Cursus SQL Reporting Services (SSRS)

 • 2 dagen
 • 1.299
 • Eerstvolgende startdatum 11 oktober

Gemiddelde waardering

Met Reporting Services beschik je over een compleet platform voor het genereren, beheren, distribueren en bekijken van rapportages uit jouw database(s). Tijdens de Cursus SQL Reporting Services (SSRS) leer je werken met deze techniek. Je bouwt rapporten en leert hoe je informatie uit de database selecteert en in een rapport verwerkt.

Met Reporting Services beschik je over een compleet platform voor het genereren, beheren, distribueren en bekijken van rapportages uit jouw database(s). Tijdens de Cursus SQL Reporting Services (SSRS) leer je werken met deze techniek. Je bouwt rapporten en leert hoe je informatie uit de database selecteert en in een rapport verwerkt.

Eduvision:

is al 20 jaar thuis in IT & Tech

levert passende oplossingen

vertaalt ‘theorie’ naar ‘praktijk’

biedt antwoord op elk vraagstuk

is pas tevreden als jij dat bent

Kies hier je training

 • Met een bedrijfstraining kies je voor een training die helemaal aansluit bij de specifieke wensen, behoefte en dagelijkse praktijk van jouw bedrijf of organisatie. Je kunt in je eentje deelnemen aan deze maatwerktraining, maar ook met één of meerdere collega’s. Een bedrijfstraining vindt plaats waar je maar wilt: op locatie bij jouw bedrijf of organisatie, ergens in het land of op onze mooie nieuwe trainingslocatie op de Veluwe in Apeldoorn.
  Bedrijfstraining
  Aantal dagen en prijs: in overleg
  Voor één of meerdere deelnemers, op de door jou gewenste locatie (maatwerk mogelijk)
   Bel mij hierover
   Stuur mij een vrijblijvend voorstel
 • De essentie van een privétraining is, dat de trainer volledig tot jouw beschikking staat. Je kunt daarbij kiezen voor een algemeen programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar het is ook mogelijk om de training helemaal te laten aansluiten bij jouw specifieke wensen, behoefte en dagelijkse praktijk. Bij zo’n maatwerktraining wordt het programma helemaal afgestemd op jouw werksituatie, wensen en leerbehoefte. Hierdoor mag je rekenen op maximaal leerrendement.
  Privétraining
  Aantal dagen en prijs: in overleg
   Bel mij hierover
   Stuur mij een vrijblijvend voorstel
 • Wil je de door jou gewenste training liever virtueel (online) volgen? Dat kan via onze ‘remote classroom’. Het verschil met een face-to-face-training is dat de trainer de training op afstand voor je verzorgt. Je kunt daarbij kiezen voor het algemene programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar we kunnen de training ook aanpassen aan je specifieke wensen, behoefte en praktijksituatie. Je volgt je virtuele training in je eentje, met je collega’s of met mensen van andere bedrijven.
  Virtuele training
  (Remote classroom)
  Aantal dagen en prijs: in overleg
   Bel mij hierover
   Stuur mij een vrijblijvend voorstel
 • Bij een klassikale training volg je een opleiding of training samen met een klas van medestudenten. Het voordeel van deze setting is, dat je kunt leren van andermans cases, tegen het laagst mogelijke tarief. De training vindt plaats op een externe locatie, ergens in het land of op onze mooie nieuwe trainingslocatie in Apeldoorn (midden op de Veluwe).
  Klassikale training
  Aantal dagen: 2 dagen / € 1.299 (excl. btw, prijs per deelnemer)
   Bel mij hierover
   Ik wil me inschrijven

  Startdata virtueel (Remote Classroom)

  12-10-2021, Virtueel  
  10-11-2021, Virtueel  
  09-12-2021, Virtueel  
  07-01-2022, Virtueel  
  07-02-2022, Virtueel  

  Startdata op locatie

  11-10-2021, Utrecht  
  11-10-2021, Apeldoorn  
  09-11-2021, Apeldoorn  
  09-11-2021, Utrecht  
  08-12-2021, Apeldoorn  

  Alle startdata

  = STARTGARANTIE

  Deze training gaat zeker door; er zijn voldoende aanmeldingen. Heb je vragen of wil je weten hoeveel plekken er nog beschikbaar zijn? Bel ons dan gerust!

  = NOG GEEN STARTGARANTIE

  Deze training krijgt startgarantie zodra er voldoende aanmeldingen zijn: bel ons om te horen wat de actuele status is of wat op dit moment de alternatieven zijn.

Lees hier hoe anderen deze training waarderen

Cursus SQL Reporting Services (SSRS)

Ik en mijn collega's van het MUMC+ te Maastricht hebben een zeer prettige ervaring met Eduvision. We hebben de training SQL Reporting Server gevolgd. Het maken van contact met betrekking tot de mogelijkheden en het plannen van de training verliep hartstikke goed. We hadden contact met Gavin Manussos van Eduvision. Dit was geen eenmalig contact maar echt regelmatig contact om alles af te stemmen en ook om te vragen of alles naar wens was. Niet te opdringerig maar zeker geïnteresseerd om te zorgen dat alles naar wens is. De docent was bij ons Peter ter Braake. Over hem zijn we zeer over te spreken. Heeft alles rustig uitgelegd alsook interessante uitstapjes naar andere mogelijkheden zoals PowerBI. We hebben de training in overleg gewoon op eigen locatie kunnen volgen. De corona maatregelen hadden voor wat vertraging gezorgd (Op verzoek van onszelf overigens), maar daar is Eduvision ook heel begripvol mee omgegaan. Dikke pluim en zeker tot ziens!

Max Hovens
Alle beoordelingen

Wat is SQL Reporting Services?

