Cursus Drupal

 • 5 dagen
 • 2.699
 • Eerstvolgende startdatum 28 juni

Gemiddelde waardering

Drupal is een open source softwarepakket waarmee je op eenvoudige wijze een grote verscheidenheid aan content kan publiceren, beheren en organiseren op een website. Tijdens de Cursus Drupal leer jij Drupal volledig kennen. Jij installeert en beheert jouw eigen Drupal-website. Ook besteden we veel aandacht aan het ontwerpen van Drupal-templates.

Drupal is een open source softwarepakket waarmee je op eenvoudige wijze een grote verscheidenheid aan content kan publiceren, beheren en organiseren op een website. Tijdens de Cursus Drupal leer jij Drupal volledig kennen. Jij installeert en beheert jouw eigen Drupal-website. Ook besteden we veel aandacht aan het ontwerpen van Drupal-templates.

Eduvision:

is al 20 jaar thuis in IT & Tech

levert passende oplossingen

vertaalt ‘theorie’ naar ‘praktijk’

biedt antwoord op elk vraagstuk

is pas tevreden als jij dat bent

Kies hier je training

 • Met een bedrijfstraining kies je voor een training die helemaal aansluit bij de specifieke wensen, behoefte en dagelijkse praktijk van jouw bedrijf of organisatie. Je kunt in je eentje deelnemen aan deze maatwerktraining, maar ook met één of meerdere collega’s. Een bedrijfstraining vindt plaats waar je maar wilt: op locatie bij jouw bedrijf of organisatie, ergens in het land of op onze mooie nieuwe trainingslocatie op de Veluwe in Apeldoorn.
  Bedrijfstraining
  Aantal dagen en prijs: in overleg
  Voor één of meerdere deelnemers, op de door jou gewenste locatie (maatwerk mogelijk)
   Bel mij hierover
   Stuur mij een vrijblijvend voorstel
 • De essentie van een privétraining is, dat de trainer volledig tot jouw beschikking staat. Je kunt daarbij kiezen voor een algemeen programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar het is ook mogelijk om de training helemaal te laten aansluiten bij jouw specifieke wensen, behoefte en dagelijkse praktijk. Bij zo’n maatwerktraining wordt het programma helemaal afgestemd op jouw werksituatie, wensen en leerbehoefte. Hierdoor mag je rekenen op maximaal leerrendement.
  Privétraining
  Aantal dagen en prijs: in overleg
   Bel mij hierover
   Stuur mij een vrijblijvend voorstel
 • Wil je de door jou gewenste training liever virtueel (online) volgen? Dat kan via onze ‘remote classroom’. Het verschil met een face-to-face-training is dat de trainer de training op afstand voor je verzorgt. Je kunt daarbij kiezen voor het algemene programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar we kunnen de training ook aanpassen aan je specifieke wensen, behoefte en praktijksituatie. Je volgt je virtuele training in je eentje, met je collega’s of met mensen van andere bedrijven.
  Virtuele training
  (Remote classroom)
  Aantal dagen en prijs: in overleg
   Bel mij hierover
   Stuur mij een vrijblijvend voorstel
 • Bij een klassikale training volg je een opleiding of training samen met een klas van medestudenten. Het voordeel van deze setting is, dat je kunt leren van andermans cases, tegen het laagst mogelijke tarief. De training vindt plaats op een externe locatie, ergens in het land of op onze mooie nieuwe trainingslocatie in Apeldoorn (midden op de Veluwe).
  Klassikale training
  Aantal dagen: 5 dagen / € 2.699 (excl. btw, prijs per deelnemer)
   Bel mij hierover
   Ik wil me inschrijven

  Startdata virtueel (Remote Classroom)

  28-06-2023, Virtueel  
  27-07-2023, Virtueel  
  25-08-2023, Virtueel  
  25-09-2023, Virtueel  
  24-10-2023, Virtueel  

  Startdata op locatie

  04-07-2023, Utrecht  
  04-07-2023, Apeldoorn  
  02-08-2023, Apeldoorn  
  02-08-2023, Utrecht  
  31-08-2023, Apeldoorn  

  Alle startdata

  = STARTGARANTIE

  Deze training gaat zeker door; er zijn voldoende aanmeldingen. Heb je vragen of wil je weten hoeveel plekken er nog beschikbaar zijn? Bel ons dan gerust!

  = NOG GEEN STARTGARANTIE

  Deze training krijgt startgarantie zodra er voldoende aanmeldingen zijn: bel ons om te horen wat de actuele status is of wat op dit moment de alternatieven zijn.

Lees hier hoe anderen deze training waarderen

Cursus Drupal

Erg mooie prive Drupal opleiding waardoor ik in minder dagen veel kon leren.

