Cursus Big Data Manager

 • 5 dagen
 • 3299
 • eerstvolgende startdatum 7 juni

Tijdens Big Data management organiseer je het Big Data proces en adviseer jij de directie hierover. Welke verantwoordelijkheden je nog meer hebt? Lees dan verder.

Tijdens Big Data management organiseer je het Big Data proces en adviseer jij de directie hierover. Welke verantwoordelijkheden je nog meer hebt? Lees dan verder.

Waarom Eduvision?

Gecertificeerde trainingen

Praktijkcase centraal

Ervaren docenten uit de praktijk

98% klanttevredenheid

Meer dan 150.000 klanten

Cursus Big Data Manager: Inleiding

Wat is Big Data Management?

Bij Big Data management gaat het erom dat je weet hoe je het gehele Big Data traject controleert. Het management met een focus op Big Data is verantwoordelijk is voor het innoveren en organiseren van Big Data trajecten. Een Big Data manager is bovendien verbindende factor tussen technische leden en het strategisch management. Om deze reden moet je beide kanten van de medaille kennen. Het Big Data management is dus verantwoordelijk voor het op één lijn plaatsen van verschillende data-aanvragen en -bronnen binnen de organisatie.

Tijdens de cursus Big Data Manager

Wat Big Data zijn en wat je ermee kunt heb je al geleerd tijdens de cursus Big Data Foundation en cursus Big Data Practitioner. Tijdens de specialisatie Big Data Manager leer je het gehele Big Data proces te managen. Jij weet wat de mogelijkheden van Big Data zijn en leert op basis hiervan een Big Data beleid en strategie te ontwerpen. Daarnaast leer je hoe je op basis van resultaten innovaties implementeert.

Als Big Data Manager ben je eindverantwoordelijk voor alle Big Data gerelateerde werkzaamheden. Je draagt dus ook verantwoording voor het eindresultaat en je leert op basis hiervan de directie te adviseren over de invloed ervan op de bedrijfsvoering.

Tot slot leer je om veranderingen in de marktsituatie te signaleren en hoe je hier een goede Big Data strategie op toepast. Na de cursus Big Data Manager ben jij de sparringpartner voor het hele team van Big Data specialisten.

Resultaat

Na het volgen van de cursus Big Data Manager kun jij:

 • Een Big Data beleid ontwerpen
 • Een Big Data bedrijfsstrategie ontwikkelen
 • Innovaties implementeren
 • De directie (CEO) professioneel adviseren over:
  • Consequenties
  • Invloed op bedrijfsvoering
  • ROI
 • De juiste Big Data strategie toepassen afhankelijk van de marktsituatie

Specialisaties

Cursus Big Data Manager: Certificering

Waarom het Cursus Big Data Manager certificaat?

Na succesvolle afronding van het Examen Big Data Manager ontvang je van ons het onafhankelijke Big Data Manager certificaat. Dit certificaat, waarvan Eduvision founder is, wordt afgegeven door certificeringsinstantie iSQI.

iSQI is een toonaangevende en onafhankelijke organisatie die professionals certificeert in meer dan 90 landen, op 6 continenten en in 10 talen. Deze certificeringsinstantie geeft meer dan 15.000 certificaten per jaar af in 25 verschillende vakgebieden. Met het Cursus Big Data Manager certificaat ben je gecertificeerd volgens ISO normen 9001 (Quality Standard) & 17024 (Certified Certification Body). Om het examen te halen maak je het Cursus Big Data Manager examen dat ontwikkeld is en afgenomen wordt door een onafhankelijk en internationaal examenbureau.

Om in het bezit te komen van het Cursus Big Data Manager certificaat dien je het praktijkexamen voldoende af te ronden. Wanneer dit het geval is ontvang je van ons het certificaat waarmee je aantoont dat je aan de internationaal erkende normen voldoet die aan aankomende Big Data professionals gesteld worden.

