Training AWS IAM Utrecht
- 2 dagen
- € 1.599
- Eerstvolgende startdatum 12 december
Identity and Access Management (IAM) stelt je in staat om gecontroleerd en veilig toegang te verlenen tot je AWS-resources. Met IAM beheer je gebruikers, groepen, rollen en beleidsregels binnen je AWS-account. Tijdens de training AWS IAM leer je de basisprincipes van deze service, hoe je toegang tot resources beheert, met behulp van groepen en rollen. Verder gaan we dieper in op beleidsregels en voorwaardelijke toegang, om een vertaalslag te maken van beveiligingsbeleid en governance naar de technische implementatie daarvan in IAM.
Kies hier je training
-
Met een bedrijfstraining kies je voor een training die helemaal aansluit bij de specifieke wensen, behoefte en dagelijkse praktijk van jouw bedrijf of organisatie. Je kunt in je eentje deelnemen aan deze maatwerktraining, maar ook met één of meerdere collega’s. Een bedrijfstraining vindt plaats waar je maar wilt: op locatie bij jouw bedrijf of organisatie, ergens in het land of op onze mooie nieuwe trainingslocatie op de Veluwe in Apeldoorn.
Voor één of meerdere deelnemers, op de door jou gewenste locatie (maatwerk mogelijk)
Bel mij hierover
Stuur mij een vrijblijvend voorstel -
De essentie van een privétraining is, dat de trainer volledig tot jouw beschikking staat. Je kunt daarbij kiezen voor een algemeen programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar het is ook mogelijk om de training helemaal te laten aansluiten bij jouw specifieke wensen, behoefte en dagelijkse praktijk. Bij zo’n maatwerktraining wordt het programma helemaal afgestemd op jouw werksituatie, wensen en leerbehoefte. Hierdoor mag je rekenen op maximaal leerrendement.
Bel mij hierover
Stuur mij een vrijblijvend voorstel -
Wil je de door jou gewenste training liever virtueel (online) volgen? Dat kan via onze ‘remote classroom’. Het verschil met een face-to-face-training is dat de trainer de training op afstand voor je verzorgt. Je kunt daarbij kiezen voor het algemene programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar we kunnen de training ook aanpassen aan je specifieke wensen, behoefte en praktijksituatie. Je volgt je virtuele training in je eentje, met je collega’s of met mensen van andere bedrijven.
(Remote classroom) Aantal dagen en prijs: in overleg
Bel mij hierover
Stuur mij een vrijblijvend voorstel -
Bij een klassikale training volg je een opleiding of training samen met een klas van medestudenten. Het voordeel van deze setting is, dat je kunt leren van andermans cases, tegen het laagst mogelijke tarief. De training vindt plaats op een externe locatie, ergens in het land of op onze mooie nieuwe trainingslocatie in Apeldoorn (midden op de Veluwe).
Bel mij hierover
Ik wil me inschrijven
Startdata virtueel (Remote Classroom)
23-12-2024, Virtueel
21-01-2025, Virtueel
19-02-2025, Virtueel
20-03-2025, Virtueel
25-04-2025, Virtueel
Startdata op locatie
12-12-2024, Rotterdam
23-12-2024, Utrecht
23-12-2024, Apeldoorn
10-01-2025, Rotterdam
21-01-2025, Utrecht
= STARTGARANTIE
Deze training gaat zeker door; er zijn voldoende aanmeldingen. Heb je vragen of wil je weten hoeveel plekken er nog beschikbaar zijn? Bel ons dan gerust!
= NOG GEEN STARTGARANTIE
Deze training krijgt startgarantie zodra er voldoende aanmeldingen zijn: bel ons om te horen wat de actuele status is of wat op dit moment de alternatieven zijn.
Training AWS IAM: Inleiding
Identity and Access Management (IAM) is één van de kernonderdelen van het AWS-platform. IAM stelt je in staat om gecontroleerd en veilig toegang te verlenen tot al je AWS-resources. IAM speelt een cruciale rol in het beheren van gebruikers, groepen, rollen en beleidsregels binnen je AWS-account.
IAM-beleid vormt de basis van de beveiligingsarchitectuur in AWS. Met IAM-beleid kun je de toegang tot AWS-resources beheren door middel van machtigingen en beleidsregels. Je kunt gedetailleerde beleidsregels opstellen om precies te bepalen welke acties een gebruiker kan uitvoeren en welke resources ze kunnen benaderen. Zo kun je het principe van 'minimale rechten' toepassen, waarbij gebruikers alleen toegang hebben tot wat ze nodig hebben.
