Opleiding Webdesign Professional Apeldoorn

 • 6 dagen
 • 2.999
 • Eerstvolgende startdatum 10 december

Met de Opleiding Webdesign Professional word je opgeleid tot professioneel webdesigner. Alle aspecten van het webdesign (vormgeving, inhoud, techniek en marketing, cms WordPress) worden in de verschillende modulen behandeld. Aan het einde van de cursus Webdesign heb je een volledige site ontwikkeld.

Met de Opleiding Webdesign Professional word je opgeleid tot professioneel webdesigner. Alle aspecten van het webdesign (vormgeving, inhoud, techniek en marketing, cms WordPress) worden in de verschillende modulen behandeld. Aan het einde van de cursus Webdesign heb je een volledige site ontwikkeld.

Waarom Eduvision?

Gecertificeerde trainingen

Praktijkcase centraal

Ervaren docenten uit de praktijk

98% klanttevredenheid

Meer dan 150.000 klanten

Kies hier je training

 • Bij een privétraining staat de docent volledig tot jouw beschikking; hierdoor heb je alle gelegenheid om eigen cases in te brengen en daar feedback op te ontvangen. Wil je de training helemaal laten aansluiten bij jouw specifieke wensen, situatie en dagelijkse praktijk? Dan raden we je een maatwerktraining aan. Wil je graag leren van cases van anderen, dan is een klassikale training een goed alternatief. Vraag hier een vrijblijvend voorstel aan voor een (maatwerk)privétraining.
  Privétraining
  Aantal dagen en prijs: in overleg
   Bel mij hierover
   Stuur mij een vrijblijvend voorstel
 • Met een bedrijfstraining kies je voor een training op locatie bij je bedrijf (hoewel ‘extern’ natuurlijk altijd een optie is). Je kunt er in je eentje aan deelnemen, of met één of meerdere collega’s. Wil je dat de training aansluit bij jouw (of jullie) specifieke wensen, situatie en dagelijkse praktijk? Denk dan eens aan een ‘maatwerktraining’.
  Bedrijfstraining
  Aantal dagen en prijs: in overleg
  Voor één of meerdere deelnemers, op de door jou gewenste locatie (maatwerk mogelijk)
   Bel mij hierover
   Stuur mij een vrijblijvend voorstel
 • Bij een klassikale training volg je een opleiding of cursus samen met een aantal medestudenten, op een locatie van Eduvision. Het voordeel van deze setting is dat je kunt leren van andermans cases, tegen het laagst mogelijke tarief. Kijk bij de startdata van de betreffende training voor de verschillende opties.
  Klassikale training
  Aantal dagen: 6 dagen / € 2.999 (excl. btw, prijs per deelnemer)
   Bel mij hierover
   Ik wil me inschrijven

  Startdata

  10-12-2019, Utrecht  
  10-12-2019, Apeldoorn  
  08-01-2020, Apeldoorn  
  08-01-2020, Utrecht  
  06-02-2020, Utrecht  
  06-02-2020, Apeldoorn  
  06-03-2020, Utrecht  
  06-03-2020, Apeldoorn  
  06-04-2020, Utrecht  
  06-04-2020, Apeldoorn  

  Alternatieve locaties: Groningen, Eindhoven, Den Haag en Enschede*

  Alle startdata

  = STARTGARANTIE

  Deze training gaat zeker door; er zijn voldoende aanmeldingen. Heb je vragen of wil je weten hoeveel plekken er nog beschikbaar zijn? Bel ons dan gerust!

  = NOG GEEN STARTGARANTIE

  Deze training krijgt startgarantie zodra er voldoende aanmeldingen zijn: bel ons om te horen wat de actuele status is of wat op dit moment de alternatieven zijn.

  * = Neem contact met ons op als je interesse hebt in alternatieve locaties.

Opleiding Webdesign Professional in beeld

Lees hier hoe anderen deze training waarderen

Opleiding Webdesign Professional

Wat vond u goed? De kennis en kunde van de docent.

M. Klaver te Wieringerwerf 4.0
Alle beoordelingen

Wat is Webdesign Professional?

