Cursus Big Data Architect

 • 5 dagen
 • 3299
 • eerstvolgende startdatum 9 mei  startgarantie

De Big Data Architect ontwerpt het Big Data landschap, data lakes en data reservoirs. Word jij de spin in het Big Data web? Lees dan snel verder.

De Big Data Architect ontwerpt het Big Data landschap, data lakes en data reservoirs. Word jij de spin in het Big Data web? Lees dan snel verder.

Waarom Eduvision?

Gecertificeerde trainingen

Praktijkcase centraal

Ervaren docenten uit de praktijk

98% klanttevredenheid

Meer dan 150.000 klanten

Kenmerken Cursus Big Data Architect

Alle startdata
Waar en wanneer wilt u de opleiding volgen?

Cursus Big Data Architect: Inleiding

Wat is een Big Data Architect?

Als Big Data Architect ben je verantwoordelijk voor het hele Big Data landschap en de processen die daarvan gebruikmaken. Jouw werkzaamheden bevinden zich zowel op technisch als op managementniveau. Je bent de medeauteur en ambassadeur van de Big Data structuur en bewaakt deze ook. Je geeft richting aan de informatiestromen die afkomstig zijn van Big Data en zorgt ervoor dat door deze data medewerkers organisatiedoelstellingen bereiken. Je legt dus continu de relatie tussen Big Data systemen en organisatiedoeleinden.

Wat jou als Big Data Architect bijzonder maakt is dat je de Big Data architectuur niet alleen bestuurt, maar ook echt kennis van zaken hebt. Jij weet bijvoorbeeld hoe je een dergelijke architectuur ontwerpt en implementeert. Doordat je op verschillende organisatieniveaus actief bent, ben jij degene die businesswensen bewaakt en analyseert. Vervolgens voer je deze door naar Big Data architectuurprincipes.

Tijdens de opleiding Big Data Architect

Tijdens de cursus Big Data Architect leer je om data lakes, dataresevoirs, load procedures en data collections te ontwerpen. Als Big Data architect ben je de ontwerper van de gehele Big Data architectuur die wordt ontwikkeld. Daarnaast leer je om op professionele wijze het management te adviseren over bijvoorbeeld ROI en bij technische implementaties. Tot slot verdiep jij je in verschillende Big Data analysestrategieën en leer je deze toe te passen.

Resultaat

Na de opleiding Big Data Architect kun jij:

 • Een Big Data landschap ontwerpen op basis van:
  • Verwachte datastromen en -volumes
  • Organisatie
  • Toekomstbestendigheid
  • Security
 • Data lakes, data reservoirs en bijhorende beheersprocessen ontwerpen
 • Enterprise architecture ontwerpen
 • Professioneel adviseren van het management over:
  • Consequenties
  • Invloed op bedrijfsvoering
  • ROI
 • Professioneel adviseren bij de technische implementatie
 • Juiste strategie toepassen afhankelijk van de bedrijfssituatie

Specialisaties

Cursus Big Data Architect: Certificering

Waarom het Cursus Big Data Architect certificaat?

Na succesvolle afronding van het Examen Big Data Architect ontvang je van ons het onafhankelijke Big Data Architect certificaat. Dit certificaat, waarvan Eduvision founder is, wordt afgegeven door certificeringsinstantie iSQI.

iSQI is een toonaangevende en onafhankelijke organisatie die professionals certificeert in meer dan 90 landen, op 6 continenten en in 10 talen. Deze certificeringsinstantie geeft meer dan 15.000 certificaten per jaar af in 25 verschillende vakgebieden. Met het Cursus Big Data Architect certificaat ben je gecertificeerd volgens ISO normen 9001 (Quality Standard) & 17024 (Certified Certification Body). Om het examen te halen maak je het Cursus Big Data Architect examen dat ontwikkeld is en afgenomen wordt door een onafhankelijk en internationaal examenbureau.

Om in het bezit te komen van het Cursus Big Data Architect certificaat dien je het praktijkexamen voldoende af te ronden. Wanneer dit het geval is ontvang je van ons het certificaat waarmee je aantoont dat je aan de internationaal erkende normen voldoet die aan aankomende Big Data professionals gesteld worden.

