Opleiding VB.NET Professional

  • 9 dagen
  • 4799
  • eerstvolgende startdatum 8 mei

VB.NET is een object-georiënteerde programmeertaal ontwikkeld door Microsoft, die onderdeel uitmaakt van het .NET framework. In de opleiding VB.NET leert u in korte tijd een applicatie te ontwikkelen op basis van VB.NET, Visual Studio en een SQL Server database.

VB.NET is een object-georiënteerde programmeertaal ontwikkeld door Microsoft, die onderdeel uitmaakt van het .NET framework. In de opleiding VB.NET leert u in korte tijd een applicatie te ontwikkelen op basis van VB.NET, Visual Studio en een SQL Server database.

Waarom Eduvision?

Gecertificeerde trainingen

Praktijkcase centraal

Ervaren docenten uit de praktijk

98% klanttevredenheid

Meer dan 150.000 klanten

Kenmerken Opleiding VB.NET Professional

Beoordelingen

Opleiding VB.NET Professional

Wat vond u goed?: Aandacht en uitleg van docent Fred Wolterink was prima. Na het volgen van deze cursus ben ik nu in staat om middels visual studio een applicatie te bouwen (veelal drag
Wat vond u niet goed?: Locatie faciliteiten waren zeer slecht (bitbybit te Antwerpen). Hak en breek werkzaamheden tijdens de cursus. En ongeveer 6 dagen in de kou gezeten. Verstrekte boek bevat te weinig bruikbare praktijk voorbeelden. Had gehoopt dat deze cursus dieper op programmeer techniek in zou gaan.

H.C. van der Loo te Hilvarenbeek 3.3
Alle beoordelingen

Opleiding VB.NET Professional: Inleiding

Welkom bij de Opleiding VB.NET Professional

VB.NET is een object-georiënteerde programmeertaal ontwikkeld door Microsoft, die onderdeel uitmaakt van het .NET framework. VB.NET kan gezien worden als een doorontwikkeling van het klassieke Visual Basic en wordt in de professionele praktijk ingezet voor het ontwikkelen voor zowel met name webapplicaties, maar ook voor de desktop, of combinaties daarvan.

Inhoud van de opleiding

In de opleiding VB.NET leert u in korte tijd een applicatie te ontwikkelen op basis van VB.NET, Visual Studio en een SQL Server database. U maakt kennis met het .NET framework, waarbinnen u uw applicaties gaat ontwikkelen. Verder leert u object georiënteerd programmeren in VB.NET en hoe u in SQL Server een relationele database opzet.

Wij richten ons in de Opleiding VB.NET Professional op zowel het ontwikkelen van webapplicaties als het ontwikkelen van desktopapplicaties. U leert werken met specifieke webbibliotheken van het .NET Framework, als met specifieke desktop (Windows) functionaliteit. Voor uw eindopdracht kiest u zelf een variant.

Uw docent

Uw docenten zijn ervaren .NET developers. Zij kennen de techniek uit hun dagelijkse praktijk. Daarom zijn zij tijdens de opleiding de persoonlijke coach van onze cursisten. Wanneer uw eindproduct voldoet aan de gestelde eisen, ontvangt u het certificaat VB.NET Professional.

Opleiding VB.NET Professional: Modulen

Programmeren VB.NET

In deze module leert u de basisprincipes van programmeren kennen. Variabelen, verschillende soorten programmalussen, functies, de belangrijkste commando's, etc. Verder leert u in deze module hoe een ASP.NET applicatie wordt opgebouwd, welke bouwstenen u daarvoor gebruikt.

Omdat VB.NET een volledig object georiënteerde programmeertaal is, zult u snel leren wat klassen en objecten zijn en hoe u een applicatie volgens deze principes bouwt.

Visual Studio

Voor het ontwikkelen van applicaties in VB.NET maken we gebruik van de ontwikkelomgeving Visual Studio. U leert werken met deze software en zult uw applicatie volledig in deze omgeving opzetten en uitwerken. U leert zo alle voordelen van Visual Studio te benutten.

Web Forms en Server Controls voor webapplicaties

De .NET omgeving is erop gericht om snel een applicatie te kunnen bouwen. Veel standaardfunctionaliteit is reeds beschikbaar.

Web Forms zijn de belangrijkste bouwstenen voor het ontwikkelen van webapplicaties. Met Web Forms componenten bouwt u snel gebruikersinterfaces voor uw applicaties.