SQL Server Reporting Services (SSRS) is een server-gebaseerde rapport generatie software systeem van Microsoft. SQL Server Reporting Services is een onderdeel van de suite van Microsoft SQL Server-services, waaronder SSAS (SQL Server Analysis Services) en SSIS (SQL Server Integration Services). SSAS stelt gebruikers in staat om speciale databases te bouwen voor een snelle analyse van zeer grote hoeveelheden data, terwijl SSIS gebruikers in staat stelt om gegevens uit andere bronnen buiten Microsoft SQL Server te integreren. Met SSRS kunnen gebruikers rapporten van Microsoft SQL Server-databases snel en eenvoudig genereren. De SQL Server Data Tools worden veelal gebruikt voor Business Intelligence.
De SSRS-service biedt een unieke interface in Microsoft Visual Studio, zodat zowel ontwikkelaars als SQL beheerders verbinding kunnen maken met SQL-databases en SSRS tools kunnen gebruiken om SQL rapporten op vele complexe manieren op te zetten. SQL Reporting Services biedt ook een hulpmiddel 'Report Builder' voor minder technische IT-werknemers om binnen een Microsoft Office omgeving rapporten te genereren. Wanneer je een rapport opstelt, geef je aan waar de data zich bevindt, welke data gebruikt moet worden en hoe deze data weergegeven moet worden.
Tijdens de cursus SQL Reporting Services ga je aan de slag met diverse rapportagetechnieken om zelf informatie te selecteren en hiermee rapporten te bouwen. Je leert ook om met SRSS rapporten te presenteren en te distribueren.

Cursus SQL Reporting Services (SSRS): Inleiding

Binnen bedrijven bestaat een continue behoefte aan snelle, flexibele en doelgerichte informatievoorziening. Microsoft Reporting Services voorziet in deze behoefte binnen een SQL Server-omgeving. Gebruikers beschikken snel en gemakkelijk over up-to-date informatie, analyses en rapporten.

Deze Cursus SQL Reporting Services (SSRS) wordt ook aangeboden in een compleet pakket samen met SQL Server Analysis Services en SQL Server Integration Services, samen vormen zij onze cursus SQL Server Business Intelligence

Tijdens de cursus

Tijdens de Cursus SQL Reporting Services (SSRS) leer jij uitgebreid werken met deze techniek. Na een introductie in rapportagetechnieken ga je zelf rapporten bouwen in Reporting Services. Jij leert het platform te integreren en configureren en krijgt inzicht in de verschillende rapportagemogelijkheden. Verder gaan we in op datasources, datasets, expressies en grafische rapporten. Tevens leer je om zelf rapporten te bouwen, te presenteren en te distribueren naar groepen gebruikers en we gaan in op het beschikbaar stellen van rapporten via intranetten of het internet.

Resultaat

Na afloop van de cursus bent u volledig bekend met het platform van Reporting Services. U bent in staat om rapportages uit uw database te bouwen, beheren, distribueren en te bekijken.

Praktijkcase

De praktijk loopt als rode draad door de opleiding. Jij gaat zelf aan de slag met het bouwen van rapporten op basis van informatie uit de database en verspreidt deze rapporten vervolgens op verschillende manieren en naar verschillende locaties.

Competenties en vaardigheden

Om een goede SSRS developer te worden, werk je tijdens de Cursus SQL Reporting Services (SSRS) aan de volgende competenties en vaardigheden: diverse rapportage technieken, beheer Reporting Services, grafische elementen gebruiken, data selecteren en toevoegen, rapporten presenteren en distribueren.
Tijdens de cursus SQL Reporting Services leer je werken met het platform om zo rapportages te genereren, te beheren, te bekijken en te distribueren.

Gerelateerd

Cursus SQL Reporting Services (SSRS): Modulen

Tijdens de cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Introductie Reporting Services
 • Installatie en configuratie
 • Datasources
 • Datasets
 • Verschillende rapportagemogelijkheden
 • Rapporten bouwen
 • Reporting Server beheren
 • Projecten en rapporten
 • Expressies
 • Grafische rapporten
 • Presenteren en distribueren
 • Beveiligen
 • Tips en trucs

Praktijkcase

De praktijk loopt als rode draad door de opleiding. Je gaat zelf aan de slag met het bouwen van rapporten op basis van informatie uit de database en verspreidt deze rapporten vervolgens op verschillende manieren en naar verschillende locaties.

Alternatief

Wil jij nog meer leren over de SQL server mogelijkheden? Volg dan een cursus SQL Server Business Intelligence! Tijdens de cursus SQL Server Business Intelligence je werken met SQL Server Integration Services (SSIS), SQL Server Analysis Services (SSAS) en SQL Server Reporting Services (SSRS) om een volledige BI oplossing neer te zetten. Je zult databases bouwen, data uit diverse bronnen integreren en rapportages opstellen. Of wil jij liever minder werken met SQL, maar wel rapportages maken? Dan kan je een cursus Crystal Reports volgen! Tijdens de cursus Crystal Reports leer je data te selecteren en te groeperen en formules toe te passen. Ook leer je andere condities te verwerken en zul je rapportages exporteren.

Cursus SQL Reporting Services (SSRS): Extra info

Docenten

Om de praktijk zo dicht mogelijk te benaderen, werkt Eduvision uitsluitend met docenten die zelf in de praktijk actief zijn. Zij kennen de branche, de klanten en de problemen waar je tegenaan loopt. Daarom zijn zij tijdens deze training je persoonlijke coach. De vakdocent staat volledig tot je beschikking en ondersteunt direct en doelgericht bij je eigen praktijkcase.

Benodigdheden

Om het meeste rendement te halen uit de Cursus SQL Reporting Services (SSRS) verzoeken wij je vriendelijk om je eigen laptop mee te nemen. Hierdoor heb je altijd jouw eigen praktijkcase en opleidingsmateriaal bij de hand en kun je thuis direct verder met je eigen case.