Voordelen Cursus Big Data Manager certificaat

 • De vraag naar Big Data specialisten neemt toe. Het Big Data certificaat geeft daarom grote kansen op een baan.
 • Vooral met het oog op het tekort aan duizenden Big Data specialisten, biedt het certificaat jou een voordeel ten opzichte van niet gecertificeerde concurrenten in het werkveld.
 • Organisaties prefereren gecertificeerde Big Data specialisten wat jij zal terugzien in de beloningen die je voor je werk ontvangt.
 • Als gecertificeerde Big Data specialist ben jij aantrekkelijker tijdens recruitment van werknemers, omdat jij aantoonbare kennis over Big Data hebt die van het juiste niveau is.
 • Je rondt cursus af met een onafhankelijk praktijkexamen. Hiermee wordt getest of je over de gewenste Big Data competenties beschikt en daarmee aan de officiële standaarden voldoet die aan Big Data specialisten gesteld worden. De eindexamenopdracht kun je bovendien opnemen in je portfolio, waardoor je andere professionals voorblijft.

Cursus Big Data Manager: Modulen

Tijdens de cursus Big Data Manager behandelen we de volgende modulen:

 1. Big Data Beleid
 2. Big Data Strategieën
 3. Innovatiemethodieken
 4. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en Big Data
 5. Verdienmodellen en Big Data
 6. Managen van Big Data Specialisten

De lesstof wordt in het Nederlands behandeld.

Praktijkexamen Big Data Manager

Tijdens de cursus word je opgeleid voor het praktijkexamen Big Data Manager. Tijdens dit praktijkexamen vragen we jou om de geleerde informatie toe te passen op een praktijkcase. Hiervoor heb je 2 uur de tijd. Het examen wordt in het Engels afgenomen.

Als je de praktijkopdracht behaald hebt, ontvang je van ons het Big Data Manager certificaat waarmee je aantoont dat je kennis hebt van Big Data, hoe je op basis hiervan het juiste beleid en een doordachte strategie ontwikkelt, innovaties implementeert en de directie adviseert aan de hand van Big Data analyses. Je bezit niet alleen inhoudelijke kennis over Big Data, maar je weet ook hoe je deze kennis in de praktijk brengt. Na de afronding van het praktijkexamen kun jij jezelf met trots een vooraanstaand Big Data Manager noemen.

De kosten van het examen zijn €350,00

Cursus Big Data Manager: Extra info

Docenten

Om de praktijk zo dicht mogelijk te benaderen, werkt Eduvision uitsluitend met docenten die zelf in de praktijk actief zijn. Zij kennen de branche, de klanten en de problemen waar je tegenaan loopt. Daarom zijn zij tijdens deze training je persoonlijke coach. De vakdocent staat volledig tot je beschikking en ondersteunt direct en doelgericht bij je eigen praktijkcase.

Benodigdheden

Om het meeste rendement te halen uit de Cursus Big Data Manager verzoeken wij je vriendelijk om je eigen laptop mee te nemen. Hierdoor heb je altijd jouw eigen praktijkcase en opleidingsmateriaal bij de hand en kun je thuis direct verder met je eigen case.

Doelgroep

Je bent iemand die Big Data in de kern wil begrijpen om zo jouw bedrijf op een succesvolle manier te managen. Je bent goed in het identificeren van problemen en wil hier direct op anticiperen. Je werkt resultaatgericht en houdt hierbij het budget in je achterhoofd. Daarnaast ben je iemand die van leidinggeven houdt. Je overziet het gehele Big Data proces en zet de juiste Big Data specialisten in en stuurt ze op een goede wijze aan. Wat jou bijzonder maakt is dat je een manager bent met diepgaande kennis van Big Data, zodat jij een profitorganisatie of non-profitorganisaties in de moderne wereld goed kunt organiseren.

Als Big Data Manager weet je dus hoe je Big Data inzet en maak jij aan de hand van de analyseresultaten beslissingen die tot een optimaal resultaat leiden. Bovendien ben je iemand die vernieuwingen niet uit de weg gaat. Aan de hand van Big Data analyses geef je de directie advies geven over innovaties en weet je deze vervolgens te implementeren.

Cursus Big Data Manager: Gerelateerde webinars

Cursus Big Data Manager: Startdata

Kies uit 1 locatie(s) in Nederland. Ook beschikbaar in Antwerpen.


Trainingsvormen

Klassikaal/open inschrijving

De Cursus Big Data Manager wordt op vaste startdata en locaties gegeven. Iedereen die graag Big Data Manager wil worden, kan zich inschrijven voor de desbetreffende training. Inschrijving is mogelijk via de website of telefonisch.

