Masterclass C#

  • 8 dagen
  • 4.299
  • Eerstvolgende startdatum 19 maart

De Masterclass C# richt zich op geavanceerde software ontwerptechnieken. Je bent al bekend met programmeren in C# en wil je doorontwikkelen op het gebied van het ontwerpen van schaalbare applicaties en verwante technieken. Je zult tijdens de masterclass leren werken met verschillende geavanceerde object oriented ontwerptechnieken en je applicaties structureren WebAPI en REST aan bod. Je applicatie kan in de cloud draaien.

De Masterclass C# richt zich op geavanceerde software ontwerptechnieken. Je bent al bekend met programmeren in C# en wil je doorontwikkelen op het gebied van het ontwerpen van schaalbare applicaties en verwante technieken. Je zult tijdens de masterclass leren werken met verschillende geavanceerde object oriented ontwerptechnieken en je applicaties structureren WebAPI en REST aan bod. Je applicatie kan in de cloud draaien.

Eduvision:

is al 20 jaar thuis in IT & Tech

levert passende oplossingen

vertaalt ‘theorie’ naar ‘praktijk’

biedt antwoord op elk vraagstuk

is pas tevreden als jij dat bent

Kies hier je training

  • Met een bedrijfstraining kies je voor een training die helemaal aansluit bij de specifieke wensen, behoefte en dagelijkse praktijk van jouw bedrijf of organisatie. Je kunt in je eentje deelnemen aan deze maatwerktraining, maar ook met één of meerdere collega’s. Een bedrijfstraining vindt plaats waar je maar wilt: op locatie bij jouw bedrijf of organisatie, ergens in het land of op onze mooie nieuwe trainingslocatie op de Veluwe in Apeldoorn.
    Bedrijfstraining
    Aantal dagen en prijs: in overleg
    Voor één of meerdere deelnemers, op de door jou gewenste locatie (maatwerk mogelijk)
     Bel mij hierover
     Stuur mij een vrijblijvend voorstel
  • De essentie van een privétraining is, dat de trainer volledig tot jouw beschikking staat. Je kunt daarbij kiezen voor een algemeen programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar het is ook mogelijk om de training helemaal te laten aansluiten bij jouw specifieke wensen, behoefte en dagelijkse praktijk. Bij zo’n maatwerktraining wordt het programma helemaal afgestemd op jouw werksituatie, wensen en leerbehoefte. Hierdoor mag je rekenen op maximaal leerrendement.
    Privétraining
    Aantal dagen en prijs: in overleg
     Bel mij hierover
     Stuur mij een vrijblijvend voorstel
  • Wil je de door jou gewenste training liever virtueel (online) volgen? Dat kan via onze ‘remote classroom’. Het verschil met een face-to-face-training is dat de trainer de training op afstand voor je verzorgt. Je kunt daarbij kiezen voor het algemene programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar we kunnen de training ook aanpassen aan je specifieke wensen, behoefte en praktijksituatie. Je volgt je virtuele training in je eentje, met je collega’s of met mensen van andere bedrijven.
    Virtuele training
    (Remote classroom)
    Aantal dagen en prijs: in overleg
     Bel mij hierover
     Stuur mij een vrijblijvend voorstel
  • Bij een klassikale training volg je een opleiding of training samen met een klas van medestudenten. Het voordeel van deze setting is, dat je kunt leren van andermans cases, tegen het laagst mogelijke tarief. De training vindt plaats op een externe locatie, ergens in het land of op onze mooie nieuwe trainingslocatie in Apeldoorn (midden op de Veluwe).
    Klassikale training
    Aantal dagen: 8 dagen / € 4.299 (excl. btw, prijs per deelnemer)
     Bel mij hierover
     Ik wil me inschrijven

    Startdata virtueel (Remote Classroom)

    19-03-2024, Virtueel  
    17-04-2024, Virtueel  
    16-05-2024, Virtueel  
    14-06-2024, Virtueel  
    15-07-2024, Virtueel  

    Startdata op locatie

    03-04-2024, Apeldoorn  
    03-04-2024, Utrecht  
    02-05-2024, Apeldoorn  
    02-05-2024, Utrecht  
    31-05-2024, Apeldoorn  

    Alle startdata

    = STARTGARANTIE

    Deze training gaat zeker door; er zijn voldoende aanmeldingen. Heb je vragen of wil je weten hoeveel plekken er nog beschikbaar zijn? Bel ons dan gerust!

    = NOG GEEN STARTGARANTIE

    Deze training krijgt startgarantie zodra er voldoende aanmeldingen zijn: bel ons om te horen wat de actuele status is of wat op dit moment de alternatieven zijn.

Wat is C#?

C# is een multi-paradigmaprogrammeertaal. Dat is een programmeertaal waarbij verschillende programmeertechnieken door elkaar gebruikt kunnen worden. Je kunt met C# generieke programmeerfuncties gebruiken, maar ook component en object georiënteerd programmeren. C# is ontwikkeld door Microsoft en is een onderdeel van het .NET-framework, net als Visual Basic (VB). Met C# heeft Microsoft de kracht van talen als C++ en Java gekoppeld aan het gebruiksgemak van VB. De syntaxis van C# is te vergelijken met Java, C en C++.