Willem Vermeulen
Alle beoordelingen

Wat is Drupal?

Drupal is een open source content management systeem (CMS). Dit betekent dat het vrij te downloaden en te gebruiken is. De core installatie van Drupal geeft toegang tot een internetplatform met database-ondersteuning (zoals MySQL), onderhoudstools voor bestanden en een hoog veiligheidsniveau. Je kunt op een simpele manier verschillende content op jouw website plaatsen en beheren. Hierbij werk je dus met HTML en CSS. Daarnaast is Drupal schaalbaar, dus je kunt jouw website zo groot maken als je zelf wil. Drupal maakt gebruik van verschillende Drupal modules. Elk van deze module kan afzonderlijk op de website geïmplementeerd worden. Het is dus ook mogelijk om jouw website volledig om te zetten naar een Drupal webshop.
Tijdens de cursus Drupal leer je Drupal te installeren en de website en basismodulen te beheren. Ook ga je aan de slag met het maken van Drupal themes.

Cursus Drupal: Inleiding

Tijdens de cursus

Met Drupal kun jij een strakke, dynamische website ontwerpen met alle denkbare functionaliteiten. Tijdens de Cursus Drupal leer je alle mogelijkheden van dit content-managementsysteem (CMS) kennen en bouw jij jouw eigen website. We gaan in op het installeren en beheren van een website, de sitebouw en de basismodulen. Daarnaast leer je Drupal themes te ontwerpen, gaan we in op het werken met CSS in de praktijk en behandelen we de mogelijkheid voor externe modulen.

Resultaat

Na afloop van de Cursus Drupal heb jij jouw eigen Drupal-website gemaakt. Je bent volledig bekend met Drupal en weet hoe jij jouw website optimaal beheert. Tevens ben je in staat om zelf themes te maken en deze toe te voegen aan jouw website.

Praktijkcase

De praktijk loopt als een rode draad door de opleiding. Je gaat zelf aan de slag met jouw eigen Drupal-website; je richt jouw website in, ontwerpt themes en zet de website live.

Competenties en vaardigheden

Om een goede Drupal specialist te worden, werk je tijdens de Cursus Drupal aan de volgende competenties en vaardigheden: Drupal configuratie, ontwerpen van Drupal themes, gebruik van Drupal modules, zoals blogs, forums, nieuws, profielen en gebruikersbeheer en het gebruik van HTML en CSS.
Tijdens de cursus Drupal ga je aan de slag met het bouwen van een eigen website met de diverse Drupal modules en Drupal themes.

Gerelateerd

Cursus Drupal: Modulen

Tijdens de cursus komen de volgende modulen aan bod:

Introductie Drupal

Drupal is een zeer veelzijdig CMS. Dankzij dit systeem kun je op een gemakkelijke wijze de inhoud van de website aanpassen. Tijdens deze module maak jij kennis met Drupal. Je leert de basisaspecten van het systeem kennen. Hoe zit bijvoorbeeld de rechtenstructuur in elkaar? Welke mogelijkheden heb jij binnen het systeem? En wat heb je nodig om een Drupal site te laten draaien?

Installatie en configuratie

Binnen deze module leer jij Drupal installeren en configureren voor gebruik. Daarnaast maak je de specifieke instellingen voor jouw eigen website.

Sitebouw Introductie en basismodulen

Binnen deze module richt je de website in. Jij maakt gebruikers aan en bepaalt wat een gebruiker binnen het systeem wel en niet mag. Daarnaast ga jij aan de slag met een aantal basismodulen zoals forums, blogs, nieuws, profielen, gebruikersbeheer en comments.

Themes ontwerpen

Tijdens dit onderdeel raak je vertrouwd met de opbouw van Drupal-themes. Je zult zelf themes ontwerpen of je zet jouw bestaande ontwerp om naar een Drupal- theme.

Standaard modulen

Drupal kent een groot aantal standaard modulen. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwsmodule, een e-mailmodule, een bannersysteem en een enquêtemodule. Tijdens dit onderdeel van de cursus leer je deze modulen in jouw website te implementeren.

CSS in de praktijk

Wat is CSS nu eigenlijk? En hoe verhoudt het zich tot HTML? Hoe pas jij het toe in Drupal themes? Deze vragen komen binnen dit onderdeel aan de orde. Verder zullen we uiteenzetten wat de voordelen zijn van het werken met stylesheets.

Advanced CSS / Themes vervolg

Een nieuwe ontwikkeling in het webdesign is dat de opmaak van webpagina's steeds meer geregeld wordt met stylesheets en steeds minder met HTML. Het gebruik van HTML wordt terug gebracht naar het oorspronkelijke doel van HTML: het structureren van de content van een document.

