Leergang Zoekmachinemarketing

 • 5 dagen
 • 2199
 • eerstvolgende startdatum 24 april

De leergang Zoekmachinemarketing is een volledige leergang waarbij alle componenten van zoekmachinemarketing aan bod komen. Je begint met de cursus Zoekmachinemarketing, daarna volg je de cursus AdWords Professional en tenslotte komt de cursus Google Analytics aan bod.

De leergang Zoekmachinemarketing is een volledige leergang waarbij alle componenten van zoekmachinemarketing aan bod komen. Je begint met de cursus Zoekmachinemarketing, daarna volg je de cursus AdWords Professional en tenslotte komt de cursus Google Analytics aan bod.

Waarom Eduvision?

Gecertificeerde trainingen

Praktijkcase centraal

Ervaren docenten uit de praktijk

98% klanttevredenheid

Meer dan 150.000 klanten

Kenmerken Leergang Zoekmachinemarketing

Beoordelingen

Leergang Zoekmachinemarketing

Wat vond u goed? Theorie, locatie, docent, lunch, alles was goed geregeld. Wat vond u niet goed? Verbeterpunten zijn de beschikbaarheid van de lesstof en de voorbereiding op de cursus.

M. Duits te Heerhugowaard 4.0
Alle beoordelingen

Wat is Zoekmachinemarketing?

Zoekmachinemarketing, ook wel Search Engine Marketing (SEM) genoemd, is vandaag de dag voor elk bedrijf van essentieel belang. Nederlanders staan aan de Europese top wat betreft internetgebruik. Dit maakt duidelijk dat het internet een goed reclamemiddel is. Tijdens de training SEM kom jij te weten hoe je dit reclamemiddel optimaal inzet.
Zoekmachinemarketing bestaat uit twee aspecten, namelijk SEO (Search Engine Optimalisation) en SEA (Search Engine Advertising). Bij SEO streef je naar een goede vindbaarheid van je website in de gratis zoekresultaten van de zoekmachine. SEA is een betaalde vorm van adverteren. Via Google AdWords (SEA) maak je advertenties met de meest relevante en winstgevende zoekwoorden. Deze advertenties verschijnen vervolgens in de zoekmachine en als de bezoeker erop klikt wordt hij doorgelinkt naar je landing page. Maar je kan nog zo goed gebruik maken van SEO en SEA, zonder de resultaten van je campagne te meten ben je nergens. Dit is dus waar Google Analytics om de hoek komt kijken. Hoewel het niet direct een onderdeel is van zoekmachinemarketing is het er wel onlosmakelijk mee verbonden. Dankzij Google Analytics krijg je inzicht in de effecten van je SEO- en SEA-strategie. Hierdoor kun je een winstgevende zoekmachinemarketing strategie ontwikkelen.

Tijdens de Leergang Zoekmachinemarketing leer je alle beginselen van zoekmachinemarketing kennen. Bovendien kan je na de Leergang Zoekmachinemarketing alle informatie in de praktijk toepassen.

Leergang Zoekmachinemarketing: Inleiding

Welkom bij de Leergang Zoekmachinemarketing

Zoekmachines behoren tot één van de belangrijkste succesfactoren van een website. Dat betekent dat zoekmachinemarketing een belangrijk onderdeel uitmaakt van je marketingbeleid.

Tijdens de Leergang Zoekmachinemarketing

Succesvolle zoekmachinemarketing is een totaalpakket. Zowel de organische- (onbetaald) als de AdWords (betaald) campagnes dienen goed geoptimaliseerd te zijn. Daarnaast is het verstandig om de statistieken van je campagnes te meten met behulp van Google Analytics. Naar aanleiding van deze statistieken kun je deze campagnes optimaliseren zodat de conversie omhoog gaat.

Tijdens de leergang Zoekmachinemarketing ga je met de drie onderdelen aan de slag. Je begint met de cursus Zoekmachinemarketing, daarna volg je de cursus AdWords Professional en tenslotte komt de cursus Google Analytics aan bod.

Na afloop ben je in staat om je website op een professionele en effectieve manier te optimaliseren voor de zoekmachines.

