Cursus Big Data Foundation

 • 2 dagen
 • 1199
 • eerstvolgende startdatum 22 mei

Wat zijn Big Data? Welke Big Data strategieën en systemen zijn er? Wat zijn de architectuurprincipes? Je leert het tijdens de cursus Big Data Foundation.

Wat zijn Big Data? Welke Big Data strategieën en systemen zijn er? Wat zijn de architectuurprincipes? Je leert het tijdens de cursus Big Data Foundation.

Waarom Eduvision?

Gecertificeerde trainingen

Praktijkcase centraal

Ervaren docenten uit de praktijk

98% klanttevredenheid

Meer dan 150.000 klanten

Cursus Big Data Foundation: Inleiding

Waarom Cursus Big Data Foundation?

Er is geen ontkomen meer aan: Big Data zijn overal. Ook binnen jouw organisatie heb je ongetwijfeld te maken met veel (klant)data die afkomstig zijn uit verschillende online en offline bronnen. Toch zijn er maar weinig mensen die allround kennis hebben van Big Data. Wil jij aantonen dat jij in het bezit bent van een gecertificeerde Big Data opleiding en up-to-date kennis? Dan is de Cursus Big Data Foundation iets voor jou. De Cursus Big Data Foundation is voor iedereen die binnen zijn organisatie te maken heeft met Big Data en in het bezit wil zijn van aantoonbare basiskennis van Big Data.

Tijdens de cursus Big Data Foundation

Tijdens de Cursus Big Data Foundation behandelen we wat Big Data zijn en hoe je het strategisch inzet. Bovendien geven we een overzicht van het scala aan Big Data analysestrategieën, algoritmen, Big Data architecturen en Big Data systemen. Je leert welke manieren er zijn om waarde uit Big Data te halen en hoe je data-analyseresultaten omzet in Big Data toepassingen.

Resultaat

Na de Cursus Big Data Foundation

 • Ken je de grondbeginselen van Big Data
 • Weet jij welke Big Data analysestrategieën er zijn
 • Ken je de principes van algoritmen en Big Data analytics
 • Heb je basiskennis van Big Data architectuurprincipes
 • Heb je basiskennis van Big Data systemen

Specialisaties

Cursus Big Data Foundation: Certificering

Waarom het Big Data Foundation certificaat?

Na succesvolle afronding van het Examen Big Data Foundation ontvang je van ons het onafhankelijke Big Data Foundation certificaat. Dit certificaat, waarvan Eduvision founder is, wordt afgegeven door certificeringsinstantie iSQI.

iSQI is een toonaangevende en onafhankelijke organisatie die professionals certificeert in meer dan 90 landen, op 6 continenten en in 10 talen. Deze certificeringsinstantie geeft meer dan 15.000 certificaten per jaar af in 25 verschillende vakgebieden. Met het Big Data Foundation certificaat ben je gecertificeerd volgens ISO normen 9001 (Quality Standard) & 17024 (Certified Certification Body).

Om in het bezit van het Big Data Foundation certificaat te komen, maak je het Big Data Foundation examen dat ontwikkeld is en afgenomen wordt door een onafhankelijk en internationaal examenbureau. Het examen bevat 40 meerkeuzevragen waarvan je minstens 26 vragen goed moet hebben. Wanneer je het examen met voldoende punten hebt afgerond, ontvang je van ons het certificaat waarmee je aantoont dat je aan de internationaal erkende normen voldoet die aan aankomende Big Data professionals gesteld worden.

Voordelen Big Data Foundation certificaat

Het Big Data Foundation certificaat biedt jou de volgende voordelen

 • Het Big Data certificaat is een hoogwaardig kwaliteitsbewijs. Om het certificaat te ontvangen moet je een individueel examen afleggen dat afgenomen wordt door een onafhankelijk examenbureau.
 • De vraag naar Big Data specialisten neemt toe. Het Big Data certificaat geeft daarom grote kansen op een baan.
 • Vooral met het oog op het tekort aan duizenden Big Data specialisten, biedt het certificaat jou een voordeel ten opzichte van niet gecertificeerde concurrenten in het werkveld.
 • Organisaties prefereren gecertificeerde Big Data specialisten wat jij zal terugzien in de beloningen die je voor je werk ontvangt.
 • Als gecertificeerde Big Data specialist ben jij aantrekkelijker tijdens recruitment van werknemers, omdat jij aantoonbare kennis over Big Data hebt die van het juiste niveau is.