Voordelen Cursus Big Data Architect certificaat

 • De vraag naar Big Data specialisten neemt toe. Het Big Data certificaat geeft daarom grote kansen op een baan.
 • Vooral met het oog op het tekort aan duizenden Big Data specialisten, biedt het certificaat jou een voordeel ten opzichte van niet gecertificeerde concurrenten in het werkveld.
 • Organisaties prefereren gecertificeerde Big Data specialisten wat jij zal terugzien in de beloningen die je voor je werk ontvangt.
 • Als gecertificeerde Big Data specialist ben jij aantrekkelijker tijdens recruitment van werknemers, omdat jij aantoonbare kennis over Big Data hebt die van het juiste niveau is.
 • Je rondt cursus af met een onafhankelijk praktijkexamen. Hiermee wordt getest of je over de gewenste Big Data competenties beschikt en daarmee aan de officiële standaarden voldoet die aan Big Data specialisten gesteld worden. De eindexamenopdracht kun je bovendien opnemen in je portfolio, waardoor je andere professionals voorblijft.

Cursus Big Data Architect: Modulen

Tijdens de cursus Big Data Architect behandelen we de volgende modulen:

 1. Verdieping van de Foundation
 2. Ontwerpen Big Data Landschap
 3. Ontwerp Enterprise Architecture
 4. Adviseren en Faciliteren
 5. Implementatiestrategieën
 6. Analysestrategieën

De lesstof wordt in het Nederlands behandeld.

Praktijkexamen Big Data Architect

Tijdens de cursus Big Data Architect word je opgeleid voor het praktijkexamen Big Data Architect. Het examen bestaat uit het uitvoeren van een project. Hiervoor heb je 2 uur de tijd. Het examen wordt in het Engels afgenomen.

Als je de praktijkopdracht met een voldoende hebt afgerond, ontvang je van ons het Big Data Architect certificaat waarmee je aantoont dat je kennis hebt van onder andere het ontwikkelen, testen en implementeren van Big Datasystemen. Je bezit niet alleen inhoudelijke kennis over Big Data, maar je weet ook hoe je deze kennis in de praktijk brengt. Na de afronding van het praktijkexamen kun jij jezelf met trots een vooraanstaand Big Data Architect noemen.

De kosten van het examen zijn €350,00

Cursus Big Data Architect: Extra info

Docenten

Om de praktijk zo dicht mogelijk te benaderen, werkt Eduvision uitsluitend met docenten die zelf in de praktijk actief zijn. Zij kennen de branche, de klanten en de problemen waar je tegenaan loopt. Daarom zijn zij tijdens deze training je persoonlijke coach. De vakdocent staat volledig tot je beschikking en ondersteunt direct en doelgericht bij je eigen praktijkcase.

Benodigdheden

Om het meeste rendement te halen uit de Cursus Big Data Architect verzoeken wij je vriendelijk om je eigen laptop mee te nemen. Hierdoor heb je altijd jouw eigen praktijkcase en opleidingsmateriaal bij de hand en kun je thuis direct verder met je eigen case.

Doelgroep

Als aankomend Big Data Architect is het belangrijk dat je over een sterk conceptueel vermogen bezit. Je denkt vaak twee stappen vooruit en zal moeten dealen met een groot aantal verschillende thema’s. Daarnaast zal je in staat moeten zijn om de business requirements exact aan te sluiten op het Big Data landschap. Verder ben je een harde en succesvolle werker: als er een complex probleem is, zorg dat jij dat het eenvoudig en overzichtelijk wordt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de complexe en ongestructureerde Big Data gegevens die je in goede banen zal leiden. Daarnaast vind je het leuk om IT-medewerkers te coachen en te begeleiden en het (IT) management en (IT) directie te adviseren over jouw visie van de Big Data architectuur. Je bent iemand die veelzijdig is en dit tot uiting kunt brengen op verschillende organisatieniveaus.

Cursus Big Data Architect: Gerelateerde webinars

Cursus Big Data Architect: Startdata

Kies uit 1 locatie(s) in Nederland. Ook beschikbaar in Antwerpen.Startgarantie

Al onze trainingen worden gegarandeerd verzorgd. Mocht het voorkomen dat een training waarvoor je aangemeld bent, niet het minimum aantal deelnemers heeft bereikt, dan bieden wij je voor dezelfde prijs een upgrade aan naar een inhouse training bij jou op locatie.