Competenties en vaardigheden

Om een echte SEM(Search Engine Marketing)-specialist te worden, werk je tijdens de Leergang Zoekmachinemarketing aan diverse competenties en vaardigheden. Zo doe je kennis op over SEO in de vorm van zoekwoordanalyse en optimalisatietechieken. Daarnaast leer je alles over AdWords, zoals het ontwerpen van een advertentie die voor hoge conversie zorgt, CPC-biedingen en de keyword positie. Ook ga je werken met Google Analytics, zodat je de resultaten van je SEO- en SEA-strategie kan meten. Tijdens de Leergang Zoekmachinemarketing heb je alles geleerd over zoekmachinemarketing. Jij weet dus hoe je goedlopende betaalde (SEA) en niet betaalde (SEO) campagnes opzet en hoe je deze analyseert.

Na de Leergang Zoekmachinemarketing weet jij alles over het ontwikkelen van een effectieve SEO-strategie, het optimaliseren van je AdWords campagne en het meten van de resultaten met behulp van Google Analytics. Doordat jij na de Leergang Zoekmachinemarketing kennis hebt van zoekmachinemarketing in al haar veelzijdigheid, mag jij je met recht een SEM-specialist noemen.

Leergang Zoekmachinemarketing: Modulen

Leergang Zoekmachinemarketing

De Leergang Zoekmachinemarketing bestaat uit een drietal opleidingen die samen de leergang vormen. Je wordt opgeleid tot een zoekmachinespecalist.

Cursus Zoekmachinemarketing

Tijdens de cursus Zoekmachinemarketing stippelen we een concrete zoekmachinestrategie uit. We maken niet alleen een analyse van de juiste zoekwoorden, maar kijken ook naar de conversie. Wat leveren bepaalde zoekwoorden concreet op? Moet er hoger ingezet worden op bepaalde zoekwoorden of juist niet?

Tijdens de cursus besteden we aandacht aan zowel de marketingkant als de technische kant van het optimalisatieproces. De gebruikte methoden worden geïllustreerd aan de hand van een praktijkcase.

Modulen

 • Modulen cursus Zoekmachinemarketing;
 • Marketing en keywordbeheer;
 • Optimalisatietechnieken;
 • Schone optimalisatie.

Cursus AdWords Professional

Een goede AdWords campagne is een zaak voor professionals. Je leert werken met AdWords, advertenties schrijven, het beheren van je CPC biedingen en leert de voordelen van landingpages kennen. Verder begin je tijdens de cursus met het opzetten van een professionele AdWords campagne. Dit alles onder begeleiding van een AdWords professional uit de dagelijkse praktijk

Modulen

 • AdWords en effectief campagnebeheer;
 • Zoekwoordselectie, tools en advertentiegroepen;
 • Goed converterende en aantrekkelijke advertentie;
 • Sturen op conversie en doormeten campagnes;
 • Analyse resultaten zoekwoorden en varianten;
 • CPC biedingen en keywordpositie;
 • Koppeling advertenties met landingspagina's.

Cursus Google Analytics

Begin vandaag nog met het maken van doelgerichte, rendabele marketingcampagnes en verbeter het ontwerp en de inhoud van je site. Google Analytics laat zien hoe jouw zoekrangorde staat t.o.v. je conversies en inkomsten voor alle zoekwoorden. Tijdens de cursus kun je winstgevende verbeteringen aanbrengen in je reclamecampagne en website.

Modulen

 • Inleiding webanalytics
 • Doelen stellen voor een website
 • Implementatie Google Analytics
 • Functionaliteiten Google Analytics
 • Doormeten online marketingcampagnes
 • Doelen meten en realiseren

Alternatief

Wil je meer weten over de basisprincipes van SEO? Volg dan de Cursus Zoekmachinemarketing. Tijdens deze cursus leer je wat SEO inhoudt en hoe je het inzet binnen je marketingstrategie. Je denkt na over je eigen SEO-strategie en leert de resultaten te evalueren en te meten. Bezit je al wel enige kennis van zoekmachinemarketing, maar wil je deze uitdiepen? Tijdens de Cursus Zoekmachinemarketing Professional leer je meer over het bepalen van de juiste SEO-strategie. In deze cursus gaan we naast de zoekwoordanalyse en zoekmachineoptimalisatie dieper in op de trends en ontwikkelingen omtrent SEO en linkbuilding en kijken we hoe je kan scoren via social media in zoekmachines.

Leergang Zoekmachinemarketing: Extra info

Docenten

Om de praktijk zo dicht mogelijk te benaderen, werkt Eduvision uitsluitend met docenten die zelf in de praktijk actief zijn. Zij kennen de branche, de klanten en de problemen waar je tegenaan loopt. Daarom zijn zij tijdens deze training je persoonlijke coach. De vakdocent staat volledig tot je beschikking en ondersteunt direct en doelgericht bij je eigen praktijkcase.