IAM stelt je in staat om gebruikersidentiteiten te creëren, te beheren en te verifiëren. Hierdoor kun je elke gebruiker uniek identificeren en authenticeren. Door het toepassen van best practices, zoals het afdwingen van sterke wachtwoorden en het implementeren van Multi-Factor Authentication (MFA), kun je de identiteitsverificatie versterken en ongeautoriseerde toegang voorkomen.
Je kunt gebruikers groeperen op basis van hun functie, afdeling of toegangsbehoeften. Door groepen te gebruiken, kun je beleidsregels en machtigingen op groepsniveau toepassen, waardoor het beheer en de consistentie van toegangscontrole wordt vereenvoudigd. Het toewijzen van gebruikers aan groepen minimaliseert ook de kans op inconsistenties en menselijke fouten bij het beheren van individuele gebruikersmachtigingen.
IAM-rollen zijn een krachtig mechanisme om beveiligde en gedeelde toegang tot AWS-resources te bieden. Met rollen kun je tijdelijke machtigingen toekennen aan entiteiten, zoals services, gebruikers of applicaties, zonder permanente toegangssleutels te delen. Hierdoor beheer je de rechten en privileges nauwkeurig vergroot je de veiligheid van je resources.
Door regelmatig beveiligingsaudits uit te voeren en activiteiten te monitoren spoor je eventuele beveiligingsrisico's snel op, om deze vervolgens aan te kunnen pakken.
Training AWS IAM
Tijdens de training AWS IAM leer je de basisprincipes van deze service, zoals het maken van gebruikers en het toewijzen van beveiligingsreferenties. Daarna zullen we de verschillende methoden bespreken om toegang tot resources te beheren, zoals het gebruik van groepen en rollen. Je leert hoe je fijnmazige machtigingen kunt configureren en hoe je toegangscontrole kunt toepassen op basis van verschillende parameters, zoals IP-adressen en tijdsbeperkingen. Tenslotte kijken we naar de praktische vertaling van een beleid op het gebied van IT security governance in IAM-functies, zoals beleidsregels en voorwaardelijke toegang.
Bedrijfstraining AWS IAM
Wil je direct aan de slag met het toegangsbeheer van je eigen AWS omgeving? In een bedrijfstraining kunnen wij de training volledig op maat verzorgen voor jou individueel of samen met een groep collega's. We nemen jullie eigen omgeving daarbij graag als uitgangspunt.
Training AWS IAM: Modulen
Tijdens de Training AWS IAM komen in basis onderstaande onderwerpen aan bod. Afhankelijk van ontwikkelingen op het vakgebied, kan de feitelijke trainingsinhoud hier echter van afwijken. Bel ons gerust voor meer informatie over de actuele inhoud.
- Introductie AWS IAM
- IAM-concepten en terminologie
- Overzicht van beveiligingsbeleid en -machtigingen
- IAM-gebruikers en groepsbeheer
- Creëren en beheren van IAM-gebruikers
- Het toewijzen van beveiligingsreferenties
- Gebruikersbeleid en machtigingen
- Groepen creëren en beheren
- Beheer van IAM-rollen
- Introductie IAM-rollen
- Het maken van rollen en toewijzen van machtigingen
- Tijdelijke toegang verlenen met rollen
- Beleidsregels voor toegangsbeheer
- Werken met beleidsregels
- Syntax en elementen van IAM-beleidsregels
- Configuratie van toegangsbeheer met beleidsregels
- Voorwaardelijke toegang en beleidsvoorwaarden
- Beveiligde toegang tot AWS-resources met MFA
- Externe identiteitsproviders en federatieve toegang
- Auditing en monitoring
- AWS CloudTrail
- Configuratie en beheer van CloudTrail
- Analyseren van auditlogs en beveiligingsincidenten
- Periodieke beveiligingsaudits en nalevingscontroles
- Best Practices voor IAM-beveiliging
- Praktijk: vertalen van IT security governance beleid naar IAM beleidsregels
Training AWS IAM: Extra info
Trainers
Om de praktijk zo dicht mogelijk te benaderen, werkt Eduvision uitsluitend met trainers die zelf in de praktijk actief zijn. Zij kennen de branche, de klanten en de problemen waar je tegenaan loopt. Daarom zijn zij tijdens deze training je persoonlijke coach. Deze vakexpert staat volledig tot je beschikking en ondersteunt direct en doelgericht bij je eigen praktijkcase.
