Cursus XML

  • 2 dagen
  • 1.299
  • Eerstvolgende startdatum 19 maart

XML is een krachtige, flexibele techniek om data te structureren. Het is vooral erg geschikt om informatie uit te wisselen tussen verschillende platforms, systemen en organisaties. In de Cursus XML maak je kennis met de theorie en de verschillende toepassingsmogelijkheden van deze veelzijdige techniek.

XML is een krachtige, flexibele techniek om data te structureren. Het is vooral erg geschikt om informatie uit te wisselen tussen verschillende platforms, systemen en organisaties. In de Cursus XML maak je kennis met de theorie en de verschillende toepassingsmogelijkheden van deze veelzijdige techniek.

Eduvision:

is al 20 jaar thuis in IT & Tech

levert passende oplossingen

vertaalt ‘theorie’ naar ‘praktijk’

biedt antwoord op elk vraagstuk

is pas tevreden als jij dat bent

Kies hier je training

  • Met een bedrijfstraining kies je voor een training die helemaal aansluit bij de specifieke wensen, behoefte en dagelijkse praktijk van jouw bedrijf of organisatie. Je kunt in je eentje deelnemen aan deze maatwerktraining, maar ook met één of meerdere collega’s. Een bedrijfstraining vindt plaats waar je maar wilt: op locatie bij jouw bedrijf of organisatie, ergens in het land of op onze mooie nieuwe trainingslocatie op de Veluwe in Apeldoorn.
    Bedrijfstraining
    Aantal dagen en prijs: in overleg
    Voor één of meerdere deelnemers, op de door jou gewenste locatie (maatwerk mogelijk)
     Bel mij hierover
     Stuur mij een vrijblijvend voorstel
  • De essentie van een privétraining is, dat de trainer volledig tot jouw beschikking staat. Je kunt daarbij kiezen voor een algemeen programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar het is ook mogelijk om de training helemaal te laten aansluiten bij jouw specifieke wensen, behoefte en dagelijkse praktijk. Bij zo’n maatwerktraining wordt het programma helemaal afgestemd op jouw werksituatie, wensen en leerbehoefte. Hierdoor mag je rekenen op maximaal leerrendement.
    Privétraining
    Aantal dagen en prijs: in overleg
     Bel mij hierover
     Stuur mij een vrijblijvend voorstel
  • Wil je de door jou gewenste training liever virtueel (online) volgen? Dat kan via onze ‘remote classroom’. Het verschil met een face-to-face-training is dat de trainer de training op afstand voor je verzorgt. Je kunt daarbij kiezen voor het algemene programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar we kunnen de training ook aanpassen aan je specifieke wensen, behoefte en praktijksituatie. Je volgt je virtuele training in je eentje, met je collega’s of met mensen van andere bedrijven.
    Virtuele training
    (Remote classroom)
    Aantal dagen en prijs: in overleg
     Bel mij hierover
     Stuur mij een vrijblijvend voorstel
  • Bij een klassikale training volg je een opleiding of training samen met een klas van medestudenten. Het voordeel van deze setting is, dat je kunt leren van andermans cases, tegen het laagst mogelijke tarief. De training vindt plaats op een externe locatie, ergens in het land of op onze mooie nieuwe trainingslocatie in Apeldoorn (midden op de Veluwe).
    Klassikale training
    Aantal dagen: 2 dagen / € 1.299 (excl. btw, prijs per deelnemer)
     Bel mij hierover
     Ik wil me inschrijven

    Startdata virtueel (Remote Classroom)

    19-03-2024, Virtueel  
    17-04-2024, Virtueel  
    16-05-2024, Virtueel  
    14-06-2024, Virtueel  
    15-07-2024, Virtueel  

    Startdata op locatie

    25-03-2024, Apeldoorn  
    25-03-2024, Utrecht  
    23-04-2024, Apeldoorn  
    23-04-2024, Utrecht  
    22-05-2024, Apeldoorn  

    Alle startdata

    = STARTGARANTIE

    Deze training gaat zeker door; er zijn voldoende aanmeldingen. Heb je vragen of wil je weten hoeveel plekken er nog beschikbaar zijn? Bel ons dan gerust!

    = NOG GEEN STARTGARANTIE

    Deze training krijgt startgarantie zodra er voldoende aanmeldingen zijn: bel ons om te horen wat de actuele status is of wat op dit moment de alternatieven zijn.

Wat is XML?