Benodigdheden

Om het meeste rendement te halen uit de Leergang Zoekmachinemarketing verzoeken wij je vriendelijk om je eigen laptop mee te nemen. Hierdoor heb je altijd jouw eigen praktijkcase en opleidingsmateriaal bij de hand en kun je thuis direct verder met je eigen case.

Doelgroep

De leergang Zoekmachinemarketing is bedoeld voor internetprofessionals die een zo hoog mogelijk rendement willen halen uit de promotie van hun website.

Literatuur

Eduvision maakt altijd gebruik van de laatste inzichten op het gebied van zoekmachinemarketing. De meeste literatuur die we in deze leergang gebruiken komt bijna vers van de pers.

Discussieer mee!

Bent je op zoek naar een plek waar je vakinhoudelijke informatie of ervaringen omtrent internetmarketing met medecursisten en professionals kunt delen? Of wil je je omringen met medeprofessionals? Word dan lid van de vakgroep voor internetmarketing en social media professionals van Eduvision en discussieer mee!

Zoekmachinemarketing ontwikkelingen

Op dit moment is het een groot voordeel als jij als (online) marketeer over SEM (Search Engine Marketing) vaardigheden beschikt. Steeds meer bedrijven zien namelijk het belang van een goede zoekmachinemarketingstrategie in. Met betrekking tot SEO is content nog steeds king. Het is belangrijk dat je rekeninghoudt met je doelgroep en steeds vanuit haar perspectief denkt. In de opleiding Zoekmachinemarketing leer je hoe je aantrekkelijke content creëert die bezoekers aanspoort om het te lezen, te bekijken en te delen via social media.

Ook wat betreft SEA staan de ontwikkelingen niet stil. Zo plaatst Google sinds kort mensen die je AdWords advertentie wel zien, maar er niet op klikken in een remarketinglijst. De mensen uit deze lijst kan je dan op een later tijdstip blootstellen aan bijvoorbeeld een displayadvertentie. Daarnaast is het sindskort ook mogelijk om je advertentie in Google uit te breiden met een review-extension. Iedereen kan dus zien wat de ervaring van andere klanten is met jouw product. Tijdens de cursus Zoekmachinemarketing doe je kennis op over effectief gebruik van Google AdWords en leer je een winstgevende AdWords-strategie te ontwikkelen.

Tot slot is het voor de effectiviteit van je zoekmachinemarketingstrategie belangrijk dat je een snelle site hebt. Het analyseprogramma Google Analytics bepaalt op basis van een steekproef van 1% van je bezoekers hoe snel je site is. Het is belangrijk om deze statistieken in de gaten te houden, omdat het één van de rankingfactoren van Google is. Tijdens de Leergang Zoekmachinemarketing gaan we dieper in op alle ontwikkelingen die van belang zijn voor een effectieve en winstgevende zoekmachinemarketingstrategie. Bovendien leer je hoe je deze trends in je SEM-strategie integreert.

Leergang Zoekmachinemarketing: Gerelateerd webinar

Leergang Zoekmachinemarketing: Beoordelingen

4.0

Wat vond u goed? Theorie, locatie, docent, lunch, alles was goed geregeld. Wat vond u niet goed? Verbeterpunten zijn de beschikbaarheid van de lesstof en de voorbereiding op de cursus.

4.0

Wat vond u goed?: inhoud opleiding docent lunch bereikbaarheid locatie met openbaar vervoer

4.0

Wat vond u goed?: Bob speelde heel goed in op de groep, het niveau van de aanwezigen en de wensen van de cursisten en heeft ons overladen met een stortvloed aan informatie

4.0

Wat vond u goed?: Cursus van Bob erg goed (duidelijk verhaal, beantwoordde vragen goed en heeft kennis van zaken).

4.0

Wat vond u goed?: Ik vond het tempo, de interactiviteit, de kleine groep en de lokatie goed.

4.0

Wat vond u goed?: De betrokkenheid van Bob. Bob bleef enthousiast ondanks dat sommige cursisten wat "afwezig" waren. Kennis van Bob is op de juiste hoogte.

4.0

Wat vond u goed?: Docent wist veel en had veel goede voorbeelden. Leuke praktijkcases.

4.0

Wat vond u goed?: Veel praktijkopdrachten. De websites van alle cursisten zijn goed besproken. Goede feedback van mede cursisten en de docent. Aan het begin van iedere les werd in beeld gebracht wat je van de dag verwacht. Daardoor goed aandacht voor iedereen zijn aandachtsgebieden.
Wat vond u niet goed?: Geen opmerkingen.