Trainingsvormen

Klassikaal/open inschrijving

De Cursus Big Data Architect wordt op vaste startdata en locaties gegeven. Iedereen die graag Big Data Architect wil worden, kan zich inschrijven voor de desbetreffende training. Inschrijving is mogelijk via de website of telefonisch.

Incompany

Wil je liever werken met een eigen case? Dat is mogelijk bij Eduvision! De trainer komt dan bij jouw bedrijf op bezoek en stemt de inhoud van de reguliere trainingen speciaal op jou en je collega’s af. Je krijgt een praktijkgerichte, persoonlijke en intensieve begeleiding van de trainer. De trainer is gespecialiseerd in de Big Data architectuur en zal jullie opleiden tot Big Data Architect. Een incompany training is via de website of telefonisch aan te vragen. Beschik je niet over voldoende ruimte of apparatuur? Dan bieden wij jou een Cursus Big Data Architect op maat aan bij ons op locatie.

Virtuele training

Het is ook mogelijk om de Cursus Big Data Architect online te volgen! Je krijgt dezelfde training als de klassikale vorm, maar dan in een virtueel klaslokaal. Via een online systeem kan je inloggen om vervolgens de trainer en jouw medecursisten online te ontmoeten. Een virtuele training is via de website en telefonisch aan te vragen.

Cursus Big Data Architect: Tarieven

Tarief

De Cursus Big Data Architect kost € 3299,- (€ 3991,- incl. BTW).

Belastingvoordeel voor werkgevers

Met een opleiding vergroot je je kennis en competenties. En dát stimuleert de overheid. Daarom kom je als werkgever in aanmerking voor belastingvermindering als tegemoetkoming in studiekosten. Op grond van de Subsidieregeling praktijkleren kan je als werkgever vaak een groot deel van de opleidingskosten terugkrijgen. Per jaar kan dit oplopen tot €2700,- per werknemer.

Belastingvoordeel voor particulieren

Ook als je zelf de opleiding betaalt, kun je de kosten vaak aftrekken bij je belastingaangifte. Op die manier verlaag je de kosten van je opleiding aanzienlijk! Voorwaarde is wel dat de studie is gericht op je (toekomstige) werk of beroep. Voor jou als particulier geldt een maximale aftrek van € 15.000,- met een drempel van € 250,-.

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Kijk dan op www.belastingdienst.nl

Cursus Big Data Architect: Virtuele training

De Cursus Big Data Architect online

Wil je de Cursus Big Data Architect online volgen? Dat kan! Wij bieden nu ook virtuele trainingen aan. Dat houdt in dat je exact dezelfde training volgt in een virtueel klaslokaal. Het werkt via een online systeem waar je inlogt en vervolgens de trainer en je medecursisten online ontmoet. De trainer doorloopt met jou de lesstof en begeleidt je bij de praktijkopdrachten doordat hij je scherm kan overnemen en met je meekijkt.

Een online training scheelt je tijd én geld! Uiteraard kost het je geen reistijd om naar de opleidingslocatie te komen maar je bespaart ook de reiskosten!

Voordelen van een virtuele training:

 • Exact dezelfde cursus als de klassikale (reguliere) training
 • Trainer neemt je scherm over en kijkt met je mee
 • De trainer helpt je op afstand en geeft feedback
 • Geen reiskosten en reistijd kwijt
 • Kwaliteit blijft gewaarborgd

Wacht niet langer en neem contact op voor de online Cursus Big Data Architect!

Training op maat

Wil je liever werken met een eigen case? Dat is mogelijk bij Eduvision! Wij leveren praktijkgerichte virtuele trainingen Big Data Architect op maat. De trainer stemt de inhoud van de Cursus Big Data Architect speciaal op jou en je collega’s af. Je wordt opgeleid tot een vooraanstaand Big Data Architect door een trainer die alles weet van de Big Data architectuur, van het Big Data landschap tot Big Data analysestrategieën. Je gaat als toekomstig Big Data Programmer onder andere aan de slag met het Big Data implementatiestrategieën en het ontwerpen met de enterprise architecture. Een virtuele training op maat is via de website of telefonisch aan te vragen.