XML is een markeertaal die betekenis aan data geeft en deze gebruik je om informatie op een specifieke manier te categoriseren en te organiseren. XML is zeer flexiblel waardoor het gebruikt kan worden voor de uitwisseling van data in verschillende vormen. Met XML is het mogelijk om dezelfde informatie naar verschillende locaties te zenden, dus zowel naar desktop als naar mobiele telefoons.

Maar wat is nu daadwerkelijk de kracht van XML? Een sterk punt is dat je er informatie mee kan classificeren en het zeer geschikt is als je regels voor het format van je data wilt creëren. Dit laatste doe je met behulp van DTD’s en Schema’s, waardoor de verzamelde informatie nauwkeurig is. Tijdens de opleiding XML gaan we dieper in op DTD’s en Schema’s. Bovendien leer je meer over de eigenschappen van XML. Na de Cursus XML bezit jij inhoudelijk kennis over XML en weet jij hoe je het in de praktijk kunt toepassen.

Cursus XML: Inleiding

Welkom bij de Cursus XML

XML is een krachtige, flexibele techniek om data te structureren. Het is vooral erg geschikt om informatie uit te wisselen tussen verschillende platforms, systemen en organisaties. XML is tegenwoordig de standaard voor informatie uitwisseling in e-commerce, maar ook steeds vaker in andere bedrijfsprocessen.

XSL en XML

In combinatie met XSL wordt XML veel toegepast als flexibele presentatietechniek. Zo is het mogelijk om met dezelfde data presentaties voor verschillende media te maken, niet alleen voor het beeldscherm van de desktop computer, maar ook voor bijvoorbeeld i-mode en palmtop. In de cursus XML maak je kennis met de theorie en de verschillende toepassingsmogelijkheden van deze veelzijdige techniek. Daarna ga je zelf daadwerkelijk aan de slag met XML en leer je hoe je jouw eigen XML-structuur kunt definiëren. Tenslotte worden verschillende technieken om XML te bouwen, in te lezen en te beheren behandeld.

Praktijktoepassing

De Cursus XML begint bij de basis, maar we gaan snel over op de meer complexe technieken. In de Cursus XML wordt de theorie afgewisseld met praktische voorbeelden en oefeningen. Hierbij wordt de nadruk gelegd op de wijze waarop je XML in de praktijk kunt toepassen.

Competenties en vaardigheden

Om een goede webdeveloper te worden, werk je tijdens de Cursus XML aan de volgende competenties en vaardigheden: het opzetten en toepassen van XML, DTD’s en Schema’s, data-uitwisseling, datapresentatie en de praktische toepassing van XML. Daarnaast is het mogelijk om tijdens de training XML de toepassing van XML binnen je huidige situatie uit te werken. Dit kan uiteraard onder begeleiding van je docent en tijdens de opleiding XML heb je de gelegenheid om vragen te stellen die specifiek gericht zijn op jouw situatie.

Gerelateerd

Cursus XML: Modulen

Tijdens de Cursus XML komen in basis onderstaande onderwerpen aan bod. Afhankelijk van ontwikkelingen op het vakgebied, kan de feitelijke trainingsinhoud hier echter van afwijken. Bel ons gerust voor meer informatie over de actuele inhoud.

Opzet en toepassing van XML

Wat is XML en welk doel dient deze techniek? Waarom is XML de afgelopen tijd zo belangrijk geworden? Wat is het toepassingsgebied van XML?

In de introductie geven we antwoord op deze vragen. De basis van de techniek wordt uiteengezet en aan de hand van voorbeelden uit de praktijk zullen we laten zien waarvoor XML kan worden ingezet. De rol van XML in e-commerce, data-uitwisseling en presentatietechnieken komt hierbij aan de orde.

Daarnaast zal jou duidelijk worden waar XML staat in combinatie met toepassingen, software, databases en programmeertechnieken.

DTD's en schema's

De flexibiliteit van XML is één van de redenen voor het grote succes. U kunt zelf de samenstelling van een XML document bepalen. Omdat XML vaak wordt toegepast voor het uitwisselen van informatie, is het van belang dat het ontvangende systeem ook weet hoe de data is gestructureerd. De opbouw van een XML document wordt daarom vastgelegd in een Document Type Definition (DTD), of een XML Schema.

Je leert hoe je een DTD of een Schema definieert en hoe je externe DTD's of Schema's kunt gebruiken om data uit XML te kunnen verwerken.

Data-uitwisseling en -presentatie

Om daadwerkelijk met XML te kunnen werken, moet je XML-documenten kunnen maken of bestaande XML-documenten moeten kunnen inlezen. Hiervoor zijn verschillende technieken in de vorm van programmeertalen en software beschikbaar.

