Cursus E-commerce

 • 2 dagen
 • 1.299
 • Eerstvolgende startdatum 28 mei

Gemiddelde waardering

E-commerce heeft de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt en heeft een grote invloed gehad op de manier waarop mensen winkelen en zaken doen. Het stelt consumenten in staat om producten en diensten van over de hele wereld te kopen, en het biedt bedrijven de mogelijkheid om hun producten aan een wereldwijd publiek te verkopen. Tijdens de training bieden we je een overview van de mogelijkheden van e-commerce en geven we je inzicht in de basisprincipes om je verder te helpen bij het opzetten en beheren van een succesvolle e-commerce onderneming.

E-commerce heeft de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt en heeft een grote invloed gehad op de manier waarop mensen winkelen en zaken doen. Het stelt consumenten in staat om producten en diensten van over de hele wereld te kopen, en het biedt bedrijven de mogelijkheid om hun producten aan een wereldwijd publiek te verkopen. Tijdens de training bieden we je een overview van de mogelijkheden van e-commerce en geven we je inzicht in de basisprincipes om je verder te helpen bij het opzetten en beheren van een succesvolle e-commerce onderneming.

Eduvision:

is al 20 jaar thuis in IT & Tech

levert passende oplossingen

vertaalt ‘theorie’ naar ‘praktijk’

biedt antwoord op elk vraagstuk

is pas tevreden als jij dat bent

Kies hier je training

 • Met een bedrijfstraining kies je voor een training die helemaal aansluit bij de specifieke wensen, behoefte en dagelijkse praktijk van jouw bedrijf of organisatie. Je kunt in je eentje deelnemen aan deze maatwerktraining, maar ook met één of meerdere collega’s. Een bedrijfstraining vindt plaats waar je maar wilt: op locatie bij jouw bedrijf of organisatie, ergens in het land of op onze mooie nieuwe trainingslocatie op de Veluwe in Apeldoorn.
  Bedrijfstraining
  Aantal dagen en prijs: in overleg
  Voor één of meerdere deelnemers, op de door jou gewenste locatie (maatwerk mogelijk)
   Bel mij hierover
   Stuur mij een vrijblijvend voorstel
 • De essentie van een privétraining is, dat de trainer volledig tot jouw beschikking staat. Je kunt daarbij kiezen voor een algemeen programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar het is ook mogelijk om de training helemaal te laten aansluiten bij jouw specifieke wensen, behoefte en dagelijkse praktijk. Bij zo’n maatwerktraining wordt het programma helemaal afgestemd op jouw werksituatie, wensen en leerbehoefte. Hierdoor mag je rekenen op maximaal leerrendement.
  Privétraining
  Aantal dagen en prijs: in overleg
   Bel mij hierover
   Stuur mij een vrijblijvend voorstel
 • Wil je de door jou gewenste training liever virtueel (online) volgen? Dat kan via onze ‘remote classroom’. Het verschil met een face-to-face-training is dat de trainer de training op afstand voor je verzorgt. Je kunt daarbij kiezen voor het algemene programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar we kunnen de training ook aanpassen aan je specifieke wensen, behoefte en praktijksituatie. Je volgt je virtuele training in je eentje, met je collega’s of met mensen van andere bedrijven.
  Virtuele training
  (Remote classroom)
  Aantal dagen en prijs: in overleg
   Bel mij hierover
   Stuur mij een vrijblijvend voorstel
 • Bij een klassikale training volg je een opleiding of training samen met een klas van medestudenten. Het voordeel van deze setting is, dat je kunt leren van andermans cases, tegen het laagst mogelijke tarief. De training vindt plaats op een externe locatie, ergens in het land of op onze mooie nieuwe trainingslocatie in Apeldoorn (midden op de Veluwe).
  Klassikale training
  Aantal dagen: 2 dagen / € 1.299 (excl. btw, prijs per deelnemer)
   Bel mij hierover
   Ik wil me inschrijven

  Startdata virtueel (Remote Classroom)

  28-05-2024, Virtueel  
  17-06-2024, Virtueel  
  16-07-2024, Virtueel  
  14-08-2024, Virtueel  
  12-09-2024, Virtueel  

  Startdata op locatie

  17-06-2024, Apeldoorn  
  17-06-2024, Utrecht  
  16-07-2024, Apeldoorn  
  16-07-2024, Utrecht  
  14-08-2024, Apeldoorn  

  Alle startdata

  = STARTGARANTIE

  Deze training gaat zeker door; er zijn voldoende aanmeldingen. Heb je vragen of wil je weten hoeveel plekken er nog beschikbaar zijn? Bel ons dan gerust!