Externe modulen

Inmiddels zijn er vele externe modulen voor Drupal beschikbaar. Hierdoor kunt jij een site eenvoudig uitbreiden met bijvoorbeeld e-commerce faciliteiten. Binnen deze module wijzen we jou de weg door de vele externe modulen die je kunt gebruiken.

Praktijkcase

De praktijk loopt als rode draad door de opleiding. Je gaat zelf aan de slag met jouw eigen Drupal-website; jij richt jouw website in, ontwerpt themes en zet jouw website live.

Alternatief

Wil je liever gebruik maken van een ander content management systeem (CMS)? Schrijf je dan in voor een cursus WordPress, een cursus Joomla of een cursus Magento Professional! Tijdens de cursus WordPress leer je werken met WordPress door WordPress themes te ontwikkelen met PHP, Custom Post Types te creëren en een webshop te bouwen met WooCommerce. Tijdens de cursus Joomla leer je werken met Joomla door een website op te zetten met eigen ontworpen Joomla templates. Tijdens de cursus Magento leer je een webshop te bouwen en te beheren met alle functionaliteiten.

Cursus Drupal: Extra info

Trainers

Om de praktijk zo dicht mogelijk te benaderen, werkt Eduvision uitsluitend met trainers die zelf in de praktijk actief zijn. Zij kennen de branche, de klanten en de problemen waar je tegenaan loopt. Daarom zijn zij tijdens deze training je persoonlijke coach. Deze vakexpert staat volledig tot je beschikking en ondersteunt direct en doelgericht bij je eigen praktijkcase.

Benodigdheden

Om het meeste rendement te halen uit de Cursus Drupal verzoeken wij je vriendelijk om je eigen laptop mee te nemen. Hierdoor heb je altijd jouw eigen praktijkcase en opleidingsmateriaal bij de hand en kun je thuis direct verder met je eigen case.

Discussieer mee!

Ben je op zoek naar een plek waar jij vakinhoudelijke informatie of ervaringen omtrent Drupal met medecursisten en professionals kunt delen? Of wil jij je omringen met mede professionals? Word dan lid van de vakgroep voor open source professional van Eduvision en discussieer mee!

Drupal ontwikkelingen

Er komen vrij regelmatig nieuwe versies van Drupal uit. Om gebruik te kunnen maken van diverse aangepaste functionaliteiten, veiligheidsissues en de schaalbaarheid, is het verstandig om de meest recente versie van Drupal te gebruiken. Vooral wanneer je gebruik wil maken van nieuwe functies, zoals real-time pagina’s en het verbinden met externe API’s, is het nuttig om met jouw Drupal website over te stappen naar de nieuwste versie. Ook wanneer je het Lange Termijn Support (LTS) wilt benutten van het Drupal team, is het goed om een nieuwere versie te hebben. Deze verleent namelijk alleen support aan de huidige versie en die daarvoor.

Cursus Drupal: Beoordelingen

Willem Vermeulen

Erg mooie prive Drupal opleiding waardoor ik in minder dagen veel kon leren.

Cursus Drupal: Startdata

Kies uit 3 locatie(s) in Nederland. Ook beschikbaar in Antwerpen.Bedrijfstraining

Met een bedrijfstraining kies je voor een training die helemaal aansluit bij de specifieke wensen, behoefte en dagelijkse praktijk van jouw bedrijf of organisatie. Je kunt in je eentje deelnemen aan deze maatwerktraining, maar ook met één of meerdere collega’s. Een bedrijfstraining vindt plaats waar je maar wilt: op locatie bij jouw bedrijf of organisatie, ergens in het land of op onze mooie trainingslocatie op de Veluwe in Apeldoorn. Bel ons gerust voor advies; we denken graag met je mee. Wil je een vrijblijvend voorstel ontvangen? Vraag er dan online een aan.

Privétraining

De essentie van een privétraining is, dat de trainer volledig tot jouw beschikking staat. Je kunt daarbij kiezen voor een algemeen programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar het is ook mogelijk om de training helemaal te laten aansluiten bij jouw specifieke wensen, behoefte en dagelijkse praktijk. Bij zo’n maatwerktraining wordt het programma helemaal afgestemd op jouw situatie, wensen en leerbehoefte. Hierdoor mag je rekenen op maximaal leerrendement. Bel ons gerust voor een (maatwerk)privétraining te bespreken; we denken graag met je mee. Wil je een vrijblijvend voorstel ontvangen? Vraag er dan online een aan.

