Cursus Oracle SQL voor SQL gebruikers

 • 3 dagen
 • 1499
 • eerstvolgende startdatum 26 maart

SQL is een standaardtaal voor een relationele database. Tijdens de Cursus Oracle SQL voor SQL gebruikers leer je uitgebreid werken met de Oracle-specifieke SQL-mogelijkheden. Je gaat aan de slag met PL/SQL, een uitbreiding van SQL voor Oracle en SQL Developer.

SQL is een standaardtaal voor een relationele database. Tijdens de Cursus Oracle SQL voor SQL gebruikers leer je uitgebreid werken met de Oracle-specifieke SQL-mogelijkheden. Je gaat aan de slag met PL/SQL, een uitbreiding van SQL voor Oracle en SQL Developer.

Waarom Eduvision?

Gecertificeerde trainingen

Praktijkcase centraal

Ervaren docenten uit de praktijk

98% klanttevredenheid

Meer dan 150.000 klanten

Kenmerken Cursus Oracle SQL voor SQL gebruikers

Wat is Oracle SQL?

SQL betekent Structured Query Language en het is een gestandaardiseerde taal om mee te programmeren. Het wordt gebruikt voor het beheren, bevragen en aanpassen van gegevens in een relationele databasemanagementsysteem (DBMS). Oracle SQL is een SQL taal die specifiek is toegespitst op Oracle databases. Om deze Oracle databases te bevragen wordt gebruik gemaakt van de Oracle SQL Developer. Dit is tevens de Oracle Database IDE, wat staat voor integrated development environment. Een IDE is een stuk software die een ontwikkelaar kan gebruiken bij het ontwikkelen van andere software. SQL Developer is een grafische gebruikersinterface. Het maakt de taken van de database gebruikers en beheerders makkelijker, doordat zij minder klikken en toetsaanslagen nodig hebben. Oracle SQL Developer zorgt er dus voor dat de eindgebruiker tijd bespaart, het maximale rendement behaalt en de productiviteit verhoogt. Zo zijn er dus diverse onderdelen bij deze IDE, zoals rapporten maken, data exporteren en nog veel meer tools voor de database beheerders.
Bij het bevragen van de database wordt gebruik gemaakt van PL/SQL. PL/SQL (Procedural Language extensie van SQL) is speciaal ontworpen voor de integratie met en de naadloze verwerking van SQL-commando's. PL/SQL bevat procedurele taal elementen zoals voorwaarden en loops. Ook kun je gebruik maken van constanten en variabelen, procedures en functies, diverse soorten variabelen en triggers.
Tijdens de cursus Oracle SQL voor SQL gebruikers leer je alle SQL mogelijkheden voor Oracle kennen en gebruiken. Je zult kennismaken met PL/SQL en SQL Developer.

Cursus Oracle SQL voor SQL gebruikers: Inleiding

Tijdens de cursus

Tijdens de Cursus Oracle SQL voor SQL gebruikers leer je alle Oracle-specifieke SQL-mogelijkheden kennen en hier zelf mee werken. Je leert hoe je views, functions en triggers gebruikt. Hierbij maak je tevens uitgebreid kennis met PL/SQL, een uitbreiding van SQL voor Oracle. Tijdens de cursus Oracle SQL werk je met SQL Developer, een grafische tool waarmee je een Oracle database kunt bevragen en eenvoudig rapportages opstelt en informatie exporteert.

Resultaat

Na afloop van de Cursus Oracle SQL voor SQL gebruikers kun je:

 • de Oracle-specifieke SQL-mogelijkheden uitgebreid omschrijven
 • zelfstandig werken met PL/SQL
 • de Oracle-database bevragen
 • eenvoudige rapportages opstellen en informatie exporteren

Praktijkcase

De Cursus Oracle SQL voor SQL gebruikers is zeer praktijkgericht. Je kunt je eigen praktijkcase meenemen tijdens de opleiding en hier gedurende de cursus aan werken.