Tijdens de masterclass C# zul je werken aan een praktijkopdracht, namelijk het maken van een geavanceerde applicatie. Hierbij zul je gebruik maken van een dynamische bibliotheek (DLL). Zo’n DLL is een los onderdeel waar meerdere applicaties aan gelinkt kunnen worden, zodat je het kunt hergebruiken. Het is ook erg belangrijk om de applicatie op een juiste manier te structureren en de communicatie met onder andere de database te regelen.

Om deel te nemen aan deze masterclass C#, is kennis van object georiënteerd programmeren in C# en databases een vereiste.

Masterclass C#: Inleiding

Welkom bij de Masterclass C#

De Masterclass C# richt zich op geavanceerde software ontwerptechnieken. Je bent al bekend met programmeren in C# en wil je doorontwikkelen op het gebied van het ontwerpen van grote applicaties en verwante technieken.

Je zult tijdens de Masterclass C# leren werken volgens verschillende geavanceerde object oriented ontwerptechnieken. Veel .NET applicaties maken gebruik van informatie van externe systemen. Je gaat dan ook leren hoe je werkt met XML, JSON, REST, WCF en WebAPI.

Je examenopdracht tijdens de Masterclass C# zal een (web)applicatie zijn, die gebruikmaakt van de technieken die in de opleiding aan de orde komen. Aan de hand van het resultaat van deze opdracht wordt beoordeeld of je in aanmerking komt voor het examencertificaat Masterclass C#.

Competenties en vaardigheden

Om een goede C# developer te worden, werk je tijdens de Masterclass C# aan de volgende competenties en vaardigheden: software architectuur, versiebeheer, werken met diverse technieken: advanced classes, design patterns, werken met XML en JSON, ontwikkelen van een applicatie en het communiceren met de applicatie door middel van WebAPI, REST en JSON.

Tijdens de Masterclass C# leer je werken met alle diverse technieken, zoals het object oriented programming. Daarnaast ontwikkel je een eigen applicatie.

Gerelateerd

Masterclass C#: Modulen

Software Architectuur

Professionele applicaties worden ontwikkeld vanuit een bepaalde visie en structuur. Programma's worden in een aantal stappen opgezet. Ontwikkelmethoden beslaan het gehele traject van de eisen van de klant en gebruikers tot de implementatie van de applicatie.

Tijdens deze module leer je de belangrijkste ontwikkelmethoden kennen. Aan de hand van een praktijkcase pas je ze vervolgens toe. Hierdoor ben je in staat efficiënter en gebruikersgerichter en gestructureerder te ontwikkelen. Vooral wanneer je in teamverband werkt heeft dit grote voordelen.

Versiebeheer

Tijdens de Masterclass C# maken we gebruik van versiebeheer. Deze techniek wordt gebruikt om met verschillende mensen aan een project te werken. Binnen deze module leer je werken met de versiebeheer-technieken.

Geavanceerd Object georiënteerd programmeren

Tijdens deze opleiding maken we gebruik van object georiënteerde programmeren. Binnen deze module behandelen we geavanceerde vormen van OO. Daarnaast gaan we in op exception handling, debugging en testen. Andere onderwerpen zijn: Generics (types & methods, constraints, default), Nullable Types, Delegate Inference, Anonymous Methods, Iterators, Partial Types, Static Classes, Property accessor accessibility, Alias Qualifier, Generic Collections, Implicitly Typed Local Variables, Automatic properties, Object & Collection Initializers, Anonymous Types, Extension Methods, Lambda Expressions, Expression Trees, Query Expressions, Partial Methods, Caller Info attributes, Using static classes, Out Variables, Binary literals & Digit separators, Pattern Matching, Local Functions, Tuples, Deconstruction, Discards, More expression bodied members, Throw expressions, Ref Returns and Ref Locals, Infer tuple names, Default Expressions en Pattern-matching with Generics

Design Patterns

Bij het ontwerp van grote applicaties wordt vaak gebruik gemaakt van design patterns; algemene softwarestructuren die een oplossing bieden voor een bepaald ontwerpprobleem. Je gaat aan de slag met een aantal veelgebruikte design patterns als MVC, Interface, Factory, Observer, etc. Uiteindelijk zullen deze patronen jou helpen om goed gestructureerde, schaalbare en herbruikbare software te ontwikkelen.

LINQ Framework

In veel applicaties wordt gebruik gemaakt van het LINQ framework om database resultaten te mappen naar objecten. Binnen deze module leer je LINQ gebruiken: Overview, Query Expressions, Query translation, Deferred Query Execution, Keywords and Operators, LINQ naar XML

Parallel Computing

Parallel Computing wordt in de markt steeds meer gebruikt. Aan bod komt o.a. Threading (Delegates, Timers, ThreadPool, Threads), Synchronization, Tasks, Parallel Constructs, Data Structures for Coordination, PLINQ, Debugging Parallel Apps, Cross Thread UI Access, async Main, Async & Await.