Tijdens de cursus Webdesign maak je kennis met het vormgeven van websites. Een goede website straalt professionaliteit uit en kan helpen bij het behalen van je marketingdoelen, zoals hoge conversie en goede vindbaarheid in zoekmachines. Tijdens de cursus Webdesign leer je welke technische en grafische aspecten belangrijk zijn voor een goed webdesign. Wat betreft de technische kant moet je denken aan het ontwerpen van menu’s, zoek- en loginfuncties. Ook is voor de opmaak van websites technische kennis vereist in de vorm van html-codes. Bovendien is het belangrijk om je af te vragen of jouw website responsive is. Tijdens de cursus Webdesign maak je kennis met technische middelen, bijvoorbeeld HTML5, die het mogelijk maken dat jouw website zich aanpast aan het desbetreffende medium. Naast de technische eigenschappen gaat de opleiding Webdesign Professional ook in op de grafische aspecten van een website. Hierbij kan je denken aan het ontwerpen van achtergronden en knoppen waarbij je rekening houdt met jouw huisstijl. Wil je een site maken voor jouw bedrijf of een bestaande site onderhouden? Wil jij meer weten over de technische en grafische aspecten die helpen om een goede website te ontwerpen? Tijdens de cursus Webdesign Professional maak je kennis met HTML en CSS, Wordpress en Photoshop die nodig zijn voor het maken en beheren van een goede website. Na de opleiding Webdesign mag jij jezelf een professioneel webdesigner noemen en kan je de website beheren als een webmaster.

Opleiding Webdesign Professional: Inleiding

Het ontwikkelen van een internetsite is het domein van gespecialiseerde professionals. Een goede site bestaat uit de juiste verhouding tussen vormgeving, inhoud, techniek en marketing. Een webdesigner is niet alleen specialist op deze verschillende deelgebieden, maar weet ze te combineren in een professionele website.

Tijdens de opleiding Opleiding Webdesign Professional

Tijdens de Opleiding Webdesign Professional komen alle aspecten van webdesign aan bod. Je wordt in kleine groepen opgeleid tot professional in het webdesignvak. Je krijgt alle facetten van het webdesign aangeboden: vormgeving, inhoud, techniek, marketing en het cms WordPress. Het zwaartepunt van de opleiding ligt echter bij het bouwen van de website zelf.

Resultaat van de Opleiding Webdesign Professional

Na afloop van de cursus ben je in staat om een overzichtelijke en functionele website te bouwen en weet je kleuren, stijlen en beelden zo te gebruiken dat de website er aantrekkelijk uitziet. Je leert tevens de belangrijkste ins en outs van WordPress. Zo kan jij als goed voorbereide webdesignprofessional de arbeidsmarkt betreden.

Praktijkcase

Uiteindelijk maak je een examenopdracht die bestaat uit een praktijkcase die de realiteit heel dicht benadert. Gedurende het opleidingstraject ontwikkel je een website in opdracht van een bedrijf, instelling of vereniging. Dit ontwikkelingsproces loopt als het ware als een rode draad door de opleiding Webdesign. Tijdens de examenfase wordt het afgerond. De ontworpen website dient na de opleiding als referentie.

Competenties en vaardigheden

Om een goede webdesigner te worden, werk je tijdens de Opleiding Webdesign Professional aan de volgende competenties en vaardigheden: kennis over graphic design, technische kennis over bijvoorbeeld webhosting en website templates, creativiteit, klantgerichtheid (communicatie), kennis over online marketing, kennis over responsive design, conceptontwikkeling en presenteren. Na de cursus Webdesign weet jij dus hoe je een goede website ontwerpt én heb je kennis van verschillende webdesign tools. Bovendien weet jij hoe je zaken als SEO, SEA en Google Analytics inzet voor jouw website om zo je marketingdoelstellingen te behalen.

Specialisaties

Leergang Webdesign

Wil jij je meer verdiepen in webdesign? Dan kan je er voor kiezen om een Leergang Webdesign te volgen. Dit bestaat uit de Opleiding Webdesign Professional, de cursus WordPress voor gevorderden en de training Zoekmachinemarketing. Tijdens de Leergang Webdesign leer je om websites te ontwikkelen en te onderhouden en de teksten SEO technisch (gericht op zoekmachines) te schrijven.

Opleiding Webdesign Professional: Modulen

Tijdens de Opleiding Webdesign Professional komen de volgende onderwerpen aan bod:

Techniek

Tijdens deze module gaan we globaal in op de elementen uit de internetinfrastructuur. Je leert o.a. meer over het aanvragen van een domeinnaam, het hosten van een website bij een provider (webhosting) en de installatie van het cms WordPress. Alle technische kennis die je nodig hebt om een website zelf te ontwikkelen.