In deze module behandelen we een aantal van deze technieken. We staan stil bij bekende XML-parsers als DOM en SAX en we laten de basis zien van hoe je met behulp van XSL stylesheets informatie uit een XML-document kunt presenteren.

XML in de praktijk

In deze module geven we een aantal voorbeelden van het gebruik van XML in de praktijk. Verder heb je de mogelijkheid om de rol die XML in je eigen situatie kan spelen onder begeleiding van de vakdocent uit te werken.

Alternatief

Wil je meer weten over het presenteren of transformeren van XML-data? Volg dan de Cursus XSL. Tijdens deze cursus leer je meer over verschillende XSL-technieken, XPath, XSLT, templates maken met XSL en de praktijktoepassing van XSL.

Cursus XML: Extra info

Trainers

Om de praktijk zo dicht mogelijk te benaderen, werkt Eduvision uitsluitend met trainers die zelf in de praktijk actief zijn. Zij kennen de branche, de klanten en de problemen waar je tegenaan loopt. Daarom zijn zij tijdens deze training je persoonlijke coach. Deze vakexpert staat volledig tot je beschikking en ondersteunt direct en doelgericht bij je eigen praktijkcase.

Benodigdheden

Om het meeste rendement te halen uit de Cursus XML verzoeken wij je vriendelijk om je eigen laptop mee te nemen. Hierdoor heb je altijd jouw eigen praktijkcase en opleidingsmateriaal bij de hand en kun je thuis direct verder met je eigen case.

XML ontwikkelingen

Hoewel je ziet dat JSON, het alternatief voor XML, ook regelmatig gebruikt wordt, zijn er toch enkele grote voordelen van XML ten opzichte van JSON. Het eerste voordeel is dat het mogelijk is om verschillende subtalen van XML te schrijven. Dit is zinvol binnen een bepaalde context van een specifieke ‘use case’. Een ander voordeel is dat het met XML mogelijk is om zowel documenten als gestructureerde data samen te voegen in zogenaamde ‘mixed content’ modellen. Bovendien is XML na al die jaren nog steeds de standaard voor uitwisseling. Kortom, hoewel XML al enkele jaren meegaat, blijft het een relevante markeertaal. Tijdens de cursus XML zullen we dieper ingaan op de voordelen die XML te bieden heeft.

Cursus XML: Startdata

Kies uit 3 locatie(s) in Nederland. Ook beschikbaar in Antwerpen.



Bedrijfstraining

Met een bedrijfstraining kies je voor een training die helemaal aansluit bij de specifieke wensen, behoefte en dagelijkse praktijk van jouw bedrijf of organisatie. Je kunt in je eentje deelnemen aan deze maatwerktraining, maar ook met één of meerdere collega’s. Een bedrijfstraining vindt plaats waar je maar wilt: op locatie bij jouw bedrijf of organisatie, ergens in het land of op onze mooie trainingslocatie op de Veluwe in Apeldoorn. Bel ons gerust voor advies; we denken graag met je mee. Wil je een vrijblijvend voorstel ontvangen? Vraag er dan online een aan.

Privétraining

De essentie van een privétraining is, dat de trainer volledig tot jouw beschikking staat. Je kunt daarbij kiezen voor een algemeen programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar het is ook mogelijk om de training helemaal te laten aansluiten bij jouw specifieke wensen, behoefte en dagelijkse praktijk. Bij zo’n maatwerktraining wordt het programma helemaal afgestemd op jouw situatie, wensen en leerbehoefte. Hierdoor mag je rekenen op maximaal leerrendement. Bel ons gerust voor een (maatwerk)privétraining te bespreken; we denken graag met je mee. Wil je een vrijblijvend voorstel ontvangen? Vraag er dan online een aan.

Virtuele training

Wil je de door jou gewenste training liever virtueel (online) volgen? Dat kan via onze ‘remote classroom’. Het verschil met een face-to-face-training is dat de trainer de training op afstand voor je verzorgt. Je kunt daarbij kiezen voor het algemene programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar we kunnen de training ook aanpassen aan je specifieke wensen, behoefte en praktijksituatie. Je volgt je virtuele training in je eentje, met je collega’s of met mensen van andere bedrijven. Wil je weten wat we op dit gebied precies voor je kunnen betekenen? Bel ons gerust, we denken graag met je mee over de mogelijke oplossingen.