Werken met XML en JSON

XML en JSON zijn technieken waarmee informatie met een open structuur gestructureerd kan worden. XML en JSON worden vanwege de flexibiliteit veel gebruikt in de communicatie tussen verschillende systemen. Je zult de technieken toepassen in je zelf te ontwikkelen applicatie (zie examen).

Webservices WCF, WebAPI en REST

Een webservice maakt het mogelijk om een applicatie extern te benaderen. Met behulp van WCF, WebAPI en RESTfull technieken kan informatie tussen verschillende applicaties worden uitgewisseld.

WCF is het onderdeel van het .NET framework dat wordt gebruikt om de communicatie tussen applicaties te regelen. Je leert deze technieken kennen en toepassen in jouw applicaties.

Onderdelen: WCF intro, Webservices intro, SOAP, XML schema, WSDL, Contracts, Instance Management, Binding, Message Patterns, WEB API REST

Applicatie in de cloud

Moderne applicaties draaien veelal in de cloud. Om applicaties in de cloud te draaien dienen ze aan een aantal eisen te voldoen. Tijdens de opleiding bouwen we schaalbare software, die dan ook gemakkelijk in de cloud kan draaien.

Examen

In overleg met jouw docent ontwikkel je tijdens de opleiding een webapplicatie. Dit doe je in principe in samenwerking met andere cursisten. Het behalen van deze opdracht resulteert in een examencertificaat.

Alternatief

Wil jij liever gebruik maken van andere programmeertalen die jou veel te bieden hebben? Schrijf je dan in voor een opleiding PHP Professional of opleiding Java. PHP is programmeertaal waarmee je dynamische website ontwikkelt. Tijdens de cursus PHP leer je onder andere de belangrijkste programmeertechnieken kennen en doe je basiskennis op van relationele databases. Bovendien leer je meer over security en design patterns. Na de cursus ben je in staat om je zelf een dynamische website te ontwikkelen. Java is een object georiënteerde programmeertaal. Tijdens de cursus Java leer je de diverse technieken van deze programmeertaal en ontwikkel je een eigen applicatie.

Masterclass C#: Extra info

Trainers

Om de praktijk zo dicht mogelijk te benaderen, werkt Eduvision uitsluitend met trainers die zelf in de praktijk actief zijn. Zij kennen de branche, de klanten en de problemen waar je tegenaan loopt. Daarom zijn zij tijdens deze training je persoonlijke coach. Deze vakexpert staat volledig tot je beschikking en ondersteunt direct en doelgericht bij je eigen praktijkcase.

Benodigdheden

Om het meeste rendement te halen uit de Masterclass C# verzoeken wij je vriendelijk om je eigen laptop mee te nemen. Hierdoor heb je altijd jouw eigen praktijkcase en opleidingsmateriaal bij de hand en kun je thuis direct verder met je eigen case.

Voorkennis

Om aan de Masterclass C# deel te nemen, is goede kennis van object georiënteerd programmeren in C# en databases (bij voorkeur SQL Server) een voorwaarde. Je kunt je deze kennis bijvoorbeeld eigen maken tijdens onze opleiding C# Professional.

Platform en software

Voor de Masterclass C# maken wij uiteraard gebruik van het Windows platform. Het ontwikkelen van de applicaties gebeurt voornamelijk in de gratis te gebruiken Visual Studio Community edition. Om gebruik te maken van Azure dient u over een (gratis) account te beschikken.

Discussieer mee!

Ben je op zoek naar een plek waar je vakinhoudelijke informatie of ervaringen omtrent .Net & C# met medecursisten en professionals kunt delen? Of wil je je omringen met mede-professionals? Word dan lid van de vakgroep voor .Net/C# professionals van Eduvision en discussieer mee!

C# ontwikkelingen

C# is een veelzijdige en flexibele programmeertaal. Dat biedt ook de mogelijkheid om C# als scripttaal te gebruiken. Je kunt C# onder andere als scripttaal gebruiken bij het ontwikkelen van games. Zo is C# standaard geïmplementeerd in Unity 3D.

Om te concurreren met andere script-gebaseerde technologieën, wordt de server-side code gecompileerd in een DLL bestand bij het eerste gebruik. Het programma wordt hierdoor veel sneller uitgevoerd.

Masterclass C#: Startdata

Kies uit 3 locatie(s) in Nederland. Ook beschikbaar in Antwerpen.



Bedrijfstraining

Met een bedrijfstraining kies je voor een training die helemaal aansluit bij de specifieke wensen, behoefte en dagelijkse praktijk van jouw bedrijf of organisatie. Je kunt in je eentje deelnemen aan deze maatwerktraining, maar ook met één of meerdere collega’s. Een bedrijfstraining vindt plaats waar je maar wilt: op locatie bij jouw bedrijf of organisatie, ergens in het land of op onze mooie trainingslocatie op de Veluwe in Apeldoorn. Bel ons gerust voor advies; we denken graag met je mee. Wil je een vrijblijvend voorstel ontvangen? Vraag er dan online een aan.