Online marketing en projectplan

Binnen deze module leer je hoe je online marketing optimaal inzet binnen een website. We kijken o.a. naar zoekmachines (SEO) en online adverteren (SEA) en Google Analytics. Je ontwikkelt jouw eigen projectplan waarin je alle wensen, eisen en doelen voor jouw website definieert. Dit projectplan vormt de basis voor jouw examenopdracht.

Pagedesign

Binnen deze module leer je zelf schrijven in HTML en leer je welke functie CSS binnen HTML heeft. Ook de nieuwe mogelijkheden van HTML5 en CSS3 komen daarbij uitgebreid aan bod. HTML5 en CSS3 passen we tevens toe in Wordpress en templates.

Vormgeving en webgraphics

Vormgeven voor het web is meer dan vormgeven alleen. Wij bieden je een module waarin de verschillende aspecten van graphic design naar voren komen. Je maakt kennis met Photoshop, waarmee je een bestaande huisstijl van een bedrijf geschikt maakt voor het web. Daarnaast ontwerp je knoppen, achtergronden, etc.

Responsive Webdesign: tablet en smartphone

Tegenwoordig wordt een website niet alleen meer bezocht met een desktop computer, maar ook met een laptop, smartphone, tablet, of een tv. Met moderne webdesigntechnieken als HTML5 en CSS3 is het mogelijk om de website aan te passen aan het medium.

WordPress: het content management systeem

Moderne websites draaien op een content management systeem (CMS). Ongeveer 30% van de sites wereldwijd draait op WordPress. Naast veel flexibiliteit geef jij je websites met dit cms ook de mogelijkheden om duizenden uitbreidingen te gebruiken zoals contactformulieren, een webwinkel (WooCommerce) en nog veel meer.

Opleiding Webdesign Professional: Examen

Als eindexamenopdracht ontwerp je tijdens de cursus Webdesign een website met Wordpress voor een opdrachtgever. De ontwikkeling van deze website loopt als een rode draad door de opleiding. Tijdens deze opdracht leer je welke technische en grafische webdesign tools je kan gebruiken om een goede website te ontwerpen.

In overleg met de opdrachtgever en de examencommissie wordt bepaald aan welke eisen de website moet voldoen. De uitslag van het examen Webdesign hangt af van de mate waarin de cursist aan de gestelde eisen voldoet. Op de cursusbijeenkomsten presenteren de cursisten hun website. De docent en medecursisten geven feedback. Door feedback vanuit verschillende oogpunten ben jij in staat om een gebruiksvriendelijke en aantrekkelijke website af te leveren.

Opleiding Webdesign Professional: Extra info

Docenten

Om de praktijk zo dicht mogelijk te benaderen, werkt Eduvision uitsluitend met docenten die zelf in de praktijk actief zijn. Zij kennen de branche, de klanten en de problemen waar je tegenaan loopt. Daarom zijn zij tijdens deze training je persoonlijke coach. De vakdocent staat volledig tot je beschikking en ondersteunt direct en doelgericht bij je eigen praktijkcase.

Benodigdheden

Om het meeste rendement te halen uit de Opleiding Webdesign Professional verzoeken wij je vriendelijk om je eigen laptop mee te nemen. Hierdoor heb je altijd jouw eigen praktijkcase en opleidingsmateriaal bij de hand en kun je thuis direct verder met je eigen case.

Opleiding Webdesign Professional: Platform

Websites zijn in principe platform onafhankelijk. Het ontwikkelen ervan is daarom ook platform onafhankelijk. Dat maakt onze Opleiding Webdesign Professional geschikt voor zowel PC (Windows) als Mac gebruikers. Tijdens de bijeenkomsten wordt gebruik gemaakt van PC's met Windows. De gebruikte programmatuur is echter ook voor het Mac-platform beschikbaar.

Opleiding Webdesign Professional: Programmatuur

Bij de Opleiding Webdesign Professional maken we gebruik van het programma Photoshop. Photoshop is het programma voor het bewerken van afbeeldingen. U kunt een trialversie (30 dagen versie) van de gebruikte programmatuur downloaden. Daarnaast gebruiken we een teksteditor voor het schrijven van HTML en CSS code. Er zijn verschillende gratis editors te downloaden, zoals Notepad ++.

Discussieer mee!

Ben je op zoek naar een plek waar jij vakinhoudelijke informatie of ervaringen omtrent webdesign met medecursisten en professionals kan delen? Of wil jij je omringen met mede professionals? Word dan lid van de vakgroep voor webdesign professionals van Eduvision en discussieer mee!

