LinkedIn Projects toevoegen aan profiel

Auteur:

Door Monique van Dam, Marketingenergy
Gepubliceerd op: 29-04-2013

LinkedIn kent steeds meer functionaliteiten die voor zelfstandige ondernemers interessant en nuttig zijn. Neem nou bijvoorbeeld “Projects”. De projecten waar je aan werkt (eventueel met anderen) kun je onder je eigen LinkedIn profiel kwijt bij Background. Je kunt het projectenoverzicht zelfs eerder tonen dan je werkgeversoverzicht. En natuurlijk krijgt je hele netwerk in de Update te zien wanneer je een project hebt toegevoegd. Dat is SEO technisch gunstig en ook goed voor hogere bezoekersaantallen.

Projecten toevoegen via Projects

De meeste gebruikers hebben keurig hun arbeidsverleden in LinkedIn gezet, met data, bedrijfsnamen en omschrijvingen. Maar wat als je al een tijd voor jezelf bezig bent? Dan verandert je werkgever niet, terwijl je wel heel druk bent. Je kunt nu nieuwe Projects toevoegen aan je profiel onder Background. Waarschijnlijk staat de optie Projects ergens onderaan. Zodra je projecten toevoegt is het handig om je projecten helemaal of bijna helemaal bovenaan te plaatsen. Vul eerst de naam in van het project (vergeet daarbij niet om interessante zoekwoorden op te nemen). Daaronder heb je velden om aan te geven welke periode het project loopt of heeft gelopen. Maar ook kun je een omschrijving plaatsen en een project URL. Je kunt van daaruit rechtstreeks naar het externe project linken, zoals naar de website van je klant, maar bijvoorbeeld ook naar een pagina op je eigen website waarop je over dit project bericht. Dat is SEO technisch gunstiger voor je eigen website.

Project collega’s toevoegen aan het project

Het leuke van deze functionaliteit is dat je actief kunt laten weten met wie je dit project samen hebt gedaan. Je kunt daarbij een keuze maken uit de lijst met contactpersonen in jouw kring of jouw contactpersonen lijst. Zodra je een persoon hebt toegevoegd, dan krijgt hij of zij via LinkedIn een bericht in de mailbox dat er een project is aangemaakt door iemand anders. Vervolgens kan die persoon de info direct gebruiken om hetzelfde project ook aan het eigen profiel toe te voegen. De tekst hoeft daarbij niet hetzelfde te blijven. De andere persoon kan op deze manier bijvoorbeeld veel meer zijn eigen inbrengen onder het voetlicht brengen. Heeft die persoon een andere gekoppelde project medewerker niet veel gesproken, dan hoeft die persoon onder zijn profiel ook niet genoemd te worden. Er mogen dus gewoon team members weggehaald worden of worden toegevoegd.

Blog aangeboden door: Marketingenergy

Terug