Privétraining

De essentie van een privétraining is, dat de trainer volledig tot jouw beschikking staat. Je kunt daarbij kiezen voor een algemeen programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar het is ook mogelijk om de training helemaal te laten aansluiten bij jouw specifieke wensen, behoefte en dagelijkse praktijk. Bij zo’n maatwerktraining wordt het programma helemaal afgestemd op jouw situatie, wensen en leerbehoefte. Hierdoor mag je rekenen op maximaal leerrendement. Bel ons gerust voor een (maatwerk)privétraining te bespreken; we denken graag met je mee. Wil je een vrijblijvend voorstel ontvangen? Vraag er dan online een aan.

Virtuele training

Wil je de door jou gewenste training liever virtueel (online) volgen? Dat kan via onze ‘remote classroom’. Het verschil met een face-to-face-training is dat de trainer de training op afstand voor je verzorgt. Je kunt daarbij kiezen voor het algemene programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar we kunnen de training ook aanpassen aan je specifieke wensen, behoefte en praktijksituatie. Je volgt je virtuele training in je eentje, met je collega’s of met mensen van andere bedrijven. Wil je weten wat we op dit gebied precies voor je kunnen betekenen? Bel ons gerust, we denken graag met je mee over de mogelijke oplossingen.

Klassikale training

Bij een klassikale training volg je een opleiding of training samen met een klas van medestudenten. Het voordeel van deze setting is, dat je kunt leren van andermans cases, tegen het laagst mogelijke tarief. De training vindt plaats op een externe locatie, ergens in het land of op onze mooie trainingslocatie in Apeldoorn (midden op de Veluwe). Heb je een vraag? Bel ons gerust; we helpen je graag verder. Je kunt je natuurlijk ook gelijk inschrijven.

Masterclass C#: Tarieven

Tarief

De kosten voor de Masterclass C# bedragen €4.299,00 (excl. €902,79 BTW). Dit betreft het tarief voor deelname aan een klassikale training. Wil je liever een bedrijfstraining of privétraining? Bel ons dan of vraag online een voorstel aan.

Belastingvoordeel voor werkgevers

De wereld om ons heen verandert in hoog tempo: dit komt met name door de snelle ontwikkelingen op het gebied van de informatie-technologie. Wil je in de toekomst in de IT kunnen (blijven) werken, dan is het essentieel om je kennis up-to-date te houden. Met scholing en training vergroot je je kennis én je kansen op de arbeidsmarkt. Voor werkgevers is het belangrijk om over goed opgeleide medewerkers te kunnen beschikken, ook op de langere termijn. ‘Duurzame inzetbaarheid’ en ‘permanente educatie’ staan daarom bij steeds meer bedrijven prominent op de agenda. De overheid stimuleert dit. Daarom kunnen werkgevers een deel van de kosten voor opleiding en training terugkrijgen van de belasting. Per jaar kan dit voordeel oplopen tot € 2.700 per werknemer.

Certificering

Nadat je een cursustraject volledig hebt doorlopen, ontvang je van ons een certificaat. Hiermee kan je aantonen dat je hebt deelgenomen aan de training en deze succesvol hebt afgerond. Je laat zien dat je kennis hebt van object oriented programming met C# en het werken met een SQL Server, XML, Namespaces, WebAPI en HTML 5. Tijdens de Masterclass C# zul je met al deze geleerde technieken een geavanceerde applicatie ontwikkelen. En vanaf nu mag jij jezelf een professioneel C# ontwikkelaar noemen!

Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om het certificaat in het Engels te ontvangen, zodat het in het buitenland te gebruiken is.

Arbeidsperspectief

In de wereld van softwareontwikkeling is veel vraag naar software developers en programmeurs. Er wordt niet alleen gevraagd naar C# developers, maar ook naar .NET developers. Je houdt je dus bezig met het ontwikkelen van software en eventueel met de architectuur van de applicatie en C#. Jouw taken zullen veelal het bedenken, ontwikkelen en testen van applicaties zijn. Daarbij wordt er regelmatig gevraagd naar ervaring met HTML, CSS en JavaScript. Jij zorgt ervoor dat de applicatie op de juiste manier werkt en de interactie tussen de diverse gebruikers en de database goed verloopt.

Masterclass C#: Virtuele training

Wil je de door jou gewenste training liever virtueel (online) volgen? Dat kan via onze ‘remote classroom’. Het verschil met een face-to-face-training is dat de trainer de training op afstand voor je verzorgt. Je kunt daarbij kiezen voor het algemene programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar we kunnen de training ook aanpassen aan je specifieke wensen, behoefte en praktijksituatie. Je volgt je virtuele training in je eentje, met je collega’s of met mensen van andere bedrijven. Wil je weten wat we op dit gebied precies voor je kunnen betekenen? Bel ons gerust, we denken graag met je mee over de mogelijke oplossingen.

Virtuele training: hoe werkt dat?

Bij een virtuele training kun je via een online verbinding op afstand interactief deelnemen aan de training. Dit wordt ook wel ‘remote classroom’ of ‘virtual classroom’ genoemd. Dit werkt net even anders, maar biedt je dezelfde kwaliteit en is net zo effectief als een face-to-face-training.