Webdesign ontwikkelingen

Het vak webdesigner, ook wel webmaster genoemd, verandert continu. Het is daarom belangrijk om als webdesign-specialist je vakgebied bij te houden. Dat is ook één van de dingen die web design zo leuk maakt. Doordat er steeds meer krachtige webdesign tools komen, hebben webmasters meer mogelijkheden dan ooit. Zo wordt het inzetten van content steeds belangrijker en zijn foto’s en video’s onmisbaar op een goede website. Ook het kleurgebruik van websites is in de loop der jaren veranderd. Waren het eerst met name felle kleuren die de boventoon voerden, nu kenmerken goede websites zich door het gebruik van zachte kleuren. Tijdens de Opleiding Webdesign Professional leer je meer over hoe afbeeldingen, video’s en kleurgebruik bijdragen aan een goed webdesign. Een andere belangrijke ontwikkeling op het gebied van webdesign is dat sinds april 2015 jouw website responsive moet zijn. Als dat niet het geval is, verlaagt Google de vindbaarheid van je website in zijn zoekmachine. Na de cursus Webdesign weet jij hoe je ervoor zorgt dat jouw website op verschillende mobiele apparaten functioneert. Zoals uit bovenstaande duidelijk wordt, is het internetlandschap veranderlijk en de concurrentie hoog. Om je staande te houden in de grote groep webdesigners, is het goed om door een opleiding Webdesign op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en webdesign tools. Op deze manier word jij dié unieke webdesigner naar wie elke organisatie op zoek is!

Opleiding Webdesign Professional: Gerelateerd webinar

Opleiding Webdesign Professional: Beoordelingen

4.0

Wat vond u goed? De kennis en kunde van de docent.

4.0

Wat vond u goed? Zeer fijne lessen, goede opleiding. Goed geregeld mbt lunch.

4.0

Wat vond u goed?: Mijn docent Mark Nijenhuis ben ik zeer over te spreken die heeft de lesstof zeer goed overgebracht en met veel geduld en hulp mij het juiste pad gewezen . Het eten tijdens de cursus was ook perfect geregeld. De leslokalen waren prima. Kortom toch wel een zware opleiding die toch wel onderschat word.
Wat vond u niet goed?: De informatie die vooraf word verteld over de opleiding geeft niet goed aan wat je kan verwachten. Het is een opleiding die niet even tussendoor of erbij kan worden gedaan maar vraagt heel veel tijd en energie.

4.0

Wat vond u goed?: De docent gaf goed les, waardoor ik de techniek snel begreep. De lesmaterialen zoals boeken waren ook voldoende.

4.0

Wat vond u goed?: De manier van les geven van de leraar vond ik erg goed. Ook het behandelen van de les stof elke les werd goed gedaan.
Wat vond u niet goed?: Over het algemeen ben ik zeer tevreden over de opleiding.

4.0

Wat vond u goed?: Manier van lesgeven, perfecte sfeer. leuke groep !

4.0

Wat vond u goed?: De docent en zijn wijze van lesgeven.

4.0

Wat vond u goed?: De opbouw van de cursus en het forum die jullie te beschikking stellen.
Wat vond u niet goed?: Als ik ooit nog een cursus bij jullie zou volgen dan wordt dat alleen een avond cursus i.v.m de vele informatie die je moet verwerken en toepassen. In de dagcursus wordt te veel besproken om direct mee aan de slag te kunnen gaan.

4.0

Wat vond u goed?: De manier waarop mijn docent Mark Soekarjo les gaf aan de groep. Op een heel vriendelijke en educatieve manier werd alle stof uiteengezet.

4.0

Wat vond u goed?: Dat ik heel veel heb kunnen leren
Wat vond u niet goed?: Dat de stof razend snel werd gebracht, vooral de eerste 4 lessen

Meer Alle beoordelingen

Klanttevredenheid

Bij Eduvision staat de klanttevredenheid voorop. 98% van onze klanten is tevreden over de gevolgde training. Al meer dan 150.000 cursisten gingen jou voor! Onze klanten spreken niet voor niets hun vertrouwen uit in Eduvision en ruim 95% van alle klanten waardeert de cursus van Eduvision met een 8 of hoger. Wanneer jij de Opleiding Webdesign Professional gevolgd hebt, word je uitgenodigd om een enquête in te vullen. Je kan ons een beoordeling geven over de gehele Opleiding Webdesign Professional en de behandelde modulen, bijvoorbeeld pagedesign, vormgeving en webgraphics, responsive webdesign en WordPress. Als professionele webdesigner kan jij ons een beoordeling geven voor de toekomstige webdesigner! Aan de hand van de beoordelingen kijken wij welke modulen van de Opleiding Webdesign Professional verbeterd kunnen worden. Op deze manier help jij ons om het niveau van de cursus Webdesign hoog te houden en toekomstige cursisten met het maken van een goede beslissing. Door jouw feedback kunnen wij ervoor zorgen dat de kwaliteit gewaarborgd blijft en kunnen we iedere cursusist goede inhoudelijke kennis meegeven. Hiermee kan jij je na de cursus Webdesign van andere webdesigners onderscheiden en profileren als een echte webdesigner professional!