De Big Data Architect ontwerpt het Big Data landschap, data lakes en data reservoirs. Word jij de spin in het Big Data web? Lees dan snel verder.

Cursus Big Data Architect: Inleiding

Wat is een Big Data Architect?

Als Big Data Architect ben je verantwoordelijk voor het hele Big Data landschap en de processen die daarvan gebruikmaken. Jouw werkzaamheden bevinden zich zowel op technisch als op managementniveau. Je bent de medeauteur en ambassadeur van de Big Data structuur en bewaakt deze ook. Je geeft richting aan de informatiestromen die afkomstig zijn van Big Data en zorgt ervoor dat door deze data medewerkers organisatiedoelstellingen bereiken. Je legt dus continu de relatie tussen Big Data systemen en organisatiedoeleinden.

Wat jou als Big Data Architect bijzonder maakt is dat je de Big Data architectuur niet alleen bestuurt, maar ook echt kennis van zaken hebt. Jij weet bijvoorbeeld hoe je een dergelijke architectuur ontwerpt en implementeert. Doordat je op verschillende organisatieniveaus actief bent, ben jij degene die businesswensen bewaakt en analyseert. Vervolgens voer je deze door naar Big Data architectuurprincipes.

Tijdens de opleiding Big Data Architect

Tijdens de cursus Big Data Architect leer je om data lakes, dataresevoirs, load procedures en data collections te ontwerpen. Als Big Data architect ben je de ontwerper van de gehele Big Data architectuur die wordt ontwikkeld. Daarnaast leer je om op professionele wijze het management te adviseren over bijvoorbeeld ROI en bij technische implementaties. Tot slot verdiep jij je in verschillende Big Data analysestrategieën en leer je deze toe te passen.

Resultaat

Na de opleiding Big Data Architect kun jij:

 • Een Big Data landschap ontwerpen op basis van:
  • Verwachte datastromen en -volumes
  • Organisatie
  • Toekomstbestendigheid
  • Security
 • Data lakes, data reservoirs en bijhorende beheersprocessen ontwerpen
 • Enterprise architecture ontwerpen
 • Professioneel adviseren van het management over:
  • Consequenties
  • Invloed op bedrijfsvoering
  • ROI
 • Professioneel adviseren bij de technische implementatie
 • Juiste strategie toepassen afhankelijk van de bedrijfssituatie

Specialisaties

Cursus Big Data Architect: Modulen

Tijdens de cursus Big Data Architect behandelen we de volgende modulen:

 1. Verdieping van de Foundation
 2. Ontwerpen Big Data Landschap
 3. Ontwerp Enterprise Architecture
 4. Adviseren en Faciliteren
 5. Implementatiestrategieën
 6. Analysestrategieën

De lesstof wordt in het Nederlands behandeld.

Praktijkexamen Big Data Architect

Tijdens de cursus Big Data Architect word je opgeleid voor het praktijkexamen Big Data Architect. Het examen bestaat uit het uitvoeren van een project. Hiervoor heb je 2 uur de tijd. Het examen wordt in het Engels afgenomen.

Als je de praktijkopdracht met een voldoende hebt afgerond, ontvang je van ons het Big Data Architect certificaat waarmee je aantoont dat je kennis hebt van onder andere het ontwikkelen, testen en implementeren van Big Datasystemen. Je bezit niet alleen inhoudelijke kennis over Big Data, maar je weet ook hoe je deze kennis in de praktijk brengt. Na de afronding van het praktijkexamen kun jij jezelf met trots een vooraanstaand Big Data Architect noemen.

De kosten van het examen zijn €350,00

Cursus Big Data Architect: Startdata

Kies uit 1 locatie(s) in Nederland. Ook beschikbaar in Antwerpen.Startgarantie

Al onze trainingen worden gegarandeerd verzorgd. Mocht het voorkomen dat een training waarvoor je aangemeld bent, niet het minimum aantal deelnemers heeft bereikt, dan bieden wij je voor dezelfde prijs een upgrade aan naar een inhouse training bij jou op locatie.