Klanttevredenheid

Bij Eduvision staat de klanttevredenheid voorop. 98% van onze klanten is tevreden over de gevolgde training. Al meer dan 150.000 cursisten gingen jou voor! Onze klanten spreken niet voor niets hun vertrouwen uit in Eduvision en ruim 95% van alle klanten waardeert de cursus van Eduvision met een 8 of hoger. Wanneer jij de Leergang Zoekmachinemarketing gevolgd hebt, word je uitgenodigd om een enquête in te vullen. Je kan ons een beoordeling geven over de gehele Leergang Zoekmachinemarketing en de behandelde modulen Zoekmachine optimalisatie, Google AdWords en Google Analytics. Als echte zoekmachinemarketing specialist kan jij ons een beoordeling geven voor de toekomstige SEM(Search Engine Marketing)-expert! Aan de hand van de beoordelingen kijken wij welke modulen van de Leergang Zoekmachinemarketing verbeterd kunnen worden. Op deze manier help jij ons om het niveau van de cursus Zoekmachinemarketing hoog te houden en toekomstige cursisten met het maken van een goede beslissing. Door jouw feedback kunnen wij ervoor zorgen dat de kwaliteit gewaarborgd blijft en kunnen we iedere cursist goede inhoudelijke kennis meegeven. Hiermee kan jij je na de cursus SEO/SEA van andere SEM-specialisten onderscheiden en profileren als een echte zoekmachine marketing expert!

Leergang Zoekmachinemarketing: Startdata

Kies uit 1 locatie(s) in Nederland. Ook beschikbaar in Antwerpen.


Trainingsvormen

Klassikaal/open inschrijving

De Leergang Zoekmachinemarketing wordt op vaste startdata en locaties gegeven. Iedereen die graag een SEM (Search Engine Marketing)-specialist wil worden, kan zich inschrijven voor de desbetreffende training. Inschrijving is mogelijk via de website of telefonisch.

Incompany

Wil je liever werken met een eigen case? Dat is mogelijk bij Eduvision! De trainer komt dan bij jouw bedrijf op bezoek en stemt de inhoud van de reguliere Leergang Zoekmachinemarketing speciaal op jou en je collega’s af. Je krijgt een praktijkgerichte, persoonlijke en intensieve begeleiding van de trainer. Wij kiezen alleen de beste trainers uit voor de opleiding Zoekmachinemarketing. De trainer, die jullie zal opleiden tot webdesigner, is gespecialiseerd in zoekmachine-optimalisatie, AdWords en Google Analytics. Hierdoor kunnen wij garanderen dat de behandelde modulen van de cursus Zoekmachinemarketing van hoog niveau zijn. Een incompany opleiding zoekmachinemarketing is via de website of telefonisch aan te vragen. Beschik je niet over voldoende ruimte of apparatuur? Dan bieden wij jou de Leergang Zoekmachinemarketing op maat aan bij ons op locatie.

Leergang Zoekmachinemarketing: Tarieven

Tarief

De Leergang Zoekmachinemarketing kost €2199,- (€2660,- incl. BTW).

Belastingvoordeel voor werkgevers

Met een opleiding vergroot je je kennis en competenties. En dát stimuleert de overheid. Daarom kom je als werkgever in aanmerking voor belastingvermindering als tegemoetkoming in studiekosten. Op grond van de Subsidieregeling praktijkleren kan je als werkgever vaak een groot deel van de opleidingskosten terugkrijgen. Per jaar kan dit oplopen tot €2700,- per werknemer.

Belastingvoordeel voor particulieren

Ook als je zelf de opleiding betaalt, kun je de kosten vaak aftrekken bij je belastingaangifte. Op die manier verlaag je de kosten van je opleiding aanzienlijk! Voorwaarde is wel dat de studie is gericht op je (toekomstige) werk of beroep. Voor jou als particulier geldt een maximale aftrek van € 15.000,- met een drempel van € 250,-.

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Kijk dan op www.belastingdienst.nl

Certificering

Nadat je een cursustraject volledig hebt doorlopen, ontvang je van ons een certificaat. Hiermee kan je aantonen dat je hebt deelgenomen aan de Leergang Zoekmachinemarketing en deze succesvol hebt afgerond. Je laat zien dat je kennis hebt van alle aspecten van SEO, zoals zoekmachine optimalisatie en het opzetten van een succesvolle SEO-strategie. Maar dit is niet het enige. Ook weet jij alles van goed scoren in de zoekmachine en ben jij in staat om een effectieve AdWords-strategie te ontwikkelen. Tot slot weet jij hoe je de campagnes evalueert en meet.