Virtuele training

Wil je de door jou gewenste training liever virtueel (online) volgen? Dat kan via onze ‘remote classroom’. Het verschil met een face-to-face-training is dat de trainer de training op afstand voor je verzorgt. Je kunt daarbij kiezen voor het algemene programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar we kunnen de training ook aanpassen aan je specifieke wensen, behoefte en praktijksituatie. Je volgt je virtuele training in je eentje, met je collega’s of met mensen van andere bedrijven. Wil je weten wat we op dit gebied precies voor je kunnen betekenen? Bel ons gerust, we denken graag met je mee over de mogelijke oplossingen.

Klassikale training

Bij een klassikale training volg je een opleiding of training samen met een klas van medestudenten. Het voordeel van deze setting is, dat je kunt leren van andermans cases, tegen het laagst mogelijke tarief. De training vindt plaats op een externe locatie, ergens in het land of op onze mooie trainingslocatie in Apeldoorn (midden op de Veluwe). Heb je een vraag? Bel ons gerust; we helpen je graag verder. Je kunt je natuurlijk ook gelijk inschrijven.

Cursus Drupal: Tarieven

Tarief

De kosten voor de Cursus Drupal bedragen €2.699,00 (excl. €566,79 BTW). Dit betreft het tarief voor deelname aan een klassikale training. Wil je liever een bedrijfstraining of privétraining? Bel ons dan of vraag online een voorstel aan.

Belastingvoordeel voor werkgevers

De wereld om ons heen verandert in hoog tempo: dit komt met name door de snelle ontwikkelingen op het gebied van de informatie-technologie. Wil je in de toekomst in de IT kunnen (blijven) werken, dan is het essentieel om je kennis up-to-date te houden. Met scholing en training vergroot je je kennis én je kansen op de arbeidsmarkt. Voor werkgevers is het belangrijk om over goed opgeleide medewerkers te kunnen beschikken, ook op de langere termijn. ‘Duurzame inzetbaarheid’ en ‘permanente educatie’ staan daarom bij steeds meer bedrijven prominent op de agenda. De overheid stimuleert dit. Daarom kunnen werkgevers een deel van de kosten voor opleiding en training terugkrijgen van de belasting. Per jaar kan dit voordeel oplopen tot € 2.700 per werknemer.

Certificering

Nadat je een cursustraject volledig hebt doorlopen, ontvang je van ons een certificaat. Hiermee kan je aantonen dat je hebt deelgenomen aan de training en deze succesvol hebt afgerond. Je laat zien dat je kennis hebt van het gebruiken van de functionaliteiten van Drupal. Tijdens de Cursus Drupal bouw je een website met een eigen Drupal theme en diverse Drupal modules. En vanaf nu mag jij jezelf een professioneel Drupal specialist noemen!

Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om het certificaat in het Engels te ontvangen, zodat het in het buitenland te gebruiken is.

Arbeidsperspectief

Op de arbeidsmarkt is er nog relatief veel vraag naar Drupal specialisten. Je gaat dan aan de slag met het bouwen van Drupal websites en/of Drupal webshops. Je maakt dus veel gebruik van HTML, CSS en JavaScript. Wanneer je een stap verder zet, zal het zelfs een stuk makkelijker worden om een baan te vinden. Want als Drupal developer heb je veel meer kennis van Drupal met PHP en het gebruik van API’s. Dat zou je eventueel kunnen leren tijdens een cursus Drupal development. Hierna zou je eventueel kunnen denken aan een carrière als PHP developer.

Cursus Drupal: Virtuele training

Wil je de door jou gewenste training liever virtueel (online) volgen? Dat kan via onze ‘remote classroom’. Het verschil met een face-to-face-training is dat de trainer de training op afstand voor je verzorgt. Je kunt daarbij kiezen voor het algemene programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar we kunnen de training ook aanpassen aan je specifieke wensen, behoefte en praktijksituatie. Je volgt je virtuele training in je eentje, met je collega’s of met mensen van andere bedrijven. Wil je weten wat we op dit gebied precies voor je kunnen betekenen? Bel ons gerust, we denken graag met je mee over de mogelijke oplossingen.

Virtuele training: hoe werkt dat?

Bij een virtuele training kun je via een online verbinding op afstand interactief deelnemen aan de training. Dit wordt ook wel ‘remote classroom’ of ‘virtual classroom’ genoemd. Dit werkt net even anders, maar biedt je dezelfde kwaliteit en is net zo effectief als een face-to-face-training.

Dezelfde kwaliteit, net even anders

Uitgangspunt bij een virtuele training is, dat er net zoveel kennis en vaardigheden worden overgedragen als bij een face-to-face-training. Bovendien dient het elk gewenst niveau van interactiviteit te faciliteren. Daarom werken we vanuit Eduvision met diverse systemen (o.a. dat van onze opdrachtgever), die deze doelstelling breed ondersteunen (waaronder Microsoft Teams of Zoom). Als cursist kun je gratis en eenvoudig inloggen, via een app of via het web.

