Cursus SQL Eindhoven

  • 2 dagen
  • 999
  • eerstvolgende startdatum 16 februari  startgarantie

SQL is de taal waarmee je de interactie met jouw relationele database verzorgt. Tijdens de Cursus SQL krijg je een grondige kennis van relationele databasemodellen, de querytaal SQL en ben je in staat om complexe databases te bouwen die de performance van jouw applicaties optimaliseren.

SQL is de taal waarmee je de interactie met jouw relationele database verzorgt. Tijdens de Cursus SQL krijg je een grondige kennis van relationele databasemodellen, de querytaal SQL en ben je in staat om complexe databases te bouwen die de performance van jouw applicaties optimaliseren.

Waarom Eduvision?

Gecertificeerde trainingen

Praktijkcase centraal

Ervaren docenten uit de praktijk

98% klanttevredenheid

Meer dan 150.000 klanten

Kenmerken Cursus SQL

Alle startdata
Waar en wanneer wilt u de opleiding volgen?

Beoordelingen

Cursus SQL

Wat vond u goed? Docent geeft ook les op hogeschool, waardoor duidelijk een goede lesstructuur merkbaar was. Tempo was ideaal en link met ons CRM werd ook aangehaald.

P. Lemmens te Gent 5.0
Alle beoordelingen

Wat is SQL?

SQL staat voor Structured Query Language en is een gestandaardiseerde programmeertaal die gebruikt wordt voor het beheren, bevragen en aanpassen van gegevens in een relationele databasemanagementsysteem (DBMS). SQL is dus de programmeertaal die de communicatie tussen een database en applicatie verzorgt. SQL haalt met behulp van queries gegevens op uit de database, voegt gegevens toe en/of past gegevens aan. Met een gedegen kennis van SQL kun je complexe database applicaties bouwen en met slimme queries de belasting op een database beperken, waardoor de performance van applicaties verbetert. Een database bestaat uit een of meerdere tabellen. Die tabellen bestaan ook weer uit meerdere kolommen waarin verschillende soorten data zijn opgeslagen. De waarden van deze data bevinden zich in de rijen (records). Om zo een tabel te kunnen maken, maak je gebruik van queries. Met SQL laat je de database een opdracht uitvoeren. De structuur van een gemaakte tabel wordt een datamodel genoemd. En bij het maken van een nieuwe tabel geef je voor elke kolom aan wat voor soort data erin komt te staan. Dus je geeft het datatype aan. Om de indeling van je database te bepalen kan je uit verschillende technieken kiezen. Het normaliseren van de database is hier onderdeel van.
Tijdens een cursus SQL leer je gecompliceerde selecties maken, data bewerken en andere SQL functies uitvoeren. Ook ga je aan de slag met het normaliseren van data.

Cursus SQL: Inleiding

Over SQL

SQL is de taal waarmee jij de communicatie tussen jouw database en applicatie verzorgt, of informatie uit je database prepareert voor data analyse of -visualisatie. Met SQL haal je met behulp van queries gegevens op uit de database, voeg je gegevens toe of pas je gegevens aan. Met een grondige kennis van SQL ben je in staat om complexe database applicaties te bouwen. Verder kun je met intelligente queries de belasting op jouw database beperken, wat de performance van jouw applicaties ten goede komt.

Tijdens de cursus

Tijdens de Cursus SQL maken we jou vertrouwd met concepten van relationele databases. Vervolgens leer je werken met de querytaal SQL. Je leert gecompliceerde selecties maken met behulp van joins. We behandelen het bewerken van gegevens in een database en je leert hoe jij personen toegang geeft tot jouw gegevens. Verder gaan we in op het maken van views en het werken met transacties.

Resultaat

Na afloop van de cursus ben je volledig op de hoogte van de werking van SQL. Jij bent in staat om een efficiënt databasemodel te maken en de gegevens hieruit te normaliseren. Je kunt de gegevens optimaliseren en queries samenstellen. De kennis die je in deze cursus opdoet is toepasbaar op ieder databaseplatform, zoals SQL Server, Oracle en MySQL.