Wat jou een SEM-specialist maakt is dat je weet hoe je de kennis in praktijk brengt. Tijdens de Leergang Zoekmachinemarketing stel je namelijk zelf een zoekmachinemarketing- strategie op voor jouw organisatie. Na de cursus Zoekmachinemarketing mag jij jezelf een zoekmachine marketing specialist noemen die echt kennis van zaken heeft.

Het is bij ons ook mogelijk om het certificaat in het Engels te ontvangen, zodat het in het buitenland te gebruiken is.

Beroepsperspectief

Na de Leergang Zoekmachinemarketing mag jij jezelf een echte SEM(Search Engine Marketing)-specialist noemen en kan je aan de slag bij elke organisatie. Je hebt tijdens de cursus SEO/SEA een essentiële basis gelegd die je helpt om door te groeien in jouw functie als internetmarketeer. Na de Leergang Zoekmachinemarketing ben jij in staat om een effectieve en winstgevende zoekmachinestrategie te ontwikkelen. Je houdt hierbij rekening met de meest winstgevende zoekwoorden. Daarnaast kun je de effecten van een zoekmachinestrategie meten. Hierdoor kun jij knelpunten signaleren en verbeterpunten aandragen. Kortom, nu jij dankzij de Leergang Zoekmachinemarketing goede inhoudelijke kennis hebt over allerhande zoekmachinestrategieën mag jij jezelf een zoekmachine marketing specialist noemen.

Voor SEO-professionals zijn er kansen in overvloed. Met een internetpenetratie van bijna 100% en veel actieve internetgebruikers wordt online marketing voor bedrijven steeds belangrijker. Bedrijven kunnen er niet meer omheen: zoekmachinemarketing is ontzettend belangrijk. Immers, welk bedrijf wil nu niet hoog scoren in de zoekmachine? Dit biedt natuurlijk kansen voor aanstormende SEM-specialisten. Met het groeiende belang, zal de vraag naar deze zoekmachine marketing experts vanzelfsprekend stijgen. Als jij bovendien bovenop de online trends zit en je kennis up-to-date houdt, zal jij die veelgevraagde SEM-specialist worden.

Leergang Zoekmachinemarketing: Virtuele training

De Leergang Zoekmachinemarketing online

Wil je de Leergang Zoekmachinemarketing online volgen? Dat kan! Wij leveren praktijkgerichte virtuele trainingen op maat. De trainer stemt de inhoud van de Leergang Zoekmachinemarketing speciaal op jou en je collega's af. Het werkt via een online systeem waar je inlogt en vervolgens de trainer en je medecursisten online ontmoet. De trainer doorloopt met jou de lesstof en begeleidt je bij de praktijkopdrachten doordat hij je scherm kan overnemen en met je meekijkt.

Wacht niet langer en neem contact op voor de online Leergang Zoekmachinemarketing!

De leergang Zoekmachinemarketing is een volledige leergang waarbij alle componenten van zoekmachinemarketing aan bod komen. Je begint met de cursus Zoekmachinemarketing, daarna volg je de cursus AdWords Professional en tenslotte komt de cursus Google Analytics aan bod.

Leergang Zoekmachinemarketing: Inleiding

Welkom bij de Leergang Zoekmachinemarketing

Zoekmachines behoren tot één van de belangrijkste succesfactoren van een website. Dat betekent dat zoekmachinemarketing een belangrijk onderdeel uitmaakt van je marketingbeleid.

Tijdens de Leergang Zoekmachinemarketing

Succesvolle zoekmachinemarketing is een totaalpakket. Zowel de organische- (onbetaald) als de AdWords (betaald) campagnes dienen goed geoptimaliseerd te zijn. Daarnaast is het verstandig om de statistieken van je campagnes te meten met behulp van Google Analytics. Naar aanleiding van deze statistieken kun je deze campagnes optimaliseren zodat de conversie omhoog gaat.

Tijdens de leergang Zoekmachinemarketing ga je met de drie onderdelen aan de slag. Je begint met de cursus Zoekmachinemarketing, daarna volg je de cursus AdWords Professional en tenslotte komt de cursus Google Analytics aan bod.

Na afloop ben je in staat om je website op een professionele en effectieve manier te optimaliseren voor de zoekmachines.