De verschillende systemen bieden o.a. de volgende mogelijkheden:

 • De training volgen met meerdere deelnemers, die je afhankelijk van of ze een camera hebben al dan niet kunt zien.
 • Als deelnemers een microfoon hebben, kunnen ze ook met de trainer praten. De trainer kan aangeven en technisch faciliteren wie er kan praten. Deelnemers kunnen virtueel aangeven dat ze wat willen zeggen; de trainer kan hen vervolgens het woord geven.
 • Deelnemers kunnen meekijken met de trainer en de trainer kan switchen tussen verschillende schermen die hij wil laten zien.
 • Als de deelnemer daar toestemming voor geeft, kan de trainer meekijken op het scherm van de deelnemer (of zelfs het scherm overnemen).
 • Er is vaak een chatfunctie, waarmee vragen of opmerkingen voor iedereen zichtbaar worden op het scherm.
 • Er is soms een opnamefunctie (de trainer bepaalt - rekening houdend met ieders privacy - of die aan- of uitgezet wordt), waardoor je later (een deel van) de training kunt terugkijken.
 • Er kan gebruik gemaakt worden van een whiteboard.
 • Er kunnen bestanden gedeeld worden.

NB: Het is handig als je als cursist beschikt over een microfoon of camera (het eerste meer dan het tweede), maar het is geen must; ook zonder kun je deelnemen aan de training. Wél is het zo dat met name een microfoon de interactiviteit bewerkstelligt. Mocht je geen camera of microfoon op de computer hebben, dan is het ook mogelijk om tegelijkertijd in te loggen met je telefoon, zodat je én duidelijk (lees: groot) beeld hebt én kunt beschikken over microfoon en/of camera.

Drupal is een open source softwarepakket waarmee je op eenvoudige wijze een grote verscheidenheid aan content kan publiceren, beheren en organiseren op een website. Tijdens de Cursus Drupal leer jij Drupal volledig kennen. Jij installeert en beheert jouw eigen Drupal-website. Ook besteden we veel aandacht aan het ontwerpen van Drupal-templates.

Kies hier je training

 • Met een bedrijfstraining kies je voor een training die helemaal aansluit bij de specifieke wensen, behoefte en dagelijkse praktijk van jouw bedrijf of organisatie. Je kunt in je eentje deelnemen aan deze maatwerktraining, maar ook met één of meerdere collega’s. Een bedrijfstraining vindt plaats waar je maar wilt: op locatie bij jouw bedrijf of organisatie, ergens in het land of op onze mooie nieuwe trainingslocatie op de Veluwe in Apeldoorn.
  Bedrijfstraining
  Aantal dagen en prijs: in overleg
  Voor één of meerdere deelnemers, op de door jou gewenste locatie (maatwerk mogelijk)
   Bel mij hierover
   Stuur mij een vrijblijvend voorstel
 • De essentie van een privétraining is, dat de trainer volledig tot jouw beschikking staat. Je kunt daarbij kiezen voor een algemeen programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar het is ook mogelijk om de training helemaal te laten aansluiten bij jouw specifieke wensen, behoefte en dagelijkse praktijk. Bij zo’n maatwerktraining wordt het programma helemaal afgestemd op jouw werksituatie, wensen en leerbehoefte. Hierdoor mag je rekenen op maximaal leerrendement.
  Privétraining
  Aantal dagen en prijs: in overleg
   Bel mij hierover
   Stuur mij een vrijblijvend voorstel
 • Wil je de door jou gewenste training liever virtueel (online) volgen? Dat kan via onze ‘remote classroom’. Het verschil met een face-to-face-training is dat de trainer de training op afstand voor je verzorgt. Je kunt daarbij kiezen voor het algemene programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar we kunnen de training ook aanpassen aan je specifieke wensen, behoefte en praktijksituatie. Je volgt je virtuele training in je eentje, met je collega’s of met mensen van andere bedrijven.
  Virtuele training
  (Remote classroom)
  Aantal dagen en prijs: in overleg
   Bel mij hierover
   Stuur mij een vrijblijvend voorstel
 • Bij een klassikale training volg je een opleiding of training samen met een klas van medestudenten. Het voordeel van deze setting is, dat je kunt leren van andermans cases, tegen het laagst mogelijke tarief. De training vindt plaats op een externe locatie, ergens in het land of op onze mooie nieuwe trainingslocatie in Apeldoorn (midden op de Veluwe).
  Klassikale training
  Aantal dagen: 5 dagen / € 2.699 (excl. btw, prijs per deelnemer)
   Bel mij hierover
   Ik wil me inschrijven