Dezelfde kwaliteit, net even anders

Uitgangspunt bij een virtuele training is, dat er net zoveel kennis en vaardigheden worden overgedragen als bij een face-to-face-training. Bovendien dient het elk gewenst niveau van interactiviteit te faciliteren. Daarom werken we vanuit Eduvision met diverse systemen (o.a. dat van onze opdrachtgever), die deze doelstelling breed ondersteunen (waaronder Microsoft Teams of Zoom). Als cursist kun je gratis en eenvoudig inloggen, via een app of via het web.

De verschillende systemen bieden o.a. de volgende mogelijkheden:

  • De training volgen met meerdere deelnemers, die je afhankelijk van of ze een camera hebben al dan niet kunt zien.
  • Als deelnemers een microfoon hebben, kunnen ze ook met de trainer praten. De trainer kan aangeven en technisch faciliteren wie er kan praten. Deelnemers kunnen virtueel aangeven dat ze wat willen zeggen; de trainer kan hen vervolgens het woord geven.
  • Deelnemers kunnen meekijken met de trainer en de trainer kan switchen tussen verschillende schermen die hij wil laten zien.
  • Als de deelnemer daar toestemming voor geeft, kan de trainer meekijken op het scherm van de deelnemer (of zelfs het scherm overnemen).
  • Er is vaak een chatfunctie, waarmee vragen of opmerkingen voor iedereen zichtbaar worden op het scherm.
  • Er is soms een opnamefunctie (de trainer bepaalt - rekening houdend met ieders privacy - of die aan- of uitgezet wordt), waardoor je later (een deel van) de training kunt terugkijken.
  • Er kan gebruik gemaakt worden van een whiteboard.
  • Er kunnen bestanden gedeeld worden.

NB: Het is handig als je als cursist beschikt over een microfoon of camera (het eerste meer dan het tweede), maar het is geen must; ook zonder kun je deelnemen aan de training. Wél is het zo dat met name een microfoon de interactiviteit bewerkstelligt. Mocht je geen camera of microfoon op de computer hebben, dan is het ook mogelijk om tegelijkertijd in te loggen met je telefoon, zodat je én duidelijk (lees: groot) beeld hebt én kunt beschikken over microfoon en/of camera.

De Masterclass C# richt zich op geavanceerde software ontwerptechnieken. Je bent al bekend met programmeren in C# en wil je doorontwikkelen op het gebied van het ontwerpen van schaalbare applicaties en verwante technieken. Je zult tijdens de masterclass leren werken met verschillende geavanceerde object oriented ontwerptechnieken en je applicaties structureren WebAPI en REST aan bod. Je applicatie kan in de cloud draaien.

Kies hier je training

  • Met een bedrijfstraining kies je voor een training die helemaal aansluit bij de specifieke wensen, behoefte en dagelijkse praktijk van jouw bedrijf of organisatie. Je kunt in je eentje deelnemen aan deze maatwerktraining, maar ook met één of meerdere collega’s. Een bedrijfstraining vindt plaats waar je maar wilt: op locatie bij jouw bedrijf of organisatie, ergens in het land of op onze mooie nieuwe trainingslocatie op de Veluwe in Apeldoorn.
    Bedrijfstraining
    Aantal dagen en prijs: in overleg
    Voor één of meerdere deelnemers, op de door jou gewenste locatie (maatwerk mogelijk)
     Bel mij hierover
     Stuur mij een vrijblijvend voorstel
  • De essentie van een privétraining is, dat de trainer volledig tot jouw beschikking staat. Je kunt daarbij kiezen voor een algemeen programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar het is ook mogelijk om de training helemaal te laten aansluiten bij jouw specifieke wensen, behoefte en dagelijkse praktijk. Bij zo’n maatwerktraining wordt het programma helemaal afgestemd op jouw werksituatie, wensen en leerbehoefte. Hierdoor mag je rekenen op maximaal leerrendement.
    Privétraining
    Aantal dagen en prijs: in overleg
     Bel mij hierover
     Stuur mij een vrijblijvend voorstel
  • Wil je de door jou gewenste training liever virtueel (online) volgen? Dat kan via onze ‘remote classroom’. Het verschil met een face-to-face-training is dat de trainer de training op afstand voor je verzorgt. Je kunt daarbij kiezen voor het algemene programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar we kunnen de training ook aanpassen aan je specifieke wensen, behoefte en praktijksituatie. Je volgt je virtuele training in je eentje, met je collega’s of met mensen van andere bedrijven.
    Virtuele training
    (Remote classroom)
    Aantal dagen en prijs: in overleg
     Bel mij hierover
     Stuur mij een vrijblijvend voorstel
  • Bij een klassikale training volg je een opleiding of training samen met een klas van medestudenten. Het voordeel van deze setting is, dat je kunt leren van andermans cases, tegen het laagst mogelijke tarief. De training vindt plaats op een externe locatie, ergens in het land of op onze mooie nieuwe trainingslocatie in Apeldoorn (midden op de Veluwe).
    Klassikale training
    Aantal dagen: 8 dagen / € 4.299 (excl. btw, prijs per deelnemer)
     Bel mij hierover
     Ik wil me inschrijven

    Startdata virtueel (Remote Classroom)

    19-03-2024, Virtueel  
    17-04-2024, Virtueel  
    16-05-2024, Virtueel  
    14-06-2024, Virtueel  
    15-07-2024, Virtueel  

    Startdata op locatie

    03-04-2024, Apeldoorn  
    03-04-2024, Utrecht  
    02-05-2024, Apeldoorn  
    02-05-2024, Utrecht  
    31-05-2024, Apeldoorn  

    Alle startdata

    = STARTGARANTIE

    Deze training gaat zeker door; er zijn voldoende aanmeldingen. Heb je vragen of wil je weten hoeveel plekken er nog beschikbaar zijn? Bel ons dan gerust!