Opleiding Webdesign Professional Apeldoorn: Startdata

Kies uit 6 locatie(s) in Nederland. Ook beschikbaar in Antwerpen.Klassikale training

Klassikale trainingen vinden in principe plaats op de door ons voorgestelde locaties en data. Je kunt je hier telefonisch voor aanmelden of je inschrijven via de website. Bij een klassikale training volg je een opleiding of cursus samen met een aantal medestudenten. Het voordeel van deze setting is dat je kunt leren van andermans cases, tegen het laagst mogelijke tarief.

Bedrijfstraining

Met een bedrijfstraining kies je voor een training op locatie bij je bedrijf (of een andere locatie naar keuze), op een moment dat jou het best uitkomt. Je kunt er in je eentje aan deelnemen, of met één of meerdere collega’s. Wil je dat de training aansluit bij jouw (of jullie) specifieke wensen, situatie en dagelijkse praktijk? Denk dan eens aan een ‘maatwerktraining’. Bel ons gerust voor een vrijblijvend voorstel of vraag er online een aan.

Privétraining

Bij een privétraining staat de docent volledig tot jouw beschikking; hierdoor heb je alle gelegenheid om eigen cases in te brengen en daar feedback op te ontvangen. Wil je de training helemaal laten aansluiten bij jouw specifieke wensen, situatie en dagelijkse praktijk? Dan raden we je een maatwerktraining aan. Wil je graag leren van cases van anderen, dan is een klassikale training een goed alternatief. Bel ons gerust voor een voorstel voor een (maatwerk)privétraining of vraag er online een aan.

Opleiding Webdesign Professional: Tarieven

Tarief

De kosten voor de Opleiding Webdesign Professional bedragen €2.999,00 (excl. €629,79 BTW). Dit betreft het tarief voor deelname aan een klassikale training. Wil je liever een bedrijfstraining of privétraining? Bel ons dan of vraag online een voorstel aan.

Belastingvoordeel voor werkgevers

De wereld om ons heen verandert in hoog tempo: dit komt met name door de snelle ontwikkelingen op het gebied van de informatie-technologie. Wil je in de toekomst in de IT kunnen (blijven) werken, dan is het essentieel om je kennis up-to-date te houden. Met scholing en training vergroot je je kennis én je kansen op de arbeidsmarkt. Voor werkgevers is het belangrijk om over goed opgeleide medewerkers te kunnen beschikken, ook op de langere termijn. ‘Duurzame inzetbaarheid’ en ‘permanente educatie’ staan daarom bij steeds meer bedrijven prominent op de agenda. De overheid stimuleert dit. Daarom kunnen werkgevers een deel van de kosten voor opleiding en training terugkrijgen van de belasting. Per jaar kan dit voordeel oplopen tot € 2.700 per werknemer.

Belastingvoordeel voor particulieren

Betaal je zélf de kosten voor je opleiding, dan zijn deze kosten vaak aftrekbaar van de belasting. Hierdoor kun je je opleidingskosten aanzienlijk verlagen. Daarbij geldt wél dat de studie gericht moet zijn op je huidige werk of op je toekomstige werk of beroep. Het maximale bedrag dat je kunt aftrekken is € 15.000 en er geldt een drempel van € 250.

Ben je benieuwd hoe dit precies zit en wil je meer weten over de mogelijkheden? Kijk dan op www.belastingdienst.nl.

Opleiding Webdesign Professional: Certificering

Nadat je een cursustraject volledig hebt doorlopen, ontvang je van ons een certificaat. Hiermee kan je aantonen dat je hebt deelgenomen aan de training en deze succesvol hebt afgerond. Je laat zien dat je kennis hebt van webdesign en WordPress. Tijdens de Opleiding Webdesign Professional ontwikkel je namelijk al een echte site op professioneel webdesign niveau. Je hebt dan al je eerste tevreden klant binnen. Deze website kan je als referentie gebruiken voor toekomstige klanten. En vanaf nu mag jij jezelf een professioneel webdesigner noemen! Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om het certificaat in het Engels te ontvangen, zodat het in het buitenland te gebruiken is.