Competenties en vaardigheden

Om een echte SEM(Search Engine Marketing)-specialist te worden, werk je tijdens de Leergang Zoekmachinemarketing aan diverse competenties en vaardigheden. Zo doe je kennis op over SEO in de vorm van zoekwoordanalyse en optimalisatietechieken. Daarnaast leer je alles over AdWords, zoals het ontwerpen van een advertentie die voor hoge conversie zorgt, CPC-biedingen en de keyword positie. Ook ga je werken met Google Analytics, zodat je de resultaten van je SEO- en SEA-strategie kan meten. Tijdens de Leergang Zoekmachinemarketing heb je alles geleerd over zoekmachinemarketing. Jij weet dus hoe je goedlopende betaalde (SEA) en niet betaalde (SEO) campagnes opzet en hoe je deze analyseert.

Na de Leergang Zoekmachinemarketing weet jij alles over het ontwikkelen van een effectieve SEO-strategie, het optimaliseren van je AdWords campagne en het meten van de resultaten met behulp van Google Analytics. Doordat jij na de Leergang Zoekmachinemarketing kennis hebt van zoekmachinemarketing in al haar veelzijdigheid, mag jij je met recht een SEM-specialist noemen.

Leergang Zoekmachinemarketing: Modulen

Leergang Zoekmachinemarketing

De Leergang Zoekmachinemarketing bestaat uit een drietal opleidingen die samen de leergang vormen. Je wordt opgeleid tot een zoekmachinespecalist.

Cursus Zoekmachinemarketing

Tijdens de cursus Zoekmachinemarketing stippelen we een concrete zoekmachinestrategie uit. We maken niet alleen een analyse van de juiste zoekwoorden, maar kijken ook naar de conversie. Wat leveren bepaalde zoekwoorden concreet op? Moet er hoger ingezet worden op bepaalde zoekwoorden of juist niet?

Tijdens de cursus besteden we aandacht aan zowel de marketingkant als de technische kant van het optimalisatieproces. De gebruikte methoden worden geïllustreerd aan de hand van een praktijkcase.

Modulen

 • Modulen cursus Zoekmachinemarketing;
 • Marketing en keywordbeheer;
 • Optimalisatietechnieken;
 • Schone optimalisatie.

Cursus AdWords Professional

Een goede AdWords campagne is een zaak voor professionals. Je leert werken met AdWords, advertenties schrijven, het beheren van je CPC biedingen en leert de voordelen van landingpages kennen. Verder begin je tijdens de cursus met het opzetten van een professionele AdWords campagne. Dit alles onder begeleiding van een AdWords professional uit de dagelijkse praktijk

Modulen

 • AdWords en effectief campagnebeheer;
 • Zoekwoordselectie, tools en advertentiegroepen;
 • Goed converterende en aantrekkelijke advertentie;
 • Sturen op conversie en doormeten campagnes;
 • Analyse resultaten zoekwoorden en varianten;
 • CPC biedingen en keywordpositie;
 • Koppeling advertenties met landingspagina's.

Cursus Google Analytics

Begin vandaag nog met het maken van doelgerichte, rendabele marketingcampagnes en verbeter het ontwerp en de inhoud van je site. Google Analytics laat zien hoe jouw zoekrangorde staat t.o.v. je conversies en inkomsten voor alle zoekwoorden. Tijdens de cursus kun je winstgevende verbeteringen aanbrengen in je reclamecampagne en website.

Modulen

 • Inleiding webanalytics
 • Doelen stellen voor een website
 • Implementatie Google Analytics
 • Functionaliteiten Google Analytics
 • Doormeten online marketingcampagnes
 • Doelen meten en realiseren

Alternatief

Wil je meer weten over de basisprincipes van SEO? Volg dan de Cursus Zoekmachinemarketing. Tijdens deze cursus leer je wat SEO inhoudt en hoe je het inzet binnen je marketingstrategie. Je denkt na over je eigen SEO-strategie en leert de resultaten te evalueren en te meten. Bezit je al wel enige kennis van zoekmachinemarketing, maar wil je deze uitdiepen? Tijdens de Cursus Zoekmachinemarketing Professional leer je meer over het bepalen van de juiste SEO-strategie. In deze cursus gaan we naast de zoekwoordanalyse en zoekmachineoptimalisatie dieper in op de trends en ontwikkelingen omtrent SEO en linkbuilding en kijken we hoe je kan scoren via social media in zoekmachines.