    = NOG GEEN STARTGARANTIE

    Deze training krijgt startgarantie zodra er voldoende aanmeldingen zijn: bel ons om te horen wat de actuele status is of wat op dit moment de alternatieven zijn.

Masterclass C#: Inleiding

Welkom bij de Masterclass C#

De Masterclass C# richt zich op geavanceerde software ontwerptechnieken. Je bent al bekend met programmeren in C# en wil je doorontwikkelen op het gebied van het ontwerpen van grote applicaties en verwante technieken.

Je zult tijdens de Masterclass C# leren werken volgens verschillende geavanceerde object oriented ontwerptechnieken. Veel .NET applicaties maken gebruik van informatie van externe systemen. Je gaat dan ook leren hoe je werkt met XML, JSON, REST, WCF en WebAPI.

Je examenopdracht tijdens de Masterclass C# zal een (web)applicatie zijn, die gebruikmaakt van de technieken die in de opleiding aan de orde komen. Aan de hand van het resultaat van deze opdracht wordt beoordeeld of je in aanmerking komt voor het examencertificaat Masterclass C#.

Competenties en vaardigheden

Om een goede C# developer te worden, werk je tijdens de Masterclass C# aan de volgende competenties en vaardigheden: software architectuur, versiebeheer, werken met diverse technieken: advanced classes, design patterns, werken met XML en JSON, ontwikkelen van een applicatie en het communiceren met de applicatie door middel van WebAPI, REST en JSON.

Tijdens de Masterclass C# leer je werken met alle diverse technieken, zoals het object oriented programming. Daarnaast ontwikkel je een eigen applicatie.

Gerelateerd

Masterclass C#: Modulen

Software Architectuur

Professionele applicaties worden ontwikkeld vanuit een bepaalde visie en structuur. Programma's worden in een aantal stappen opgezet. Ontwikkelmethoden beslaan het gehele traject van de eisen van de klant en gebruikers tot de implementatie van de applicatie.

Tijdens deze module leer je de belangrijkste ontwikkelmethoden kennen. Aan de hand van een praktijkcase pas je ze vervolgens toe. Hierdoor ben je in staat efficiënter en gebruikersgerichter en gestructureerder te ontwikkelen. Vooral wanneer je in teamverband werkt heeft dit grote voordelen.

Versiebeheer

Tijdens de Masterclass C# maken we gebruik van versiebeheer. Deze techniek wordt gebruikt om met verschillende mensen aan een project te werken. Binnen deze module leer je werken met de versiebeheer-technieken.

Geavanceerd Object georiënteerd programmeren

Tijdens deze opleiding maken we gebruik van object georiënteerde programmeren. Binnen deze module behandelen we geavanceerde vormen van OO. Daarnaast gaan we in op exception handling, debugging en testen. Andere onderwerpen zijn: Generics (types & methods, constraints, default), Nullable Types, Delegate Inference, Anonymous Methods, Iterators, Partial Types, Static Classes, Property accessor accessibility, Alias Qualifier, Generic Collections, Implicitly Typed Local Variables, Automatic properties, Object & Collection Initializers, Anonymous Types, Extension Methods, Lambda Expressions, Expression Trees, Query Expressions, Partial Methods, Caller Info attributes, Using static classes, Out Variables, Binary literals & Digit separators, Pattern Matching, Local Functions, Tuples, Deconstruction, Discards, More expression bodied members, Throw expressions, Ref Returns and Ref Locals, Infer tuple names, Default Expressions en Pattern-matching with Generics

Design Patterns

Bij het ontwerp van grote applicaties wordt vaak gebruik gemaakt van design patterns; algemene softwarestructuren die een oplossing bieden voor een bepaald ontwerpprobleem. Je gaat aan de slag met een aantal veelgebruikte design patterns als MVC, Interface, Factory, Observer, etc. Uiteindelijk zullen deze patronen jou helpen om goed gestructureerde, schaalbare en herbruikbare software te ontwikkelen.

LINQ Framework

In veel applicaties wordt gebruik gemaakt van het LINQ framework om database resultaten te mappen naar objecten. Binnen deze module leer je LINQ gebruiken: Overview, Query Expressions, Query translation, Deferred Query Execution, Keywords and Operators, LINQ naar XML

Parallel Computing

Parallel Computing wordt in de markt steeds meer gebruikt. Aan bod komt o.a. Threading (Delegates, Timers, ThreadPool, Threads), Synchronization, Tasks, Parallel Constructs, Data Structures for Coordination, PLINQ, Debugging Parallel Apps, Cross Thread UI Access, async Main, Async & Await.