  Startdata virtueel (Remote Classroom)

  28-06-2023, Virtueel  
  27-07-2023, Virtueel  
  25-08-2023, Virtueel  
  25-09-2023, Virtueel  
  24-10-2023, Virtueel  

  Startdata op locatie

  04-07-2023, Utrecht  
  04-07-2023, Apeldoorn  
  02-08-2023, Apeldoorn  
  02-08-2023, Utrecht  
  31-08-2023, Apeldoorn  

  Alle startdata

  = STARTGARANTIE

  Deze training gaat zeker door; er zijn voldoende aanmeldingen. Heb je vragen of wil je weten hoeveel plekken er nog beschikbaar zijn? Bel ons dan gerust!

  = NOG GEEN STARTGARANTIE

  Deze training krijgt startgarantie zodra er voldoende aanmeldingen zijn: bel ons om te horen wat de actuele status is of wat op dit moment de alternatieven zijn.

Cursus Drupal: Inleiding

Tijdens de cursus

Met Drupal kun jij een strakke, dynamische website ontwerpen met alle denkbare functionaliteiten. Tijdens de Cursus Drupal leer je alle mogelijkheden van dit content-managementsysteem (CMS) kennen en bouw jij jouw eigen website. We gaan in op het installeren en beheren van een website, de sitebouw en de basismodulen. Daarnaast leer je Drupal themes te ontwerpen, gaan we in op het werken met CSS in de praktijk en behandelen we de mogelijkheid voor externe modulen.

Resultaat

Na afloop van de Cursus Drupal heb jij jouw eigen Drupal-website gemaakt. Je bent volledig bekend met Drupal en weet hoe jij jouw website optimaal beheert. Tevens ben je in staat om zelf themes te maken en deze toe te voegen aan jouw website.

Praktijkcase

De praktijk loopt als een rode draad door de opleiding. Je gaat zelf aan de slag met jouw eigen Drupal-website; je richt jouw website in, ontwerpt themes en zet de website live.

Competenties en vaardigheden

Om een goede Drupal specialist te worden, werk je tijdens de Cursus Drupal aan de volgende competenties en vaardigheden: Drupal configuratie, ontwerpen van Drupal themes, gebruik van Drupal modules, zoals blogs, forums, nieuws, profielen en gebruikersbeheer en het gebruik van HTML en CSS.
Tijdens de cursus Drupal ga je aan de slag met het bouwen van een eigen website met de diverse Drupal modules en Drupal themes.

Gerelateerd

Cursus Drupal: Modulen

Tijdens de cursus komen de volgende modulen aan bod:

Introductie Drupal

Drupal is een zeer veelzijdig CMS. Dankzij dit systeem kun je op een gemakkelijke wijze de inhoud van de website aanpassen. Tijdens deze module maak jij kennis met Drupal. Je leert de basisaspecten van het systeem kennen. Hoe zit bijvoorbeeld de rechtenstructuur in elkaar? Welke mogelijkheden heb jij binnen het systeem? En wat heb je nodig om een Drupal site te laten draaien?

Installatie en configuratie

Binnen deze module leer jij Drupal installeren en configureren voor gebruik. Daarnaast maak je de specifieke instellingen voor jouw eigen website.

Sitebouw Introductie en basismodulen

Binnen deze module richt je de website in. Jij maakt gebruikers aan en bepaalt wat een gebruiker binnen het systeem wel en niet mag. Daarnaast ga jij aan de slag met een aantal basismodulen zoals forums, blogs, nieuws, profielen, gebruikersbeheer en comments.

Themes ontwerpen

Tijdens dit onderdeel raak je vertrouwd met de opbouw van Drupal-themes. Je zult zelf themes ontwerpen of je zet jouw bestaande ontwerp om naar een Drupal- theme.

Standaard modulen

Drupal kent een groot aantal standaard modulen. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwsmodule, een e-mailmodule, een bannersysteem en een enquêtemodule. Tijdens dit onderdeel van de cursus leer je deze modulen in jouw website te implementeren.

CSS in de praktijk

Wat is CSS nu eigenlijk? En hoe verhoudt het zich tot HTML? Hoe pas jij het toe in Drupal themes? Deze vragen komen binnen dit onderdeel aan de orde. Verder zullen we uiteenzetten wat de voordelen zijn van het werken met stylesheets.

Advanced CSS / Themes vervolg

Een nieuwe ontwikkeling in het webdesign is dat de opmaak van webpagina's steeds meer geregeld wordt met stylesheets en steeds minder met HTML. Het gebruik van HTML wordt terug gebracht naar het oorspronkelijke doel van HTML: het structureren van de content van een document.