Competenties en vaardigheden

Om een goede Oracle SQL ontwikkelaar te worden, werk je tijdens de Cursus Oracle SQL voor SQL gebruikers aan de volgende competenties en vaardigheden: kennis van Oracle SQL, kennis van SQL Developer, beheren en bevragen van Oracle database, samenstellen rapportages, inzet PL/SQL en diverse andere SQL functies.
Tijdens de cursus Oracle SQL voor SQL gebruikers leer je diverse functies en commands uitvoeren en implementeren met SQL en PL/SQL. Daarnaast leer je Oracle SQL databases te bevragen met SQL Developer.

Gerelateerd

Cursus Oracle SQL voor SQL gebruikers: Modulen

Tijdens de Cursus Oracle SQL voor SQL gebruikers komen de volgende onderwerpen aan bod:

Oracle SQL

 • Introductie Oracle SQL
 • SQL
 • Specifieke Oracle SQL-mogelijkheden

SQL Developer

 • Introductie SQL Developer
 • Database beheren en bevragen
 • Views rapportages samenstellen
 • Informatie exporteren
 • SQL*Plus

Oracle SQL en PL/SQL

 • Structuur Oracle SQL-database
 • Tabellen en views bouwen in Oracle SQL
 • Inzet PL/SQL
 • Triggers

Praktijkcase

De Cursus Oracle SQL voor SQL gebruikers is zeer praktijkgericht. Je kunt je eigen praktijkcase meenemen tijdens de opleiding en hier gedurende de cursus aan werken.

Alternatief

Heb jij nog geen kennis van SQL, maar wil jij dit wel leren om te gebruiken voor Oracle? Schrijf je dan in voor een cursus Oracle SQL! Tijdens de cursus Oracle SQL maak je gebruik van SQL Developer, SQL*Plus, en PL/SQL. Ook leer je diverse SQL functies toepassen om gegevens op te vragen en te bewerken met queries. Ben jij al wel een gebruiker van SQL en wil jij ook meer leren over MySQL? Dan kan je een cursus MySQL voor SQL gebruikers volgen! Tijdens de cursus MySQL voor SQL gebruikers leer je werken met een open source MySQL database met bijbehorende architectuur en MySQL functies.

Cursus Oracle SQL voor SQL gebruikers: Extra info

Docenten

Om de praktijk zo dicht mogelijk te benaderen, werkt Eduvision uitsluitend met docenten die zelf in de praktijk actief zijn. Zij kennen de branche, de klanten en de problemen waar je tegenaan loopt. Daarom zijn zij tijdens deze training je persoonlijke coach. De vakdocent staat volledig tot je beschikking en ondersteunt direct en doelgericht bij je eigen praktijkcase.

Benodigdheden

Om het meeste rendement te halen uit de Cursus Oracle SQL voor SQL gebruikers verzoeken wij je vriendelijk om je eigen laptop mee te nemen. Hierdoor heb je altijd jouw eigen praktijkcase en opleidingsmateriaal bij de hand en kun je thuis direct verder met je eigen case.

Voorkennis

Voor deze cursus is kennis van SQL vereist.

Oracle SQL ontwikkelingen

Oracle SQL Developer wordt telkens vernieuwd. Bij elke versie worden er weer functies toegevoegd of aangepast. Het is daarom van belang om op de hoogte te blijven en gebruik te maken van de nieuwste versies van SQL Developer. De manier van databases bevragen zal niet drastisch veranderen, maar het is toch handig om jouw kennis van SQL Developer van tijd tot tijd bij te werken.
Ook wanneer je wilt werken met MySQL binnen Oracle is het altijd goed om te kijken naar de nieuwste ontwikkelingen. MySQL wordt ook meer gebruikt binnen de cloud. Zo kunnen nieuwere versies betere prestaties, hogere beschikbaarheid en geavanceerde beheermogelijkheden bieden.
Daarnaast kun je Oracle SQL ook gebruiken voor big data. Oracle big data SQL is een technologie die Oracle SQL verlengt naar Hadoop en NoSQL. Het biedt ook de veiligheid van de Oracle Database. Met simpele queries kun je snel data bevragen en de performance van je database verhogen.