Werken met XML en JSON

XML en JSON zijn technieken waarmee informatie met een open structuur gestructureerd kan worden. XML en JSON worden vanwege de flexibiliteit veel gebruikt in de communicatie tussen verschillende systemen. Je zult de technieken toepassen in je zelf te ontwikkelen applicatie (zie examen).

Webservices WCF, WebAPI en REST

Een webservice maakt het mogelijk om een applicatie extern te benaderen. Met behulp van WCF, WebAPI en RESTfull technieken kan informatie tussen verschillende applicaties worden uitgewisseld.

WCF is het onderdeel van het .NET framework dat wordt gebruikt om de communicatie tussen applicaties te regelen. Je leert deze technieken kennen en toepassen in jouw applicaties.

Onderdelen: WCF intro, Webservices intro, SOAP, XML schema, WSDL, Contracts, Instance Management, Binding, Message Patterns, WEB API REST

Applicatie in de cloud

Moderne applicaties draaien veelal in de cloud. Om applicaties in de cloud te draaien dienen ze aan een aantal eisen te voldoen. Tijdens de opleiding bouwen we schaalbare software, die dan ook gemakkelijk in de cloud kan draaien.

Examen

In overleg met jouw docent ontwikkel je tijdens de opleiding een webapplicatie. Dit doe je in principe in samenwerking met andere cursisten. Het behalen van deze opdracht resulteert in een examencertificaat.

Alternatief

Wil jij liever gebruik maken van andere programmeertalen die jou veel te bieden hebben? Schrijf je dan in voor een opleiding PHP Professional of opleiding Java. PHP is programmeertaal waarmee je dynamische website ontwikkelt. Tijdens de cursus PHP leer je onder andere de belangrijkste programmeertechnieken kennen en doe je basiskennis op van relationele databases. Bovendien leer je meer over security en design patterns. Na de cursus ben je in staat om je zelf een dynamische website te ontwikkelen. Java is een object georiënteerde programmeertaal. Tijdens de cursus Java leer je de diverse technieken van deze programmeertaal en ontwikkel je een eigen applicatie.

Masterclass C#: Startdata

Kies uit 3 locatie(s) in Nederland. Ook beschikbaar in Antwerpen.



Bedrijfstraining

Met een bedrijfstraining kies je voor een training die helemaal aansluit bij de specifieke wensen, behoefte en dagelijkse praktijk van jouw bedrijf of organisatie. Je kunt in je eentje deelnemen aan deze maatwerktraining, maar ook met één of meerdere collega’s. Een bedrijfstraining vindt plaats waar je maar wilt: op locatie bij jouw bedrijf of organisatie, ergens in het land of op onze mooie trainingslocatie op de Veluwe in Apeldoorn. Bel ons gerust voor advies; we denken graag met je mee. Wil je een vrijblijvend voorstel ontvangen? Vraag er dan online een aan.

Privétraining

De essentie van een privétraining is, dat de trainer volledig tot jouw beschikking staat. Je kunt daarbij kiezen voor een algemeen programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar het is ook mogelijk om de training helemaal te laten aansluiten bij jouw specifieke wensen, behoefte en dagelijkse praktijk. Bij zo’n maatwerktraining wordt het programma helemaal afgestemd op jouw situatie, wensen en leerbehoefte. Hierdoor mag je rekenen op maximaal leerrendement. Bel ons gerust voor een (maatwerk)privétraining te bespreken; we denken graag met je mee. Wil je een vrijblijvend voorstel ontvangen? Vraag er dan online een aan.

Virtuele training

Wil je de door jou gewenste training liever virtueel (online) volgen? Dat kan via onze ‘remote classroom’. Het verschil met een face-to-face-training is dat de trainer de training op afstand voor je verzorgt. Je kunt daarbij kiezen voor het algemene programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar we kunnen de training ook aanpassen aan je specifieke wensen, behoefte en praktijksituatie. Je volgt je virtuele training in je eentje, met je collega’s of met mensen van andere bedrijven. Wil je weten wat we op dit gebied precies voor je kunnen betekenen? Bel ons gerust, we denken graag met je mee over de mogelijke oplossingen.

Klassikale training

Bij een klassikale training volg je een opleiding of training samen met een klas van medestudenten. Het voordeel van deze setting is, dat je kunt leren van andermans cases, tegen het laagst mogelijke tarief. De training vindt plaats op een externe locatie, ergens in het land of op onze mooie trainingslocatie in Apeldoorn (midden op de Veluwe). Heb je een vraag? Bel ons gerust; we helpen je graag verder. Je kunt je natuurlijk ook gelijk inschrijven.

Masterclass C#: Tarieven

Tarief

De kosten voor de Masterclass C# bedragen €4.299,00 (excl. €902,79 BTW). Dit betreft het tarief voor deelname aan een klassikale training. Wil je liever een bedrijfstraining of privétraining? Bel ons dan of vraag online een voorstel aan.

