je ontwerpt je eigen website die je gelijk toevoegt aan je portfolio. Door deze praktijkgerichte aanpak ga je na afloop direct als professioneel webdesigner aan de slag!

De Leergang Webdesign met UWV-scholingsvoucher

Tijdens de Leergang Webdesign word je opgeleid tot webdesigner. Dit is een beroep met een gunstig arbeidsperspectief en staat op de kansberoepenlijst van het UWV. Voor de Leergang Webdesign kan je daarom de UWV-scholingsvoucher t.w.v. €2500,00 inzetten.

Competenties en vaardigheden

Om een goede webdesigner te worden, werk je tijdens de cursus Webdesign aan de volgende competenties en vaardigheden: diepgaande kennis over alle aspecten van webdesign, ontwerpen van website met Wordpress, gebruik van PHP en kennis over zoekmachinemarketing. Na de opleiding Webdesign weet jij alles over het ontwerpen van goede websites. Jij zorgt ervoor dat mensen zich gemakkelijk over de website navigeren en eenvoudig datgene kunnen vinden wat ze zoeken. Daarnaast ben jij in staat om een website te maken die niet alleen mensen naar jouw website trekt, maar ook zorgt dat ze op jouw website blijven. Bovendien weet jij dat een goed webdesign helpt bij marketingdoelen als een goede vindbaarheid in Google en hoge conversie.

Specialisaties

Leergang Webdesign: Modulen

Tijdens de Leergang Webdesign komen de volgende onderwerpen aan bod:

Webdesign

Tijdens de opleiding Webdesign worden alle aspecten van het webdesign behandeld. Gedurende de 18 lessen (één les per dagdeel) krijg je op locatie les van een professionele docent met jarenlange ervaring in de webdesignbranche. Je ontwikkelt een professionele website voor een externe opdrachtgever. We behandelen alle facetten van het webdesign: vormgeving, inhoud, techniek, marketing en Wordpress. Het zwaartepunt van de opleiding ligt echter bij het bouwen van de website zelf.

WordPress

Sites maken gebruik van een contentmanagement-systeem (CMS). Onderhoud wordt hiermee een eenvoudige klus. Tijdens de cursus Wordpress integreer je het CMS in jouw website. Vanwege het open-source karakter is Wordpress vrij te gebruiken. Wordpress biedt meer dan een CMS alleen. Er zijn veel (vaak gratis) uitbreidingen voorhanden, zoals een nieuwssysteem, webshop, forum, en agenda .

Tijdens de training Wordpress voor gevorderden leer je de fijne kneepjes van het Wordpress vak kennen. Je breidt je Wordpress kennis die je hebt opgedaan tijdens de opleiding Webdesign enorm uit.

Zoekmachinemarketing

Zoekmachines behoren momenteel tot één van de belangrijkste succesfactoren van een website. Een goede plaats in een zoekmachine garandeert een groot aantal bezoekers en levert dus indirect meer omzet op. Een hoge positie verwerven is echter geen gemakkelijke taak. Tijdens de cursus Zoekmachinemarketing besteden we aandacht aan zowel de technische als de marketingkant van het optimalisatieproces. De gebruikte methoden worden geïllustreerd aan de hand van een praktijkcase.

Praktijkcase

De Leergang Webdesign is zeer praktijkgericht. Je gaat aan de slag met je eigen website en ontwikkelt de vaardigheden voor webdesign, Wordpress en zoekmachinemarketing. Je ontwerpt je eigen website die je gelijk toevoegt aan je portfolio. Door deze praktijkgerichte aanpak ga je na afloop direct als professioneel webdesigner aan de slag!