Servercontrols zijn bouwstenen die nauw zijn verbonden met Web Forms. Het .NET platform kent een groot aantal standaard controls, zoals HTML-controls en Webcontrols, die meer uitgebreide stukken functionaliteit, zoals een kalender kunnen genereren. Met servercontrols zet u snel een wizard in elkaar, regelt u de validatie van door gebruikers ingevoerde informatie en handelt u events af. U bent niet gebonden aan de standaard servercontrols, maar kunt deze manipuleren, of u maakt zelf nieuwe controls.

Windows applicaties voor de desktop

Voor het ontwikkelen van desktopapplicaties heeft u te maken met de Windows omgeving. In deze module gaan we in op Windows specifieke zaken als Windows Forms en componenten, het maken van een menu, toolbar en statusbar en het bouwen van een setup.

Relationele databases

De database is in veel gevallen het kloppende hart van een applicatie. De database bevat de inhoud van de website: de laatste nieuwtjes, klantgegevens, produktgegevens, etc.

Het ontwikkelen van een goede database is een zeer essentieel onderdeel van het ontwerpen van een applicatie. In deze module wordt daarom eerst de basistheorie van relationele databases uiteengezet. Vervolgens ontwerpt u zelf een model voor een database en implementeert deze in Microsoft SQL Server.

Informatie haalt u uit een database door de juiste vragen te stellen. U leert tijdens de laatste fase van deze module een vraag samen te stellen met behulp van de taal SQL.

Uiteraard leert u vervolgens hoe u uw VB.NET applicatie laat communiceren met de SQL Server database.

Eindcasus

In overleg met uw docent bepaalt u een eindcasus. Tijdens deze module werkt u onder begeleiding van uw docent de casus uit. U ontwikkelt een applicatie op basis van een relationele database. U kiest zelf of u een desktop– of een webapplicatie bouwt. Indien uw applicatie van voldoende niveau is, ontvangt u aan het einde van de opleiding het examencertificaat.

Opleiding VB.NET Professional: Extra info

Docenten

Om de praktijk zo dicht mogelijk te benaderen, werkt Eduvision uitsluitend met docenten die zelf in de praktijk actief zijn. Zij kennen de branche, de klanten en de problemen waar je tegenaan loopt. Daarom zijn zij tijdens deze training je persoonlijke coach. De vakdocent staat volledig tot je beschikking en ondersteunt direct en doelgericht bij je eigen praktijkcase.

Benodigdheden

Om het meeste rendement te halen uit de Opleiding VB.NET Professional verzoeken wij je vriendelijk om je eigen laptop mee te nemen. Hierdoor heb je altijd jouw eigen praktijkcase en opleidingsmateriaal bij de hand en kun je thuis direct verder met je eigen case.

Literatuur

Eduvision maakt altijd gebruik van de laatste inzichten op het gebied van asp.net. De meeste literatuur die we in deze Opleiding VB.NET Professional gebruiken komt bijna vers van de pers.

Visual Studio express edition

Tijdens de opleiding maken wij gebruik van de vrij beschikbare Visual Studio express editionontwikkelomgeving. Deze omgeving biedt veel standaardfunctionaliteiten die het ontwikkelen van ASP.NET webapplicaties vergemakkelijkt.

Platform

De gebruikte programmatuur is alleen beschikbaar voor het Windows platform. Tijdens de opleiding zijn Windows PC's beschikbaar met alle benodigde software. Mocht u buiten de lessen om gebruik willen maken van een Mac, dan dient u te beschikken over een ASP.NET hostingaccount.

Programmatuur

De software die tijdens de opleiding gebruikt wordt is voor een groot deel gratis te downloaden en te installeren.

Opleiding VB.NET Professional: Beoordelingen

3.3

Wat vond u goed?: Aandacht en uitleg van docent Fred Wolterink was prima. Na het volgen van deze cursus ben ik nu in staat om middels visual studio een applicatie te bouwen (veelal drag
Wat vond u niet goed?: Locatie faciliteiten waren zeer slecht (bitbybit te Antwerpen). Hak en breek werkzaamheden tijdens de cursus. En ongeveer 6 dagen in de kou gezeten. Verstrekte boek bevat te weinig bruikbare praktijk voorbeelden. Had gehoopt dat deze cursus dieper op programmeer techniek in zou gaan.

Opleiding VB.NET Professional: Startdata

Kies uit 1 locatie(s) in Nederland. Ook beschikbaar in Antwerpen.


Opleiding VB.NET Professional: Tarieven

Tarief

De Opleiding VB.NET Professional kost €4799,- (€5806,- incl. BTW).