Arbeidsperspectief na de Opleiding Webdesign Professional

Na de Opleiding Webdesign Professional mag jij jezelf een specialistisch webdesigner noemen en kan je aan de slag bij elke organisatie. Met de cursus Webdesign heb je een goede basis gelegd die jou helpt om door te groeien in jouw functie als webdesigner. Het is natuurlijk ook mogelijk om als freelance webdesigner aan de slag te gaan. Na de cursus Webdesign weet jij als geen ander hoe je bezoekers naar je website trekt en hoe je ervoor zorgt dat ze op de website blijven en terugkomen. Je hebt geleerd om oog voor detail te hebben en het eindresultaat voor ogen te houden. Kortom, jij hebt alles in huis om als (freelance) webdesigner aan de slag te gaan en je te profileren als een professioneel webdesigner.

Opleiding Webdesign Professional: Virtuele training

De Opleiding Webdesign Professional online

Wil je de Opleiding Webdesign Professional online volgen? Dat kan! Wij leveren praktijkgerichte virtuele trainingen op maat. De trainer stemt de inhoud van de Opleiding Webdesign Professional speciaal op jou en je collega's af. Het werkt via een online systeem waar je inlogt en vervolgens de trainer en je medecursisten online ontmoet. De trainer doorloopt met jou de lesstof en begeleidt je bij de praktijkopdrachten doordat hij je scherm kan overnemen en met je meekijkt.

Wacht niet langer en neem contact op voor de online Opleiding Webdesign Professional!

Met de Opleiding Webdesign Professional word je opgeleid tot professioneel webdesigner. Alle aspecten van het webdesign (vormgeving, inhoud, techniek en marketing, cms WordPress) worden in de verschillende modulen behandeld. Aan het einde van de cursus Webdesign heb je een volledige site ontwikkeld.

Kies hier je training

 • Bij een privétraining staat de docent volledig tot jouw beschikking; hierdoor heb je alle gelegenheid om eigen cases in te brengen en daar feedback op te ontvangen. Wil je de training helemaal laten aansluiten bij jouw specifieke wensen, situatie en dagelijkse praktijk? Dan raden we je een maatwerktraining aan. Wil je graag leren van cases van anderen, dan is een klassikale training een goed alternatief. Vraag hier een vrijblijvend voorstel aan voor een (maatwerk)privétraining.
  Privétraining
  Aantal dagen en prijs: in overleg
   Bel mij hierover
   Stuur mij een vrijblijvend voorstel
 • Met een bedrijfstraining kies je voor een training op locatie bij je bedrijf (hoewel ‘extern’ natuurlijk altijd een optie is). Je kunt er in je eentje aan deelnemen, of met één of meerdere collega’s. Wil je dat de training aansluit bij jouw (of jullie) specifieke wensen, situatie en dagelijkse praktijk? Denk dan eens aan een ‘maatwerktraining’.
  Bedrijfstraining
  Aantal dagen en prijs: in overleg
  Voor één of meerdere deelnemers, op de door jou gewenste locatie (maatwerk mogelijk)
   Bel mij hierover
   Stuur mij een vrijblijvend voorstel
 • Bij een klassikale training volg je een opleiding of cursus samen met een aantal medestudenten, op een locatie van Eduvision. Het voordeel van deze setting is dat je kunt leren van andermans cases, tegen het laagst mogelijke tarief. Kijk bij de startdata van de betreffende training voor de verschillende opties.
  Klassikale training
  Aantal dagen: 6 dagen / € 2.999 (excl. btw, prijs per deelnemer)
   Bel mij hierover
   Ik wil me inschrijven

  Startdata

  10-12-2019, Utrecht  
  10-12-2019, Apeldoorn  
  08-01-2020, Apeldoorn  
  08-01-2020, Utrecht  
  06-02-2020, Utrecht  
  06-02-2020, Apeldoorn  
  06-03-2020, Utrecht  
  06-03-2020, Apeldoorn  
  06-04-2020, Utrecht  
  06-04-2020, Apeldoorn  

  Alternatieve locaties: Groningen, Eindhoven, Den Haag en Enschede*

  Alle startdata

  = STARTGARANTIE

  Deze training gaat zeker door; er zijn voldoende aanmeldingen. Heb je vragen of wil je weten hoeveel plekken er nog beschikbaar zijn? Bel ons dan gerust!