Klassikale training

Bij een klassikale training volg je een opleiding of training samen met een klas van medestudenten. Het voordeel van deze setting is, dat je kunt leren van andermans cases, tegen het laagst mogelijke tarief. De training vindt plaats op een externe locatie, ergens in het land of op onze mooie trainingslocatie in Apeldoorn (midden op de Veluwe). Heb je een vraag? Bel ons gerust; we helpen je graag verder. Je kunt je natuurlijk ook gelijk inschrijven.

Cursus XML: Tarieven

Tarief

De kosten voor de Cursus XML bedragen €1.299,00 (excl. €272,79 BTW). Dit betreft het tarief voor deelname aan een klassikale training. Wil je liever een bedrijfstraining of privétraining? Bel ons dan of vraag online een voorstel aan.

Belastingvoordeel voor werkgevers

De wereld om ons heen verandert in hoog tempo: dit komt met name door de snelle ontwikkelingen op het gebied van de informatie-technologie. Wil je in de toekomst in de IT kunnen (blijven) werken, dan is het essentieel om je kennis up-to-date te houden. Met scholing en training vergroot je je kennis én je kansen op de arbeidsmarkt. Voor werkgevers is het belangrijk om over goed opgeleide medewerkers te kunnen beschikken, ook op de langere termijn. ‘Duurzame inzetbaarheid’ en ‘permanente educatie’ staan daarom bij steeds meer bedrijven prominent op de agenda. De overheid stimuleert dit. Daarom kunnen werkgevers een deel van de kosten voor opleiding en training terugkrijgen van de belasting. Per jaar kan dit voordeel oplopen tot € 2.700 per werknemer.

Certificering

Nadat je een cursustraject volledig hebt doorlopen, ontvang je van ons een certificaat. Hiermee kan je aantonen dat je hebt deelgenomen aan de training en deze succesvol hebt afgerond. Je laat zien dat je kennis hebt van het maken en presenteren van XML-documenten en je bent volledig op de hoogte van de mogelijkheden die XML biedt. Tijdens de Cursus XML pas jij deze kennis toe op jouw eigen praktijkcase. Na de Cursus XML mag jij jezelf een professioneel webdeveloper noemen!

Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om het certificaat in het Engels te ontvangen, zodat het in het buitenland te gebruiken is.

Arbeidsperspectief

Voor webdevelopers zijn genoeg mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Webontwikkelaar is zelfs een beroep met een krappe arbeidsmarkt. Wat wel belangrijk is, is dat je goed op de hoogte bent en blijft van de laatste ontwikkelingen op ICT-gebied. In de ICT-wereld volgen ontwikkelingen elkaar namelijk in rap tempo op. Verder is het een pré als jij jezelf ontwikkeld door je te specialiseren in enkele programmeertalen. Kennis van XML is hoe dan ook goed, omdat deze programmeertaal voor sommige zaken, zoals uitwisseling, nog steeds de standaardtaal is.

Cursus XML: Virtuele training

Wil je de door jou gewenste training liever virtueel (online) volgen? Dat kan via onze ‘remote classroom’. Het verschil met een face-to-face-training is dat de trainer de training op afstand voor je verzorgt. Je kunt daarbij kiezen voor het algemene programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar we kunnen de training ook aanpassen aan je specifieke wensen, behoefte en praktijksituatie. Je volgt je virtuele training in je eentje, met je collega’s of met mensen van andere bedrijven. Wil je weten wat we op dit gebied precies voor je kunnen betekenen? Bel ons gerust, we denken graag met je mee over de mogelijke oplossingen.

Virtuele training: hoe werkt dat?

Bij een virtuele training kun je via een online verbinding op afstand interactief deelnemen aan de training. Dit wordt ook wel ‘remote classroom’ of ‘virtual classroom’ genoemd. Dit werkt net even anders, maar biedt je dezelfde kwaliteit en is net zo effectief als een face-to-face-training.

Dezelfde kwaliteit, net even anders

Uitgangspunt bij een virtuele training is, dat er net zoveel kennis en vaardigheden worden overgedragen als bij een face-to-face-training. Bovendien dient het elk gewenst niveau van interactiviteit te faciliteren. Daarom werken we vanuit Eduvision met diverse systemen (o.a. dat van onze opdrachtgever), die deze doelstelling breed ondersteunen (waaronder Microsoft Teams of Zoom). Als cursist kun je gratis en eenvoudig inloggen, via een app of via het web.