  = NOG GEEN STARTGARANTIE

  Deze training krijgt startgarantie zodra er voldoende aanmeldingen zijn: bel ons om te horen wat de actuele status is of wat op dit moment de alternatieven zijn.

Lees hier hoe anderen deze training waarderen

Cursus E-commerce

Praktisch, leerzaam en inspirerend, zo heb ik de cursus e-commerce ervaren. Een heel goed opgebouwde cursus, Ik heb veel nieuwe dingen geleerd in korte tijd. Deze cursus stimuleert mij echt om verder te gaan met online markering, leuk!

hale taraghi
Alle beoordelingen

Cursus E-commerce: Inleiding

In de afgelopen decennia heeft e-commerce een enorme vlucht genomen en heeft het de manier waarop we winkelen en zaken doen revolutionair veranderd. Met de opkomst van internet en geavanceerde technologieën is het online kopen en verkopen van producten en diensten uitgegroeid tot een alledaags fenomeen.

Het concept van e-commerce ontstond in de jaren '90, toen bedrijven begonnen te experimenteren met online verkoop via websites. Aanvankelijk waren het voornamelijk boeken, muziek en elektronica die online werden aangeboden. Klanten konden producten bestellen en betalen met behulp van online betalingsverwerkers.

Met de groeiende adoptie van internet en de toename van het vertrouwen van consumenten begon online winkelen gestaag te groeien. Consumenten ontdekten het gemak van het plaatsen van bestellingen vanuit hun eigen huis, op elk gewenst moment. Retailers begonnen zich steeds meer te richten op het ontwikkelen van gebruiksvriendelijke webwinkels en het verbeteren van de logistiek om snelle en betrouwbare levering te garanderen.

E-commerce heeft een onmiskenbare impact gehad op de manier waarop we winkelen en zaken doen. Van bescheiden begin tot een wereldwijde markt, e-commerce heeft zich ontwikkeld tot een essentieel onderdeel van onze economie. Met continue innovatie en de integratie van nieuwe technologieën zal e-commerce blijven evolueren en ons verrassen met nieuwe mogelijkheden en kansen.

Training E-commerce

Tijdens de training laten we je zien wat nodig is om een succesvolle onderneming te starten en te beheren. We beginnen door te kijken naar de verschillende businessmodellen en strategieën die daarbij horen. Vervolgens bespreken we de verschillende platformen die bij jou businessmodel & strategie kunnen passen, hoe je dat kan opstarten en welke zaken belangrijk zijn als je kijkt naar je bestel-, betalings- en verzendprocessen. We bespreken de verschillende aspecten van wet- en regelgeving waarmee je rekening moet houden bij het online zakendoen. Aansluitend ga je aan de slag met digital marketing, om je onderneming te kunnen laten groeien.

Bedrijfstraining E-commerce

Heb je specifieke behoeften of wil je dat je eigen onderneming volledig centraal staat? In een bedrijfstraining kunnen wij de training volledig op maat verzorgen, voor jou individueel of samen met een groep collega's. We nemen jullie eigen onderneming daarbij graag als uitgangspunt.

Cursus E-commerce: Modulen

Tijdens de Cursus E-commerce komen in basis onderstaande onderwerpen aan bod. Afhankelijk van ontwikkelingen op het vakgebied, kan de feitelijke trainingsinhoud hier echter van afwijken. Bel ons gerust voor meer informatie over de actuele inhoud.

Introductie E-commerce

We starten met een inleiding in E-commerce en de voordelen en uitdagingen van het starten van een onderneming. Daarnaast bespreken we trends en ontwikkelingen.

Bedrijfsmodellen & strategie

We geven je een overzicht van verschillende bedrijfsmodellen die relevant zijn voor online zakendoen, inclusief kenmerken en uitdagingen die bij elk model komen kijken en welke strategie daarbij hoort.

 • Eigen platform beginnen
 • Dropshipping
 • Marketplaces / Partnerprogramma’s

Platformkeuze

Het belang van het kiezen van het juiste e-commerceplatform voor jouw onderneming. Hierbij komen factoren zoals functionaliteit, aanpasbaarheid, prijs en ondersteuning aan bod.