Cursus Big Data Foundation: Modulen

Tijdens de Big Data opleiding draait het om de begripsvorming van Big Data. Je gaat dus een theoretische basis leggen. In dit eerste deel van de Big Data cursus behandelen we onderstaande modules:

 • Wat zijn Big Data?
 • Introductie in verschillende Big Data analysestrategieën
 • De principes van algoritmen en analytics
 • De basis van Big Data architectuurprincipes
 • De basis van Big Data systemen

De lesstof wordt in het Nederlands behandeld.

Theorie-examen Big Data Foundation

Bovenstaande modules sluit je af met het officiële Big Data Foundation examen.

Het examen is ontwikkeld door een onafhankelijk examenbureau dat tevens het examen afneemt. Het Big Data Foundation examen heeft het volgende format:

 • Aantal vragen: 40
 • Type vragen: multiple-choice vragen
 • Beoordeling: 1 punt per correct antwoord
 • Slagingsdrempel: 65% (26 of meer punten)
 • Tijd: 60 minuten
 • Het examen wordt in het Engels afgenomen

Na succesvolle afronding van dit examen bezit jij alle basiskennis van Big Data, begrijp je welke toepassingen er zijn en hoe de verschillende Big Data principes samenhangen.

Lesmateriaal

Het lesmateriaal (inclusief het boek 'Succes met Big Data') wordt door ons verzorgd.

Je kunt het examen van de Big Data Foundation ook zelfstandig, zonder de cursus, voorbereiden. Dit doe je aan de hand van het boek 'Succes met Big Data' dat je zelf dient te bestellen (zie bestelmogelijkheden hieronder). Je bestudeert de inhoud van het cursusmateriaal in je eigen tempo en maakt het multiple choice examen wanneer jij er klaar voor bent.

Wanneer je het examen voldoende afrondt, ontvang je van ons het Big Data Foundation certificaat. Met dit certificaat heb je toegang tot de Cursus Big Data Practitioner.

Inschrijven Big Data Foundation examen

De prijs voor het examen is €200,00 en is niet bij de prijs van de cursus inbegrepen. Je kunt je via onderstaande link inschrijven voor het examen: Inschrijven Big Data Foundation examen

Bestelmogelijkheden boek ‘Succes met Big Data’

Het boek kun je bij onderstaande webshops bestellen:

Cursus Big Data Foundation: Extra info

Docenten

Om de praktijk zo dicht mogelijk te benaderen, werkt Eduvision uitsluitend met docenten die zelf in de praktijk actief zijn. Zij kennen de branche, de klanten en de problemen waar je tegenaan loopt. Daarom zijn zij tijdens deze training je persoonlijke coach. De vakdocent staat volledig tot je beschikking en ondersteunt direct en doelgericht bij je eigen praktijkcase.

Benodigdheden

Om het meeste rendement te halen uit de Cursus Big Data Foundation verzoeken wij je vriendelijk om je eigen laptop mee te nemen. Hierdoor heb je altijd jouw eigen praktijkcase en opleidingsmateriaal bij de hand en kun je thuis direct verder met je eigen case.

Doelgroep

De cursus Big Data Foundation is voor iedereen die binnen zijn of haar organisatie te maken heeft met grote bergen (klant)data en een goede theoretische basis wil leggen van Big Data.

Mocht je je willen specialiseren in Big Data, en dus een van de vier specialisaties willen gaan volgen binnen de Big Data Academy, dan is het een vereiste dat je de cursus Big Data Foundation gevolgd én succesvol afgerond hebt.

Voorkennis

Voor de cursus is géén specifieke voorkennis vereist.

Cursus Big Data Foundation: Gerelateerde webinars

Cursus Big Data Foundation: Startdata

Kies uit 5 locatie(s) in Nederland. Ook beschikbaar in Antwerpen.


Trainingsvormen

Klassikaal/open inschrijving

De Cursus Big Data Foundation wordt op vaste startdata en locaties gegeven. Iedereen die graag een begin wil maken met Big Data, kan zich inschrijven voor de desbetreffende training. Inschrijving is mogelijk via de website of telefonisch.

Incompany

Wil je liever werken met een eigen case? Dat is mogelijk bij Eduvision! De trainer komt dan bij jouw bedrijf op bezoek en stemt de inhoud van de reguliere trainingen speciaal op jou en je collega’s af. Je krijgt een praktijkgerichte, persoonlijke en intensieve begeleiding van de trainer. De trainer is gespecialiseerd in Big Data en zal jullie opleiden tot aankomend Big Data specalist. Een incompany training is via de website of telefonisch aan te vragen. Beschik je niet over voldoende ruimte of apparatuur? Dan bieden wij jou een Cursus Big Data Foundation op maat aan bij ons op locatie.

Cursus Big Data Foundation: Tarieven

Tarief

De Cursus Big Data Foundation kost €1199,- (€1450,- incl. BTW).