De verschillende systemen bieden o.a. de volgende mogelijkheden:

  • De training volgen met meerdere deelnemers, die je afhankelijk van of ze een camera hebben al dan niet kunt zien.
  • Als deelnemers een microfoon hebben, kunnen ze ook met de trainer praten. De trainer kan aangeven en technisch faciliteren wie er kan praten. Deelnemers kunnen virtueel aangeven dat ze wat willen zeggen; de trainer kan hen vervolgens het woord geven.
  • Deelnemers kunnen meekijken met de trainer en de trainer kan switchen tussen verschillende schermen die hij wil laten zien.
  • Als de deelnemer daar toestemming voor geeft, kan de trainer meekijken op het scherm van de deelnemer (of zelfs het scherm overnemen).
  • Er is vaak een chatfunctie, waarmee vragen of opmerkingen voor iedereen zichtbaar worden op het scherm.
  • Er is soms een opnamefunctie (de trainer bepaalt - rekening houdend met ieders privacy - of die aan- of uitgezet wordt), waardoor je later (een deel van) de training kunt terugkijken.
  • Er kan gebruik gemaakt worden van een whiteboard.
  • Er kunnen bestanden gedeeld worden.

NB: Het is handig als je als cursist beschikt over een microfoon of camera (het eerste meer dan het tweede), maar het is geen must; ook zonder kun je deelnemen aan de training. Wél is het zo dat met name een microfoon de interactiviteit bewerkstelligt. Mocht je geen camera of microfoon op de computer hebben, dan is het ook mogelijk om tegelijkertijd in te loggen met je telefoon, zodat je én duidelijk (lees: groot) beeld hebt én kunt beschikken over microfoon en/of camera.

XML is een krachtige, flexibele techniek om data te structureren. Het is vooral erg geschikt om informatie uit te wisselen tussen verschillende platforms, systemen en organisaties. In de Cursus XML maak je kennis met de theorie en de verschillende toepassingsmogelijkheden van deze veelzijdige techniek.

Kies hier je training

  • Met een bedrijfstraining kies je voor een training die helemaal aansluit bij de specifieke wensen, behoefte en dagelijkse praktijk van jouw bedrijf of organisatie. Je kunt in je eentje deelnemen aan deze maatwerktraining, maar ook met één of meerdere collega’s. Een bedrijfstraining vindt plaats waar je maar wilt: op locatie bij jouw bedrijf of organisatie, ergens in het land of op onze mooie nieuwe trainingslocatie op de Veluwe in Apeldoorn.
    Bedrijfstraining
    Aantal dagen en prijs: in overleg
    Voor één of meerdere deelnemers, op de door jou gewenste locatie (maatwerk mogelijk)
     Bel mij hierover
     Stuur mij een vrijblijvend voorstel
  • De essentie van een privétraining is, dat de trainer volledig tot jouw beschikking staat. Je kunt daarbij kiezen voor een algemeen programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar het is ook mogelijk om de training helemaal te laten aansluiten bij jouw specifieke wensen, behoefte en dagelijkse praktijk. Bij zo’n maatwerktraining wordt het programma helemaal afgestemd op jouw werksituatie, wensen en leerbehoefte. Hierdoor mag je rekenen op maximaal leerrendement.
    Privétraining
    Aantal dagen en prijs: in overleg
     Bel mij hierover
     Stuur mij een vrijblijvend voorstel
  • Wil je de door jou gewenste training liever virtueel (online) volgen? Dat kan via onze ‘remote classroom’. Het verschil met een face-to-face-training is dat de trainer de training op afstand voor je verzorgt. Je kunt daarbij kiezen voor het algemene programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar we kunnen de training ook aanpassen aan je specifieke wensen, behoefte en praktijksituatie. Je volgt je virtuele training in je eentje, met je collega’s of met mensen van andere bedrijven.
    Virtuele training
    (Remote classroom)
    Aantal dagen en prijs: in overleg
     Bel mij hierover
     Stuur mij een vrijblijvend voorstel
  • Bij een klassikale training volg je een opleiding of training samen met een klas van medestudenten. Het voordeel van deze setting is, dat je kunt leren van andermans cases, tegen het laagst mogelijke tarief. De training vindt plaats op een externe locatie, ergens in het land of op onze mooie nieuwe trainingslocatie in Apeldoorn (midden op de Veluwe).
    Klassikale training
    Aantal dagen: 2 dagen / € 1.299 (excl. btw, prijs per deelnemer)
     Bel mij hierover
     Ik wil me inschrijven

    Startdata virtueel (Remote Classroom)

    19-03-2024, Virtueel  
    17-04-2024, Virtueel  
    16-05-2024, Virtueel  
    14-06-2024, Virtueel  
    15-07-2024, Virtueel  

    Startdata op locatie

    25-03-2024, Apeldoorn  
    25-03-2024, Utrecht  
    23-04-2024, Apeldoorn  
    23-04-2024, Utrecht  
    22-05-2024, Apeldoorn  

    Alle startdata

    = STARTGARANTIE

    Deze training gaat zeker door; er zijn voldoende aanmeldingen. Heb je vragen of wil je weten hoeveel plekken er nog beschikbaar zijn? Bel ons dan gerust!