Benodigdheden
Om het meeste rendement te halen uit de Training AWS IAM verzoeken wij je vriendelijk om je eigen laptop mee te nemen. Hierdoor heb je altijd jouw eigen praktijkcase en opleidingsmateriaal bij de hand en kun je thuis direct verder met je eigen case.
Doelgroep
Deze training is bedoeld voor cloud engineers en beheerders die geïnteresseerd zijn in de toepassing van IAM voor het implementeren van een beveiligings- en toegangsbeleid op het AWS platform.
Voorkennis
Wij gaan ervan uit dat je enige bekendheid hebt met rollen- en gebruikersbeheer in IT systemen.
Training AWS IAM Utrecht: Startdata
Kies uit 4 locatie(s) in Nederland. Ook beschikbaar in Antwerpen.
Bedrijfstraining
Met een bedrijfstraining kies je voor een training die helemaal aansluit bij de specifieke wensen, behoefte en dagelijkse praktijk van jouw bedrijf of organisatie. Je kunt in je eentje deelnemen aan deze maatwerktraining, maar ook met één of meerdere collega’s. Een bedrijfstraining vindt plaats waar je maar wilt: op locatie bij jouw bedrijf of organisatie, ergens in het land of op onze mooie trainingslocatie op de Veluwe in Apeldoorn. Bel ons gerust voor advies; we denken graag met je mee. Wil je een vrijblijvend voorstel ontvangen? Vraag er dan online een aan.
Privétraining
De essentie van een privétraining is, dat de trainer volledig tot jouw beschikking staat. Je kunt daarbij kiezen voor een algemeen programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar het is ook mogelijk om de training helemaal te laten aansluiten bij jouw specifieke wensen, behoefte en dagelijkse praktijk. Bij zo’n maatwerktraining wordt het programma helemaal afgestemd op jouw situatie, wensen en leerbehoefte. Hierdoor mag je rekenen op maximaal leerrendement. Bel ons gerust voor een (maatwerk)privétraining te bespreken; we denken graag met je mee. Wil je een vrijblijvend voorstel ontvangen? Vraag er dan online een aan.
Virtuele training
Wil je de door jou gewenste training liever virtueel (online) volgen? Dat kan via onze ‘remote classroom’. Het verschil met een face-to-face-training is dat de trainer de training op afstand voor je verzorgt. Je kunt daarbij kiezen voor het algemene programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar we kunnen de training ook aanpassen aan je specifieke wensen, behoefte en praktijksituatie. Je volgt je virtuele training in je eentje, met je collega’s of met mensen van andere bedrijven. Wil je weten wat we op dit gebied precies voor je kunnen betekenen? Bel ons gerust, we denken graag met je mee over de mogelijke oplossingen.
Klassikale training
Bij een klassikale training volg je een opleiding of training samen met een klas van medestudenten. Het voordeel van deze setting is, dat je kunt leren van andermans cases, tegen het laagst mogelijke tarief. De training vindt plaats op een externe locatie, ergens in het land of op onze mooie trainingslocatie in Apeldoorn (midden op de Veluwe). Heb je een vraag? Bel ons gerust; we helpen je graag verder. Je kunt je natuurlijk ook gelijk inschrijven.
Training AWS IAM: Tarieven
Tarief
De kosten voor de Training AWS IAM bedragen €1.599,00 (excl. €335,79 BTW). Dit betreft het tarief voor deelname aan een klassikale training. Wil je liever een bedrijfstraining of privétraining? Bel ons dan of vraag online een voorstel aan.
Bij het cursusbedrag is alles inbegrepen: het cursusgeld, opleidingsmateriaal en lunch (lunch alleen bij dagcursussen).
Training AWS IAM: Virtuele training
Wil je de door jou gewenste training liever virtueel (online) volgen? Dat kan via onze ‘remote classroom’. Het verschil met een face-to-face-training is dat de trainer de training op afstand voor je verzorgt. Je kunt daarbij kiezen voor het algemene programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar we kunnen de training ook aanpassen aan je specifieke wensen, behoefte en praktijksituatie. Je volgt je virtuele training in je eentje, met je collega’s of met mensen van andere bedrijven. Wil je weten wat we op dit gebied precies voor je kunnen betekenen? Bel ons gerust, we denken graag met je mee over de mogelijke oplossingen.