Externe modulen

Inmiddels zijn er vele externe modulen voor Drupal beschikbaar. Hierdoor kunt jij een site eenvoudig uitbreiden met bijvoorbeeld e-commerce faciliteiten. Binnen deze module wijzen we jou de weg door de vele externe modulen die je kunt gebruiken.

Praktijkcase

De praktijk loopt als rode draad door de opleiding. Je gaat zelf aan de slag met jouw eigen Drupal-website; jij richt jouw website in, ontwerpt themes en zet jouw website live.

Alternatief

Wil je liever gebruik maken van een ander content management systeem (CMS)? Schrijf je dan in voor een cursus WordPress, een cursus Joomla of een cursus Magento Professional! Tijdens de cursus WordPress leer je werken met WordPress door WordPress themes te ontwikkelen met PHP, Custom Post Types te creëren en een webshop te bouwen met WooCommerce. Tijdens de cursus Joomla leer je werken met Joomla door een website op te zetten met eigen ontworpen Joomla templates. Tijdens de cursus Magento leer je een webshop te bouwen en te beheren met alle functionaliteiten.

Cursus Drupal: Beoordelingen

Willem Vermeulen

Erg mooie prive Drupal opleiding waardoor ik in minder dagen veel kon leren.

Cursus Drupal: Startdata

Kies uit 3 locatie(s) in Nederland. Ook beschikbaar in Antwerpen.Bedrijfstraining

Met een bedrijfstraining kies je voor een training die helemaal aansluit bij de specifieke wensen, behoefte en dagelijkse praktijk van jouw bedrijf of organisatie. Je kunt in je eentje deelnemen aan deze maatwerktraining, maar ook met één of meerdere collega’s. Een bedrijfstraining vindt plaats waar je maar wilt: op locatie bij jouw bedrijf of organisatie, ergens in het land of op onze mooie trainingslocatie op de Veluwe in Apeldoorn. Bel ons gerust voor advies; we denken graag met je mee. Wil je een vrijblijvend voorstel ontvangen? Vraag er dan online een aan.

Privétraining

De essentie van een privétraining is, dat de trainer volledig tot jouw beschikking staat. Je kunt daarbij kiezen voor een algemeen programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar het is ook mogelijk om de training helemaal te laten aansluiten bij jouw specifieke wensen, behoefte en dagelijkse praktijk. Bij zo’n maatwerktraining wordt het programma helemaal afgestemd op jouw situatie, wensen en leerbehoefte. Hierdoor mag je rekenen op maximaal leerrendement. Bel ons gerust voor een (maatwerk)privétraining te bespreken; we denken graag met je mee. Wil je een vrijblijvend voorstel ontvangen? Vraag er dan online een aan.

Virtuele training

Wil je de door jou gewenste training liever virtueel (online) volgen? Dat kan via onze ‘remote classroom’. Het verschil met een face-to-face-training is dat de trainer de training op afstand voor je verzorgt. Je kunt daarbij kiezen voor het algemene programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar we kunnen de training ook aanpassen aan je specifieke wensen, behoefte en praktijksituatie. Je volgt je virtuele training in je eentje, met je collega’s of met mensen van andere bedrijven. Wil je weten wat we op dit gebied precies voor je kunnen betekenen? Bel ons gerust, we denken graag met je mee over de mogelijke oplossingen.

Klassikale training

Bij een klassikale training volg je een opleiding of training samen met een klas van medestudenten. Het voordeel van deze setting is, dat je kunt leren van andermans cases, tegen het laagst mogelijke tarief. De training vindt plaats op een externe locatie, ergens in het land of op onze mooie trainingslocatie in Apeldoorn (midden op de Veluwe). Heb je een vraag? Bel ons gerust; we helpen je graag verder. Je kunt je natuurlijk ook gelijk inschrijven.

Cursus Drupal: Tarieven

Tarief

De kosten voor de Cursus Drupal bedragen €2.699,00 (excl. €566,79 BTW). Dit betreft het tarief voor deelname aan een klassikale training. Wil je liever een bedrijfstraining of privétraining? Bel ons dan of vraag online een voorstel aan.

Belastingvoordeel voor werkgevers

De wereld om ons heen verandert in hoog tempo: dit komt met name door de snelle ontwikkelingen op het gebied van de informatie-technologie. Wil je in de toekomst in de IT kunnen (blijven) werken, dan is het essentieel om je kennis up-to-date te houden. Met scholing en training vergroot je je kennis én je kansen op de arbeidsmarkt. Voor werkgevers is het belangrijk om over goed opgeleide medewerkers te kunnen beschikken, ook op de langere termijn. ‘Duurzame inzetbaarheid’ en ‘permanente educatie’ staan daarom bij steeds meer bedrijven prominent op de agenda. De overheid stimuleert dit. Daarom kunnen werkgevers een deel van de kosten voor opleiding en training terugkrijgen van de belasting. Per jaar kan dit voordeel oplopen tot € 2.700 per werknemer.