Belastingvoordeel voor werkgevers

Met een opleiding vergroot je je kennis en competenties. En dát stimuleert de overheid. Daarom kom je als werkgever in aanmerking voor belastingvermindering als tegemoetkoming in studiekosten. Op grond van de Subsidieregeling praktijkleren kan je als werkgever vaak een groot deel van de opleidingskosten terugkrijgen. Per jaar kan dit oplopen tot €2700,- per werknemer.

Belastingvoordeel voor particulieren

Ook als je zelf de opleiding betaalt, kun je de kosten vaak aftrekken bij je belastingaangifte. Op die manier verlaag je de kosten van je opleiding aanzienlijk! Voorwaarde is wel dat de studie is gericht op je (toekomstige) werk of beroep. Voor jou als particulier geldt een maximale aftrek van € 15.000,- met een drempel van € 250,-.

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Kijk dan op www.belastingdienst.nl

Opleiding VB.NET Professional: Virtuele training

De Opleiding VB.NET Professional online

Wil je de Opleiding VB.NET Professional online volgen? Dat kan! Wij leveren praktijkgerichte virtuele trainingen op maat. De trainer stemt de inhoud van de Opleiding VB.NET Professional speciaal op jou en je collega's af. Het werkt via een online systeem waar je inlogt en vervolgens de trainer en je medecursisten online ontmoet. De trainer doorloopt met jou de lesstof en begeleidt je bij de praktijkopdrachten doordat hij je scherm kan overnemen en met je meekijkt.

Wacht niet langer en neem contact op voor de online Opleiding VB.NET Professional!

VB.NET is een object-georiënteerde programmeertaal ontwikkeld door Microsoft, die onderdeel uitmaakt van het .NET framework. In de opleiding VB.NET leert u in korte tijd een applicatie te ontwikkelen op basis van VB.NET, Visual Studio en een SQL Server database.

Opleiding VB.NET Professional: Inleiding

Welkom bij de Opleiding VB.NET Professional

VB.NET is een object-georiënteerde programmeertaal ontwikkeld door Microsoft, die onderdeel uitmaakt van het .NET framework. VB.NET kan gezien worden als een doorontwikkeling van het klassieke Visual Basic en wordt in de professionele praktijk ingezet voor het ontwikkelen voor zowel met name webapplicaties, maar ook voor de desktop, of combinaties daarvan.

Inhoud van de opleiding

In de opleiding VB.NET leert u in korte tijd een applicatie te ontwikkelen op basis van VB.NET, Visual Studio en een SQL Server database. U maakt kennis met het .NET framework, waarbinnen u uw applicaties gaat ontwikkelen. Verder leert u object georiënteerd programmeren in VB.NET en hoe u in SQL Server een relationele database opzet.

Wij richten ons in de Opleiding VB.NET Professional op zowel het ontwikkelen van webapplicaties als het ontwikkelen van desktopapplicaties. U leert werken met specifieke webbibliotheken van het .NET Framework, als met specifieke desktop (Windows) functionaliteit. Voor uw eindopdracht kiest u zelf een variant.

Uw docent

Uw docenten zijn ervaren .NET developers. Zij kennen de techniek uit hun dagelijkse praktijk. Daarom zijn zij tijdens de opleiding de persoonlijke coach van onze cursisten. Wanneer uw eindproduct voldoet aan de gestelde eisen, ontvangt u het certificaat VB.NET Professional.

Opleiding VB.NET Professional: Modulen

Programmeren VB.NET

In deze module leert u de basisprincipes van programmeren kennen. Variabelen, verschillende soorten programmalussen, functies, de belangrijkste commando's, etc. Verder leert u in deze module hoe een ASP.NET applicatie wordt opgebouwd, welke bouwstenen u daarvoor gebruikt.

Omdat VB.NET een volledig object georiënteerde programmeertaal is, zult u snel leren wat klassen en objecten zijn en hoe u een applicatie volgens deze principes bouwt.

Visual Studio

Voor het ontwikkelen van applicaties in VB.NET maken we gebruik van de ontwikkelomgeving Visual Studio. U leert werken met deze software en zult uw applicatie volledig in deze omgeving opzetten en uitwerken. U leert zo alle voordelen van Visual Studio te benutten.

Web Forms en Server Controls voor webapplicaties

De .NET omgeving is erop gericht om snel een applicatie te kunnen bouwen. Veel standaardfunctionaliteit is reeds beschikbaar.

Web Forms zijn de belangrijkste bouwstenen voor het ontwikkelen van webapplicaties. Met Web Forms componenten bouwt u snel gebruikersinterfaces voor uw applicaties.