Examen

Als eindexamenopdracht ontwerp je tijdens de cursus Webdesign een website met Wordpress voor een opdrachtgever. De ontwikkeling van deze website is het belangrijkste onderdeel van de opleiding. Tijdens deze opdracht leer je welke webdesign tools je kan gebruiken om met je website een optimaal resultaat te bereiken. In overleg met de opdrachtgever en de examencommissie wordt bepaald aan welke eisen de website moet voldoen. De uitslag van het examen Webdesign hangt af van de mate waarin de cursist aan de gestelde eisen voldoet. Op de cursusbijeenkomsten presenteren de cursisten hun website. De docent en medecursisten geven feedback. Door feedback vanuit verschillende perspectieven ben jij in staat om na de cursus Webdesign een gebruiksvriendelijke en aantrekkelijke website af te leveren.

Leergang Webdesign: Extra info

Docenten

Om de praktijk zo dicht mogelijk te benaderen, werkt Eduvision uitsluitend met docenten die zelf in de praktijk actief zijn. Zij kennen de branche, de klanten en de problemen waar je tegenaan loopt. Daarom zijn zij tijdens deze training je persoonlijke coach. De vakdocent staat volledig tot je beschikking en ondersteunt direct en doelgericht bij je eigen praktijkcase.

Benodigdheden

Om het meeste rendement te halen uit de Leergang Webdesign verzoeken wij je vriendelijk om je eigen laptop mee te nemen. Hierdoor heb je altijd jouw eigen praktijkcase en opleidingsmateriaal bij de hand en kun je thuis direct verder met je eigen case.

Platform

Websites zijn onafhankelijk van het type platform. Hierdoor is het ontwerpen van een website ook niet aan een platform gebonden. Om deze reden kan onze Leergang Webdesign zowel door PC (Windows) als Mac gebruikers gevolgd worden. Tijdens de cursusbijeenkomsten maken we gebruik van PC’s met Windows, maar de programmatuur die we gebruiken is ook inzetbaar voor een Mac-platform.

Programmatuur

Bij de Leergang Webdesign maken we gebruik van de programma's: Photoshop en Dreamweaver. Met Photoshop is het mogelijk om afbeeldingen en ander digitaal beeldmateriaal via de PC te bewerken. Dreamweaver is een programma waarmee je websites kan ontwerpen. Ook gaan we tijdens de cursus Webdesign verder in op Wordpress. Hiervoor hoef je als cursist niets te kopen, omdat iedereen met Wordpress gratis websis kan ontwikkelen. Eduvision zorgt ervoor dat je over een trialversie van 30 dagen van de gebruikte programmatuur beschikt.

Literatuur

Eduvision maakt altijd gebruik van de laatste kennis en inzichten omtrent webdesign. De meeste literatuur die we tijdens de cursus Webdesign gebruiken is dan ook zeer actueel. Verder maken we gebruik van een syllabus die als een rode draad door de training Webdesign loopt. Deze syllabus bevat achtergrondinformatie over Webdesign, Wordpress en SEO uit de praktijk, voorbeelden, literatuurverwijzingen en een appendix. De syllabus is na de cursus Webdesign een essentieel en handig naslagwerk.

Discussieer mee!

Ben je op zoek naar een plek waar jij informatie of ervaringen aangaande webdesign met medecursisten en professionals kan delen? Of wil jij je omgeven met medeprofessionals? Dan raden we je aan om lid te worden van de vakgroep voor webdesign professionals van Eduvision. Dit is dé plek waar je met elkaar kan discussiëren over de laatste ontwikkelingen en kennis met elkaar kan uitwisselen. Wil je op de hoogte blijven van alle gratis content en cursussen inzake webdesign? Volg dan de showcasepagina Webdesign met WordPress!