Bestelproces, betalingsverwerking & verzendingsmogelijkheden

Inzicht in de verschillende opties voor het bestelproces en betalingsverwerking bij online transacties, inclusief veilige betalingsgateways en het opbouwen van vertrouwen bij klanten.

Fiscaliteiten en belastingen, wet- en regelgeving

Deze module richt zich op de verschillende aspecten van fiscaliteit en belastingen plus wet- en regelgeving, waarmee je rekening moet houden bij het online zakendoen. Dit omvat onder andere ondernemingsrecht met de verschillende belastingen, import & export, consumentenrechten, retourrechten, algemene voorwaarden, telecomwet en cookiewetgeving.

Online marketing & analyse om je onderneming te laten groeien

We behandelen de elementaire zaken om je onderneming te kunnen laten groeien, door middel van digital marketing. De diverse elementen die daarbij komen kijken, zoals promotie, analyse en optimalisatie, worden besproken. Tevens wordt er aandacht besteed aan het introduceren van prestatie-indicatoren, rapportage en elementaire analysemethoden om de prestaties te meten en de online zichtbaarheid en conversies te verbeteren.

Cursus E-commerce: Extra info

Trainers

Om de praktijk zo dicht mogelijk te benaderen, werkt Eduvision uitsluitend met trainers die zelf in de praktijk actief zijn. Zij kennen de branche, de klanten en de problemen waar je tegenaan loopt. Daarom zijn zij tijdens deze training je persoonlijke coach. Deze vakexpert staat volledig tot je beschikking en ondersteunt direct en doelgericht bij je eigen praktijkcase.

Benodigdheden

Om het meeste rendement te halen uit de Cursus E-commerce verzoeken wij je vriendelijk om je eigen laptop mee te nemen. Hierdoor heb je altijd jouw eigen praktijkcase en opleidingsmateriaal bij de hand en kun je thuis direct verder met je eigen case.

Doelgroep

De training is bedoeld voor iedereen die een e-commerce onderneming wil opzetten en/of beheren

Voorkennis

Specifieke voorkennis is niet noodzakelijk

Cursus E-commerce: Beoordelingen

hale taraghi

Praktisch, leerzaam en inspirerend, zo heb ik de cursus e-commerce ervaren. Een heel goed opgebouwde cursus, Ik heb veel nieuwe dingen geleerd in korte tijd. Deze cursus stimuleert mij echt om verder te gaan met online markering, leuk!

Like Visser

Opleidingen en cursussen op maat, denken met je mee en communiceren duidelijk. Ik had een ervaren leraar die goed in de materie zit en duidelijk les gaf in E-commerce.

Anja Farag Nagi

Het inplannen van de cursus is erg snel en moeiteloos verlopen. Vooraf werden mijn verwachtingen helder in kaart gebracht en hebben we hierdoor een zeer prettige training gehad. Ik raad Eduvision zeker aan bij personen die op het gebied van e-commerce kennis willen opdoen/uitbreiden.

Cursus E-commerce: Startdata

Kies uit 3 locatie(s) in Nederland. Ook beschikbaar in Antwerpen.Bedrijfstraining

Met een bedrijfstraining kies je voor een training die helemaal aansluit bij de specifieke wensen, behoefte en dagelijkse praktijk van jouw bedrijf of organisatie. Je kunt in je eentje deelnemen aan deze maatwerktraining, maar ook met één of meerdere collega’s. Een bedrijfstraining vindt plaats waar je maar wilt: op locatie bij jouw bedrijf of organisatie, ergens in het land of op onze mooie trainingslocatie op de Veluwe in Apeldoorn. Bel ons gerust voor advies; we denken graag met je mee. Wil je een vrijblijvend voorstel ontvangen? Vraag er dan online een aan.

Privétraining

De essentie van een privétraining is, dat de trainer volledig tot jouw beschikking staat. Je kunt daarbij kiezen voor een algemeen programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar het is ook mogelijk om de training helemaal te laten aansluiten bij jouw specifieke wensen, behoefte en dagelijkse praktijk. Bij zo’n maatwerktraining wordt het programma helemaal afgestemd op jouw situatie, wensen en leerbehoefte. Hierdoor mag je rekenen op maximaal leerrendement. Bel ons gerust voor een (maatwerk)privétraining te bespreken; we denken graag met je mee. Wil je een vrijblijvend voorstel ontvangen? Vraag er dan online een aan.