Servercontrols zijn bouwstenen die nauw zijn verbonden met Web Forms. Het .NET platform kent een groot aantal standaard controls, zoals HTML-controls en Webcontrols, die meer uitgebreide stukken functionaliteit, zoals een kalender kunnen genereren. Met servercontrols zet u snel een wizard in elkaar, regelt u de validatie van door gebruikers ingevoerde informatie en handelt u events af. U bent niet gebonden aan de standaard servercontrols, maar kunt deze manipuleren, of u maakt zelf nieuwe controls.

Windows applicaties voor de desktop

Voor het ontwikkelen van desktopapplicaties heeft u te maken met de Windows omgeving. In deze module gaan we in op Windows specifieke zaken als Windows Forms en componenten, het maken van een menu, toolbar en statusbar en het bouwen van een setup.

Relationele databases

De database is in veel gevallen het kloppende hart van een applicatie. De database bevat de inhoud van de website: de laatste nieuwtjes, klantgegevens, produktgegevens, etc.

Het ontwikkelen van een goede database is een zeer essentieel onderdeel van het ontwerpen van een applicatie. In deze module wordt daarom eerst de basistheorie van relationele databases uiteengezet. Vervolgens ontwerpt u zelf een model voor een database en implementeert deze in Microsoft SQL Server.

Informatie haalt u uit een database door de juiste vragen te stellen. U leert tijdens de laatste fase van deze module een vraag samen te stellen met behulp van de taal SQL.

Uiteraard leert u vervolgens hoe u uw VB.NET applicatie laat communiceren met de SQL Server database.

Eindcasus

In overleg met uw docent bepaalt u een eindcasus. Tijdens deze module werkt u onder begeleiding van uw docent de casus uit. U ontwikkelt een applicatie op basis van een relationele database. U kiest zelf of u een desktop– of een webapplicatie bouwt. Indien uw applicatie van voldoende niveau is, ontvangt u aan het einde van de opleiding het examencertificaat.

Opleiding VB.NET Professional: Beoordelingen

3.3

Wat vond u goed?: Aandacht en uitleg van docent Fred Wolterink was prima. Na het volgen van deze cursus ben ik nu in staat om middels visual studio een applicatie te bouwen (veelal drag
Wat vond u niet goed?: Locatie faciliteiten waren zeer slecht (bitbybit te Antwerpen). Hak en breek werkzaamheden tijdens de cursus. En ongeveer 6 dagen in de kou gezeten. Verstrekte boek bevat te weinig bruikbare praktijk voorbeelden. Had gehoopt dat deze cursus dieper op programmeer techniek in zou gaan.

Opleiding VB.NET Professional: Startdata

Kies uit 1 locatie(s) in Nederland. Ook beschikbaar in Antwerpen.


Opleiding VB.NET Professional: Tarieven

Tarief

De Opleiding VB.NET Professional kost €4799,- (€5806,- incl. BTW).

Belastingvoordeel voor werkgevers

Met een opleiding vergroot je je kennis en competenties. En dát stimuleert de overheid. Daarom kom je als werkgever in aanmerking voor belastingvermindering als tegemoetkoming in studiekosten. Op grond van de Subsidieregeling praktijkleren kan je als werkgever vaak een groot deel van de opleidingskosten terugkrijgen. Per jaar kan dit oplopen tot €2700,- per werknemer.

Belastingvoordeel voor particulieren

Ook als je zelf de opleiding betaalt, kun je de kosten vaak aftrekken bij je belastingaangifte. Op die manier verlaag je de kosten van je opleiding aanzienlijk! Voorwaarde is wel dat de studie is gericht op je (toekomstige) werk of beroep. Voor jou als particulier geldt een maximale aftrek van € 15.000,- met een drempel van € 250,-.

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Kijk dan op www.belastingdienst.nl

Opleiding VB.NET Professional: Virtuele training

De Opleiding VB.NET Professional online

Wil je de Opleiding VB.NET Professional online volgen? Dat kan! Wij leveren praktijkgerichte virtuele trainingen op maat. De trainer stemt de inhoud van de Opleiding VB.NET Professional speciaal op jou en je collega's af. Het werkt via een online systeem waar je inlogt en vervolgens de trainer en je medecursisten online ontmoet. De trainer doorloopt met jou de lesstof en begeleidt je bij de praktijkopdrachten doordat hij je scherm kan overnemen en met je meekijkt.

Wacht niet langer en neem contact op voor de online Opleiding VB.NET Professional!

Speciale deals ontvangen? Meld je aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden
Uw inschrijving is verwerkt.