Virtuele training: hoe werkt dat?
Bij een virtuele training kun je via een online verbinding op afstand interactief deelnemen aan de training. Dit wordt ook wel ‘remote classroom’ of ‘virtual classroom’ genoemd. Dit werkt net even anders, maar biedt je dezelfde kwaliteit en is net zo effectief als een face-to-face-training.
Dezelfde kwaliteit, net even anders
Uitgangspunt bij een virtuele training is, dat er net zoveel kennis en vaardigheden worden overgedragen als bij een face-to-face-training. Bovendien dient het elk gewenst niveau van interactiviteit te faciliteren. Daarom werken we vanuit Eduvision met diverse systemen (o.a. dat van onze opdrachtgever), die deze doelstelling breed ondersteunen (waaronder Microsoft Teams of Zoom). Als cursist kun je gratis en eenvoudig inloggen, via een app of via het web.
De verschillende systemen bieden o.a. de volgende mogelijkheden:
- De training volgen met meerdere deelnemers, die je afhankelijk van of ze een camera hebben al dan niet kunt zien.
- Als deelnemers een microfoon hebben, kunnen ze ook met de trainer praten. De trainer kan aangeven en technisch faciliteren wie er kan praten. Deelnemers kunnen virtueel aangeven dat ze wat willen zeggen; de trainer kan hen vervolgens het woord geven.
- Deelnemers kunnen meekijken met de trainer en de trainer kan switchen tussen verschillende schermen die hij wil laten zien.
- Als de deelnemer daar toestemming voor geeft, kan de trainer meekijken op het scherm van de deelnemer (of zelfs het scherm overnemen).
- Er is vaak een chatfunctie, waarmee vragen of opmerkingen voor iedereen zichtbaar worden op het scherm.
- Er is soms een opnamefunctie (de trainer bepaalt - rekening houdend met ieders privacy - of die aan- of uitgezet wordt), waardoor je later (een deel van) de training kunt terugkijken.
- Er kan gebruik gemaakt worden van een whiteboard.
- Er kunnen bestanden gedeeld worden.
NB: Het is handig als je als cursist beschikt over een microfoon of camera (het eerste meer dan het tweede), maar het is geen must; ook zonder kun je deelnemen aan de training. Wél is het zo dat met name een microfoon de interactiviteit bewerkstelligt. Mocht je geen camera of microfoon op de computer hebben, dan is het ook mogelijk om tegelijkertijd in te loggen met je telefoon, zodat je én duidelijk (lees: groot) beeld hebt én kunt beschikken over microfoon en/of camera.
Identity and Access Management (IAM) stelt je in staat om gecontroleerd en veilig toegang te verlenen tot je AWS-resources. Met IAM beheer je gebruikers, groepen, rollen en beleidsregels binnen je AWS-account. Tijdens de training AWS IAM leer je de basisprincipes van deze service, hoe je toegang tot resources beheert, met behulp van groepen en rollen. Verder gaan we dieper in op beleidsregels en voorwaardelijke toegang, om een vertaalslag te maken van beveiligingsbeleid en governance naar de technische implementatie daarvan in IAM.
Kies hier je training
-
Met een bedrijfstraining kies je voor een training die helemaal aansluit bij de specifieke wensen, behoefte en dagelijkse praktijk van jouw bedrijf of organisatie. Je kunt in je eentje deelnemen aan deze maatwerktraining, maar ook met één of meerdere collega’s. Een bedrijfstraining vindt plaats waar je maar wilt: op locatie bij jouw bedrijf of organisatie, ergens in het land of op onze mooie nieuwe trainingslocatie op de Veluwe in Apeldoorn.
Voor één of meerdere deelnemers, op de door jou gewenste locatie (maatwerk mogelijk)
Bel mij hierover
Stuur mij een vrijblijvend voorstel -
De essentie van een privétraining is, dat de trainer volledig tot jouw beschikking staat. Je kunt daarbij kiezen voor een algemeen programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar het is ook mogelijk om de training helemaal te laten aansluiten bij jouw specifieke wensen, behoefte en dagelijkse praktijk. Bij zo’n maatwerktraining wordt het programma helemaal afgestemd op jouw werksituatie, wensen en leerbehoefte. Hierdoor mag je rekenen op maximaal leerrendement.