Virtuele training

Wil je de door jou gewenste training liever virtueel (online) volgen? Dat kan via onze ‘remote classroom’. Het verschil met een face-to-face-training is dat de trainer de training op afstand voor je verzorgt. Je kunt daarbij kiezen voor het algemene programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar we kunnen de training ook aanpassen aan je specifieke wensen, behoefte en praktijksituatie. Je volgt je virtuele training in je eentje, met je collega’s of met mensen van andere bedrijven. Wil je weten wat we op dit gebied precies voor je kunnen betekenen? Bel ons gerust, we denken graag met je mee over de mogelijke oplossingen.

Klassikale training

Bij een klassikale training volg je een opleiding of training samen met een klas van medestudenten. Het voordeel van deze setting is, dat je kunt leren van andermans cases, tegen het laagst mogelijke tarief. De training vindt plaats op een externe locatie, ergens in het land of op onze mooie trainingslocatie in Apeldoorn (midden op de Veluwe). Heb je een vraag? Bel ons gerust; we helpen je graag verder. Je kunt je natuurlijk ook gelijk inschrijven.

Cursus E-commerce: Tarieven

Tarief

De kosten voor de Cursus E-commerce bedragen €1.299,00 (excl. €272,79 BTW). Dit betreft het tarief voor deelname aan een klassikale training. Wil je liever een bedrijfstraining of privétraining? Bel ons dan of vraag online een voorstel aan.

Belastingvoordeel voor werkgevers

De wereld om ons heen verandert in hoog tempo: dit komt met name door de snelle ontwikkelingen op het gebied van de informatie-technologie. Wil je in de toekomst in de IT kunnen (blijven) werken, dan is het essentieel om je kennis up-to-date te houden. Met scholing en training vergroot je je kennis én je kansen op de arbeidsmarkt. Voor werkgevers is het belangrijk om over goed opgeleide medewerkers te kunnen beschikken, ook op de langere termijn. ‘Duurzame inzetbaarheid’ en ‘permanente educatie’ staan daarom bij steeds meer bedrijven prominent op de agenda. De overheid stimuleert dit. Daarom kunnen werkgevers een deel van de kosten voor opleiding en training terugkrijgen van de belasting. Per jaar kan dit voordeel oplopen tot € 2.700 per werknemer.

Cursus E-commerce: Virtuele training

Wil je de door jou gewenste training liever virtueel (online) volgen? Dat kan via onze ‘remote classroom’. Het verschil met een face-to-face-training is dat de trainer de training op afstand voor je verzorgt. Je kunt daarbij kiezen voor het algemene programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar we kunnen de training ook aanpassen aan je specifieke wensen, behoefte en praktijksituatie. Je volgt je virtuele training in je eentje, met je collega’s of met mensen van andere bedrijven. Wil je weten wat we op dit gebied precies voor je kunnen betekenen? Bel ons gerust, we denken graag met je mee over de mogelijke oplossingen.

Virtuele training: hoe werkt dat?

Bij een virtuele training kun je via een online verbinding op afstand interactief deelnemen aan de training. Dit wordt ook wel ‘remote classroom’ of ‘virtual classroom’ genoemd. Dit werkt net even anders, maar biedt je dezelfde kwaliteit en is net zo effectief als een face-to-face-training.

Dezelfde kwaliteit, net even anders

Uitgangspunt bij een virtuele training is, dat er net zoveel kennis en vaardigheden worden overgedragen als bij een face-to-face-training. Bovendien dient het elk gewenst niveau van interactiviteit te faciliteren. Daarom werken we vanuit Eduvision met diverse systemen (o.a. dat van onze opdrachtgever), die deze doelstelling breed ondersteunen (waaronder Microsoft Teams of Zoom). Als cursist kun je gratis en eenvoudig inloggen, via een app of via het web.