Praktijkcase

De praktijk loopt als rode draad door de opleiding. Je gaat aan de slag met de database MySQL en maakt zelf gecompliceerde selecties. Je normaliseert data en optimaliseert gegevens. Ook stel je queries samen en maak je een efficiënt databasemodel.

Competenties en vaardigheden

Om een goede SQL developer te worden, werk je tijdens de Cursus SQL aan de volgende competenties en vaardigheden: diverse SQL functies toepassen, data normaliseren, databases opmaken, data bewerken en database beveiligen via usermanagement.

Tijdens de SQL cursus leer je wat je met SQL kunt doen, hoe je data kunt bewerken, hoe je gegevens kunt toevoegen en wijzigen in databases en hoe je data kunt normaliseren.

Gerelateerd

Cursus SQL: Modulen

Tijdens de cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

Relationele databases

We beginnen met een introductie in de relationele database. Je maakt kennis met de bouwstenen van een database, zoals tabellen, velden, veldtypes en indexen. Verder besteden we aandacht aan de relaties tussen tabellen en sleutelvelden (primary en foreign keys), die gegevens identificeren en koppelen. Ook gaan in op de rol van een DBMS (database management systeem), die wordt gebruikt om een database te beheren.

Normaliseren van data

Een goed georganiseerde database is gebaseerd op een logisch genormaliseerd datamodel. Op die manier ga je spaarzaam om met de opslagruimte en voorkom je meervoudige vastlegging van dezelfde data. Binnen deze module leer je wat normalisatie is en hoe je het toepast in een datamodel.

Introductie SQL en selecties maken

Binnen deze module gaan we in op wat SQL precies is en welke rol de taal speelt in een applicatie die gekoppeld wordt met een database. Jij leert hoe je het select-statement toepast en hoe je joins gebruikt om informatie uit meerdere tabellen ophaalt in één query.

SQL functies en geavanceerde selecties

Met behulp van SQL functies bewerk je de ruwe gegevens uit jouw database al met de query. Je leert de SQL-functies toepassen en gegevens aggregeren. Zo leer je onder andere records tellen die aan bepaalde voorwaarden voldoen en hoe je gegevens gegroepeerd ophaalt. Ook leer je verschillende subselect methoden kennen en toepassen.

Data bewerken en transacties

Tijdens deze module gaan we in op het toevoegen en wijzigen van gegevens in de database. Daarbij behandelen we ook het bundelen van queries met behulp van transacties.

Views en usermanagement

Met een view geef je een gedeelte van de database weer. Jij bepaalt daarbij zelf welke informatie getoond wordt en hoe je de data sorteert. Zo toon je voor een bepaalde gebruiker alleen die informatie die hij of zij nodig heeft. Op deze manier regel je ook de autorisatie voor verschillende gebruikers binnen jouw database. Tijdens deze module leer jij hoe je met informatie uit meerdere tabellen een view samenstelt en de toegang voor gebruikers beheert, om zo de veiligheid van jouw database optimaal in te stellen.

Data exporteren

Vaak zul je informatie uit de database willen gebruiken in andere systemen, voor data analyse, of in een visualisatietool. De informatie die als resultaat van je views of queries beschikbaar is, wil je dan kunnen exporteren. We gaan in deze module in op verschillende typen datastructuren, zoals CSV, JSON en XML, die vanuit een DMBS veelal beschikbaar zijn en waarmee informatie kan worden overgedragen aan externe systemen.

Praktijkcase

De praktijk loopt als rode draad door de opleiding. Je gaat aan de slag met de database MySQL en maakt zelf gecompliceerde selecties. Je normaliseert data en optimaliseert gegevens. Ook stel je queries samen en maak je een efficiënt databasemodel.

Alternatief

Wil jij graag nog dieper ingaan op het gebruik van SQL? Wil jij daarbij ook gebruik maken van Microsoft SQL server? Schrijf je dan in voor een cursus SQL Server! Tijdens de cursus SQL server ga je ook in op de basis van SQL: het bevragen van een database en data bewerken. Daarnaast leer je ook hoe je met een SQL server database kunt werken en hoe je queries maakt met T-SQL. Of wil jij liever als beheerder je eigen database opzetten? Dan kan je een cursus SQL Server DBA volgen! Tijdens de cursus SQL server DBA leer je hoe je een SQL server database installeert, configureert en beheert.