Doelgroep

De Cursus SQL Reporting Services (SSRS) is bedoeld voor IT professionals die Reporting Services willen gebruiken om rapportages van SQL Server databasegegevens te maken.

SQL Reporting Services ontwikkelingen

Microsoft SQL Server is een databasemanagementsysteem voor o.a. e-commerce en data warehousing. SQL Server levert extra capaciteiten voor betere prestaties, beschikbaarheid en beheersbaarheid van applicaties. Om de zoveel tijd wordt de SQL Server aangepast en verbeterd. Het is daarom van belang om de updates uit te voeren, zodat je de laatst goed werkende versie hebt. Dit voorkomt dat er fouten ontstaan in de rapporten. Daarnaast hebben bedrijven steeds meer en ingewikkeldere datasets. Dit zorgt er ook voor dat de databasemanagementsystemen telkens verder ontwikkeld moeten worden om de behoefte aan betere software te voorzien. Denk bijvoorbeeld aan de architectuur, OLTP, beveiliging en back-up.

Cursus SQL Reporting Services (SSRS): Beoordelingen

Max Hovens

Ik en mijn collega's van het MUMC+ te Maastricht hebben een zeer prettige ervaring met Eduvision. We hebben de training SQL Reporting Server gevolgd. Het maken van contact met betrekking tot de mogelijkheden en het plannen van de training verliep hartstikke goed. We hadden contact met Gavin Manussos van Eduvision. Dit was geen eenmalig contact maar echt regelmatig contact om alles af te stemmen en ook om te vragen of alles naar wens was. Niet te opdringerig maar zeker geïnteresseerd om te zorgen dat alles naar wens is. De docent was bij ons Peter ter Braake. Over hem zijn we zeer over te spreken. Heeft alles rustig uitgelegd alsook interessante uitstapjes naar andere mogelijkheden zoals PowerBI. We hebben de training in overleg gewoon op eigen locatie kunnen volgen. De corona maatregelen hadden voor wat vertraging gezorgd (Op verzoek van onszelf overigens), maar daar is Eduvision ook heel begripvol mee omgegaan. Dikke pluim en zeker tot ziens!

P. Franx

Wat vond u goed?: communicatie docent uitleg tempo

Cursus SQL Reporting Services Inhouse

Wat vond u goed?: Het was een basis cursus en introductie op SSRS. Prima voor onze behoefte, vergelijkbaar met het aanbod op de site.

A. Wals te Beverwijk

Wat vond u goed?: Alle stof was duidelijk. De oefeningen hielpen daar bij.
Wat vond u niet goed?: Het had sneller gemogen. De laatste hoofdstukken was wat weinig tijd voor.

G.J. van Ojen te Zoetermeer

Wat vond u goed?: Docent werkte goed gestructureerd. Hij bracht de stof helder over met nuttige praktijkvoorbeelden. Het was een cursus waar je in de dagelijkse praktijk echt iets aan hebt.

R. Lassche te Nieuwegein

Wat vond u goed?: Dat een standaard boek werd gebruikt. Tijd om zelf aan de slag te gaan met eigen opdrachten (indien gewenst).
Wat vond u niet goed?: Docent had layouts mogen printen, goed voor het overzicht. KLEIN PUNTJE !!!

G.H.A.G. Evers te Heel

Wat vond u goed?: De bijna 1:1-training met de daarbij behorende (extra) aandacht.
Wat vond u niet goed?: De toiletruimte in Antwerpen. Deze was niet schoon, eerder zelfs niet gepoetst.

W.T. de Bruijn te Amersfoort

Wat vond u goed?: De kennis van de trainer was voldoende en werd goed overgebracht. De combinatie tussen theorie en praktijk was prettig. De kleine groep gaf een rustige sfeer.

M.M. Tabak te Gouda

Wat vond u goed?: Docent nam de tijd om van alles uit te leggen en te laten zien en ook mee te denken in praktijkvoorbeelden
Wat vond u niet goed?: Het was jammer dat we door de snelheid van 1 van de medecursisten het geplande programma niet hebben kunnen afmaken.

B. van Bussel te Herentals (België)

Wat vond u goed?: Goede duidelijke uitleg. Weinig tijd voor de hoeveelheid, maar toch alle belangrijke dingen kunnen behandelen
Wat vond u niet goed?: Locatie, 2 uur rijden enkele reis.

Meer Alle beoordelingen

Klanttevredenheid

Bij Eduvision staat de klanttevredenheid voorop. 98% van onze klanten is tevreden over de gevolgde training. Al meer dan 150.000 cursisten gingen jou voor! Onze klanten spreken niet voor niets hun vertrouwen uit in Eduvision en ruim 95% van alle klanten waardeert de cursus van Eduvision met een 8 of hoger. Wanneer jij de Cursus SQL Reporting Services (SSRS) gevolgd hebt, word je uitgenodigd om een enquête in te vullen. Je kan ons een beoordeling geven over de gehele Cursus SQL Reporting Services (SSRS) en de behandelde modulen, bijvoorbeeld gebruik datasets, rappportagemogelijkheden, beheer Reporting Services, presenteren en distribueren. Als SSRS consultant kan jij ons een beoordeling geven voor de toekomstige SSRS developers!

Cursus SQL Reporting Services (SSRS): Startdata

Kies uit 3 locatie(s) in Nederland. Ook beschikbaar in Antwerpen.Bedrijfstraining

Met een bedrijfstraining kies je voor een training die helemaal aansluit bij de specifieke wensen, behoefte en dagelijkse praktijk van jouw bedrijf of organisatie. Je kunt in je eentje deelnemen aan deze maatwerktraining, maar ook met één of meerdere collega’s. Een bedrijfstraining vindt plaats waar je maar wilt: op locatie bij jouw bedrijf of organisatie, ergens in het land of op onze mooie nieuwe trainingslocatie op de Veluwe in Apeldoorn. Bel ons gerust voor advies; we denken graag met je mee. Wil je een vrijblijvend voorstel ontvangen? Vraag er dan online een aan.