Cursus Oracle SQL voor SQL gebruikers: Startdata

Kies uit 1 locatie(s) in Nederland. Ook beschikbaar in Antwerpen.


Trainingsvormen

Klassikaal/open inschrijving

De Cursus Oracle SQL voor SQL gebruikers wordt op vaste startdata en locaties gegeven. Iedereen die graag een Oracle SQL ontwikkelaar wil worden, kan zich inschrijven voor de desbetreffende training. Inschrijving is mogelijk via de website of telefonisch.

Incompany

Wil je liever werken met een eigen case? Dat is mogelijk bij Eduvision! De trainer komt dan bij jouw bedrijf op bezoek en stemt de inhoud van de reguliere trainingen speciaal op jou en je collega’s af. Je krijgt een praktijkgerichte, persoonlijke en intensieve begeleiding van de trainer. De trainer is gespecialiseerd in SQL, Oracle SQL, PL/SQL en Oracle SQL Developer en zal jullie opleiden tot een Oracle SQL specialist. Een incompany training is via de website of telefonisch aan te vragen. Beschik je niet over voldoende ruimte of apparatuur? Dan bieden wij jou een Cursus Oracle SQL voor SQL gebruikers op maat aan bij ons op locatie.

Cursus Oracle SQL voor SQL gebruikers: Tarieven

Tarief

De Cursus Oracle SQL voor SQL gebruikers kost €1499,- (€1813,- incl. BTW).

Belastingvoordeel voor werkgevers

Met een opleiding vergroot je je kennis en competenties. En dát stimuleert de overheid. Daarom kom je als werkgever in aanmerking voor belastingvermindering als tegemoetkoming in studiekosten. Op grond van de Subsidieregeling praktijkleren kan je als werkgever vaak een groot deel van de opleidingskosten terugkrijgen. Per jaar kan dit oplopen tot €2700,- per werknemer.

Belastingvoordeel voor particulieren

Ook als je zelf de opleiding betaalt, kun je de kosten vaak aftrekken bij je belastingaangifte. Op die manier verlaag je de kosten van je opleiding aanzienlijk! Voorwaarde is wel dat de studie is gericht op je (toekomstige) werk of beroep. Voor jou als particulier geldt een maximale aftrek van € 15.000,- met een drempel van € 250,-.

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Kijk dan op www.belastingdienst.nl

Certificering

Nadat je een cursustraject volledig hebt doorlopen, ontvang je van ons een certificaat. Hiermee kan je aantonen dat je hebt deelgenomen aan de training en deze succesvol hebt afgerond. Je laat zien dat je kennis hebt van het bevragen en beheren van een Oracle SQL database, SQL functies, SQL Developer en PL/SQL. Tijdens de Cursus Oracle SQL voor SQL gebruikers leer jij diverse SQL functies uitvoeren binnen een database en leer je deze Oracle SQL database te bevragen met PL/SQL en SQL Developer. En vanaf nu mag jij jezelf een professioneel Oracle SQL ontwikkelaar noemen!

Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om het certificaat in het Engels te ontvangen, zodat het in het buitenland te gebruiken is.

Cursus Oracle SQL voor SQL gebruikers: Virtuele training

De Cursus Oracle SQL voor SQL gebruikers online

Wil je de Cursus Oracle SQL voor SQL gebruikers online volgen? Dat kan! Wij leveren praktijkgerichte virtuele trainingen op maat. De trainer stemt de inhoud van de Cursus Oracle SQL voor SQL gebruikers speciaal op jou en je collega's af. Het werkt via een online systeem waar je inlogt en vervolgens de trainer en je medecursisten online ontmoet. De trainer doorloopt met jou de lesstof en begeleidt je bij de praktijkopdrachten doordat hij je scherm kan overnemen en met je meekijkt.