Cursus SQL: Extra info

Docenten

Om de praktijk zo dicht mogelijk te benaderen, werkt Eduvision uitsluitend met docenten die zelf in de praktijk actief zijn. Zij kennen de branche, de klanten en de problemen waar je tegenaan loopt. Daarom zijn zij tijdens deze training je persoonlijke coach. De vakdocent staat volledig tot je beschikking en ondersteunt direct en doelgericht bij je eigen praktijkcase.

Benodigdheden

Om het meeste rendement te halen uit de Cursus SQL verzoeken wij je vriendelijk om je eigen laptop mee te nemen. Hierdoor heb je altijd jouw eigen praktijkcase en opleidingsmateriaal bij de hand en kun je thuis direct verder met je eigen case.

SQL ontwikkelingen

Het gebruik van webapplicaties wordt steeds belangrijker. Daarmee neemt het belang van relationele databasemanagementsystemen (RDBMS) ook toe. Een relationele DBMS maakt het veel makkelijker om grote datalijsten te verzamelen, te bewerken en te beheren. Om daar mee te kunnen werken is het goed om op de hoogte te zijn van SQL. Met SQL kan je erg veel doen, dus je hoeft niet alle beschikbare SQL functies te kennen en uit te voeren.
Daarnaast wordt er de laatste jaren veel gebruik gemaakt van NoSQL. NoSQL staat voor Not Only SQL en wordt ingezet om een andere groep databases te bevragen. Deze databases verschillen van de relationele databasemanagementsystemen. Met NoSQL kun je ook ongestructureerde data opslaan en bewerken, in plaats van alleen tabellen. Ongestructureerde data kan bijvoorbeeld komen uit social media, zoals Twitter en Facebook. Er wordt gekozen voor NoSQL databases, omdat deze eenvoudig zijn in het ontwerp, horizontale schaling mogelijk is en de beschikbaarheid van data wordt verbeterd. NoSQL databases worden veel gebruikt in big data en real-time applicaties, omdat deze sneller doorzoekbaar zijn. Je kunt denken aan databases zoals: MongoDB, Cassandra en CouchDB.

Cursus SQL: Beoordelingen

5.0

Wat vond u goed? Docent geeft ook les op hogeschool, waardoor duidelijk een goede lesstructuur merkbaar was. Tempo was ideaal en link met ons CRM werd ook aangehaald.

5.0

Wat vond u goed?: de interactie tussen de docent en de groep

5.0

Wat vond u goed?: De praktische oefeningen.
Wat vond u niet goed?: De theorie en de oefeningen moesten afgewerkt worden in een tekort tijdsbestek. Drie dagen zou beter zijn, dan twee dagen. Nu waren de pauzes (koffie- en lunchpauzes) zeer kort, en dat was toch nogal zwaar na urenlange concentratie om de leerstof ten volle te begrijpen.

5.0

Wat vond u goed?: Oefenmateriaal!
Wat vond u niet goed?: training ging voor mij soms te snel maar dit had te maken met mijn niet technische achtergrond! De meegekregen oefenstof maakte het wel goed.

5.0

Wat vond u goed?: Er werd goed uitgelegd zonder te veel uit te wijken naar details
Wat vond u niet goed?: Het tempo lag te hoog voor een beginner (lag niet aan docent). 2 dagen is kort voor de hoeveelheid stof te weinig naslagmateriaal beschikbaar

5.0

Wat vond u goed?: Docent was inhoudelijk goed op de hoogte
Wat vond u niet goed?: Voor een basiscursus vond ik het veel informatie in 2 dagen. Zeker als je zelf blanco bent op het gebied van sql. Opleidingsmateriaal tijdens cursus prima maar het zou handig zijn om een naslagwerk (sql boek?) mee naar huis te krijgen.