Privétraining

De essentie van een privétraining is, dat de trainer volledig tot jouw beschikking staat. Je kunt daarbij kiezen voor een algemeen programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar het is ook mogelijk om de training helemaal te laten aansluiten bij jouw specifieke wensen, behoefte en dagelijkse praktijk. Bij zo’n maatwerktraining wordt het programma helemaal afgestemd op jouw situatie, wensen en leerbehoefte. Hierdoor mag je rekenen op maximaal leerrendement. Bel ons gerust voor een (maatwerk)privétraining te bespreken; we denken graag met je mee. Wil je een vrijblijvend voorstel ontvangen? Vraag er dan online een aan.

Virtuele training

Wil je de door jou gewenste training liever virtueel (online) volgen? Dat kan via onze ‘remote classroom’. Het verschil met een face-to-face-training is dat de trainer de training op afstand voor je verzorgt. Je kunt daarbij kiezen voor het algemene programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar we kunnen de training ook aanpassen aan je specifieke wensen, behoefte en praktijksituatie. Je volgt je virtuele training in je eentje, met je collega’s of met mensen van andere bedrijven. Wil je weten wat we op dit gebied precies voor je kunnen betekenen? Bel ons gerust, we denken graag met je mee over de mogelijke oplossingen.

Klassikale training

Bij een klassikale training volg je een opleiding of training samen met een klas van medestudenten. Het voordeel van deze setting is, dat je kunt leren van andermans cases, tegen het laagst mogelijke tarief. De training vindt plaats op een externe locatie, ergens in het land of op onze mooie nieuwe trainingslocatie in Apeldoorn (midden op de Veluwe). Heb je een vraag? Bel ons gerust; we helpen je graag verder. Je kunt je natuurlijk ook gelijk inschrijven.

Cursus SQL Reporting Services (SSRS): Tarieven

Tarief

De kosten voor de Cursus SQL Reporting Services (SSRS) bedragen €1.299,00 (excl. €272,79 BTW). Dit betreft het tarief voor deelname aan een klassikale training. Wil je liever een bedrijfstraining of privétraining? Bel ons dan of vraag online een voorstel aan.

Belastingvoordeel voor werkgevers

De wereld om ons heen verandert in hoog tempo: dit komt met name door de snelle ontwikkelingen op het gebied van de informatie-technologie. Wil je in de toekomst in de IT kunnen (blijven) werken, dan is het essentieel om je kennis up-to-date te houden. Met scholing en training vergroot je je kennis én je kansen op de arbeidsmarkt. Voor werkgevers is het belangrijk om over goed opgeleide medewerkers te kunnen beschikken, ook op de langere termijn. ‘Duurzame inzetbaarheid’ en ‘permanente educatie’ staan daarom bij steeds meer bedrijven prominent op de agenda. De overheid stimuleert dit. Daarom kunnen werkgevers een deel van de kosten voor opleiding en training terugkrijgen van de belasting. Per jaar kan dit voordeel oplopen tot € 2.700 per werknemer.

Belastingvoordeel voor particulieren

Betaal je zélf de kosten voor je opleiding, dan zijn deze kosten vaak aftrekbaar van de belasting. Hierdoor kun je je opleidingskosten aanzienlijk verlagen. Daarbij geldt wél dat de studie gericht moet zijn op je huidige werk of op je toekomstige werk of beroep. Het maximale bedrag dat je kunt aftrekken is € 15.000 en er geldt een drempel van € 250.

Ben je benieuwd hoe dit precies zit en wil je meer weten over de mogelijkheden? Kijk dan op www.belastingdienst.nl.

Certificering

Nadat je een cursustraject volledig hebt doorlopen, ontvang je van ons een certificaat. Hiermee kan je aantonen dat je hebt deelgenomen aan de training en deze succesvol hebt afgerond. Je laat zien dat je kennis hebt van configuratie en beheer van SQL Reporting Services, diverse rapportage mogelijkheden, rapporten bouwen, presenteren en distribueren. Tijdens de Cursus SQL Reporting Services (SSRS) leer je werken met diverse rapportagetechnieken en grafische elementen en zul je rapporten bouwen met verschillende datasets. En vanaf nu mag jij jezelf een professioneel SSRS developer noemen!

Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om het certificaat in het Engels te ontvangen, zodat het in het buitenland te gebruiken is.

Arbeidsperspectief

Het gebruik van databases en datawarehouses wordt steeds meer populair. Het aantal data groeit met een enorme snelheid. Om gebruik te kunnen maken van deze data, is het verstandig om nuttige en waardevolle rapportages te kunnen bouwen. Want dan pas heb je input voor toekomstige Business Intelligence oplossingen. De meest voorkomende taken voor jou zullen zijn: werken in teamverband, het analyseren van processen, informatiebehoeften in kaart brengen, rapportages bouwen en oplossingen aandragen en uitvoeren. Wanneer er al met Microsoft SQL Server gewerkt wordt binnen een bedrijf, worden natuurlijk de SSIS, SSAS en SSRS functies veelvuldig gebruikt en ingezet.

Cursus SQL Reporting Services (SSRS): Virtuele training

Wil je de door jou gewenste training liever virtueel (online) volgen? Dat kan via onze ‘remote classroom’. Het verschil met een face-to-face-training is dat de trainer de training op afstand voor je verzorgt. Je kunt daarbij kiezen voor het algemene programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar we kunnen de training ook aanpassen aan je specifieke wensen, behoefte en praktijksituatie. Je volgt je virtuele training in je eentje, met je collega’s of met mensen van andere bedrijven. Wil je weten wat we op dit gebied precies voor je kunnen betekenen? Bel ons gerust, we denken graag met je mee over de mogelijke oplossingen.