Webdesign ontwikkelingen

Vandaag de dag is het de trend dat mensen zeer regelmatig hun mobiele telefoon gebruiken om internetactiviteiten te verrichten. Dit brengt de vraag met zich mee hoe je ervoor zorgt dat jouw desktopsite ook functioneert op een mobiele telefoon of tablet. Je kan je afvragen of het verstandig is om voor de smartphoneversie functies weg te laten. Het is belangrijk om keuzes te maken aangaande de functies van je website waarvoor je toegang verleent. Het gaat er dus om dat jij weet welk webdesign het meest geschikt is voor een responsive website. Verder is het voor een goede vindbaarheid in Google niet alleen belangrijk dat je website aan technische eisen, zoals ingebouwde links, voldoet. Het gaat echter vooral om de inhoud die je op de website plaatst. Hierbij moet je niet alleen denken aan tekst, maar ook aan afbeeldingen en video’s . Vooral dit laatste is erg belangrijk, aangezien de focus vandaag de dag vooral op beeldelementen ligt. Vanuit meerdere hoeken hoor je dat we grote lappen tekst moeten inperken en de tekst die overblijft prominenter naar voren moeten brengen. Kortom, it’s all about visual storytelling: laat beeld het verhaal vertellen. Tijdens de cursus Webdesign gaan we dieper in op actuele ontwikkelingen en leer je wat deze betekenen voor jou als aankomend webdesigner. Na de cursus Webdesign ben jij de webdesigner die op hoogte is van de laatste trends en weet je hoe je ze op een goede manier samenbrengt.

Leergang Webdesign: Startdata

Kies uit 6 locatie(s) in Nederland. Ook beschikbaar in Antwerpen.Startgarantie

Al onze trainingen worden gegarandeerd verzorgd. Mocht het voorkomen dat een training waarvoor je aangemeld bent, niet het minimum aantal deelnemers heeft bereikt, dan bieden wij je voor dezelfde prijs een upgrade aan naar een inhouse training bij jou op locatie.

Trainingsvormen

Klassikaal/open inschrijving

De Leergang Webdesign wordt op vaste startdata en locaties gegeven. Iedereen die graag een webdesigner wil worden, kan zich inschrijven voor de desbetreffende training. Inschrijving is mogelijk via de website of telefonisch.

Incompany

Wil je liever werken met een eigen case? Dat is mogelijk bij Eduvision! De trainer komt dan bij jouw bedrijf op bezoek en stemt de inhoud van de reguliere trainingen speciaal op jou en je collega’s af. Je krijgt een praktijkgerichte, persoonlijke en intensieve begeleiding van de trainer. De trainer, die jullie zal opleiden tot webdesigner, is gespecialiseerd in webdesign en alle technische en grafische aspecten die daarbij horen. Ook kent hij de ins en outs van Wordpress en kan hij je alles vertellen van zoekmachinemarketing. Wij kiezen alleen de beste trainers uit, waarbij als eis geldt dat zij weten hoe webdesign in de praktijk werkt. Hierdoor kunnen wij garanderen dat de behandelde modulen van de opleiding Webdesign van hoog niveau zijn. Een incompany training is via de website of telefonisch aan te vragen. Beschik je niet over voldoende ruimte of apparatuur? Dan bieden wij jou een opleiding Webdesign op maat aan bij ons op locatie.

Virtuele training

Het is ook mogelijk om de Leergang Webdesign online te volgen! Je krijgt dezelfde training als de klassikale vorm, maar dan in een virtueel klaslokaal. Via een online systeem kan je inloggen om vervolgens de trainer en jouw medecursisten online te ontmoeten. Op deze manier kan jij de cursus Webdesign volgen waarbij je individuele begeleiding van je docent krijgt, maar ook tips van medecursisten ontvangt. Deze lesmethode van de opleiding Webdesign heeft twee voordelen. Allereerst kan je op deze manier veel kennis opdoen, omdat je kan leren van feedback van zowel je docent als je medecursisten. Het tweede voordeel is dat je vanwege de verschillende tips en inzichten tot een optimaal resultaat komt van je zelf ontworpen website. Een virtuele cursus Webdesign is via de website en telefonisch aan te vragen.

Leergang Webdesign: Tarieven

Tarief

De Leergang Webdesign kost € 3999,- (€ 4838,- incl. BTW).