Trainingsvormen

Klassikaal/open inschrijving

De Cursus Big Data Architect wordt op vaste startdata en locaties gegeven. Iedereen die graag Big Data Architect wil worden, kan zich inschrijven voor de desbetreffende training. Inschrijving is mogelijk via de website of telefonisch.

Incompany

Wil je liever werken met een eigen case? Dat is mogelijk bij Eduvision! De trainer komt dan bij jouw bedrijf op bezoek en stemt de inhoud van de reguliere trainingen speciaal op jou en je collega’s af. Je krijgt een praktijkgerichte, persoonlijke en intensieve begeleiding van de trainer. De trainer is gespecialiseerd in de Big Data architectuur en zal jullie opleiden tot Big Data Architect. Een incompany training is via de website of telefonisch aan te vragen. Beschik je niet over voldoende ruimte of apparatuur? Dan bieden wij jou een Cursus Big Data Architect op maat aan bij ons op locatie.

Virtuele training

Het is ook mogelijk om de Cursus Big Data Architect online te volgen! Je krijgt dezelfde training als de klassikale vorm, maar dan in een virtueel klaslokaal. Via een online systeem kan je inloggen om vervolgens de trainer en jouw medecursisten online te ontmoeten. Een virtuele training is via de website en telefonisch aan te vragen.

Cursus Big Data Architect: Tarieven

Tarief

De Cursus Big Data Architect kost € 3299,- (€ 3991,- incl. BTW).

Belastingvoordeel voor werkgevers

Met een opleiding vergroot je je kennis en competenties. En dát stimuleert de overheid. Daarom kom je als werkgever in aanmerking voor belastingvermindering als tegemoetkoming in studiekosten. Op grond van de Subsidieregeling praktijkleren kan je als werkgever vaak een groot deel van de opleidingskosten terugkrijgen. Per jaar kan dit oplopen tot €2700,- per werknemer.

Belastingvoordeel voor particulieren

Ook als je zelf de opleiding betaalt, kun je de kosten vaak aftrekken bij je belastingaangifte. Op die manier verlaag je de kosten van je opleiding aanzienlijk! Voorwaarde is wel dat de studie is gericht op je (toekomstige) werk of beroep. Voor jou als particulier geldt een maximale aftrek van € 15.000,- met een drempel van € 250,-.

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Kijk dan op www.belastingdienst.nl

Cursus Big Data Architect: Virtuele training

De Cursus Big Data Architect online

Wil je de Cursus Big Data Architect online volgen? Dat kan! Wij bieden nu ook virtuele trainingen aan. Dat houdt in dat je exact dezelfde training volgt in een virtueel klaslokaal. Het werkt via een online systeem waar je inlogt en vervolgens de trainer en je medecursisten online ontmoet. De trainer doorloopt met jou de lesstof en begeleidt je bij de praktijkopdrachten doordat hij je scherm kan overnemen en met je meekijkt.

Een online training scheelt je tijd én geld! Uiteraard kost het je geen reistijd om naar de opleidingslocatie te komen maar je bespaart ook de reiskosten!

Voordelen van een virtuele training:

 • Exact dezelfde cursus als de klassikale (reguliere) training
 • Trainer neemt je scherm over en kijkt met je mee
 • De trainer helpt je op afstand en geeft feedback
 • Geen reiskosten en reistijd kwijt
 • Kwaliteit blijft gewaarborgd

Wacht niet langer en neem contact op voor de online Cursus Big Data Architect!

Training op maat

Wil je liever werken met een eigen case? Dat is mogelijk bij Eduvision! Wij leveren praktijkgerichte virtuele trainingen Big Data Architect op maat. De trainer stemt de inhoud van de Cursus Big Data Architect speciaal op jou en je collega’s af. Je wordt opgeleid tot een vooraanstaand Big Data Architect door een trainer die alles weet van de Big Data architectuur, van het Big Data landschap tot Big Data analysestrategieën. Je gaat als toekomstig Big Data Programmer onder andere aan de slag met het Big Data implementatiestrategieën en het ontwerpen met de enterprise architecture. Een virtuele training op maat is via de website of telefonisch aan te vragen.

Speciale deals ontvangen? Meld je aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden
Uw inschrijving is verwerkt.