Virtuele training: hoe werkt dat?

Bij een virtuele training kun je via een online verbinding op afstand interactief deelnemen aan de training. Dit wordt ook wel ‘remote classroom’ of ‘virtual classroom’ genoemd. Dit werkt net even anders, maar biedt je dezelfde kwaliteit en is net zo effectief als een face-to-face-training.

Dezelfde kwaliteit, net even anders

Uitgangspunt bij een virtuele training is, dat er net zoveel kennis en vaardigheden worden overgedragen als bij een face-to-face-training. Bovendien dient het elk gewenst niveau van interactiviteit te faciliteren. Daarom werken we vanuit Eduvision met diverse systemen (o.a. dat van onze opdrachtgever), die deze doelstelling breed ondersteunen (waaronder Microsoft Teams of Zoom). Als cursist kun je gratis en eenvoudig inloggen, via een app of via het web.

De verschillende systemen bieden o.a. de volgende mogelijkheden:

 • De training volgen met meerdere deelnemers, die je afhankelijk van of ze een camera hebben al dan niet kunt zien.
 • Als deelnemers een microfoon hebben, kunnen ze ook met de trainer praten. De trainer kan aangeven en technisch faciliteren wie er kan praten. Deelnemers kunnen virtueel aangeven dat ze wat willen zeggen; de trainer kan hen vervolgens het woord geven.
 • Deelnemers kunnen meekijken met de trainer en de trainer kan switchen tussen verschillende schermen die hij wil laten zien.
 • Als de deelnemer daar toestemming voor geeft, kan de trainer meekijken op het scherm van de deelnemer (of zelfs het scherm overnemen).
 • Er is vaak een chatfunctie, waarmee vragen of opmerkingen voor iedereen zichtbaar worden op het scherm.
 • Er is soms een opnamefunctie (de trainer bepaalt - rekening houdend met ieders privacy - of die aan- of uitgezet wordt), waardoor je later (een deel van) de training kunt terugkijken.
 • Er kan gebruik gemaakt worden van een whiteboard.
 • Er kunnen bestanden gedeeld worden.

NB: Het is handig als je als cursist beschikt over een microfoon of camera (het eerste meer dan het tweede), maar het is geen must; ook zonder kun je deelnemen aan de training. Wél is het zo dat met name een microfoon de interactiviteit bewerkstelligt. Mocht je geen camera of microfoon op de computer hebben, dan is het ook mogelijk om tegelijkertijd in te loggen met je telefoon, zodat je én duidelijk (lees: groot) beeld hebt én kunt beschikken over microfoon en/of camera.

Met Reporting Services beschik je over een compleet platform voor het genereren, beheren, distribueren en bekijken van rapportages uit jouw database(s). Tijdens de Cursus SQL Reporting Services (SSRS) leer je werken met deze techniek. Je bouwt rapporten en leert hoe je informatie uit de database selecteert en in een rapport verwerkt.

Kies hier je training

 • Met een bedrijfstraining kies je voor een training die helemaal aansluit bij de specifieke wensen, behoefte en dagelijkse praktijk van jouw bedrijf of organisatie. Je kunt in je eentje deelnemen aan deze maatwerktraining, maar ook met één of meerdere collega’s. Een bedrijfstraining vindt plaats waar je maar wilt: op locatie bij jouw bedrijf of organisatie, ergens in het land of op onze mooie nieuwe trainingslocatie op de Veluwe in Apeldoorn.
  Bedrijfstraining
  Aantal dagen en prijs: in overleg
  Voor één of meerdere deelnemers, op de door jou gewenste locatie (maatwerk mogelijk)
   Bel mij hierover
   Stuur mij een vrijblijvend voorstel
 • De essentie van een privétraining is, dat de trainer volledig tot jouw beschikking staat. Je kunt daarbij kiezen voor een algemeen programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar het is ook mogelijk om de training helemaal te laten aansluiten bij jouw specifieke wensen, behoefte en dagelijkse praktijk. Bij zo’n maatwerktraining wordt het programma helemaal afgestemd op jouw werksituatie, wensen en leerbehoefte. Hierdoor mag je rekenen op maximaal leerrendement.
  Privétraining
  Aantal dagen en prijs: in overleg
   Bel mij hierover
   Stuur mij een vrijblijvend voorstel
 • Wil je de door jou gewenste training liever virtueel (online) volgen? Dat kan via onze ‘remote classroom’. Het verschil met een face-to-face-training is dat de trainer de training op afstand voor je verzorgt. Je kunt daarbij kiezen voor het algemene programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar we kunnen de training ook aanpassen aan je specifieke wensen, behoefte en praktijksituatie. Je volgt je virtuele training in je eentje, met je collega’s of met mensen van andere bedrijven.
  Virtuele training
  (Remote classroom)
  Aantal dagen en prijs: in overleg
   Bel mij hierover
   Stuur mij een vrijblijvend voorstel
 • Bij een klassikale training volg je een opleiding of training samen met een klas van medestudenten. Het voordeel van deze setting is, dat je kunt leren van andermans cases, tegen het laagst mogelijke tarief. De training vindt plaats op een externe locatie, ergens in het land of op onze mooie nieuwe trainingslocatie in Apeldoorn (midden op de Veluwe).
  Klassikale training
  Aantal dagen: 2 dagen / € 1.299 (excl. btw, prijs per deelnemer)
   Bel mij hierover
   Ik wil me inschrijven

  Startdata virtueel (Remote Classroom)

  12-10-2021, Virtueel  
  10-11-2021, Virtueel  
  09-12-2021, Virtueel  
  07-01-2022, Virtueel  
  07-02-2022, Virtueel  

  Startdata op locatie

  11-10-2021, Utrecht  
  11-10-2021, Apeldoorn  
  09-11-2021, Apeldoorn  
  09-11-2021, Utrecht  
  08-12-2021, Apeldoorn  

  Alle startdata

  = STARTGARANTIE

  Deze training gaat zeker door; er zijn voldoende aanmeldingen. Heb je vragen of wil je weten hoeveel plekken er nog beschikbaar zijn? Bel ons dan gerust!