Incompany

Wil je liever werken met een eigen case? Dat is mogelijk bij Eduvision! De trainer komt dan bij jouw bedrijf op bezoek en stemt de inhoud van de reguliere trainingen speciaal op jou en je collega’s af. Je krijgt een praktijkgerichte, persoonlijke en intensieve begeleiding van de trainer. De trainer is gespecialiseerd in Big Data Management zal jullie opleiden tot Big Data Manager. Een incompany training is via de website of telefonisch aan te vragen. Beschik je niet over voldoende ruimte of apparatuur? Dan bieden wij jou een Cursus Big Data Manager op maat aan bij ons op locatie.

Cursus Big Data Manager: Tarieven

Tarief

De Cursus Big Data Manager kost €3299,- (€3991,- incl. BTW).

Belastingvoordeel voor werkgevers

Met een opleiding vergroot je je kennis en competenties. En dát stimuleert de overheid. Daarom kom je als werkgever in aanmerking voor belastingvermindering als tegemoetkoming in studiekosten. Op grond van de Subsidieregeling praktijkleren kan je als werkgever vaak een groot deel van de opleidingskosten terugkrijgen. Per jaar kan dit oplopen tot €2700,- per werknemer.

Belastingvoordeel voor particulieren

Ook als je zelf de opleiding betaalt, kun je de kosten vaak aftrekken bij je belastingaangifte. Op die manier verlaag je de kosten van je opleiding aanzienlijk! Voorwaarde is wel dat de studie is gericht op je (toekomstige) werk of beroep. Voor jou als particulier geldt een maximale aftrek van € 15.000,- met een drempel van € 250,-.

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Kijk dan op www.belastingdienst.nl

Cursus Big Data Manager: Virtuele training

De Cursus Big Data Manager online

Wil je de Cursus Big Data Manager online volgen? Dat kan! Wij leveren praktijkgerichte virtuele trainingen op maat. De trainer stemt de inhoud van de Cursus Big Data Manager speciaal op jou en je collega's af. Het werkt via een online systeem waar je inlogt en vervolgens de trainer en je medecursisten online ontmoet. De trainer doorloopt met jou de lesstof en begeleidt je bij de praktijkopdrachten doordat hij je scherm kan overnemen en met je meekijkt.

Wacht niet langer en neem contact op voor de online Cursus Big Data Manager!

Tijdens Big Data management organiseer je het Big Data proces en adviseer jij de directie hierover. Welke verantwoordelijkheden je nog meer hebt? Lees dan verder.

Cursus Big Data Manager: Inleiding

Wat is Big Data Management?

Bij Big Data management gaat het erom dat je weet hoe je het gehele Big Data traject controleert. Het management met een focus op Big Data is verantwoordelijk is voor het innoveren en organiseren van Big Data trajecten. Een Big Data manager is bovendien verbindende factor tussen technische leden en het strategisch management. Om deze reden moet je beide kanten van de medaille kennen. Het Big Data management is dus verantwoordelijk voor het op één lijn plaatsen van verschillende data-aanvragen en -bronnen binnen de organisatie.

Tijdens de cursus Big Data Manager

Wat Big Data zijn en wat je ermee kunt heb je al geleerd tijdens de cursus Big Data Foundation en cursus Big Data Practitioner. Tijdens de specialisatie Big Data Manager leer je het gehele Big Data proces te managen. Jij weet wat de mogelijkheden van Big Data zijn en leert op basis hiervan een Big Data beleid en strategie te ontwerpen. Daarnaast leer je hoe je op basis van resultaten innovaties implementeert.

Als Big Data Manager ben je eindverantwoordelijk voor alle Big Data gerelateerde werkzaamheden. Je draagt dus ook verantwoording voor het eindresultaat en je leert op basis hiervan de directie te adviseren over de invloed ervan op de bedrijfsvoering.

Tot slot leer je om veranderingen in de marktsituatie te signaleren en hoe je hier een goede Big Data strategie op toepast. Na de cursus Big Data Manager ben jij de sparringpartner voor het hele team van Big Data specialisten.