Belastingvoordeel voor werkgevers

Met een opleiding vergroot je je kennis en competenties. En dát stimuleert de overheid. Daarom kom je als werkgever in aanmerking voor belastingvermindering als tegemoetkoming in studiekosten. Op grond van de Subsidieregeling praktijkleren kan je als werkgever vaak een groot deel van de opleidingskosten terugkrijgen. Per jaar kan dit oplopen tot €2700,- per werknemer.

Belastingvoordeel voor particulieren

Ook als je zelf de opleiding betaalt, kun je de kosten vaak aftrekken bij je belastingaangifte. Op die manier verlaag je de kosten van je opleiding aanzienlijk! Voorwaarde is wel dat de studie is gericht op je (toekomstige) werk of beroep. Voor jou als particulier geldt een maximale aftrek van € 15.000,- met een drempel van € 250,-.

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Kijk dan op www.belastingdienst.nl

Certificering

Nadat je een cursustraject volledig hebt doorlopen, ontvang je van ons een certificaat. Hiermee kan je aantonen dat je hebt deelgenomen aan de training en deze succesvol hebt afgerond. Je laat zien dat je kennis hebt van alle aspecten van webdesign, zoals opmaak, structuur, responsive design en Wordpress. Tijdens de opleiding Webdesign ontwerp jij namelijk een professionele website voor een bestaande organisatie. Hiermee heb jij je eerste tevreden klant al binnen. Bovendien kan je deze website als referentie gebruiken voor toekomstige opdrachtgevers. Na de cursus Webdesign mag jij jezelf dus een professioneel webdesigner noemen.

Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om het certificaat in het Engels te ontvangen, zodat het in het buitenland te gebruiken is.

Arbeidsperspectief

Als webdesigner specialist zijn er voor jouw volop mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Aangezien technologische ontwikkelingen steeds verder gaan, wordt er ook van jou als webdesigner meer verwacht. Na de cursus Webdesign is wat betreft webdesign voor jou niets meer een geheim en kan jij aan deze verwachtingen voldoen. Als webdesigner kan jij verschillende kanten op. Zo kan je gaan werken bij een ontwerpbureau dat zich richt op een specifieke stijl van webdesign. Je kan echter ook als freelance webdesigner aan de slag. Mocht je websites ontwerpen gewoon erg leuk vinden en dit naast je huidige baan willen doen, dan kan je uiteraard ook als parttime webdesigner aanbieden. Hoewel de concurrentie hoog is, zijn er genoeg banen voor webdesigners. Wil jij je kansen op de arbeidsmarkt na het afronden van de cursus Webdesign vergroten dan is het verstandig om je te specialiseren in bijvoorbeeld een programmeertaal. Hierbij kan je denken aan PHP of JavaScript.

Leergang Webdesign: Virtuele training

De Leergang Webdesign online

Wil je de Leergang Webdesign online volgen? Dat kan! Wij bieden nu ook virtuele trainingen aan. Dat houdt in dat je exact dezelfde training volgt in een virtueel klaslokaal. Het werkt via een online systeem waar je inlogt en vervolgens de trainer en je medecursisten online ontmoet. De trainer doorloopt met jou de lesstof en begeleidt je bij de praktijkopdrachten doordat hij je scherm kan overnemen en met je meekijkt.

Een online training scheelt je tijd én geld! Uiteraard kost het je geen reistijd om naar de opleidingslocatie te komen maar je bespaart ook de reiskosten!

Voordelen van een virtuele training:

 • Exact dezelfde cursus als de klassikale (reguliere) training
 • Trainer neemt je scherm over en kijkt met je mee
 • De trainer helpt je op afstand en geeft feedback
 • Geen reiskosten en reistijd kwijt
 • Kwaliteit blijft gewaarborgd

Wacht niet langer en neem contact op voor de online Leergang Webdesign!