  = NOG GEEN STARTGARANTIE

  Deze training krijgt startgarantie zodra er voldoende aanmeldingen zijn: bel ons om te horen wat de actuele status is of wat op dit moment de alternatieven zijn.

Cursus SQL Reporting Services (SSRS): Inleiding

Binnen bedrijven bestaat een continue behoefte aan snelle, flexibele en doelgerichte informatievoorziening. Microsoft Reporting Services voorziet in deze behoefte binnen een SQL Server-omgeving. Gebruikers beschikken snel en gemakkelijk over up-to-date informatie, analyses en rapporten.

Deze Cursus SQL Reporting Services (SSRS) wordt ook aangeboden in een compleet pakket samen met SQL Server Analysis Services en SQL Server Integration Services, samen vormen zij onze cursus SQL Server Business Intelligence

Tijdens de cursus

Tijdens de Cursus SQL Reporting Services (SSRS) leer jij uitgebreid werken met deze techniek. Na een introductie in rapportagetechnieken ga je zelf rapporten bouwen in Reporting Services. Jij leert het platform te integreren en configureren en krijgt inzicht in de verschillende rapportagemogelijkheden. Verder gaan we in op datasources, datasets, expressies en grafische rapporten. Tevens leer je om zelf rapporten te bouwen, te presenteren en te distribueren naar groepen gebruikers en we gaan in op het beschikbaar stellen van rapporten via intranetten of het internet.

Resultaat

Na afloop van de cursus bent u volledig bekend met het platform van Reporting Services. U bent in staat om rapportages uit uw database te bouwen, beheren, distribueren en te bekijken.

Praktijkcase

De praktijk loopt als rode draad door de opleiding. Jij gaat zelf aan de slag met het bouwen van rapporten op basis van informatie uit de database en verspreidt deze rapporten vervolgens op verschillende manieren en naar verschillende locaties.

Competenties en vaardigheden

Om een goede SSRS developer te worden, werk je tijdens de Cursus SQL Reporting Services (SSRS) aan de volgende competenties en vaardigheden: diverse rapportage technieken, beheer Reporting Services, grafische elementen gebruiken, data selecteren en toevoegen, rapporten presenteren en distribueren.
Tijdens de cursus SQL Reporting Services leer je werken met het platform om zo rapportages te genereren, te beheren, te bekijken en te distribueren.

Gerelateerd

Cursus SQL Reporting Services (SSRS): Modulen

Tijdens de cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Introductie Reporting Services
 • Installatie en configuratie
 • Datasources
 • Datasets
 • Verschillende rapportagemogelijkheden
 • Rapporten bouwen
 • Reporting Server beheren
 • Projecten en rapporten
 • Expressies
 • Grafische rapporten
 • Presenteren en distribueren
 • Beveiligen
 • Tips en trucs

Praktijkcase

De praktijk loopt als rode draad door de opleiding. Je gaat zelf aan de slag met het bouwen van rapporten op basis van informatie uit de database en verspreidt deze rapporten vervolgens op verschillende manieren en naar verschillende locaties.

Alternatief

Wil jij nog meer leren over de SQL server mogelijkheden? Volg dan een cursus SQL Server Business Intelligence! Tijdens de cursus SQL Server Business Intelligence je werken met SQL Server Integration Services (SSIS), SQL Server Analysis Services (SSAS) en SQL Server Reporting Services (SSRS) om een volledige BI oplossing neer te zetten. Je zult databases bouwen, data uit diverse bronnen integreren en rapportages opstellen. Of wil jij liever minder werken met SQL, maar wel rapportages maken? Dan kan je een cursus Crystal Reports volgen! Tijdens de cursus Crystal Reports leer je data te selecteren en te groeperen en formules toe te passen. Ook leer je andere condities te verwerken en zul je rapportages exporteren.

Cursus SQL Reporting Services (SSRS): Beoordelingen

Max Hovens

Ik en mijn collega's van het MUMC+ te Maastricht hebben een zeer prettige ervaring met Eduvision. We hebben de training SQL Reporting Server gevolgd. Het maken van contact met betrekking tot de mogelijkheden en het plannen van de training verliep hartstikke goed. We hadden contact met Gavin Manussos van Eduvision. Dit was geen eenmalig contact maar echt regelmatig contact om alles af te stemmen en ook om te vragen of alles naar wens was. Niet te opdringerig maar zeker geïnteresseerd om te zorgen dat alles naar wens is. De docent was bij ons Peter ter Braake. Over hem zijn we zeer over te spreken. Heeft alles rustig uitgelegd alsook interessante uitstapjes naar andere mogelijkheden zoals PowerBI. We hebben de training in overleg gewoon op eigen locatie kunnen volgen. De corona maatregelen hadden voor wat vertraging gezorgd (Op verzoek van onszelf overigens), maar daar is Eduvision ook heel begripvol mee omgegaan. Dikke pluim en zeker tot ziens!

P. Franx

Wat vond u goed?: communicatie docent uitleg tempo

Cursus SQL Reporting Services Inhouse

Wat vond u goed?: Het was een basis cursus en introductie op SSRS. Prima voor onze behoefte, vergelijkbaar met het aanbod op de site.

A. Wals te Beverwijk

Wat vond u goed?: Alle stof was duidelijk. De oefeningen hielpen daar bij.
Wat vond u niet goed?: Het had sneller gemogen. De laatste hoofdstukken was wat weinig tijd voor.