5.0

Wat vond u goed?: Verhouding theorie/praktijk was goed, inhoud cursus was goed, tempo was prima, docent bracht alles helder over en heeft zienderogen passie voor zijn vak, wat heel plezierig overkomt. Hij is alleen taalkundig iets minder sterk (spelfouten).

5.0

Wat vond u goed?: Opbouw van de training. Van makkelijk (herkenbaar) tot moeilijk.
Wat vond u niet goed?: Te weinig tijd om alles goed te behandelen, ruimte met 14 man en 14 pc die aan staan is te klein om te ventileren. Erg warm, zeker in de middag.

5.0

Wat vond u goed?: De cursus in 2 dagen geperst. Om een overzicht te krijgen wat SQL in beginsel te bieden heeft, prima. Om te zeggen dat ik er direct mee kan werken, nee.
Wat vond u niet goed?: Bij de cursusleider geuit dat bij presentatie van tekst-slides voor ondersteuning pics toegevoegen voor beeldvorming.

5.0

Wat vond u goed?: kennis van de docent
Wat vond u niet goed?: -de gebruikte powerpoint Tip: verwerk hierin relatie naar de tabellen en zijn voorbeelden - klimaat van het cursuslokaal

Meer Alle beoordelingen

Klanttevredenheid

Bij Eduvision staat de klanttevredenheid voorop. 98% van onze klanten is tevreden over de gevolgde training. Al meer dan 150.000 cursisten gingen jou voor! Onze klanten spreken niet voor niets hun vertrouwen uit in Eduvision en ruim 95% van alle klanten waardeert de cursus van Eduvision met een 8 of hoger. Wanneer jij de Cursus SQL gevolgd hebt, word je uitgenodigd om een enquête in te vullen. Je kan ons een beoordeling geven over de gehele Cursus SQL en de behandelde modulen, bijvoorbeeld SQL selecties, SQL queries, data bewerking en database beveiliging. Als SQL specialist kan jij ons een beoordeling geven voor de toekomstige SQL developers!

Cursus SQL Eindhoven: Startdata

Kies uit 1 locatie(s) in Nederland. Ook beschikbaar in Antwerpen.Startgarantie

Al onze trainingen worden gegarandeerd verzorgd. Mocht het voorkomen dat een training waarvoor je aangemeld bent, niet het minimum aantal deelnemers heeft bereikt, dan bieden wij je voor dezelfde prijs een upgrade aan naar een inhouse training bij jou op locatie.

Trainingsvormen

Klassikaal/open inschrijving

De Cursus SQL wordt op vaste startdata en locaties gegeven. Iedereen die graag SQL ontwikkelaar wil worden, kan zich inschrijven voor de desbetreffende training. Inschrijving is mogelijk via de website of telefonisch. Tijdens de cursus SQL leer je de basisfuncties van SQL, zul je met behulp van queries data bewerken, toevoegen en extraheren uit een database en je zult data normaliseren.

Incompany

Wil je liever werken met een eigen case? Dat is mogelijk bij Eduvision! De trainer komt dan bij jouw bedrijf op bezoek en stemt de inhoud van de reguliere trainingen speciaal op jou en je collega’s af. Je krijgt een praktijkgerichte, persoonlijke en intensieve begeleiding van de trainer. De trainer is gespecialiseerd in de programmeertaal SQL, SQL functies, geavanceerde selecties, data bewerking, transacties, views en normaliseren en zal jullie opleiden tot SQL developer. Een incompany training is via de website of telefonisch aan te vragen. Beschik je niet over voldoende ruimte of apparatuur? Dan bieden wij jou een Cursus SQL op maat aan bij ons op locatie.

Cursus SQL: Tarieven

Tarief

De Cursus SQL kost € 999,- (€ 1208,- incl. BTW).

Belastingvoordeel voor werkgevers

Met een opleiding vergroot je je kennis en competenties. En dát stimuleert de overheid. Daarom kom je als werkgever in aanmerking voor belastingvermindering als tegemoetkoming in studiekosten. Op grond van de Subsidieregeling praktijkleren kan je als werkgever vaak een groot deel van de opleidingskosten terugkrijgen. Per jaar kan dit oplopen tot €2700,- per werknemer.

