Interactieve infographic: De vluchtelingenstroom in beeld

De vluchtelingencrisis is ontzettend actueel. Honderdduizenden mensen zijn van over de hele wereld op de vlucht geslagen. Velen zoeken hun heil in Europa. Hoe breng je zo’n grote crisis nou beter in beeld dan met een interactieve infographic?

Wat laat deze infographic zien?

Hieronder zie je een screenshot van een interactive infographic die we tegenkwamen via frankwatching. Deze interactieve infographic laat goed zien hoe groot de stroom van vluchtelingen is. Ook is goed te zien hoe de stromen in Europa lopen. Zo heeft Duitsland inmiddels meer dan een half miljoen vluchtelingen verwelkomd – vooral dankzij de uitspraak van de Duitse bondskanselier Angela Merkel dat elke vluchteling welkom is. Velen denken dat vrijwel alle vluchtelingen uit Syrië afkomstig zijn, maar de cijfers van het UNHCR (de VN-vluchtelingen organisatie) laten een meer divers beeld in land van herkomst zien. Deze interactieve infographic geeft een goed overzicht van de vluchtelingenstromen van dit moment. Elk stipje stelt 25 mensen voor. Duidelijk is te zien dat vooral landen als Duitsland, Zweden en Nederland enorm veel asielzoekers en migranten aantrekken.

Interactieve infographic vluchtelingenstroom

Waarom zou ik interactieve infographics maken?

Een infographic is een prachtige manier om informatie op een heldere wijze beeldend weer te geven. Dat geldt zowel voor een “gewone” infographic als voor een interactieve infographic. Het helpt om harde cijfers of droge theorie een stuk aantrekkelijk te maken. Maar de voordelen zijn eigenlijk eindeloos. In deze interactieve infographic laat Neomam zien dat er verschillende wetenschappelijke onderzoeken zijn die aantonen dat infographics voor meer begrip en interactie zorgen. Daarnaast dragen zij nog elf andere redenen aan waarom interactieve infographics zo belangrijk en handig zijn. Zelf maken we ook gebruik van infographics. Zo hebben we laatst een blog geplaatst waarin we de actuele stand van Big Data in organisaties met een infographic visueel hebben weergegeven.

Voordelen Interactieve infographics

Maar tegenwoordig zijn de mogelijkheden steeds groter. Zoals je al kon zien bij de infographic van de vluchtelingenstroom kun je nu ook interactieve elementen, zoals animatie, gebruiken om jouw infographic nog meer impact te laten hebben. En valt het je trouwens op hoe leuk het is om uitkomsten van wetenschappelijk onderzoeken te lezen als deze verwerkt zijn in een interactieve infographic zoals die van Neomam?

Voordelen interactive infographics binnen je marketingstrategie

Maar welke voordelen biedt dit nu voor jou organisatie? Internetgebruikers hebben vandaag de dag een korte aandachtsspanne. Met interactieve infographics presenteer jij de informatie op eenvoudige wijze, waardoor jouw doelgroep veel informatie gemakkelijk in zich op kan nemen, zonder dat ze daar veel moeite voor hoeven doen.

Bovendien is een interactieve infographic aantrekkelijk en is het content die het snelst gedeeld wordt op social media kanalen als Facebook en Twitter. Op deze manier zorgen interactieve infographics voor een grotere brand awareness, omdat jouw merk bij je doelgroep onder de aandacht wordt gebracht.

Tot slot is het een groot voordeel dat je doelgroep veel meer informatie (over jouw organisatie!) opneemt als deze wordt ondersteund met een interactieve infographic. De reden is dat je de doelgroep helemaal kunt laten meeslepen met het verhaal, aangezien je storytelling-elementen kunt toevoegen aan interactieve infographics. Hierdoor kun je jouw verhaal vertellen op meeslepende wijze.

Hoe maak je een (interactieve) infographic?

Wil je leren hoe je zelf interactive infographics kunt maken? Onlangs hebben we de cursus Interactieve Infographics gelanceerd. Hierbij leer je het toepassen van afbeeldingen en teksten, conceptueel denken en typografie. Wat deze cursus onderscheidt van de cursus Infographics is dat je interactieve elementen als animatie, tijd en geluid kunt toevoegen aan je infographics. Wil je meer weten over onze nieuwe cursus? Vraag dan vrijblijvend de brochure aan.

Wil je toch liever eerst de basis van infographics maken onder knie krijgen? Schrijf je dan in voor onze nieuwe Leergang Infographics. Gedurende deze leergang leer je eerst om statistische infographics te maken. Tijdens de tweede fase van de leergang Infographics ga je je specialiseren in het maken van interactieve infographics. Na deze cursus Infographics weet jij hoe je beide typen infographics moet maken en kun jij infographics als effectief marketinginstrument inzetten.

Kun je geen genoeg krijgen van infographics en wil je weten hoe jij ze effectief inzet binnen je contentmarketingstrategie? Download dan ons whitepaper!

Terug