    = NOG GEEN STARTGARANTIE

    Deze training krijgt startgarantie zodra er voldoende aanmeldingen zijn: bel ons om te horen wat de actuele status is of wat op dit moment de alternatieven zijn.

Cursus XML: Inleiding

Welkom bij de Cursus XML

XML is een krachtige, flexibele techniek om data te structureren. Het is vooral erg geschikt om informatie uit te wisselen tussen verschillende platforms, systemen en organisaties. XML is tegenwoordig de standaard voor informatie uitwisseling in e-commerce, maar ook steeds vaker in andere bedrijfsprocessen.

XSL en XML

In combinatie met XSL wordt XML veel toegepast als flexibele presentatietechniek. Zo is het mogelijk om met dezelfde data presentaties voor verschillende media te maken, niet alleen voor het beeldscherm van de desktop computer, maar ook voor bijvoorbeeld i-mode en palmtop. In de cursus XML maak je kennis met de theorie en de verschillende toepassingsmogelijkheden van deze veelzijdige techniek. Daarna ga je zelf daadwerkelijk aan de slag met XML en leer je hoe je jouw eigen XML-structuur kunt definiëren. Tenslotte worden verschillende technieken om XML te bouwen, in te lezen en te beheren behandeld.

Praktijktoepassing

De Cursus XML begint bij de basis, maar we gaan snel over op de meer complexe technieken. In de Cursus XML wordt de theorie afgewisseld met praktische voorbeelden en oefeningen. Hierbij wordt de nadruk gelegd op de wijze waarop je XML in de praktijk kunt toepassen.

Competenties en vaardigheden

Om een goede webdeveloper te worden, werk je tijdens de Cursus XML aan de volgende competenties en vaardigheden: het opzetten en toepassen van XML, DTD’s en Schema’s, data-uitwisseling, datapresentatie en de praktische toepassing van XML. Daarnaast is het mogelijk om tijdens de training XML de toepassing van XML binnen je huidige situatie uit te werken. Dit kan uiteraard onder begeleiding van je docent en tijdens de opleiding XML heb je de gelegenheid om vragen te stellen die specifiek gericht zijn op jouw situatie.

Gerelateerd

Cursus XML: Modulen

Tijdens de Cursus XML komen in basis onderstaande onderwerpen aan bod. Afhankelijk van ontwikkelingen op het vakgebied, kan de feitelijke trainingsinhoud hier echter van afwijken. Bel ons gerust voor meer informatie over de actuele inhoud.

Opzet en toepassing van XML

Wat is XML en welk doel dient deze techniek? Waarom is XML de afgelopen tijd zo belangrijk geworden? Wat is het toepassingsgebied van XML?

In de introductie geven we antwoord op deze vragen. De basis van de techniek wordt uiteengezet en aan de hand van voorbeelden uit de praktijk zullen we laten zien waarvoor XML kan worden ingezet. De rol van XML in e-commerce, data-uitwisseling en presentatietechnieken komt hierbij aan de orde.

Daarnaast zal jou duidelijk worden waar XML staat in combinatie met toepassingen, software, databases en programmeertechnieken.

DTD's en schema's

De flexibiliteit van XML is één van de redenen voor het grote succes. U kunt zelf de samenstelling van een XML document bepalen. Omdat XML vaak wordt toegepast voor het uitwisselen van informatie, is het van belang dat het ontvangende systeem ook weet hoe de data is gestructureerd. De opbouw van een XML document wordt daarom vastgelegd in een Document Type Definition (DTD), of een XML Schema.

Je leert hoe je een DTD of een Schema definieert en hoe je externe DTD's of Schema's kunt gebruiken om data uit XML te kunnen verwerken.

Data-uitwisseling en -presentatie

Om daadwerkelijk met XML te kunnen werken, moet je XML-documenten kunnen maken of bestaande XML-documenten moeten kunnen inlezen. Hiervoor zijn verschillende technieken in de vorm van programmeertalen en software beschikbaar.