Training op maat

Ook bij de virtuele training Webdesign van Eduvision kan jij werken met je eigen case. Dit doen we door middel van virtuele trainingen op maat. Dit houdt in dat de trainingen van de cursus Webdesign op jou en je collega’s afgestemd worden. Je wordt opgeleid tot een professioneel webdesigner door een trainer die alles weet over webdesign, wordpress en zoekmachinemarketing. Een essentieel onderdeel van de cursus Webdesign is de examenopdracht. Deze opdracht houdt in dat je tijdens de opleiding Webdesign in opdracht van een bestaand bedrijf als webdesigner een website met Wordpress gaat maken. Tijdens deze opdracht leer je welke webdesign tools je nodig hebt om een aantrekkelijke website te ontwerpen. Daarnaast ontwikkel jij een website waarbij je de laatste ontwikkelingen in je achterhoofd houdt. Zo geef jij websitebezoekers een plezierige ervaring door te zorgen dat de website responsive is. Ook leer je hoe je online marketing voor de website inzet, waarbij je kijkt naar zaken als SEO, SEA en Google Analytics. Als aankomend webdesigner pas je kennis toe die je geleerd hebt tijdens de cursus Webdesign en houd je ook rekening met de (huis)stijl en wensen van de organisatie waarvoor jij de website ontwerpt. De zelf ontworpen website dient na de opleiding als referentie. Een virtuele Leergang Webdesign op maat is via de website en telefonisch aan te vragen.

Webdesign is meer dan alleen het ontwikkelen van een website. Tijdens de Leergang Webdesign leer je om een professionele website te ontwikkelen en een contentmanagement-systeem (Wordpress) toe te passen en te gebruiken en jouw website te optimaliseren voor de zoekmachines.


Volg de gratis proefles op 1 juni om 10:00 uur

Leergang Webdesign: Inleiding

Websites ontwerpen vereist kennis van grafisch ontwerp en technische toepassingen. Voor een goede website is het belangrijk dat jij gebruikers een optimale gebruikerservaring geeft. Dit bereik je door een website te ontwerpen met een goede structuur, opmaak en weergave. Daarnaast is het belangrijk dat je weet hoe je met jouw website marketingdoelstellingen behaalt. Als aankomend webdesigner leer jij tijdens de cursus Webdesign hoe je deze aspecten samenbrengt en tot een goede website smeedt.

Tijdens de opleiding

Wil je een professionele website ontwikkelen die goed scoort in de zoekmachines? Tijdens de Leergang Webdesign doorloop je drie verschillende opleidingen, die samen de belangrijkste aspecten omvatten voor het ontwikkelen van een succesvolle website: Webdesign Professional, Wordpress voor gevorderden en Zoekmachinemarketing. Tijdens de Leergang Webdesign leer je een professionele website te ontwikkelen en te onderhouden en de teksten zo op te stellen dat de website goed scoort in de zoekmachines.

Resultaat

Na afloop van de Leergang Webdesign kan je aan de slag als professioneel webdesigner. Je bent in staat om:

 • Een professionele website te ontwikkelen
 • Het CMS Wordpress volledig te integreren inclusief PHP gebruik
 • Jouw website te optimaliseren voor zoekmachines
 • Een website succesvol te maken en te houden

Praktijkcase

De Leergang Webdesign is zeer praktijkgericht. Je gaat aan de slag met jouw eigen website en ontwikkelt de vaardigheden voor webdesign, Wordpress en zoekmachinemarketing. Je ontwerpt je eigen website die je gelijk toevoegt aan je portfolio. Door deze praktijkgerichte aanpak ga je na afloop direct als professioneel webdesigner aan de slag!

De Leergang Webdesign met UWV-scholingsvoucher

Tijdens de Leergang Webdesign word je opgeleid tot webdesigner. Dit is een beroep met een gunstig arbeidsperspectief en staat op de kansberoepenlijst van het UWV. Voor de Leergang Webdesign kan je daarom de UWV-scholingsvoucher t.w.v. €2500,00 inzetten.