  = NOG GEEN STARTGARANTIE

  Deze training krijgt startgarantie zodra er voldoende aanmeldingen zijn: bel ons om te horen wat de actuele status is of wat op dit moment de alternatieven zijn.

  * = Neem contact met ons op als je interesse hebt in alternatieve locaties.

Opleiding Webdesign Professional: Inleiding

Het ontwikkelen van een internetsite is het domein van gespecialiseerde professionals. Een goede site bestaat uit de juiste verhouding tussen vormgeving, inhoud, techniek en marketing. Een webdesigner is niet alleen specialist op deze verschillende deelgebieden, maar weet ze te combineren in een professionele website.

Tijdens de opleiding Opleiding Webdesign Professional

Tijdens de Opleiding Webdesign Professional komen alle aspecten van webdesign aan bod. Je wordt in kleine groepen opgeleid tot professional in het webdesignvak. Je krijgt alle facetten van het webdesign aangeboden: vormgeving, inhoud, techniek, marketing en het cms WordPress. Het zwaartepunt van de opleiding ligt echter bij het bouwen van de website zelf.

Resultaat van de Opleiding Webdesign Professional

Na afloop van de cursus ben je in staat om een overzichtelijke en functionele website te bouwen en weet je kleuren, stijlen en beelden zo te gebruiken dat de website er aantrekkelijk uitziet. Je leert tevens de belangrijkste ins en outs van WordPress. Zo kan jij als goed voorbereide webdesignprofessional de arbeidsmarkt betreden.

Praktijkcase

Uiteindelijk maak je een examenopdracht die bestaat uit een praktijkcase die de realiteit heel dicht benadert. Gedurende het opleidingstraject ontwikkel je een website in opdracht van een bedrijf, instelling of vereniging. Dit ontwikkelingsproces loopt als het ware als een rode draad door de opleiding Webdesign. Tijdens de examenfase wordt het afgerond. De ontworpen website dient na de opleiding als referentie.

Competenties en vaardigheden

Om een goede webdesigner te worden, werk je tijdens de Opleiding Webdesign Professional aan de volgende competenties en vaardigheden: kennis over graphic design, technische kennis over bijvoorbeeld webhosting en website templates, creativiteit, klantgerichtheid (communicatie), kennis over online marketing, kennis over responsive design, conceptontwikkeling en presenteren. Na de cursus Webdesign weet jij dus hoe je een goede website ontwerpt én heb je kennis van verschillende webdesign tools. Bovendien weet jij hoe je zaken als SEO, SEA en Google Analytics inzet voor jouw website om zo je marketingdoelstellingen te behalen.

Specialisaties

Leergang Webdesign

Wil jij je meer verdiepen in webdesign? Dan kan je er voor kiezen om een Leergang Webdesign te volgen. Dit bestaat uit de Opleiding Webdesign Professional, de cursus WordPress voor gevorderden en de training Zoekmachinemarketing. Tijdens de Leergang Webdesign leer je om websites te ontwikkelen en te onderhouden en de teksten SEO technisch (gericht op zoekmachines) te schrijven.

Opleiding Webdesign Professional: Modulen

Tijdens de Opleiding Webdesign Professional komen de volgende onderwerpen aan bod:

Techniek

Tijdens deze module gaan we globaal in op de elementen uit de internetinfrastructuur. Je leert o.a. meer over het aanvragen van een domeinnaam, het hosten van een website bij een provider (webhosting) en de installatie van het cms WordPress. Alle technische kennis die je nodig hebt om een website zelf te ontwikkelen.

Online marketing en projectplan

Binnen deze module leer je hoe je online marketing optimaal inzet binnen een website. We kijken o.a. naar zoekmachines (SEO) en online adverteren (SEA) en Google Analytics. Je ontwikkelt jouw eigen projectplan waarin je alle wensen, eisen en doelen voor jouw website definieert. Dit projectplan vormt de basis voor jouw examenopdracht.

Pagedesign

Binnen deze module leer je zelf schrijven in HTML en leer je welke functie CSS binnen HTML heeft. Ook de nieuwe mogelijkheden van HTML5 en CSS3 komen daarbij uitgebreid aan bod. HTML5 en CSS3 passen we tevens toe in Wordpress en templates.