Bel mij hierover
Stuur mij een vrijblijvend voorstel -
Wil je de door jou gewenste training liever virtueel (online) volgen? Dat kan via onze ‘remote classroom’. Het verschil met een face-to-face-training is dat de trainer de training op afstand voor je verzorgt. Je kunt daarbij kiezen voor het algemene programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar we kunnen de training ook aanpassen aan je specifieke wensen, behoefte en praktijksituatie. Je volgt je virtuele training in je eentje, met je collega’s of met mensen van andere bedrijven.
(Remote classroom) Aantal dagen en prijs: in overleg
Bel mij hierover
Stuur mij een vrijblijvend voorstel -
Bij een klassikale training volg je een opleiding of training samen met een klas van medestudenten. Het voordeel van deze setting is, dat je kunt leren van andermans cases, tegen het laagst mogelijke tarief. De training vindt plaats op een externe locatie, ergens in het land of op onze mooie nieuwe trainingslocatie in Apeldoorn (midden op de Veluwe).
Bel mij hierover
Ik wil me inschrijven
Startdata virtueel (Remote Classroom)
23-12-2024, Virtueel
21-01-2025, Virtueel
19-02-2025, Virtueel
20-03-2025, Virtueel
25-04-2025, Virtueel
Startdata op locatie
12-12-2024, Rotterdam
23-12-2024, Utrecht
23-12-2024, Apeldoorn
10-01-2025, Rotterdam
21-01-2025, Utrecht
= STARTGARANTIE
Deze training gaat zeker door; er zijn voldoende aanmeldingen. Heb je vragen of wil je weten hoeveel plekken er nog beschikbaar zijn? Bel ons dan gerust!
= NOG GEEN STARTGARANTIE
Deze training krijgt startgarantie zodra er voldoende aanmeldingen zijn: bel ons om te horen wat de actuele status is of wat op dit moment de alternatieven zijn.
Training AWS IAM: Inleiding
Identity and Access Management (IAM) is één van de kernonderdelen van het AWS-platform. IAM stelt je in staat om gecontroleerd en veilig toegang te verlenen tot al je AWS-resources. IAM speelt een cruciale rol in het beheren van gebruikers, groepen, rollen en beleidsregels binnen je AWS-account.
IAM-beleid vormt de basis van de beveiligingsarchitectuur in AWS. Met IAM-beleid kun je de toegang tot AWS-resources beheren door middel van machtigingen en beleidsregels. Je kunt gedetailleerde beleidsregels opstellen om precies te bepalen welke acties een gebruiker kan uitvoeren en welke resources ze kunnen benaderen. Zo kun je het principe van 'minimale rechten' toepassen, waarbij gebruikers alleen toegang hebben tot wat ze nodig hebben.
IAM stelt je in staat om gebruikersidentiteiten te creëren, te beheren en te verifiëren. Hierdoor kun je elke gebruiker uniek identificeren en authenticeren. Door het toepassen van best practices, zoals het afdwingen van sterke wachtwoorden en het implementeren van Multi-Factor Authentication (MFA), kun je de identiteitsverificatie versterken en ongeautoriseerde toegang voorkomen.
Je kunt gebruikers groeperen op basis van hun functie, afdeling of toegangsbehoeften. Door groepen te gebruiken, kun je beleidsregels en machtigingen op groepsniveau toepassen, waardoor het beheer en de consistentie van toegangscontrole wordt vereenvoudigd. Het toewijzen van gebruikers aan groepen minimaliseert ook de kans op inconsistenties en menselijke fouten bij het beheren van individuele gebruikersmachtigingen.
IAM-rollen zijn een krachtig mechanisme om beveiligde en gedeelde toegang tot AWS-resources te bieden. Met rollen kun je tijdelijke machtigingen toekennen aan entiteiten, zoals services, gebruikers of applicaties, zonder permanente toegangssleutels te delen. Hierdoor beheer je de rechten en privileges nauwkeurig vergroot je de veiligheid van je resources.
Door regelmatig beveiligingsaudits uit te voeren en activiteiten te monitoren spoor je eventuele beveiligingsrisico's snel op, om deze vervolgens aan te kunnen pakken.