Belastingvoordeel voor particulieren

Ook als je zelf de opleiding betaalt, kun je de kosten vaak aftrekken bij je belastingaangifte. Op die manier verlaag je de kosten van je opleiding aanzienlijk! Voorwaarde is wel dat de studie is gericht op je (toekomstige) werk of beroep. Voor jou als particulier geldt een maximale aftrek van € 15.000,- met een drempel van € 250,-.

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Kijk dan op www.belastingdienst.nl

Certificering

Nadat je een cursustraject volledig hebt doorlopen, ontvang je van ons een certificaat. Hiermee kan je aantonen dat je hebt deelgenomen aan de training en deze succesvol hebt afgerond. Je laat zien dat je kennis hebt van SQL functies, data bewerking, gebruik van databases en data normalisatie. Tijdens de Cursus SQL leer je SQL selecties maken, queries uitvoeren, data bewerken, toevoegen, extraheren, normaliseren en jouw database beveiligen. En vanaf nu mag je jezelf een professioneel SQL developer noemen!

Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om het certificaat in het Engels te ontvangen, zodat het in het buitenland te gebruiken is.

Arbeidsperspectief

Het gebruik van relationele databases wordt steeds belangrijker. Dit is met name te zien in de ICT-sector. SQL wordt veel gebruikt door ontwikkelaars, omdat je snel grote datalijsten kunt verzamelen, bewerken en beheren uit databases. SQL is een basisvereiste voor applicatie ontwikkelaars, data analisten, big data specialisten, business intelligence mensen en vele anderen. Omdat het zo breed gebruikt wordt is het vaak onderdeel van een vacature.

Cursus SQL: Virtuele training

De Cursus SQL online

Wil je de Cursus SQL online volgen? Dat kan! Wij leveren praktijkgerichte virtuele trainingen op maat. De trainer stemt de inhoud van de Cursus SQL speciaal op jou en je collega's af. Het werkt via een online systeem waar je inlogt en vervolgens de trainer en je medecursisten online ontmoet. De trainer doorloopt met jou de lesstof en begeleidt je bij de praktijkopdrachten doordat hij je scherm kan overnemen en met je meekijkt.

Wacht niet langer en neem contact op voor de online Cursus SQL!

SQL is de taal waarmee je de interactie met jouw relationele database verzorgt. Tijdens de Cursus SQL krijg je een grondige kennis van relationele databasemodellen, de querytaal SQL en ben je in staat om complexe databases te bouwen die de performance van jouw applicaties optimaliseren.

Cursus SQL: Inleiding

Over SQL

SQL is de taal waarmee jij de communicatie tussen jouw database en applicatie verzorgt, of informatie uit je database prepareert voor data analyse of -visualisatie. Met SQL haal je met behulp van queries gegevens op uit de database, voeg je gegevens toe of pas je gegevens aan. Met een grondige kennis van SQL ben je in staat om complexe database applicaties te bouwen. Verder kun je met intelligente queries de belasting op jouw database beperken, wat de performance van jouw applicaties ten goede komt.

Tijdens de cursus

Tijdens de Cursus SQL maken we jou vertrouwd met concepten van relationele databases. Vervolgens leer je werken met de querytaal SQL. Je leert gecompliceerde selecties maken met behulp van joins. We behandelen het bewerken van gegevens in een database en je leert hoe jij personen toegang geeft tot jouw gegevens. Verder gaan we in op het maken van views en het werken met transacties.

Resultaat

Na afloop van de cursus ben je volledig op de hoogte van de werking van SQL. Jij bent in staat om een efficiënt databasemodel te maken en de gegevens hieruit te normaliseren. Je kunt de gegevens optimaliseren en queries samenstellen. De kennis die je in deze cursus opdoet is toepasbaar op ieder databaseplatform, zoals SQL Server, Oracle en MySQL.

Praktijkcase

De praktijk loopt als rode draad door de opleiding. Je gaat aan de slag met de database MySQL en maakt zelf gecompliceerde selecties. Je normaliseert data en optimaliseert gegevens. Ook stel je queries samen en maak je een efficiënt databasemodel.