Wacht niet langer en neem contact op voor de online Cursus Oracle SQL voor SQL gebruikers!

SQL is een standaardtaal voor een relationele database. Tijdens de Cursus Oracle SQL voor SQL gebruikers leer je uitgebreid werken met de Oracle-specifieke SQL-mogelijkheden. Je gaat aan de slag met PL/SQL, een uitbreiding van SQL voor Oracle en SQL Developer.

Cursus Oracle SQL voor SQL gebruikers: Inleiding

Tijdens de cursus

Tijdens de Cursus Oracle SQL voor SQL gebruikers leer je alle Oracle-specifieke SQL-mogelijkheden kennen en hier zelf mee werken. Je leert hoe je views, functions en triggers gebruikt. Hierbij maak je tevens uitgebreid kennis met PL/SQL, een uitbreiding van SQL voor Oracle. Tijdens de cursus Oracle SQL werk je met SQL Developer, een grafische tool waarmee je een Oracle database kunt bevragen en eenvoudig rapportages opstelt en informatie exporteert.

Resultaat

Na afloop van de Cursus Oracle SQL voor SQL gebruikers kun je:

 • de Oracle-specifieke SQL-mogelijkheden uitgebreid omschrijven
 • zelfstandig werken met PL/SQL
 • de Oracle-database bevragen
 • eenvoudige rapportages opstellen en informatie exporteren

Praktijkcase

De Cursus Oracle SQL voor SQL gebruikers is zeer praktijkgericht. Je kunt je eigen praktijkcase meenemen tijdens de opleiding en hier gedurende de cursus aan werken.

Competenties en vaardigheden

Om een goede Oracle SQL ontwikkelaar te worden, werk je tijdens de Cursus Oracle SQL voor SQL gebruikers aan de volgende competenties en vaardigheden: kennis van Oracle SQL, kennis van SQL Developer, beheren en bevragen van Oracle database, samenstellen rapportages, inzet PL/SQL en diverse andere SQL functies.
Tijdens de cursus Oracle SQL voor SQL gebruikers leer je diverse functies en commands uitvoeren en implementeren met SQL en PL/SQL. Daarnaast leer je Oracle SQL databases te bevragen met SQL Developer.

Gerelateerd

Cursus Oracle SQL voor SQL gebruikers: Modulen

Tijdens de Cursus Oracle SQL voor SQL gebruikers komen de volgende onderwerpen aan bod:

Oracle SQL

 • Introductie Oracle SQL
 • SQL
 • Specifieke Oracle SQL-mogelijkheden

SQL Developer

 • Introductie SQL Developer
 • Database beheren en bevragen
 • Views rapportages samenstellen
 • Informatie exporteren
 • SQL*Plus

Oracle SQL en PL/SQL

 • Structuur Oracle SQL-database
 • Tabellen en views bouwen in Oracle SQL
 • Inzet PL/SQL
 • Triggers

Praktijkcase

De Cursus Oracle SQL voor SQL gebruikers is zeer praktijkgericht. Je kunt je eigen praktijkcase meenemen tijdens de opleiding en hier gedurende de cursus aan werken.

Alternatief

Heb jij nog geen kennis van SQL, maar wil jij dit wel leren om te gebruiken voor Oracle? Schrijf je dan in voor een cursus Oracle SQL! Tijdens de cursus Oracle SQL maak je gebruik van SQL Developer, SQL*Plus, en PL/SQL. Ook leer je diverse SQL functies toepassen om gegevens op te vragen en te bewerken met queries. Ben jij al wel een gebruiker van SQL en wil jij ook meer leren over MySQL? Dan kan je een cursus MySQL voor SQL gebruikers volgen! Tijdens de cursus MySQL voor SQL gebruikers leer je werken met een open source MySQL database met bijbehorende architectuur en MySQL functies.