G.J. van Ojen te Zoetermeer

Wat vond u goed?: Docent werkte goed gestructureerd. Hij bracht de stof helder over met nuttige praktijkvoorbeelden. Het was een cursus waar je in de dagelijkse praktijk echt iets aan hebt.

R. Lassche te Nieuwegein

Wat vond u goed?: Dat een standaard boek werd gebruikt. Tijd om zelf aan de slag te gaan met eigen opdrachten (indien gewenst).
Wat vond u niet goed?: Docent had layouts mogen printen, goed voor het overzicht. KLEIN PUNTJE !!!

G.H.A.G. Evers te Heel

Wat vond u goed?: De bijna 1:1-training met de daarbij behorende (extra) aandacht.
Wat vond u niet goed?: De toiletruimte in Antwerpen. Deze was niet schoon, eerder zelfs niet gepoetst.

W.T. de Bruijn te Amersfoort

Wat vond u goed?: De kennis van de trainer was voldoende en werd goed overgebracht. De combinatie tussen theorie en praktijk was prettig. De kleine groep gaf een rustige sfeer.

M.M. Tabak te Gouda

Wat vond u goed?: Docent nam de tijd om van alles uit te leggen en te laten zien en ook mee te denken in praktijkvoorbeelden
Wat vond u niet goed?: Het was jammer dat we door de snelheid van 1 van de medecursisten het geplande programma niet hebben kunnen afmaken.

B. van Bussel te Herentals (België)

Wat vond u goed?: Goede duidelijke uitleg. Weinig tijd voor de hoeveelheid, maar toch alle belangrijke dingen kunnen behandelen
Wat vond u niet goed?: Locatie, 2 uur rijden enkele reis.

Meer Alle beoordelingen

Klanttevredenheid

Bij Eduvision staat de klanttevredenheid voorop. 98% van onze klanten is tevreden over de gevolgde training. Al meer dan 150.000 cursisten gingen jou voor! Onze klanten spreken niet voor niets hun vertrouwen uit in Eduvision en ruim 95% van alle klanten waardeert de cursus van Eduvision met een 8 of hoger. Wanneer jij de Cursus SQL Reporting Services (SSRS) gevolgd hebt, word je uitgenodigd om een enquête in te vullen. Je kan ons een beoordeling geven over de gehele Cursus SQL Reporting Services (SSRS) en de behandelde modulen, bijvoorbeeld gebruik datasets, rappportagemogelijkheden, beheer Reporting Services, presenteren en distribueren. Als SSRS consultant kan jij ons een beoordeling geven voor de toekomstige SSRS developers!

Cursus SQL Reporting Services (SSRS): Startdata

Kies uit 3 locatie(s) in Nederland. Ook beschikbaar in Antwerpen.Bedrijfstraining

Met een bedrijfstraining kies je voor een training die helemaal aansluit bij de specifieke wensen, behoefte en dagelijkse praktijk van jouw bedrijf of organisatie. Je kunt in je eentje deelnemen aan deze maatwerktraining, maar ook met één of meerdere collega’s. Een bedrijfstraining vindt plaats waar je maar wilt: op locatie bij jouw bedrijf of organisatie, ergens in het land of op onze mooie nieuwe trainingslocatie op de Veluwe in Apeldoorn. Bel ons gerust voor advies; we denken graag met je mee. Wil je een vrijblijvend voorstel ontvangen? Vraag er dan online een aan.

Privétraining

De essentie van een privétraining is, dat de trainer volledig tot jouw beschikking staat. Je kunt daarbij kiezen voor een algemeen programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar het is ook mogelijk om de training helemaal te laten aansluiten bij jouw specifieke wensen, behoefte en dagelijkse praktijk. Bij zo’n maatwerktraining wordt het programma helemaal afgestemd op jouw situatie, wensen en leerbehoefte. Hierdoor mag je rekenen op maximaal leerrendement. Bel ons gerust voor een (maatwerk)privétraining te bespreken; we denken graag met je mee. Wil je een vrijblijvend voorstel ontvangen? Vraag er dan online een aan.

Virtuele training

Wil je de door jou gewenste training liever virtueel (online) volgen? Dat kan via onze ‘remote classroom’. Het verschil met een face-to-face-training is dat de trainer de training op afstand voor je verzorgt. Je kunt daarbij kiezen voor het algemene programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar we kunnen de training ook aanpassen aan je specifieke wensen, behoefte en praktijksituatie. Je volgt je virtuele training in je eentje, met je collega’s of met mensen van andere bedrijven. Wil je weten wat we op dit gebied precies voor je kunnen betekenen? Bel ons gerust, we denken graag met je mee over de mogelijke oplossingen.

Klassikale training

Bij een klassikale training volg je een opleiding of training samen met een klas van medestudenten. Het voordeel van deze setting is, dat je kunt leren van andermans cases, tegen het laagst mogelijke tarief. De training vindt plaats op een externe locatie, ergens in het land of op onze mooie nieuwe trainingslocatie in Apeldoorn (midden op de Veluwe). Heb je een vraag? Bel ons gerust; we helpen je graag verder. Je kunt je natuurlijk ook gelijk inschrijven.

Cursus SQL Reporting Services (SSRS): Tarieven

Tarief

De kosten voor de Cursus SQL Reporting Services (SSRS) bedragen €1.299,00 (excl. €272,79 BTW). Dit betreft het tarief voor deelname aan een klassikale training. Wil je liever een bedrijfstraining of privétraining? Bel ons dan of vraag online een voorstel aan.