Competenties en vaardigheden

Om een goede SQL developer te worden, werk je tijdens de Cursus SQL aan de volgende competenties en vaardigheden: diverse SQL functies toepassen, data normaliseren, databases opmaken, data bewerken en database beveiligen via usermanagement.

Tijdens de SQL cursus leer je wat je met SQL kunt doen, hoe je data kunt bewerken, hoe je gegevens kunt toevoegen en wijzigen in databases en hoe je data kunt normaliseren.

Gerelateerd

Cursus SQL: Modulen

Tijdens de cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

Relationele databases

We beginnen met een introductie in de relationele database. Je maakt kennis met de bouwstenen van een database, zoals tabellen, velden, veldtypes en indexen. Verder besteden we aandacht aan de relaties tussen tabellen en sleutelvelden (primary en foreign keys), die gegevens identificeren en koppelen. Ook gaan in op de rol van een DBMS (database management systeem), die wordt gebruikt om een database te beheren.

Normaliseren van data

Een goed georganiseerde database is gebaseerd op een logisch genormaliseerd datamodel. Op die manier ga je spaarzaam om met de opslagruimte en voorkom je meervoudige vastlegging van dezelfde data. Binnen deze module leer je wat normalisatie is en hoe je het toepast in een datamodel.

Introductie SQL en selecties maken

Binnen deze module gaan we in op wat SQL precies is en welke rol de taal speelt in een applicatie die gekoppeld wordt met een database. Jij leert hoe je het select-statement toepast en hoe je joins gebruikt om informatie uit meerdere tabellen ophaalt in één query.

SQL functies en geavanceerde selecties

Met behulp van SQL functies bewerk je de ruwe gegevens uit jouw database al met de query. Je leert de SQL-functies toepassen en gegevens aggregeren. Zo leer je onder andere records tellen die aan bepaalde voorwaarden voldoen en hoe je gegevens gegroepeerd ophaalt. Ook leer je verschillende subselect methoden kennen en toepassen.

Data bewerken en transacties

Tijdens deze module gaan we in op het toevoegen en wijzigen van gegevens in de database. Daarbij behandelen we ook het bundelen van queries met behulp van transacties.

Views en usermanagement

Met een view geef je een gedeelte van de database weer. Jij bepaalt daarbij zelf welke informatie getoond wordt en hoe je de data sorteert. Zo toon je voor een bepaalde gebruiker alleen die informatie die hij of zij nodig heeft. Op deze manier regel je ook de autorisatie voor verschillende gebruikers binnen jouw database. Tijdens deze module leer jij hoe je met informatie uit meerdere tabellen een view samenstelt en de toegang voor gebruikers beheert, om zo de veiligheid van jouw database optimaal in te stellen.

Data exporteren

Vaak zul je informatie uit de database willen gebruiken in andere systemen, voor data analyse, of in een visualisatietool. De informatie die als resultaat van je views of queries beschikbaar is, wil je dan kunnen exporteren. We gaan in deze module in op verschillende typen datastructuren, zoals CSV, JSON en XML, die vanuit een DMBS veelal beschikbaar zijn en waarmee informatie kan worden overgedragen aan externe systemen.

Praktijkcase

De praktijk loopt als rode draad door de opleiding. Je gaat aan de slag met de database MySQL en maakt zelf gecompliceerde selecties. Je normaliseert data en optimaliseert gegevens. Ook stel je queries samen en maak je een efficiënt databasemodel.

Alternatief

Wil jij graag nog dieper ingaan op het gebruik van SQL? Wil jij daarbij ook gebruik maken van Microsoft SQL server? Schrijf je dan in voor een cursus SQL Server! Tijdens de cursus SQL server ga je ook in op de basis van SQL: het bevragen van een database en data bewerken. Daarnaast leer je ook hoe je met een SQL server database kunt werken en hoe je queries maakt met T-SQL. Of wil jij liever als beheerder je eigen database opzetten? Dan kan je een cursus SQL Server DBA volgen! Tijdens de cursus SQL server DBA leer je hoe je een SQL server database installeert, configureert en beheert.