Competenties en vaardigheden

Om een goede webdesigner te worden, werk je tijdens de cursus Webdesign aan de volgende competenties en vaardigheden: diepgaande kennis over alle aspecten van webdesign, ontwerpen van website met Wordpress, gebruik van PHP en kennis over zoekmachinemarketing. Na de opleiding Webdesign weet jij alles over het ontwerpen van goede websites. Jij zorgt ervoor dat mensen zich gemakkelijk over de website navigeren en eenvoudig datgene kunnen vinden wat ze zoeken. Daarnaast ben jij in staat om een website te maken die niet alleen mensen naar jouw website trekt, maar ook zorgt dat ze op jouw website blijven. Bovendien weet jij dat een goed webdesign helpt bij marketingdoelen als een goede vindbaarheid in Google en hoge conversie.

Specialisaties

Leergang Webdesign: Modulen

Tijdens de Leergang Webdesign komen de volgende onderwerpen aan bod:

Webdesign

Tijdens de opleiding Webdesign worden alle aspecten van het webdesign behandeld. Gedurende de 18 lessen (één les per dagdeel) krijg je op locatie les van een professionele docent met jarenlange ervaring in de webdesignbranche. Je ontwikkelt een professionele website voor een externe opdrachtgever. We behandelen alle facetten van het webdesign: vormgeving, inhoud, techniek, marketing en Wordpress. Het zwaartepunt van de opleiding ligt echter bij het bouwen van de website zelf.

WordPress

Sites maken gebruik van een contentmanagement-systeem (CMS). Onderhoud wordt hiermee een eenvoudige klus. Tijdens de cursus Wordpress integreer je het CMS in jouw website. Vanwege het open-source karakter is Wordpress vrij te gebruiken. Wordpress biedt meer dan een CMS alleen. Er zijn veel (vaak gratis) uitbreidingen voorhanden, zoals een nieuwssysteem, webshop, forum, en agenda .

Tijdens de training Wordpress voor gevorderden leer je de fijne kneepjes van het Wordpress vak kennen. Je breidt je Wordpress kennis die je hebt opgedaan tijdens de opleiding Webdesign enorm uit.

Zoekmachinemarketing

Zoekmachines behoren momenteel tot één van de belangrijkste succesfactoren van een website. Een goede plaats in een zoekmachine garandeert een groot aantal bezoekers en levert dus indirect meer omzet op. Een hoge positie verwerven is echter geen gemakkelijke taak. Tijdens de cursus Zoekmachinemarketing besteden we aandacht aan zowel de technische als de marketingkant van het optimalisatieproces. De gebruikte methoden worden geïllustreerd aan de hand van een praktijkcase.

Praktijkcase

De Leergang Webdesign is zeer praktijkgericht. Je gaat aan de slag met je eigen website en ontwikkelt de vaardigheden voor webdesign, Wordpress en zoekmachinemarketing. Je ontwerpt je eigen website die je gelijk toevoegt aan je portfolio. Door deze praktijkgerichte aanpak ga je na afloop direct als professioneel webdesigner aan de slag!

Examen

Als eindexamenopdracht ontwerp je tijdens de cursus Webdesign een website met Wordpress voor een opdrachtgever. De ontwikkeling van deze website is het belangrijkste onderdeel van de opleiding. Tijdens deze opdracht leer je welke webdesign tools je kan gebruiken om met je website een optimaal resultaat te bereiken. In overleg met de opdrachtgever en de examencommissie wordt bepaald aan welke eisen de website moet voldoen. De uitslag van het examen Webdesign hangt af van de mate waarin de cursist aan de gestelde eisen voldoet. Op de cursusbijeenkomsten presenteren de cursisten hun website. De docent en medecursisten geven feedback. Door feedback vanuit verschillende perspectieven ben jij in staat om na de cursus Webdesign een gebruiksvriendelijke en aantrekkelijke website af te leveren.

Leergang Webdesign: Startdata

Kies uit 6 locatie(s) in Nederland. Ook beschikbaar in Antwerpen.Startgarantie

Al onze trainingen worden gegarandeerd verzorgd. Mocht het voorkomen dat een training waarvoor je aangemeld bent, niet het minimum aantal deelnemers heeft bereikt, dan bieden wij je voor dezelfde prijs een upgrade aan naar een inhouse training bij jou op locatie.