In deze module behandelen we een aantal van deze technieken. We staan stil bij bekende XML-parsers als DOM en SAX en we laten de basis zien van hoe je met behulp van XSL stylesheets informatie uit een XML-document kunt presenteren.

XML in de praktijk

In deze module geven we een aantal voorbeelden van het gebruik van XML in de praktijk. Verder heb je de mogelijkheid om de rol die XML in je eigen situatie kan spelen onder begeleiding van de vakdocent uit te werken.

Alternatief

Wil je meer weten over het presenteren of transformeren van XML-data? Volg dan de Cursus XSL. Tijdens deze cursus leer je meer over verschillende XSL-technieken, XPath, XSLT, templates maken met XSL en de praktijktoepassing van XSL.

Cursus XML: Startdata

Kies uit 3 locatie(s) in Nederland. Ook beschikbaar in Antwerpen.



Bedrijfstraining

Met een bedrijfstraining kies je voor een training die helemaal aansluit bij de specifieke wensen, behoefte en dagelijkse praktijk van jouw bedrijf of organisatie. Je kunt in je eentje deelnemen aan deze maatwerktraining, maar ook met één of meerdere collega’s. Een bedrijfstraining vindt plaats waar je maar wilt: op locatie bij jouw bedrijf of organisatie, ergens in het land of op onze mooie trainingslocatie op de Veluwe in Apeldoorn. Bel ons gerust voor advies; we denken graag met je mee. Wil je een vrijblijvend voorstel ontvangen? Vraag er dan online een aan.

Privétraining

De essentie van een privétraining is, dat de trainer volledig tot jouw beschikking staat. Je kunt daarbij kiezen voor een algemeen programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar het is ook mogelijk om de training helemaal te laten aansluiten bij jouw specifieke wensen, behoefte en dagelijkse praktijk. Bij zo’n maatwerktraining wordt het programma helemaal afgestemd op jouw situatie, wensen en leerbehoefte. Hierdoor mag je rekenen op maximaal leerrendement. Bel ons gerust voor een (maatwerk)privétraining te bespreken; we denken graag met je mee. Wil je een vrijblijvend voorstel ontvangen? Vraag er dan online een aan.

Virtuele training

Wil je de door jou gewenste training liever virtueel (online) volgen? Dat kan via onze ‘remote classroom’. Het verschil met een face-to-face-training is dat de trainer de training op afstand voor je verzorgt. Je kunt daarbij kiezen voor het algemene programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar we kunnen de training ook aanpassen aan je specifieke wensen, behoefte en praktijksituatie. Je volgt je virtuele training in je eentje, met je collega’s of met mensen van andere bedrijven. Wil je weten wat we op dit gebied precies voor je kunnen betekenen? Bel ons gerust, we denken graag met je mee over de mogelijke oplossingen.

Klassikale training

Bij een klassikale training volg je een opleiding of training samen met een klas van medestudenten. Het voordeel van deze setting is, dat je kunt leren van andermans cases, tegen het laagst mogelijke tarief. De training vindt plaats op een externe locatie, ergens in het land of op onze mooie trainingslocatie in Apeldoorn (midden op de Veluwe). Heb je een vraag? Bel ons gerust; we helpen je graag verder. Je kunt je natuurlijk ook gelijk inschrijven.

Cursus XML: Tarieven

Tarief

De kosten voor de Cursus XML bedragen €1.299,00 (excl. €272,79 BTW). Dit betreft het tarief voor deelname aan een klassikale training. Wil je liever een bedrijfstraining of privétraining? Bel ons dan of vraag online een voorstel aan.

Belastingvoordeel voor werkgevers

De wereld om ons heen verandert in hoog tempo: dit komt met name door de snelle ontwikkelingen op het gebied van de informatie-technologie. Wil je in de toekomst in de IT kunnen (blijven) werken, dan is het essentieel om je kennis up-to-date te houden. Met scholing en training vergroot je je kennis én je kansen op de arbeidsmarkt. Voor werkgevers is het belangrijk om over goed opgeleide medewerkers te kunnen beschikken, ook op de langere termijn. ‘Duurzame inzetbaarheid’ en ‘permanente educatie’ staan daarom bij steeds meer bedrijven prominent op de agenda. De overheid stimuleert dit. Daarom kunnen werkgevers een deel van de kosten voor opleiding en training terugkrijgen van de belasting. Per jaar kan dit voordeel oplopen tot € 2.700 per werknemer.