Belastingvoordeel voor werkgevers

Met een opleiding vergroot je je kennis en competenties. En dát stimuleert de overheid. Daarom kom je als werkgever in aanmerking voor belastingvermindering als tegemoetkoming in studiekosten. Op grond van de Subsidieregeling praktijkleren kan je als werkgever vaak een groot deel van de opleidingskosten terugkrijgen. Per jaar kan dit oplopen tot €2700,- per werknemer.

Belastingvoordeel voor particulieren

Ook als je zelf de opleiding betaalt, kun je de kosten vaak aftrekken bij je belastingaangifte. Op die manier verlaag je de kosten van je opleiding aanzienlijk! Voorwaarde is wel dat de studie is gericht op je (toekomstige) werk of beroep. Voor jou als particulier geldt een maximale aftrek van € 15.000,- met een drempel van € 250,-.

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Kijk dan op www.belastingdienst.nl

Kostenspecificatie

Bij de prijs van de Cursus Big Data Foundation zijn onderstaande zaken niet inbegrepen:

 • Kosten examen t.w.v. €200,00
 • Kosten van de examentraining t.w.v. €750,00

Let op: Het afleggen van het examen en het volgen van een examentraining zijn optioneel. De prijs van de examentraining is inclusief examen.

Cursus Big Data Foundation: Virtuele training

De Cursus Big Data Foundation online

Wil je de Cursus Big Data Foundation online volgen? Dat kan! Wij leveren praktijkgerichte virtuele trainingen op maat. De trainer stemt de inhoud van de Cursus Big Data Foundation speciaal op jou en je collega's af. Het werkt via een online systeem waar je inlogt en vervolgens de trainer en je medecursisten online ontmoet. De trainer doorloopt met jou de lesstof en begeleidt je bij de praktijkopdrachten doordat hij je scherm kan overnemen en met je meekijkt.

Wacht niet langer en neem contact op voor de online Cursus Big Data Foundation!

Wat zijn Big Data? Welke Big Data strategieën en systemen zijn er? Wat zijn de architectuurprincipes? Je leert het tijdens de cursus Big Data Foundation.

Cursus Big Data Foundation: Inleiding

Waarom Cursus Big Data Foundation?

Er is geen ontkomen meer aan: Big Data zijn overal. Ook binnen jouw organisatie heb je ongetwijfeld te maken met veel (klant)data die afkomstig zijn uit verschillende online en offline bronnen. Toch zijn er maar weinig mensen die allround kennis hebben van Big Data. Wil jij aantonen dat jij in het bezit bent van een gecertificeerde Big Data opleiding en up-to-date kennis? Dan is de Cursus Big Data Foundation iets voor jou. De Cursus Big Data Foundation is voor iedereen die binnen zijn organisatie te maken heeft met Big Data en in het bezit wil zijn van aantoonbare basiskennis van Big Data.

Tijdens de cursus Big Data Foundation

Tijdens de Cursus Big Data Foundation behandelen we wat Big Data zijn en hoe je het strategisch inzet. Bovendien geven we een overzicht van het scala aan Big Data analysestrategieën, algoritmen, Big Data architecturen en Big Data systemen. Je leert welke manieren er zijn om waarde uit Big Data te halen en hoe je data-analyseresultaten omzet in Big Data toepassingen.

Resultaat

Na de Cursus Big Data Foundation

 • Ken je de grondbeginselen van Big Data
 • Weet jij welke Big Data analysestrategieën er zijn
 • Ken je de principes van algoritmen en Big Data analytics
 • Heb je basiskennis van Big Data architectuurprincipes
 • Heb je basiskennis van Big Data systemen

Specialisaties

Cursus Big Data Foundation: Modulen

Tijdens de Big Data opleiding draait het om de begripsvorming van Big Data. Je gaat dus een theoretische basis leggen. In dit eerste deel van de Big Data cursus behandelen we onderstaande modules:

 • Wat zijn Big Data?
 • Introductie in verschillende Big Data analysestrategieën
 • De principes van algoritmen en analytics
 • De basis van Big Data architectuurprincipes
 • De basis van Big Data systemen

De lesstof wordt in het Nederlands behandeld.

Theorie-examen Big Data Foundation

Bovenstaande modules sluit je af met het officiële Big Data Foundation examen.

