5 top tips om je Linkedin profiel te verbeteren

LinkedIn is een krachtige social media tool omdat het met name zakelijk wordt gebruikt. Dit biedt natuurlijk extra kansen voor bedrijven die B2B werken, maar ook als u B2C werkt, kunt u veel voordelen halen uit LinkedIn. Hieronder onze 5 favoriete LinkedIn Tips.

1. Link al uw contacten

Om het maximale uit uw netwerk te halen doet u er goed aan uw bestaande contacten toe te voegen aan uw LinkedIn account. Heeft u een grote stapel visitekaartjes in uw lade? Pak ze eruit en zoek iedereen en nodig ze uit om te linken.

2. Altijd persoonlijk

LinkedIn biedt de mogelijkheid om via standaard een standaardberichtje mensen te benaderen. Wij vinden dit erg onpersoonlijk en zouden het niet op prijs stellen als we zo zouden worden benaderd. Uiteraard kost het linken meer tijd wanneer u persoonlijke berichten schrijft, maar u zult er op deze manier veel meer uithalen.

3. Wordt gevonden

inkedIn biedt een prima zoekfunctie en er wordt ook veelvuldig gebruik van gemaakt. Zorg dus dat u weet waarop uw doelgroep zoekt en voeg deze trefwoorden toe aan uw profiel. Een belangrijke plek om dit te doen is uw ‘headline‘, maar u doet er goed aan uw gehele profiel van de juiste trefwoorden te voorzien.

4. Link naar uw website(s)

De mogelijkheid die LinkedIn biedt om te linken naar uw websites, zijn een uitgelezen mogelijkheid u te profileren maar ook om te werken aan uw SEO (zoekmachine optimalisatie) doelstellingen. Een goede omschrijving van uw website kan ervoor zorgen dat u geintereseerde bezoekers trekt. Een omschrijving als ‘bedrijfswebsite’ is weinig prikkelend. Zorg ervoor dat uit de omschrijving duidelijk wordt wat de toegevoegde waarde is van uw website. Door het gebruik van relevante trefwoorden in die omschrijving, werkt u tevens aan de vindbaarheid van uw website.

5. Gebruik video!

Mensen doen nu eenmaal het liefste zaken met mensen. Een video zorgt er tenminste voor dat de eerste stap daartoe wordt vergemakkelijkt. Mensen leren u al een beetje kennen en daardoor is het makkelijker voor hen om contact op te nemen. Ook zult u zien dat een eerste gesprek vlotter verloopt wanneer mensen u al op internet hebben gezien.

Contactgegevens:

Web Oppep
Frankrijklaan 6A
2391 PX Hazerswoude Dorp
Tel. 088 – 777 9 000
info@weboppep.nl

Orginele blog: http://www.weboppep.nl/

Terug