Belastingvoordeel voor werkgevers

De wereld om ons heen verandert in hoog tempo: dit komt met name door de snelle ontwikkelingen op het gebied van de informatie-technologie. Wil je in de toekomst in de IT kunnen (blijven) werken, dan is het essentieel om je kennis up-to-date te houden. Met scholing en training vergroot je je kennis én je kansen op de arbeidsmarkt. Voor werkgevers is het belangrijk om over goed opgeleide medewerkers te kunnen beschikken, ook op de langere termijn. ‘Duurzame inzetbaarheid’ en ‘permanente educatie’ staan daarom bij steeds meer bedrijven prominent op de agenda. De overheid stimuleert dit. Daarom kunnen werkgevers een deel van de kosten voor opleiding en training terugkrijgen van de belasting. Per jaar kan dit voordeel oplopen tot € 2.700 per werknemer.

Certificering

Nadat je een cursustraject volledig hebt doorlopen, ontvang je van ons een certificaat. Hiermee kan je aantonen dat je hebt deelgenomen aan de training en deze succesvol hebt afgerond. Je laat zien dat je kennis hebt van object oriented programming met C# en het werken met een SQL Server, XML, Namespaces, WebAPI en HTML 5. Tijdens de Masterclass C# zul je met al deze geleerde technieken een geavanceerde applicatie ontwikkelen. En vanaf nu mag jij jezelf een professioneel C# ontwikkelaar noemen!

Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om het certificaat in het Engels te ontvangen, zodat het in het buitenland te gebruiken is.

Arbeidsperspectief

In de wereld van softwareontwikkeling is veel vraag naar software developers en programmeurs. Er wordt niet alleen gevraagd naar C# developers, maar ook naar .NET developers. Je houdt je dus bezig met het ontwikkelen van software en eventueel met de architectuur van de applicatie en C#. Jouw taken zullen veelal het bedenken, ontwikkelen en testen van applicaties zijn. Daarbij wordt er regelmatig gevraagd naar ervaring met HTML, CSS en JavaScript. Jij zorgt ervoor dat de applicatie op de juiste manier werkt en de interactie tussen de diverse gebruikers en de database goed verloopt.

Masterclass C#: Virtuele training

Wil je de door jou gewenste training liever virtueel (online) volgen? Dat kan via onze ‘remote classroom’. Het verschil met een face-to-face-training is dat de trainer de training op afstand voor je verzorgt. Je kunt daarbij kiezen voor het algemene programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar we kunnen de training ook aanpassen aan je specifieke wensen, behoefte en praktijksituatie. Je volgt je virtuele training in je eentje, met je collega’s of met mensen van andere bedrijven. Wil je weten wat we op dit gebied precies voor je kunnen betekenen? Bel ons gerust, we denken graag met je mee over de mogelijke oplossingen.

Virtuele training: hoe werkt dat?

Bij een virtuele training kun je via een online verbinding op afstand interactief deelnemen aan de training. Dit wordt ook wel ‘remote classroom’ of ‘virtual classroom’ genoemd. Dit werkt net even anders, maar biedt je dezelfde kwaliteit en is net zo effectief als een face-to-face-training.

Dezelfde kwaliteit, net even anders

Uitgangspunt bij een virtuele training is, dat er net zoveel kennis en vaardigheden worden overgedragen als bij een face-to-face-training. Bovendien dient het elk gewenst niveau van interactiviteit te faciliteren. Daarom werken we vanuit Eduvision met diverse systemen (o.a. dat van onze opdrachtgever), die deze doelstelling breed ondersteunen (waaronder Microsoft Teams of Zoom). Als cursist kun je gratis en eenvoudig inloggen, via een app of via het web.

De verschillende systemen bieden o.a. de volgende mogelijkheden:

  • De training volgen met meerdere deelnemers, die je afhankelijk van of ze een camera hebben al dan niet kunt zien.
  • Als deelnemers een microfoon hebben, kunnen ze ook met de trainer praten. De trainer kan aangeven en technisch faciliteren wie er kan praten. Deelnemers kunnen virtueel aangeven dat ze wat willen zeggen; de trainer kan hen vervolgens het woord geven.
  • Deelnemers kunnen meekijken met de trainer en de trainer kan switchen tussen verschillende schermen die hij wil laten zien.
  • Als de deelnemer daar toestemming voor geeft, kan de trainer meekijken op het scherm van de deelnemer (of zelfs het scherm overnemen).
  • Er is vaak een chatfunctie, waarmee vragen of opmerkingen voor iedereen zichtbaar worden op het scherm.
  • Er is soms een opnamefunctie (de trainer bepaalt - rekening houdend met ieders privacy - of die aan- of uitgezet wordt), waardoor je later (een deel van) de training kunt terugkijken.
  • Er kan gebruik gemaakt worden van een whiteboard.
  • Er kunnen bestanden gedeeld worden.

NB: Het is handig als je als cursist beschikt over een microfoon of camera (het eerste meer dan het tweede), maar het is geen must; ook zonder kun je deelnemen aan de training. Wél is het zo dat met name een microfoon de interactiviteit bewerkstelligt. Mocht je geen camera of microfoon op de computer hebben, dan is het ook mogelijk om tegelijkertijd in te loggen met je telefoon, zodat je én duidelijk (lees: groot) beeld hebt én kunt beschikken over microfoon en/of camera.