Training AWS IAM
Tijdens de training AWS IAM leer je de basisprincipes van deze service, zoals het maken van gebruikers en het toewijzen van beveiligingsreferenties. Daarna zullen we de verschillende methoden bespreken om toegang tot resources te beheren, zoals het gebruik van groepen en rollen. Je leert hoe je fijnmazige machtigingen kunt configureren en hoe je toegangscontrole kunt toepassen op basis van verschillende parameters, zoals IP-adressen en tijdsbeperkingen. Tenslotte kijken we naar de praktische vertaling van een beleid op het gebied van IT security governance in IAM-functies, zoals beleidsregels en voorwaardelijke toegang.
Bedrijfstraining AWS IAM
Wil je direct aan de slag met het toegangsbeheer van je eigen AWS omgeving? In een bedrijfstraining kunnen wij de training volledig op maat verzorgen voor jou individueel of samen met een groep collega's. We nemen jullie eigen omgeving daarbij graag als uitgangspunt.
Training AWS IAM: Modulen
Tijdens de Training AWS IAM komen in basis onderstaande onderwerpen aan bod. Afhankelijk van ontwikkelingen op het vakgebied, kan de feitelijke trainingsinhoud hier echter van afwijken. Bel ons gerust voor meer informatie over de actuele inhoud.
- Introductie AWS IAM
- IAM-concepten en terminologie
- Overzicht van beveiligingsbeleid en -machtigingen
- IAM-gebruikers en groepsbeheer
- Creëren en beheren van IAM-gebruikers
- Het toewijzen van beveiligingsreferenties
- Gebruikersbeleid en machtigingen
- Groepen creëren en beheren
- Beheer van IAM-rollen
- Introductie IAM-rollen
- Het maken van rollen en toewijzen van machtigingen
- Tijdelijke toegang verlenen met rollen
- Beleidsregels voor toegangsbeheer
- Werken met beleidsregels
- Syntax en elementen van IAM-beleidsregels
- Configuratie van toegangsbeheer met beleidsregels
- Voorwaardelijke toegang en beleidsvoorwaarden
- Beveiligde toegang tot AWS-resources met MFA
- Externe identiteitsproviders en federatieve toegang
- Auditing en monitoring
- AWS CloudTrail
- Configuratie en beheer van CloudTrail
- Analyseren van auditlogs en beveiligingsincidenten
- Periodieke beveiligingsaudits en nalevingscontroles
- Best Practices voor IAM-beveiliging
- Praktijk: vertalen van IT security governance beleid naar IAM beleidsregels
Training AWS IAM Utrecht: Startdata
Kies uit 4 locatie(s) in Nederland. Ook beschikbaar in Antwerpen.
Bedrijfstraining
Met een bedrijfstraining kies je voor een training die helemaal aansluit bij de specifieke wensen, behoefte en dagelijkse praktijk van jouw bedrijf of organisatie. Je kunt in je eentje deelnemen aan deze maatwerktraining, maar ook met één of meerdere collega’s. Een bedrijfstraining vindt plaats waar je maar wilt: op locatie bij jouw bedrijf of organisatie, ergens in het land of op onze mooie trainingslocatie op de Veluwe in Apeldoorn. Bel ons gerust voor advies; we denken graag met je mee. Wil je een vrijblijvend voorstel ontvangen? Vraag er dan online een aan.
Privétraining
De essentie van een privétraining is, dat de trainer volledig tot jouw beschikking staat. Je kunt daarbij kiezen voor een algemeen programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar het is ook mogelijk om de training helemaal te laten aansluiten bij jouw specifieke wensen, behoefte en dagelijkse praktijk. Bij zo’n maatwerktraining wordt het programma helemaal afgestemd op jouw situatie, wensen en leerbehoefte. Hierdoor mag je rekenen op maximaal leerrendement. Bel ons gerust voor een (maatwerk)privétraining te bespreken; we denken graag met je mee. Wil je een vrijblijvend voorstel ontvangen? Vraag er dan online een aan.
Virtuele training
Wil je de door jou gewenste training liever virtueel (online) volgen? Dat kan via onze ‘remote classroom’. Het verschil met een face-to-face-training is dat de trainer de training op afstand voor je verzorgt. Je kunt daarbij kiezen voor het algemene programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar we kunnen de training ook aanpassen aan je specifieke wensen, behoefte en praktijksituatie. Je volgt je virtuele training in je eentje, met je collega’s of met mensen van andere bedrijven. Wil je weten wat we op dit gebied precies voor je kunnen betekenen? Bel ons gerust, we denken graag met je mee over de mogelijke oplossingen.