Certificering

Nadat je een cursustraject volledig hebt doorlopen, ontvang je van ons een certificaat. Hiermee kan je aantonen dat je hebt deelgenomen aan de training en deze succesvol hebt afgerond. Je laat zien dat je kennis hebt van het gebruiken van de functionaliteiten van Drupal. Tijdens de Cursus Drupal bouw je een website met een eigen Drupal theme en diverse Drupal modules. En vanaf nu mag jij jezelf een professioneel Drupal specialist noemen!

Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om het certificaat in het Engels te ontvangen, zodat het in het buitenland te gebruiken is.

Arbeidsperspectief

Op de arbeidsmarkt is er nog relatief veel vraag naar Drupal specialisten. Je gaat dan aan de slag met het bouwen van Drupal websites en/of Drupal webshops. Je maakt dus veel gebruik van HTML, CSS en JavaScript. Wanneer je een stap verder zet, zal het zelfs een stuk makkelijker worden om een baan te vinden. Want als Drupal developer heb je veel meer kennis van Drupal met PHP en het gebruik van API’s. Dat zou je eventueel kunnen leren tijdens een cursus Drupal development. Hierna zou je eventueel kunnen denken aan een carrière als PHP developer.

Cursus Drupal: Virtuele training

Wil je de door jou gewenste training liever virtueel (online) volgen? Dat kan via onze ‘remote classroom’. Het verschil met een face-to-face-training is dat de trainer de training op afstand voor je verzorgt. Je kunt daarbij kiezen voor het algemene programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar we kunnen de training ook aanpassen aan je specifieke wensen, behoefte en praktijksituatie. Je volgt je virtuele training in je eentje, met je collega’s of met mensen van andere bedrijven. Wil je weten wat we op dit gebied precies voor je kunnen betekenen? Bel ons gerust, we denken graag met je mee over de mogelijke oplossingen.

Virtuele training: hoe werkt dat?

Bij een virtuele training kun je via een online verbinding op afstand interactief deelnemen aan de training. Dit wordt ook wel ‘remote classroom’ of ‘virtual classroom’ genoemd. Dit werkt net even anders, maar biedt je dezelfde kwaliteit en is net zo effectief als een face-to-face-training.

Dezelfde kwaliteit, net even anders

Uitgangspunt bij een virtuele training is, dat er net zoveel kennis en vaardigheden worden overgedragen als bij een face-to-face-training. Bovendien dient het elk gewenst niveau van interactiviteit te faciliteren. Daarom werken we vanuit Eduvision met diverse systemen (o.a. dat van onze opdrachtgever), die deze doelstelling breed ondersteunen (waaronder Microsoft Teams of Zoom). Als cursist kun je gratis en eenvoudig inloggen, via een app of via het web.

De verschillende systemen bieden o.a. de volgende mogelijkheden:

 • De training volgen met meerdere deelnemers, die je afhankelijk van of ze een camera hebben al dan niet kunt zien.
 • Als deelnemers een microfoon hebben, kunnen ze ook met de trainer praten. De trainer kan aangeven en technisch faciliteren wie er kan praten. Deelnemers kunnen virtueel aangeven dat ze wat willen zeggen; de trainer kan hen vervolgens het woord geven.
 • Deelnemers kunnen meekijken met de trainer en de trainer kan switchen tussen verschillende schermen die hij wil laten zien.
 • Als de deelnemer daar toestemming voor geeft, kan de trainer meekijken op het scherm van de deelnemer (of zelfs het scherm overnemen).
 • Er is vaak een chatfunctie, waarmee vragen of opmerkingen voor iedereen zichtbaar worden op het scherm.
 • Er is soms een opnamefunctie (de trainer bepaalt - rekening houdend met ieders privacy - of die aan- of uitgezet wordt), waardoor je later (een deel van) de training kunt terugkijken.
 • Er kan gebruik gemaakt worden van een whiteboard.
 • Er kunnen bestanden gedeeld worden.

NB: Het is handig als je als cursist beschikt over een microfoon of camera (het eerste meer dan het tweede), maar het is geen must; ook zonder kun je deelnemen aan de training. Wél is het zo dat met name een microfoon de interactiviteit bewerkstelligt. Mocht je geen camera of microfoon op de computer hebben, dan is het ook mogelijk om tegelijkertijd in te loggen met je telefoon, zodat je én duidelijk (lees: groot) beeld hebt én kunt beschikken over microfoon en/of camera.