De verschillende systemen bieden o.a. de volgende mogelijkheden:

 • De training volgen met meerdere deelnemers, die je afhankelijk van of ze een camera hebben al dan niet kunt zien.
 • Als deelnemers een microfoon hebben, kunnen ze ook met de trainer praten. De trainer kan aangeven en technisch faciliteren wie er kan praten. Deelnemers kunnen virtueel aangeven dat ze wat willen zeggen; de trainer kan hen vervolgens het woord geven.
 • Deelnemers kunnen meekijken met de trainer en de trainer kan switchen tussen verschillende schermen die hij wil laten zien.
 • Als de deelnemer daar toestemming voor geeft, kan de trainer meekijken op het scherm van de deelnemer (of zelfs het scherm overnemen).
 • Er is vaak een chatfunctie, waarmee vragen of opmerkingen voor iedereen zichtbaar worden op het scherm.
 • Er is soms een opnamefunctie (de trainer bepaalt - rekening houdend met ieders privacy - of die aan- of uitgezet wordt), waardoor je later (een deel van) de training kunt terugkijken.
 • Er kan gebruik gemaakt worden van een whiteboard.
 • Er kunnen bestanden gedeeld worden.

NB: Het is handig als je als cursist beschikt over een microfoon of camera (het eerste meer dan het tweede), maar het is geen must; ook zonder kun je deelnemen aan de training. Wél is het zo dat met name een microfoon de interactiviteit bewerkstelligt. Mocht je geen camera of microfoon op de computer hebben, dan is het ook mogelijk om tegelijkertijd in te loggen met je telefoon, zodat je én duidelijk (lees: groot) beeld hebt én kunt beschikken over microfoon en/of camera.

E-commerce heeft de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt en heeft een grote invloed gehad op de manier waarop mensen winkelen en zaken doen. Het stelt consumenten in staat om producten en diensten van over de hele wereld te kopen, en het biedt bedrijven de mogelijkheid om hun producten aan een wereldwijd publiek te verkopen. Tijdens de training bieden we je een overview van de mogelijkheden van e-commerce en geven we je inzicht in de basisprincipes om je verder te helpen bij het opzetten en beheren van een succesvolle e-commerce onderneming.

Kies hier je training

 • Met een bedrijfstraining kies je voor een training die helemaal aansluit bij de specifieke wensen, behoefte en dagelijkse praktijk van jouw bedrijf of organisatie. Je kunt in je eentje deelnemen aan deze maatwerktraining, maar ook met één of meerdere collega’s. Een bedrijfstraining vindt plaats waar je maar wilt: op locatie bij jouw bedrijf of organisatie, ergens in het land of op onze mooie nieuwe trainingslocatie op de Veluwe in Apeldoorn.
  Bedrijfstraining
  Aantal dagen en prijs: in overleg
  Voor één of meerdere deelnemers, op de door jou gewenste locatie (maatwerk mogelijk)
   Bel mij hierover
   Stuur mij een vrijblijvend voorstel
 • De essentie van een privétraining is, dat de trainer volledig tot jouw beschikking staat. Je kunt daarbij kiezen voor een algemeen programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar het is ook mogelijk om de training helemaal te laten aansluiten bij jouw specifieke wensen, behoefte en dagelijkse praktijk. Bij zo’n maatwerktraining wordt het programma helemaal afgestemd op jouw werksituatie, wensen en leerbehoefte. Hierdoor mag je rekenen op maximaal leerrendement.
  Privétraining
  Aantal dagen en prijs: in overleg
   Bel mij hierover
   Stuur mij een vrijblijvend voorstel
 • Wil je de door jou gewenste training liever virtueel (online) volgen? Dat kan via onze ‘remote classroom’. Het verschil met een face-to-face-training is dat de trainer de training op afstand voor je verzorgt. Je kunt daarbij kiezen voor het algemene programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar we kunnen de training ook aanpassen aan je specifieke wensen, behoefte en praktijksituatie. Je volgt je virtuele training in je eentje, met je collega’s of met mensen van andere bedrijven.
  Virtuele training
  (Remote classroom)
  Aantal dagen en prijs: in overleg
   Bel mij hierover
   Stuur mij een vrijblijvend voorstel
 • Bij een klassikale training volg je een opleiding of training samen met een klas van medestudenten. Het voordeel van deze setting is, dat je kunt leren van andermans cases, tegen het laagst mogelijke tarief. De training vindt plaats op een externe locatie, ergens in het land of op onze mooie nieuwe trainingslocatie in Apeldoorn (midden op de Veluwe).
  Klassikale training
  Aantal dagen: 2 dagen / € 1.299 (excl. btw, prijs per deelnemer)
   Bel mij hierover
   Ik wil me inschrijven

  Startdata virtueel (Remote Classroom)

  28-05-2024, Virtueel  
  17-06-2024, Virtueel  
  16-07-2024, Virtueel  
  14-08-2024, Virtueel  
  12-09-2024, Virtueel  

  Startdata op locatie

  17-06-2024, Apeldoorn  
  17-06-2024, Utrecht  
  16-07-2024, Apeldoorn  
  16-07-2024, Utrecht  
  14-08-2024, Apeldoorn  

  Alle startdata

  = STARTGARANTIE

  Deze training gaat zeker door; er zijn voldoende aanmeldingen. Heb je vragen of wil je weten hoeveel plekken er nog beschikbaar zijn? Bel ons dan gerust!