Leergang Zoekmachinemarketing: Beoordelingen

4.0

Wat vond u goed? Theorie, locatie, docent, lunch, alles was goed geregeld. Wat vond u niet goed? Verbeterpunten zijn de beschikbaarheid van de lesstof en de voorbereiding op de cursus.

4.0

Wat vond u goed?: inhoud opleiding docent lunch bereikbaarheid locatie met openbaar vervoer

4.0

Wat vond u goed?: Bob speelde heel goed in op de groep, het niveau van de aanwezigen en de wensen van de cursisten en heeft ons overladen met een stortvloed aan informatie

4.0

Wat vond u goed?: Cursus van Bob erg goed (duidelijk verhaal, beantwoordde vragen goed en heeft kennis van zaken).

4.0

Wat vond u goed?: Ik vond het tempo, de interactiviteit, de kleine groep en de lokatie goed.

4.0

Wat vond u goed?: De betrokkenheid van Bob. Bob bleef enthousiast ondanks dat sommige cursisten wat "afwezig" waren. Kennis van Bob is op de juiste hoogte.

4.0

Wat vond u goed?: Docent wist veel en had veel goede voorbeelden. Leuke praktijkcases.

4.0

Wat vond u goed?: Veel praktijkopdrachten. De websites van alle cursisten zijn goed besproken. Goede feedback van mede cursisten en de docent. Aan het begin van iedere les werd in beeld gebracht wat je van de dag verwacht. Daardoor goed aandacht voor iedereen zijn aandachtsgebieden.
Wat vond u niet goed?: Geen opmerkingen.

Klanttevredenheid

Bij Eduvision staat de klanttevredenheid voorop. 98% van onze klanten is tevreden over de gevolgde training. Al meer dan 150.000 cursisten gingen jou voor! Onze klanten spreken niet voor niets hun vertrouwen uit in Eduvision en ruim 95% van alle klanten waardeert de cursus van Eduvision met een 8 of hoger. Wanneer jij de Leergang Zoekmachinemarketing gevolgd hebt, word je uitgenodigd om een enquête in te vullen. Je kan ons een beoordeling geven over de gehele Leergang Zoekmachinemarketing en de behandelde modulen Zoekmachine optimalisatie, Google AdWords en Google Analytics. Als echte zoekmachinemarketing specialist kan jij ons een beoordeling geven voor de toekomstige SEM(Search Engine Marketing)-expert! Aan de hand van de beoordelingen kijken wij welke modulen van de Leergang Zoekmachinemarketing verbeterd kunnen worden. Op deze manier help jij ons om het niveau van de cursus Zoekmachinemarketing hoog te houden en toekomstige cursisten met het maken van een goede beslissing. Door jouw feedback kunnen wij ervoor zorgen dat de kwaliteit gewaarborgd blijft en kunnen we iedere cursist goede inhoudelijke kennis meegeven. Hiermee kan jij je na de cursus SEO/SEA van andere SEM-specialisten onderscheiden en profileren als een echte zoekmachine marketing expert!

Leergang Zoekmachinemarketing: Startdata

Kies uit 1 locatie(s) in Nederland. Ook beschikbaar in Antwerpen.


Trainingsvormen

Klassikaal/open inschrijving

De Leergang Zoekmachinemarketing wordt op vaste startdata en locaties gegeven. Iedereen die graag een SEM (Search Engine Marketing)-specialist wil worden, kan zich inschrijven voor de desbetreffende training. Inschrijving is mogelijk via de website of telefonisch.

Incompany

Wil je liever werken met een eigen case? Dat is mogelijk bij Eduvision! De trainer komt dan bij jouw bedrijf op bezoek en stemt de inhoud van de reguliere Leergang Zoekmachinemarketing speciaal op jou en je collega’s af. Je krijgt een praktijkgerichte, persoonlijke en intensieve begeleiding van de trainer. Wij kiezen alleen de beste trainers uit voor de opleiding Zoekmachinemarketing. De trainer, die jullie zal opleiden tot webdesigner, is gespecialiseerd in zoekmachine-optimalisatie, AdWords en Google Analytics. Hierdoor kunnen wij garanderen dat de behandelde modulen van de cursus Zoekmachinemarketing van hoog niveau zijn. Een incompany opleiding zoekmachinemarketing is via de website of telefonisch aan te vragen. Beschik je niet over voldoende ruimte of apparatuur? Dan bieden wij jou de Leergang Zoekmachinemarketing op maat aan bij ons op locatie.

Leergang Zoekmachinemarketing: Tarieven

Tarief

De Leergang Zoekmachinemarketing kost €2199,- (€2660,- incl. BTW).