Klassikale training
Bij een klassikale training volg je een opleiding of training samen met een klas van medestudenten. Het voordeel van deze setting is, dat je kunt leren van andermans cases, tegen het laagst mogelijke tarief. De training vindt plaats op een externe locatie, ergens in het land of op onze mooie trainingslocatie in Apeldoorn (midden op de Veluwe). Heb je een vraag? Bel ons gerust; we helpen je graag verder. Je kunt je natuurlijk ook gelijk inschrijven.
Training AWS IAM: Tarieven
Tarief
De kosten voor de Training AWS IAM bedragen €1.599,00 (excl. €335,79 BTW). Dit betreft het tarief voor deelname aan een klassikale training. Wil je liever een bedrijfstraining of privétraining? Bel ons dan of vraag online een voorstel aan.
Bij het cursusbedrag is alles inbegrepen: het cursusgeld, opleidingsmateriaal en lunch (lunch alleen bij dagcursussen).
Training AWS IAM: Virtuele training
Wil je de door jou gewenste training liever virtueel (online) volgen? Dat kan via onze ‘remote classroom’. Het verschil met een face-to-face-training is dat de trainer de training op afstand voor je verzorgt. Je kunt daarbij kiezen voor het algemene programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar we kunnen de training ook aanpassen aan je specifieke wensen, behoefte en praktijksituatie. Je volgt je virtuele training in je eentje, met je collega’s of met mensen van andere bedrijven. Wil je weten wat we op dit gebied precies voor je kunnen betekenen? Bel ons gerust, we denken graag met je mee over de mogelijke oplossingen.
Virtuele training: hoe werkt dat?
Bij een virtuele training kun je via een online verbinding op afstand interactief deelnemen aan de training. Dit wordt ook wel ‘remote classroom’ of ‘virtual classroom’ genoemd. Dit werkt net even anders, maar biedt je dezelfde kwaliteit en is net zo effectief als een face-to-face-training.
Dezelfde kwaliteit, net even anders
Uitgangspunt bij een virtuele training is, dat er net zoveel kennis en vaardigheden worden overgedragen als bij een face-to-face-training. Bovendien dient het elk gewenst niveau van interactiviteit te faciliteren. Daarom werken we vanuit Eduvision met diverse systemen (o.a. dat van onze opdrachtgever), die deze doelstelling breed ondersteunen (waaronder Microsoft Teams of Zoom). Als cursist kun je gratis en eenvoudig inloggen, via een app of via het web.
De verschillende systemen bieden o.a. de volgende mogelijkheden:
- De training volgen met meerdere deelnemers, die je afhankelijk van of ze een camera hebben al dan niet kunt zien.
- Als deelnemers een microfoon hebben, kunnen ze ook met de trainer praten. De trainer kan aangeven en technisch faciliteren wie er kan praten. Deelnemers kunnen virtueel aangeven dat ze wat willen zeggen; de trainer kan hen vervolgens het woord geven.
- Deelnemers kunnen meekijken met de trainer en de trainer kan switchen tussen verschillende schermen die hij wil laten zien.
- Als de deelnemer daar toestemming voor geeft, kan de trainer meekijken op het scherm van de deelnemer (of zelfs het scherm overnemen).
- Er is vaak een chatfunctie, waarmee vragen of opmerkingen voor iedereen zichtbaar worden op het scherm.
- Er is soms een opnamefunctie (de trainer bepaalt - rekening houdend met ieders privacy - of die aan- of uitgezet wordt), waardoor je later (een deel van) de training kunt terugkijken.
- Er kan gebruik gemaakt worden van een whiteboard.
- Er kunnen bestanden gedeeld worden.
NB: Het is handig als je als cursist beschikt over een microfoon of camera (het eerste meer dan het tweede), maar het is geen must; ook zonder kun je deelnemen aan de training. Wél is het zo dat met name een microfoon de interactiviteit bewerkstelligt. Mocht je geen camera of microfoon op de computer hebben, dan is het ook mogelijk om tegelijkertijd in te loggen met je telefoon, zodat je én duidelijk (lees: groot) beeld hebt én kunt beschikken over microfoon en/of camera.