  = NOG GEEN STARTGARANTIE

  Deze training krijgt startgarantie zodra er voldoende aanmeldingen zijn: bel ons om te horen wat de actuele status is of wat op dit moment de alternatieven zijn.

Cursus E-commerce: Inleiding

In de afgelopen decennia heeft e-commerce een enorme vlucht genomen en heeft het de manier waarop we winkelen en zaken doen revolutionair veranderd. Met de opkomst van internet en geavanceerde technologieën is het online kopen en verkopen van producten en diensten uitgegroeid tot een alledaags fenomeen.

Het concept van e-commerce ontstond in de jaren '90, toen bedrijven begonnen te experimenteren met online verkoop via websites. Aanvankelijk waren het voornamelijk boeken, muziek en elektronica die online werden aangeboden. Klanten konden producten bestellen en betalen met behulp van online betalingsverwerkers.

Met de groeiende adoptie van internet en de toename van het vertrouwen van consumenten begon online winkelen gestaag te groeien. Consumenten ontdekten het gemak van het plaatsen van bestellingen vanuit hun eigen huis, op elk gewenst moment. Retailers begonnen zich steeds meer te richten op het ontwikkelen van gebruiksvriendelijke webwinkels en het verbeteren van de logistiek om snelle en betrouwbare levering te garanderen.

E-commerce heeft een onmiskenbare impact gehad op de manier waarop we winkelen en zaken doen. Van bescheiden begin tot een wereldwijde markt, e-commerce heeft zich ontwikkeld tot een essentieel onderdeel van onze economie. Met continue innovatie en de integratie van nieuwe technologieën zal e-commerce blijven evolueren en ons verrassen met nieuwe mogelijkheden en kansen.

Training E-commerce

Tijdens de training laten we je zien wat nodig is om een succesvolle onderneming te starten en te beheren. We beginnen door te kijken naar de verschillende businessmodellen en strategieën die daarbij horen. Vervolgens bespreken we de verschillende platformen die bij jou businessmodel & strategie kunnen passen, hoe je dat kan opstarten en welke zaken belangrijk zijn als je kijkt naar je bestel-, betalings- en verzendprocessen. We bespreken de verschillende aspecten van wet- en regelgeving waarmee je rekening moet houden bij het online zakendoen. Aansluitend ga je aan de slag met digital marketing, om je onderneming te kunnen laten groeien.

Bedrijfstraining E-commerce

Heb je specifieke behoeften of wil je dat je eigen onderneming volledig centraal staat? In een bedrijfstraining kunnen wij de training volledig op maat verzorgen, voor jou individueel of samen met een groep collega's. We nemen jullie eigen onderneming daarbij graag als uitgangspunt.

Cursus E-commerce: Modulen

Tijdens de Cursus E-commerce komen in basis onderstaande onderwerpen aan bod. Afhankelijk van ontwikkelingen op het vakgebied, kan de feitelijke trainingsinhoud hier echter van afwijken. Bel ons gerust voor meer informatie over de actuele inhoud.

Introductie E-commerce

We starten met een inleiding in E-commerce en de voordelen en uitdagingen van het starten van een onderneming. Daarnaast bespreken we trends en ontwikkelingen.

Bedrijfsmodellen & strategie

We geven je een overzicht van verschillende bedrijfsmodellen die relevant zijn voor online zakendoen, inclusief kenmerken en uitdagingen die bij elk model komen kijken en welke strategie daarbij hoort.

 • Eigen platform beginnen
 • Dropshipping
 • Marketplaces / Partnerprogramma’s

Platformkeuze

Het belang van het kiezen van het juiste e-commerceplatform voor jouw onderneming. Hierbij komen factoren zoals functionaliteit, aanpasbaarheid, prijs en ondersteuning aan bod.

Bestelproces, betalingsverwerking & verzendingsmogelijkheden

Inzicht in de verschillende opties voor het bestelproces en betalingsverwerking bij online transacties, inclusief veilige betalingsgateways en het opbouwen van vertrouwen bij klanten.