Belastingvoordeel voor werkgevers

Met een opleiding vergroot je je kennis en competenties. En dát stimuleert de overheid. Daarom kom je als werkgever in aanmerking voor belastingvermindering als tegemoetkoming in studiekosten. Op grond van de Subsidieregeling praktijkleren kan je als werkgever vaak een groot deel van de opleidingskosten terugkrijgen. Per jaar kan dit oplopen tot €2700,- per werknemer.

Belastingvoordeel voor particulieren

Ook als je zelf de opleiding betaalt, kun je de kosten vaak aftrekken bij je belastingaangifte. Op die manier verlaag je de kosten van je opleiding aanzienlijk! Voorwaarde is wel dat de studie is gericht op je (toekomstige) werk of beroep. Voor jou als particulier geldt een maximale aftrek van € 15.000,- met een drempel van € 250,-.

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Kijk dan op www.belastingdienst.nl

Certificering

Nadat je een cursustraject volledig hebt doorlopen, ontvang je van ons een certificaat. Hiermee kan je aantonen dat je hebt deelgenomen aan de Leergang Zoekmachinemarketing en deze succesvol hebt afgerond. Je laat zien dat je kennis hebt van alle aspecten van SEO, zoals zoekmachine optimalisatie en het opzetten van een succesvolle SEO-strategie. Maar dit is niet het enige. Ook weet jij alles van goed scoren in de zoekmachine en ben jij in staat om een effectieve AdWords-strategie te ontwikkelen. Tot slot weet jij hoe je de campagnes evalueert en meet.

Wat jou een SEM-specialist maakt is dat je weet hoe je de kennis in praktijk brengt. Tijdens de Leergang Zoekmachinemarketing stel je namelijk zelf een zoekmachinemarketing- strategie op voor jouw organisatie. Na de cursus Zoekmachinemarketing mag jij jezelf een zoekmachine marketing specialist noemen die echt kennis van zaken heeft.

Het is bij ons ook mogelijk om het certificaat in het Engels te ontvangen, zodat het in het buitenland te gebruiken is.

Beroepsperspectief

Na de Leergang Zoekmachinemarketing mag jij jezelf een echte SEM(Search Engine Marketing)-specialist noemen en kan je aan de slag bij elke organisatie. Je hebt tijdens de cursus SEO/SEA een essentiële basis gelegd die je helpt om door te groeien in jouw functie als internetmarketeer. Na de Leergang Zoekmachinemarketing ben jij in staat om een effectieve en winstgevende zoekmachinestrategie te ontwikkelen. Je houdt hierbij rekening met de meest winstgevende zoekwoorden. Daarnaast kun je de effecten van een zoekmachinestrategie meten. Hierdoor kun jij knelpunten signaleren en verbeterpunten aandragen. Kortom, nu jij dankzij de Leergang Zoekmachinemarketing goede inhoudelijke kennis hebt over allerhande zoekmachinestrategieën mag jij jezelf een zoekmachine marketing specialist noemen.

Voor SEO-professionals zijn er kansen in overvloed. Met een internetpenetratie van bijna 100% en veel actieve internetgebruikers wordt online marketing voor bedrijven steeds belangrijker. Bedrijven kunnen er niet meer omheen: zoekmachinemarketing is ontzettend belangrijk. Immers, welk bedrijf wil nu niet hoog scoren in de zoekmachine? Dit biedt natuurlijk kansen voor aanstormende SEM-specialisten. Met het groeiende belang, zal de vraag naar deze zoekmachine marketing experts vanzelfsprekend stijgen. Als jij bovendien bovenop de online trends zit en je kennis up-to-date houdt, zal jij die veelgevraagde SEM-specialist worden.

Leergang Zoekmachinemarketing: Virtuele training

De Leergang Zoekmachinemarketing online

Wil je de Leergang Zoekmachinemarketing online volgen? Dat kan! Wij leveren praktijkgerichte virtuele trainingen op maat. De trainer stemt de inhoud van de Leergang Zoekmachinemarketing speciaal op jou en je collega's af. Het werkt via een online systeem waar je inlogt en vervolgens de trainer en je medecursisten online ontmoet. De trainer doorloopt met jou de lesstof en begeleidt je bij de praktijkopdrachten doordat hij je scherm kan overnemen en met je meekijkt.

Wacht niet langer en neem contact op voor de online Leergang Zoekmachinemarketing!

Speciale deals ontvangen? Meld je aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden
Uw inschrijving is verwerkt.