Cursus SQL: Beoordelingen

5.0

Wat vond u goed? Docent geeft ook les op hogeschool, waardoor duidelijk een goede lesstructuur merkbaar was. Tempo was ideaal en link met ons CRM werd ook aangehaald.

5.0

Wat vond u goed?: de interactie tussen de docent en de groep

5.0

Wat vond u goed?: De praktische oefeningen.
Wat vond u niet goed?: De theorie en de oefeningen moesten afgewerkt worden in een tekort tijdsbestek. Drie dagen zou beter zijn, dan twee dagen. Nu waren de pauzes (koffie- en lunchpauzes) zeer kort, en dat was toch nogal zwaar na urenlange concentratie om de leerstof ten volle te begrijpen.

5.0

Wat vond u goed?: Oefenmateriaal!
Wat vond u niet goed?: training ging voor mij soms te snel maar dit had te maken met mijn niet technische achtergrond! De meegekregen oefenstof maakte het wel goed.

5.0

Wat vond u goed?: Er werd goed uitgelegd zonder te veel uit te wijken naar details
Wat vond u niet goed?: Het tempo lag te hoog voor een beginner (lag niet aan docent). 2 dagen is kort voor de hoeveelheid stof te weinig naslagmateriaal beschikbaar

5.0

Wat vond u goed?: Docent was inhoudelijk goed op de hoogte
Wat vond u niet goed?: Voor een basiscursus vond ik het veel informatie in 2 dagen. Zeker als je zelf blanco bent op het gebied van sql. Opleidingsmateriaal tijdens cursus prima maar het zou handig zijn om een naslagwerk (sql boek?) mee naar huis te krijgen.

5.0

Wat vond u goed?: Verhouding theorie/praktijk was goed, inhoud cursus was goed, tempo was prima, docent bracht alles helder over en heeft zienderogen passie voor zijn vak, wat heel plezierig overkomt. Hij is alleen taalkundig iets minder sterk (spelfouten).

5.0

Wat vond u goed?: Opbouw van de training. Van makkelijk (herkenbaar) tot moeilijk.
Wat vond u niet goed?: Te weinig tijd om alles goed te behandelen, ruimte met 14 man en 14 pc die aan staan is te klein om te ventileren. Erg warm, zeker in de middag.

5.0

Wat vond u goed?: De cursus in 2 dagen geperst. Om een overzicht te krijgen wat SQL in beginsel te bieden heeft, prima. Om te zeggen dat ik er direct mee kan werken, nee.
Wat vond u niet goed?: Bij de cursusleider geuit dat bij presentatie van tekst-slides voor ondersteuning pics toegevoegen voor beeldvorming.

5.0

Wat vond u goed?: kennis van de docent
Wat vond u niet goed?: -de gebruikte powerpoint Tip: verwerk hierin relatie naar de tabellen en zijn voorbeelden - klimaat van het cursuslokaal

Meer Alle beoordelingen

Klanttevredenheid

Bij Eduvision staat de klanttevredenheid voorop. 98% van onze klanten is tevreden over de gevolgde training. Al meer dan 150.000 cursisten gingen jou voor! Onze klanten spreken niet voor niets hun vertrouwen uit in Eduvision en ruim 95% van alle klanten waardeert de cursus van Eduvision met een 8 of hoger. Wanneer jij de Cursus SQL gevolgd hebt, word je uitgenodigd om een enquête in te vullen. Je kan ons een beoordeling geven over de gehele Cursus SQL en de behandelde modulen, bijvoorbeeld SQL selecties, SQL queries, data bewerking en database beveiliging. Als SQL specialist kan jij ons een beoordeling geven voor de toekomstige SQL developers!

Cursus SQL Eindhoven: Startdata

Kies uit 1 locatie(s) in Nederland. Ook beschikbaar in Antwerpen.Startgarantie

Al onze trainingen worden gegarandeerd verzorgd. Mocht het voorkomen dat een training waarvoor je aangemeld bent, niet het minimum aantal deelnemers heeft bereikt, dan bieden wij je voor dezelfde prijs een upgrade aan naar een inhouse training bij jou op locatie.