Trainingsvormen

Klassikaal/open inschrijving

De Leergang Webdesign wordt op vaste startdata en locaties gegeven. Iedereen die graag een webdesigner wil worden, kan zich inschrijven voor de desbetreffende training. Inschrijving is mogelijk via de website of telefonisch.

Incompany

Wil je liever werken met een eigen case? Dat is mogelijk bij Eduvision! De trainer komt dan bij jouw bedrijf op bezoek en stemt de inhoud van de reguliere trainingen speciaal op jou en je collega’s af. Je krijgt een praktijkgerichte, persoonlijke en intensieve begeleiding van de trainer. De trainer, die jullie zal opleiden tot webdesigner, is gespecialiseerd in webdesign en alle technische en grafische aspecten die daarbij horen. Ook kent hij de ins en outs van Wordpress en kan hij je alles vertellen van zoekmachinemarketing. Wij kiezen alleen de beste trainers uit, waarbij als eis geldt dat zij weten hoe webdesign in de praktijk werkt. Hierdoor kunnen wij garanderen dat de behandelde modulen van de opleiding Webdesign van hoog niveau zijn. Een incompany training is via de website of telefonisch aan te vragen. Beschik je niet over voldoende ruimte of apparatuur? Dan bieden wij jou een opleiding Webdesign op maat aan bij ons op locatie.

Virtuele training

Het is ook mogelijk om de Leergang Webdesign online te volgen! Je krijgt dezelfde training als de klassikale vorm, maar dan in een virtueel klaslokaal. Via een online systeem kan je inloggen om vervolgens de trainer en jouw medecursisten online te ontmoeten. Op deze manier kan jij de cursus Webdesign volgen waarbij je individuele begeleiding van je docent krijgt, maar ook tips van medecursisten ontvangt. Deze lesmethode van de opleiding Webdesign heeft twee voordelen. Allereerst kan je op deze manier veel kennis opdoen, omdat je kan leren van feedback van zowel je docent als je medecursisten. Het tweede voordeel is dat je vanwege de verschillende tips en inzichten tot een optimaal resultaat komt van je zelf ontworpen website. Een virtuele cursus Webdesign is via de website en telefonisch aan te vragen.

Leergang Webdesign: Tarieven

Tarief

De Leergang Webdesign kost € 3999,- (€ 4838,- incl. BTW).

Belastingvoordeel voor werkgevers

Met een opleiding vergroot je je kennis en competenties. En dát stimuleert de overheid. Daarom kom je als werkgever in aanmerking voor belastingvermindering als tegemoetkoming in studiekosten. Op grond van de Subsidieregeling praktijkleren kan je als werkgever vaak een groot deel van de opleidingskosten terugkrijgen. Per jaar kan dit oplopen tot €2700,- per werknemer.

Belastingvoordeel voor particulieren

Ook als je zelf de opleiding betaalt, kun je de kosten vaak aftrekken bij je belastingaangifte. Op die manier verlaag je de kosten van je opleiding aanzienlijk! Voorwaarde is wel dat de studie is gericht op je (toekomstige) werk of beroep. Voor jou als particulier geldt een maximale aftrek van € 15.000,- met een drempel van € 250,-.

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Kijk dan op www.belastingdienst.nl

Certificering

Nadat je een cursustraject volledig hebt doorlopen, ontvang je van ons een certificaat. Hiermee kan je aantonen dat je hebt deelgenomen aan de training en deze succesvol hebt afgerond. Je laat zien dat je kennis hebt van alle aspecten van webdesign, zoals opmaak, structuur, responsive design en Wordpress. Tijdens de opleiding Webdesign ontwerp jij namelijk een professionele website voor een bestaande organisatie. Hiermee heb jij je eerste tevreden klant al binnen. Bovendien kan je deze website als referentie gebruiken voor toekomstige opdrachtgevers. Na de cursus Webdesign mag jij jezelf dus een professioneel webdesigner noemen.

Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om het certificaat in het Engels te ontvangen, zodat het in het buitenland te gebruiken is.

Arbeidsperspectief

Als webdesigner specialist zijn er voor jouw volop mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Aangezien technologische ontwikkelingen steeds verder gaan, wordt er ook van jou als webdesigner meer verwacht. Na de cursus Webdesign is wat betreft webdesign voor jou niets meer een geheim en kan jij aan deze verwachtingen voldoen. Als webdesigner kan jij verschillende kanten op. Zo kan je gaan werken bij een ontwerpbureau dat zich richt op een specifieke stijl van webdesign. Je kan echter ook als freelance webdesigner aan de slag. Mocht je websites ontwerpen gewoon erg leuk vinden en dit naast je huidige baan willen doen, dan kan je uiteraard ook als parttime webdesigner aanbieden. Hoewel de concurrentie hoog is, zijn er genoeg banen voor webdesigners. Wil jij je kansen op de arbeidsmarkt na het afronden van de cursus Webdesign vergroten dan is het verstandig om je te specialiseren in bijvoorbeeld een programmeertaal. Hierbij kan je denken aan PHP of JavaScript.

Leergang Webdesign: Virtuele training

De Leergang Webdesign online

Wil je de Leergang Webdesign online volgen? Dat kan! Wij bieden nu ook virtuele trainingen aan. Dat houdt in dat je exact dezelfde training volgt in een virtueel klaslokaal. Het werkt via een online systeem waar je inlogt en vervolgens de trainer en je medecursisten online ontmoet. De trainer doorloopt met jou de lesstof en begeleidt je bij de praktijkopdrachten doordat hij je scherm kan overnemen en met je meekijkt.

Een online training scheelt je tijd én geld! Uiteraard kost het je geen reistijd om naar de opleidingslocatie te komen maar je bespaart ook de reiskosten!

Voordelen van een virtuele training:

 • Exact dezelfde cursus als de klassikale (reguliere) training
 • Trainer neemt je scherm over en kijkt met je mee
 • De trainer helpt je op afstand en geeft feedback
 • Geen reiskosten en reistijd kwijt
 • Kwaliteit blijft gewaarborgd

Wacht niet langer en neem contact op voor de online Leergang Webdesign!

Training op maat

Ook bij de virtuele training Webdesign van Eduvision kan jij werken met je eigen case. Dit doen we door middel van virtuele trainingen op maat. Dit houdt in dat de trainingen van de cursus Webdesign op jou en je collega’s afgestemd worden. Je wordt opgeleid tot een professioneel webdesigner door een trainer die alles weet over webdesign, wordpress en zoekmachinemarketing. Een essentieel onderdeel van de cursus Webdesign is de examenopdracht. Deze opdracht houdt in dat je tijdens de opleiding Webdesign in opdracht van een bestaand bedrijf als webdesigner een website met Wordpress gaat maken. Tijdens deze opdracht leer je welke webdesign tools je nodig hebt om een aantrekkelijke website te ontwerpen. Daarnaast ontwikkel jij een website waarbij je de laatste ontwikkelingen in je achterhoofd houdt. Zo geef jij websitebezoekers een plezierige ervaring door te zorgen dat de website responsive is. Ook leer je hoe je online marketing voor de website inzet, waarbij je kijkt naar zaken als SEO, SEA en Google Analytics. Als aankomend webdesigner pas je kennis toe die je geleerd hebt tijdens de cursus Webdesign en houd je ook rekening met de (huis)stijl en wensen van de organisatie waarvoor jij de website ontwerpt. De zelf ontworpen website dient na de opleiding als referentie. Een virtuele Leergang Webdesign op maat is via de website en telefonisch aan te vragen.

Speciale deals ontvangen? Meld je aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden
Uw inschrijving is verwerkt.