Belastingvoordeel voor werkgevers

De wereld om ons heen verandert in hoog tempo: dit komt met name door de snelle ontwikkelingen op het gebied van de informatie-technologie. Wil je in de toekomst in de IT kunnen (blijven) werken, dan is het essentieel om je kennis up-to-date te houden. Met scholing en training vergroot je je kennis én je kansen op de arbeidsmarkt. Voor werkgevers is het belangrijk om over goed opgeleide medewerkers te kunnen beschikken, ook op de langere termijn. ‘Duurzame inzetbaarheid’ en ‘permanente educatie’ staan daarom bij steeds meer bedrijven prominent op de agenda. De overheid stimuleert dit. Daarom kunnen werkgevers een deel van de kosten voor opleiding en training terugkrijgen van de belasting. Per jaar kan dit voordeel oplopen tot € 2.700 per werknemer.

Belastingvoordeel voor particulieren

Betaal je zélf de kosten voor je opleiding, dan zijn deze kosten vaak aftrekbaar van de belasting. Hierdoor kun je je opleidingskosten aanzienlijk verlagen. Daarbij geldt wél dat de studie gericht moet zijn op je huidige werk of op je toekomstige werk of beroep. Het maximale bedrag dat je kunt aftrekken is € 15.000 en er geldt een drempel van € 250.

Ben je benieuwd hoe dit precies zit en wil je meer weten over de mogelijkheden? Kijk dan op www.belastingdienst.nl.

Certificering

Nadat je een cursustraject volledig hebt doorlopen, ontvang je van ons een certificaat. Hiermee kan je aantonen dat je hebt deelgenomen aan de training en deze succesvol hebt afgerond. Je laat zien dat je kennis hebt van configuratie en beheer van SQL Reporting Services, diverse rapportage mogelijkheden, rapporten bouwen, presenteren en distribueren. Tijdens de Cursus SQL Reporting Services (SSRS) leer je werken met diverse rapportagetechnieken en grafische elementen en zul je rapporten bouwen met verschillende datasets. En vanaf nu mag jij jezelf een professioneel SSRS developer noemen!

Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om het certificaat in het Engels te ontvangen, zodat het in het buitenland te gebruiken is.

Arbeidsperspectief

Het gebruik van databases en datawarehouses wordt steeds meer populair. Het aantal data groeit met een enorme snelheid. Om gebruik te kunnen maken van deze data, is het verstandig om nuttige en waardevolle rapportages te kunnen bouwen. Want dan pas heb je input voor toekomstige Business Intelligence oplossingen. De meest voorkomende taken voor jou zullen zijn: werken in teamverband, het analyseren van processen, informatiebehoeften in kaart brengen, rapportages bouwen en oplossingen aandragen en uitvoeren. Wanneer er al met Microsoft SQL Server gewerkt wordt binnen een bedrijf, worden natuurlijk de SSIS, SSAS en SSRS functies veelvuldig gebruikt en ingezet.

Cursus SQL Reporting Services (SSRS): Virtuele training

Wil je de door jou gewenste training liever virtueel (online) volgen? Dat kan via onze ‘remote classroom’. Het verschil met een face-to-face-training is dat de trainer de training op afstand voor je verzorgt. Je kunt daarbij kiezen voor het algemene programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar we kunnen de training ook aanpassen aan je specifieke wensen, behoefte en praktijksituatie. Je volgt je virtuele training in je eentje, met je collega’s of met mensen van andere bedrijven. Wil je weten wat we op dit gebied precies voor je kunnen betekenen? Bel ons gerust, we denken graag met je mee over de mogelijke oplossingen.

Virtuele training: hoe werkt dat?

Bij een virtuele training kun je via een online verbinding op afstand interactief deelnemen aan de training. Dit wordt ook wel ‘remote classroom’ of ‘virtual classroom’ genoemd. Dit werkt net even anders, maar biedt je dezelfde kwaliteit en is net zo effectief als een face-to-face-training.

Dezelfde kwaliteit, net even anders

Uitgangspunt bij een virtuele training is, dat er net zoveel kennis en vaardigheden worden overgedragen als bij een face-to-face-training. Bovendien dient het elk gewenst niveau van interactiviteit te faciliteren. Daarom werken we vanuit Eduvision met diverse systemen (o.a. dat van onze opdrachtgever), die deze doelstelling breed ondersteunen (waaronder Microsoft Teams of Zoom). Als cursist kun je gratis en eenvoudig inloggen, via een app of via het web.

De verschillende systemen bieden o.a. de volgende mogelijkheden:

 • De training volgen met meerdere deelnemers, die je afhankelijk van of ze een camera hebben al dan niet kunt zien.
 • Als deelnemers een microfoon hebben, kunnen ze ook met de trainer praten. De trainer kan aangeven en technisch faciliteren wie er kan praten. Deelnemers kunnen virtueel aangeven dat ze wat willen zeggen; de trainer kan hen vervolgens het woord geven.
 • Deelnemers kunnen meekijken met de trainer en de trainer kan switchen tussen verschillende schermen die hij wil laten zien.
 • Als de deelnemer daar toestemming voor geeft, kan de trainer meekijken op het scherm van de deelnemer (of zelfs het scherm overnemen).
 • Er is vaak een chatfunctie, waarmee vragen of opmerkingen voor iedereen zichtbaar worden op het scherm.
 • Er is soms een opnamefunctie (de trainer bepaalt - rekening houdend met ieders privacy - of die aan- of uitgezet wordt), waardoor je later (een deel van) de training kunt terugkijken.
 • Er kan gebruik gemaakt worden van een whiteboard.
 • Er kunnen bestanden gedeeld worden.

NB: Het is handig als je als cursist beschikt over een microfoon of camera (het eerste meer dan het tweede), maar het is geen must; ook zonder kun je deelnemen aan de training. Wél is het zo dat met name een microfoon de interactiviteit bewerkstelligt. Mocht je geen camera of microfoon op de computer hebben, dan is het ook mogelijk om tegelijkertijd in te loggen met je telefoon, zodat je én duidelijk (lees: groot) beeld hebt én kunt beschikken over microfoon en/of camera.