Cursus Oracle SQL voor SQL gebruikers: Startdata

Kies uit 1 locatie(s) in Nederland. Ook beschikbaar in Antwerpen.


Trainingsvormen

Klassikaal/open inschrijving

De Cursus Oracle SQL voor SQL gebruikers wordt op vaste startdata en locaties gegeven. Iedereen die graag een Oracle SQL ontwikkelaar wil worden, kan zich inschrijven voor de desbetreffende training. Inschrijving is mogelijk via de website of telefonisch.

Incompany

Wil je liever werken met een eigen case? Dat is mogelijk bij Eduvision! De trainer komt dan bij jouw bedrijf op bezoek en stemt de inhoud van de reguliere trainingen speciaal op jou en je collega’s af. Je krijgt een praktijkgerichte, persoonlijke en intensieve begeleiding van de trainer. De trainer is gespecialiseerd in SQL, Oracle SQL, PL/SQL en Oracle SQL Developer en zal jullie opleiden tot een Oracle SQL specialist. Een incompany training is via de website of telefonisch aan te vragen. Beschik je niet over voldoende ruimte of apparatuur? Dan bieden wij jou een Cursus Oracle SQL voor SQL gebruikers op maat aan bij ons op locatie.

Cursus Oracle SQL voor SQL gebruikers: Tarieven

Tarief

De Cursus Oracle SQL voor SQL gebruikers kost €1499,- (€1813,- incl. BTW).

Belastingvoordeel voor werkgevers

Met een opleiding vergroot je je kennis en competenties. En dát stimuleert de overheid. Daarom kom je als werkgever in aanmerking voor belastingvermindering als tegemoetkoming in studiekosten. Op grond van de Subsidieregeling praktijkleren kan je als werkgever vaak een groot deel van de opleidingskosten terugkrijgen. Per jaar kan dit oplopen tot €2700,- per werknemer.

Belastingvoordeel voor particulieren

Ook als je zelf de opleiding betaalt, kun je de kosten vaak aftrekken bij je belastingaangifte. Op die manier verlaag je de kosten van je opleiding aanzienlijk! Voorwaarde is wel dat de studie is gericht op je (toekomstige) werk of beroep. Voor jou als particulier geldt een maximale aftrek van € 15.000,- met een drempel van € 250,-.

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Kijk dan op www.belastingdienst.nl

Certificering

Nadat je een cursustraject volledig hebt doorlopen, ontvang je van ons een certificaat. Hiermee kan je aantonen dat je hebt deelgenomen aan de training en deze succesvol hebt afgerond. Je laat zien dat je kennis hebt van het bevragen en beheren van een Oracle SQL database, SQL functies, SQL Developer en PL/SQL. Tijdens de Cursus Oracle SQL voor SQL gebruikers leer jij diverse SQL functies uitvoeren binnen een database en leer je deze Oracle SQL database te bevragen met PL/SQL en SQL Developer. En vanaf nu mag jij jezelf een professioneel Oracle SQL ontwikkelaar noemen!

Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om het certificaat in het Engels te ontvangen, zodat het in het buitenland te gebruiken is.

Cursus Oracle SQL voor SQL gebruikers: Virtuele training

De Cursus Oracle SQL voor SQL gebruikers online

Wil je de Cursus Oracle SQL voor SQL gebruikers online volgen? Dat kan! Wij leveren praktijkgerichte virtuele trainingen op maat. De trainer stemt de inhoud van de Cursus Oracle SQL voor SQL gebruikers speciaal op jou en je collega's af. Het werkt via een online systeem waar je inlogt en vervolgens de trainer en je medecursisten online ontmoet. De trainer doorloopt met jou de lesstof en begeleidt je bij de praktijkopdrachten doordat hij je scherm kan overnemen en met je meekijkt.

Wacht niet langer en neem contact op voor de online Cursus Oracle SQL voor SQL gebruikers!

Speciale deals ontvangen? Meld je aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden
Uw inschrijving is verwerkt.