Fiscaliteiten en belastingen, wet- en regelgeving

Deze module richt zich op de verschillende aspecten van fiscaliteit en belastingen plus wet- en regelgeving, waarmee je rekening moet houden bij het online zakendoen. Dit omvat onder andere ondernemingsrecht met de verschillende belastingen, import & export, consumentenrechten, retourrechten, algemene voorwaarden, telecomwet en cookiewetgeving.

Online marketing & analyse om je onderneming te laten groeien

We behandelen de elementaire zaken om je onderneming te kunnen laten groeien, door middel van digital marketing. De diverse elementen die daarbij komen kijken, zoals promotie, analyse en optimalisatie, worden besproken. Tevens wordt er aandacht besteed aan het introduceren van prestatie-indicatoren, rapportage en elementaire analysemethoden om de prestaties te meten en de online zichtbaarheid en conversies te verbeteren.

Cursus E-commerce: Beoordelingen

hale taraghi

Praktisch, leerzaam en inspirerend, zo heb ik de cursus e-commerce ervaren. Een heel goed opgebouwde cursus, Ik heb veel nieuwe dingen geleerd in korte tijd. Deze cursus stimuleert mij echt om verder te gaan met online markering, leuk!

Like Visser

Opleidingen en cursussen op maat, denken met je mee en communiceren duidelijk. Ik had een ervaren leraar die goed in de materie zit en duidelijk les gaf in E-commerce.

Anja Farag Nagi

Het inplannen van de cursus is erg snel en moeiteloos verlopen. Vooraf werden mijn verwachtingen helder in kaart gebracht en hebben we hierdoor een zeer prettige training gehad. Ik raad Eduvision zeker aan bij personen die op het gebied van e-commerce kennis willen opdoen/uitbreiden.

Cursus E-commerce: Startdata

Kies uit 3 locatie(s) in Nederland. Ook beschikbaar in Antwerpen.Bedrijfstraining

Met een bedrijfstraining kies je voor een training die helemaal aansluit bij de specifieke wensen, behoefte en dagelijkse praktijk van jouw bedrijf of organisatie. Je kunt in je eentje deelnemen aan deze maatwerktraining, maar ook met één of meerdere collega’s. Een bedrijfstraining vindt plaats waar je maar wilt: op locatie bij jouw bedrijf of organisatie, ergens in het land of op onze mooie trainingslocatie op de Veluwe in Apeldoorn. Bel ons gerust voor advies; we denken graag met je mee. Wil je een vrijblijvend voorstel ontvangen? Vraag er dan online een aan.

Privétraining

De essentie van een privétraining is, dat de trainer volledig tot jouw beschikking staat. Je kunt daarbij kiezen voor een algemeen programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar het is ook mogelijk om de training helemaal te laten aansluiten bij jouw specifieke wensen, behoefte en dagelijkse praktijk. Bij zo’n maatwerktraining wordt het programma helemaal afgestemd op jouw situatie, wensen en leerbehoefte. Hierdoor mag je rekenen op maximaal leerrendement. Bel ons gerust voor een (maatwerk)privétraining te bespreken; we denken graag met je mee. Wil je een vrijblijvend voorstel ontvangen? Vraag er dan online een aan.

Virtuele training

Wil je de door jou gewenste training liever virtueel (online) volgen? Dat kan via onze ‘remote classroom’. Het verschil met een face-to-face-training is dat de trainer de training op afstand voor je verzorgt. Je kunt daarbij kiezen voor het algemene programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar we kunnen de training ook aanpassen aan je specifieke wensen, behoefte en praktijksituatie. Je volgt je virtuele training in je eentje, met je collega’s of met mensen van andere bedrijven. Wil je weten wat we op dit gebied precies voor je kunnen betekenen? Bel ons gerust, we denken graag met je mee over de mogelijke oplossingen.

Klassikale training

Bij een klassikale training volg je een opleiding of training samen met een klas van medestudenten. Het voordeel van deze setting is, dat je kunt leren van andermans cases, tegen het laagst mogelijke tarief. De training vindt plaats op een externe locatie, ergens in het land of op onze mooie trainingslocatie in Apeldoorn (midden op de Veluwe). Heb je een vraag? Bel ons gerust; we helpen je graag verder. Je kunt je natuurlijk ook gelijk inschrijven.