Certificering

Nadat je een cursustraject volledig hebt doorlopen, ontvang je van ons een certificaat. Hiermee kan je aantonen dat je hebt deelgenomen aan de training en deze succesvol hebt afgerond. Je laat zien dat je kennis hebt van het maken en presenteren van XML-documenten en je bent volledig op de hoogte van de mogelijkheden die XML biedt. Tijdens de Cursus XML pas jij deze kennis toe op jouw eigen praktijkcase. Na de Cursus XML mag jij jezelf een professioneel webdeveloper noemen!

Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om het certificaat in het Engels te ontvangen, zodat het in het buitenland te gebruiken is.

Arbeidsperspectief

Voor webdevelopers zijn genoeg mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Webontwikkelaar is zelfs een beroep met een krappe arbeidsmarkt. Wat wel belangrijk is, is dat je goed op de hoogte bent en blijft van de laatste ontwikkelingen op ICT-gebied. In de ICT-wereld volgen ontwikkelingen elkaar namelijk in rap tempo op. Verder is het een pré als jij jezelf ontwikkeld door je te specialiseren in enkele programmeertalen. Kennis van XML is hoe dan ook goed, omdat deze programmeertaal voor sommige zaken, zoals uitwisseling, nog steeds de standaardtaal is.

Cursus XML: Virtuele training

Wil je de door jou gewenste training liever virtueel (online) volgen? Dat kan via onze ‘remote classroom’. Het verschil met een face-to-face-training is dat de trainer de training op afstand voor je verzorgt. Je kunt daarbij kiezen voor het algemene programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar we kunnen de training ook aanpassen aan je specifieke wensen, behoefte en praktijksituatie. Je volgt je virtuele training in je eentje, met je collega’s of met mensen van andere bedrijven. Wil je weten wat we op dit gebied precies voor je kunnen betekenen? Bel ons gerust, we denken graag met je mee over de mogelijke oplossingen.

Virtuele training: hoe werkt dat?

Bij een virtuele training kun je via een online verbinding op afstand interactief deelnemen aan de training. Dit wordt ook wel ‘remote classroom’ of ‘virtual classroom’ genoemd. Dit werkt net even anders, maar biedt je dezelfde kwaliteit en is net zo effectief als een face-to-face-training.

Dezelfde kwaliteit, net even anders

Uitgangspunt bij een virtuele training is, dat er net zoveel kennis en vaardigheden worden overgedragen als bij een face-to-face-training. Bovendien dient het elk gewenst niveau van interactiviteit te faciliteren. Daarom werken we vanuit Eduvision met diverse systemen (o.a. dat van onze opdrachtgever), die deze doelstelling breed ondersteunen (waaronder Microsoft Teams of Zoom). Als cursist kun je gratis en eenvoudig inloggen, via een app of via het web.

De verschillende systemen bieden o.a. de volgende mogelijkheden:

  • De training volgen met meerdere deelnemers, die je afhankelijk van of ze een camera hebben al dan niet kunt zien.
  • Als deelnemers een microfoon hebben, kunnen ze ook met de trainer praten. De trainer kan aangeven en technisch faciliteren wie er kan praten. Deelnemers kunnen virtueel aangeven dat ze wat willen zeggen; de trainer kan hen vervolgens het woord geven.
  • Deelnemers kunnen meekijken met de trainer en de trainer kan switchen tussen verschillende schermen die hij wil laten zien.
  • Als de deelnemer daar toestemming voor geeft, kan de trainer meekijken op het scherm van de deelnemer (of zelfs het scherm overnemen).
  • Er is vaak een chatfunctie, waarmee vragen of opmerkingen voor iedereen zichtbaar worden op het scherm.
  • Er is soms een opnamefunctie (de trainer bepaalt - rekening houdend met ieders privacy - of die aan- of uitgezet wordt), waardoor je later (een deel van) de training kunt terugkijken.
  • Er kan gebruik gemaakt worden van een whiteboard.
  • Er kunnen bestanden gedeeld worden.

NB: Het is handig als je als cursist beschikt over een microfoon of camera (het eerste meer dan het tweede), maar het is geen must; ook zonder kun je deelnemen aan de training. Wél is het zo dat met name een microfoon de interactiviteit bewerkstelligt. Mocht je geen camera of microfoon op de computer hebben, dan is het ook mogelijk om tegelijkertijd in te loggen met je telefoon, zodat je én duidelijk (lees: groot) beeld hebt én kunt beschikken over microfoon en/of camera.