Trainingsvormen

Klassikaal/open inschrijving

De Cursus SQL wordt op vaste startdata en locaties gegeven. Iedereen die graag SQL ontwikkelaar wil worden, kan zich inschrijven voor de desbetreffende training. Inschrijving is mogelijk via de website of telefonisch. Tijdens de cursus SQL leer je de basisfuncties van SQL, zul je met behulp van queries data bewerken, toevoegen en extraheren uit een database en je zult data normaliseren.

Incompany

Wil je liever werken met een eigen case? Dat is mogelijk bij Eduvision! De trainer komt dan bij jouw bedrijf op bezoek en stemt de inhoud van de reguliere trainingen speciaal op jou en je collega’s af. Je krijgt een praktijkgerichte, persoonlijke en intensieve begeleiding van de trainer. De trainer is gespecialiseerd in de programmeertaal SQL, SQL functies, geavanceerde selecties, data bewerking, transacties, views en normaliseren en zal jullie opleiden tot SQL developer. Een incompany training is via de website of telefonisch aan te vragen. Beschik je niet over voldoende ruimte of apparatuur? Dan bieden wij jou een Cursus SQL op maat aan bij ons op locatie.

Cursus SQL: Tarieven

Tarief

De Cursus SQL kost € 999,- (€ 1208,- incl. BTW).

Belastingvoordeel voor werkgevers

Met een opleiding vergroot je je kennis en competenties. En dát stimuleert de overheid. Daarom kom je als werkgever in aanmerking voor belastingvermindering als tegemoetkoming in studiekosten. Op grond van de Subsidieregeling praktijkleren kan je als werkgever vaak een groot deel van de opleidingskosten terugkrijgen. Per jaar kan dit oplopen tot €2700,- per werknemer.

Belastingvoordeel voor particulieren

Ook als je zelf de opleiding betaalt, kun je de kosten vaak aftrekken bij je belastingaangifte. Op die manier verlaag je de kosten van je opleiding aanzienlijk! Voorwaarde is wel dat de studie is gericht op je (toekomstige) werk of beroep. Voor jou als particulier geldt een maximale aftrek van € 15.000,- met een drempel van € 250,-.

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Kijk dan op www.belastingdienst.nl

Certificering

Nadat je een cursustraject volledig hebt doorlopen, ontvang je van ons een certificaat. Hiermee kan je aantonen dat je hebt deelgenomen aan de training en deze succesvol hebt afgerond. Je laat zien dat je kennis hebt van SQL functies, data bewerking, gebruik van databases en data normalisatie. Tijdens de Cursus SQL leer je SQL selecties maken, queries uitvoeren, data bewerken, toevoegen, extraheren, normaliseren en jouw database beveiligen. En vanaf nu mag je jezelf een professioneel SQL developer noemen!

Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om het certificaat in het Engels te ontvangen, zodat het in het buitenland te gebruiken is.

Arbeidsperspectief

Het gebruik van relationele databases wordt steeds belangrijker. Dit is met name te zien in de ICT-sector. SQL wordt veel gebruikt door ontwikkelaars, omdat je snel grote datalijsten kunt verzamelen, bewerken en beheren uit databases. SQL is een basisvereiste voor applicatie ontwikkelaars, data analisten, big data specialisten, business intelligence mensen en vele anderen. Omdat het zo breed gebruikt wordt is het vaak onderdeel van een vacature.

Cursus SQL: Virtuele training

De Cursus SQL online

Wil je de Cursus SQL online volgen? Dat kan! Wij leveren praktijkgerichte virtuele trainingen op maat. De trainer stemt de inhoud van de Cursus SQL speciaal op jou en je collega's af. Het werkt via een online systeem waar je inlogt en vervolgens de trainer en je medecursisten online ontmoet. De trainer doorloopt met jou de lesstof en begeleidt je bij de praktijkopdrachten doordat hij je scherm kan overnemen en met je meekijkt.

Wacht niet langer en neem contact op voor de online Cursus SQL!

Speciale deals ontvangen? Meld je aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden
Uw inschrijving is verwerkt.