Cursus E-commerce: Tarieven

Tarief

De kosten voor de Cursus E-commerce bedragen €1.299,00 (excl. €272,79 BTW). Dit betreft het tarief voor deelname aan een klassikale training. Wil je liever een bedrijfstraining of privétraining? Bel ons dan of vraag online een voorstel aan.

Belastingvoordeel voor werkgevers

De wereld om ons heen verandert in hoog tempo: dit komt met name door de snelle ontwikkelingen op het gebied van de informatie-technologie. Wil je in de toekomst in de IT kunnen (blijven) werken, dan is het essentieel om je kennis up-to-date te houden. Met scholing en training vergroot je je kennis én je kansen op de arbeidsmarkt. Voor werkgevers is het belangrijk om over goed opgeleide medewerkers te kunnen beschikken, ook op de langere termijn. ‘Duurzame inzetbaarheid’ en ‘permanente educatie’ staan daarom bij steeds meer bedrijven prominent op de agenda. De overheid stimuleert dit. Daarom kunnen werkgevers een deel van de kosten voor opleiding en training terugkrijgen van de belasting. Per jaar kan dit voordeel oplopen tot € 2.700 per werknemer.

Cursus E-commerce: Virtuele training

Wil je de door jou gewenste training liever virtueel (online) volgen? Dat kan via onze ‘remote classroom’. Het verschil met een face-to-face-training is dat de trainer de training op afstand voor je verzorgt. Je kunt daarbij kiezen voor het algemene programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar we kunnen de training ook aanpassen aan je specifieke wensen, behoefte en praktijksituatie. Je volgt je virtuele training in je eentje, met je collega’s of met mensen van andere bedrijven. Wil je weten wat we op dit gebied precies voor je kunnen betekenen? Bel ons gerust, we denken graag met je mee over de mogelijke oplossingen.

Virtuele training: hoe werkt dat?

Bij een virtuele training kun je via een online verbinding op afstand interactief deelnemen aan de training. Dit wordt ook wel ‘remote classroom’ of ‘virtual classroom’ genoemd. Dit werkt net even anders, maar biedt je dezelfde kwaliteit en is net zo effectief als een face-to-face-training.

Dezelfde kwaliteit, net even anders

Uitgangspunt bij een virtuele training is, dat er net zoveel kennis en vaardigheden worden overgedragen als bij een face-to-face-training. Bovendien dient het elk gewenst niveau van interactiviteit te faciliteren. Daarom werken we vanuit Eduvision met diverse systemen (o.a. dat van onze opdrachtgever), die deze doelstelling breed ondersteunen (waaronder Microsoft Teams of Zoom). Als cursist kun je gratis en eenvoudig inloggen, via een app of via het web.

De verschillende systemen bieden o.a. de volgende mogelijkheden:

 • De training volgen met meerdere deelnemers, die je afhankelijk van of ze een camera hebben al dan niet kunt zien.
 • Als deelnemers een microfoon hebben, kunnen ze ook met de trainer praten. De trainer kan aangeven en technisch faciliteren wie er kan praten. Deelnemers kunnen virtueel aangeven dat ze wat willen zeggen; de trainer kan hen vervolgens het woord geven.
 • Deelnemers kunnen meekijken met de trainer en de trainer kan switchen tussen verschillende schermen die hij wil laten zien.
 • Als de deelnemer daar toestemming voor geeft, kan de trainer meekijken op het scherm van de deelnemer (of zelfs het scherm overnemen).
 • Er is vaak een chatfunctie, waarmee vragen of opmerkingen voor iedereen zichtbaar worden op het scherm.
 • Er is soms een opnamefunctie (de trainer bepaalt - rekening houdend met ieders privacy - of die aan- of uitgezet wordt), waardoor je later (een deel van) de training kunt terugkijken.
 • Er kan gebruik gemaakt worden van een whiteboard.
 • Er kunnen bestanden gedeeld worden.

NB: Het is handig als je als cursist beschikt over een microfoon of camera (het eerste meer dan het tweede), maar het is geen must; ook zonder kun je deelnemen aan de training. Wél is het zo dat met name een microfoon de interactiviteit bewerkstelligt. Mocht je geen camera of microfoon op de computer hebben, dan is het ook mogelijk om tegelijkertijd in te loggen met je telefoon, zodat je én duidelijk (lees: groot) beeld hebt én kunt beschikken over microfoon en/of camera.