Het examen is ontwikkeld door een onafhankelijk examenbureau dat tevens het examen afneemt. Het Big Data Foundation examen heeft het volgende format:

 • Aantal vragen: 40
 • Type vragen: multiple-choice vragen
 • Beoordeling: 1 punt per correct antwoord
 • Slagingsdrempel: 65% (26 of meer punten)
 • Tijd: 60 minuten
 • Het examen wordt in het Engels afgenomen

Na succesvolle afronding van dit examen bezit jij alle basiskennis van Big Data, begrijp je welke toepassingen er zijn en hoe de verschillende Big Data principes samenhangen.

Lesmateriaal

Het lesmateriaal (inclusief het boek 'Succes met Big Data') wordt door ons verzorgd.

Je kunt het examen van de Big Data Foundation ook zelfstandig, zonder de cursus, voorbereiden. Dit doe je aan de hand van het boek 'Succes met Big Data' dat je zelf dient te bestellen (zie bestelmogelijkheden hieronder). Je bestudeert de inhoud van het cursusmateriaal in je eigen tempo en maakt het multiple choice examen wanneer jij er klaar voor bent.

Wanneer je het examen voldoende afrondt, ontvang je van ons het Big Data Foundation certificaat. Met dit certificaat heb je toegang tot de Cursus Big Data Practitioner.

Inschrijven Big Data Foundation examen

De prijs voor het examen is €200,00 en is niet bij de prijs van de cursus inbegrepen. Je kunt je via onderstaande link inschrijven voor het examen: Inschrijven Big Data Foundation examen

Bestelmogelijkheden boek ‘Succes met Big Data’

Het boek kun je bij onderstaande webshops bestellen:

Cursus Big Data Foundation: Startdata

Kies uit 5 locatie(s) in Nederland. Ook beschikbaar in Antwerpen.


Trainingsvormen

Klassikaal/open inschrijving

De Cursus Big Data Foundation wordt op vaste startdata en locaties gegeven. Iedereen die graag een begin wil maken met Big Data, kan zich inschrijven voor de desbetreffende training. Inschrijving is mogelijk via de website of telefonisch.

Incompany

Wil je liever werken met een eigen case? Dat is mogelijk bij Eduvision! De trainer komt dan bij jouw bedrijf op bezoek en stemt de inhoud van de reguliere trainingen speciaal op jou en je collega’s af. Je krijgt een praktijkgerichte, persoonlijke en intensieve begeleiding van de trainer. De trainer is gespecialiseerd in Big Data en zal jullie opleiden tot aankomend Big Data specalist. Een incompany training is via de website of telefonisch aan te vragen. Beschik je niet over voldoende ruimte of apparatuur? Dan bieden wij jou een Cursus Big Data Foundation op maat aan bij ons op locatie.

Cursus Big Data Foundation: Tarieven

Tarief

De Cursus Big Data Foundation kost €1199,- (€1450,- incl. BTW).

Belastingvoordeel voor werkgevers

Met een opleiding vergroot je je kennis en competenties. En dát stimuleert de overheid. Daarom kom je als werkgever in aanmerking voor belastingvermindering als tegemoetkoming in studiekosten. Op grond van de Subsidieregeling praktijkleren kan je als werkgever vaak een groot deel van de opleidingskosten terugkrijgen. Per jaar kan dit oplopen tot €2700,- per werknemer.

Belastingvoordeel voor particulieren

Ook als je zelf de opleiding betaalt, kun je de kosten vaak aftrekken bij je belastingaangifte. Op die manier verlaag je de kosten van je opleiding aanzienlijk! Voorwaarde is wel dat de studie is gericht op je (toekomstige) werk of beroep. Voor jou als particulier geldt een maximale aftrek van € 15.000,- met een drempel van € 250,-.

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Kijk dan op www.belastingdienst.nl

Kostenspecificatie

Bij de prijs van de Cursus Big Data Foundation zijn onderstaande zaken niet inbegrepen:

 • Kosten examen t.w.v. €200,00
 • Kosten van de examentraining t.w.v. €750,00

Let op: Het afleggen van het examen en het volgen van een examentraining zijn optioneel. De prijs van de examentraining is inclusief examen.

Cursus Big Data Foundation: Virtuele training

De Cursus Big Data Foundation online

Wil je de Cursus Big Data Foundation online volgen? Dat kan! Wij leveren praktijkgerichte virtuele trainingen op maat. De trainer stemt de inhoud van de Cursus Big Data Foundation speciaal op jou en je collega's af. Het werkt via een online systeem waar je inlogt en vervolgens de trainer en je medecursisten online ontmoet. De trainer doorloopt met jou de lesstof en begeleidt je bij de praktijkopdrachten doordat hij je scherm kan overnemen en met je meekijkt.

Wacht niet langer en neem contact op voor de online Cursus Big Data Foundation!

Speciale deals ontvangen? Meld je aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden
Uw inschrijving is verwerkt.