Resultaat

Na het volgen van de cursus Big Data Manager kun jij:

 • Een Big Data beleid ontwerpen
 • Een Big Data bedrijfsstrategie ontwikkelen
 • Innovaties implementeren
 • De directie (CEO) professioneel adviseren over:
  • Consequenties
  • Invloed op bedrijfsvoering
  • ROI
 • De juiste Big Data strategie toepassen afhankelijk van de marktsituatie

Specialisaties

Cursus Big Data Manager: Modulen

Tijdens de cursus Big Data Manager behandelen we de volgende modulen:

 1. Big Data Beleid
 2. Big Data Strategieën
 3. Innovatiemethodieken
 4. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en Big Data
 5. Verdienmodellen en Big Data
 6. Managen van Big Data Specialisten

De lesstof wordt in het Nederlands behandeld.

Praktijkexamen Big Data Manager

Tijdens de cursus word je opgeleid voor het praktijkexamen Big Data Manager. Tijdens dit praktijkexamen vragen we jou om de geleerde informatie toe te passen op een praktijkcase. Hiervoor heb je 2 uur de tijd. Het examen wordt in het Engels afgenomen.

Als je de praktijkopdracht behaald hebt, ontvang je van ons het Big Data Manager certificaat waarmee je aantoont dat je kennis hebt van Big Data, hoe je op basis hiervan het juiste beleid en een doordachte strategie ontwikkelt, innovaties implementeert en de directie adviseert aan de hand van Big Data analyses. Je bezit niet alleen inhoudelijke kennis over Big Data, maar je weet ook hoe je deze kennis in de praktijk brengt. Na de afronding van het praktijkexamen kun jij jezelf met trots een vooraanstaand Big Data Manager noemen.

De kosten van het examen zijn €350,00

Cursus Big Data Manager: Startdata

Kies uit 1 locatie(s) in Nederland. Ook beschikbaar in Antwerpen.


Trainingsvormen

Klassikaal/open inschrijving

De Cursus Big Data Manager wordt op vaste startdata en locaties gegeven. Iedereen die graag Big Data Manager wil worden, kan zich inschrijven voor de desbetreffende training. Inschrijving is mogelijk via de website of telefonisch.

Incompany

Wil je liever werken met een eigen case? Dat is mogelijk bij Eduvision! De trainer komt dan bij jouw bedrijf op bezoek en stemt de inhoud van de reguliere trainingen speciaal op jou en je collega’s af. Je krijgt een praktijkgerichte, persoonlijke en intensieve begeleiding van de trainer. De trainer is gespecialiseerd in Big Data Management zal jullie opleiden tot Big Data Manager. Een incompany training is via de website of telefonisch aan te vragen. Beschik je niet over voldoende ruimte of apparatuur? Dan bieden wij jou een Cursus Big Data Manager op maat aan bij ons op locatie.

Cursus Big Data Manager: Tarieven

Tarief

De Cursus Big Data Manager kost €3299,- (€3991,- incl. BTW).

Belastingvoordeel voor werkgevers

Met een opleiding vergroot je je kennis en competenties. En dát stimuleert de overheid. Daarom kom je als werkgever in aanmerking voor belastingvermindering als tegemoetkoming in studiekosten. Op grond van de Subsidieregeling praktijkleren kan je als werkgever vaak een groot deel van de opleidingskosten terugkrijgen. Per jaar kan dit oplopen tot €2700,- per werknemer.

Belastingvoordeel voor particulieren

Ook als je zelf de opleiding betaalt, kun je de kosten vaak aftrekken bij je belastingaangifte. Op die manier verlaag je de kosten van je opleiding aanzienlijk! Voorwaarde is wel dat de studie is gericht op je (toekomstige) werk of beroep. Voor jou als particulier geldt een maximale aftrek van € 15.000,- met een drempel van € 250,-.

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Kijk dan op www.belastingdienst.nl

Cursus Big Data Manager: Virtuele training

De Cursus Big Data Manager online

Wil je de Cursus Big Data Manager online volgen? Dat kan! Wij leveren praktijkgerichte virtuele trainingen op maat. De trainer stemt de inhoud van de Cursus Big Data Manager speciaal op jou en je collega's af. Het werkt via een online systeem waar je inlogt en vervolgens de trainer en je medecursisten online ontmoet. De trainer doorloopt met jou de lesstof en begeleidt je bij de praktijkopdrachten doordat hij je scherm kan overnemen en met je meekijkt.

Wacht niet langer en neem contact op voor de online Cursus Big Data Manager!

Speciale deals ontvangen? Meld je aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden
Uw inschrijving is verwerkt.