Vormgeving en webgraphics

Vormgeven voor het web is meer dan vormgeven alleen. Wij bieden je een module waarin de verschillende aspecten van graphic design naar voren komen. Je maakt kennis met Photoshop, waarmee je een bestaande huisstijl van een bedrijf geschikt maakt voor het web. Daarnaast ontwerp je knoppen, achtergronden, etc.

Responsive Webdesign: tablet en smartphone

Tegenwoordig wordt een website niet alleen meer bezocht met een desktop computer, maar ook met een laptop, smartphone, tablet, of een tv. Met moderne webdesigntechnieken als HTML5 en CSS3 is het mogelijk om de website aan te passen aan het medium.

WordPress: het content management systeem

Moderne websites draaien op een content management systeem (CMS). Ongeveer 30% van de sites wereldwijd draait op WordPress. Naast veel flexibiliteit geef jij je websites met dit cms ook de mogelijkheden om duizenden uitbreidingen te gebruiken zoals contactformulieren, een webwinkel (WooCommerce) en nog veel meer.

Opleiding Webdesign Professional: Examen

Als eindexamenopdracht ontwerp je tijdens de cursus Webdesign een website met Wordpress voor een opdrachtgever. De ontwikkeling van deze website loopt als een rode draad door de opleiding. Tijdens deze opdracht leer je welke technische en grafische webdesign tools je kan gebruiken om een goede website te ontwerpen.

In overleg met de opdrachtgever en de examencommissie wordt bepaald aan welke eisen de website moet voldoen. De uitslag van het examen Webdesign hangt af van de mate waarin de cursist aan de gestelde eisen voldoet. Op de cursusbijeenkomsten presenteren de cursisten hun website. De docent en medecursisten geven feedback. Door feedback vanuit verschillende oogpunten ben jij in staat om een gebruiksvriendelijke en aantrekkelijke website af te leveren.

Opleiding Webdesign Professional: Beoordelingen

4.0

Wat vond u goed? De kennis en kunde van de docent.

4.0

Wat vond u goed? Zeer fijne lessen, goede opleiding. Goed geregeld mbt lunch.

4.0

Wat vond u goed?: Mijn docent Mark Nijenhuis ben ik zeer over te spreken die heeft de lesstof zeer goed overgebracht en met veel geduld en hulp mij het juiste pad gewezen . Het eten tijdens de cursus was ook perfect geregeld. De leslokalen waren prima. Kortom toch wel een zware opleiding die toch wel onderschat word.
Wat vond u niet goed?: De informatie die vooraf word verteld over de opleiding geeft niet goed aan wat je kan verwachten. Het is een opleiding die niet even tussendoor of erbij kan worden gedaan maar vraagt heel veel tijd en energie.

4.0

Wat vond u goed?: De docent gaf goed les, waardoor ik de techniek snel begreep. De lesmaterialen zoals boeken waren ook voldoende.

4.0

Wat vond u goed?: De manier van les geven van de leraar vond ik erg goed. Ook het behandelen van de les stof elke les werd goed gedaan.
Wat vond u niet goed?: Over het algemeen ben ik zeer tevreden over de opleiding.

4.0

Wat vond u goed?: Manier van lesgeven, perfecte sfeer. leuke groep !

4.0

Wat vond u goed?: De docent en zijn wijze van lesgeven.

4.0

Wat vond u goed?: De opbouw van de cursus en het forum die jullie te beschikking stellen.
Wat vond u niet goed?: Als ik ooit nog een cursus bij jullie zou volgen dan wordt dat alleen een avond cursus i.v.m de vele informatie die je moet verwerken en toepassen. In de dagcursus wordt te veel besproken om direct mee aan de slag te kunnen gaan.

4.0

Wat vond u goed?: De manier waarop mijn docent Mark Soekarjo les gaf aan de groep. Op een heel vriendelijke en educatieve manier werd alle stof uiteengezet.

4.0

Wat vond u goed?: Dat ik heel veel heb kunnen leren
Wat vond u niet goed?: Dat de stof razend snel werd gebracht, vooral de eerste 4 lessen

Meer Alle beoordelingen

Klanttevredenheid

Bij Eduvision staat de klanttevredenheid voorop. 98% van onze klanten is tevreden over de gevolgde training. Al meer dan 150.000 cursisten gingen jou voor! Onze klanten spreken niet voor niets hun vertrouwen uit in Eduvision en ruim 95% van alle klanten waardeert de cursus van Eduvision met een 8 of hoger. Wanneer jij de Opleiding Webdesign Professional gevolgd hebt, word je uitgenodigd om een enquête in te vullen. Je kan ons een beoordeling geven over de gehele Opleiding Webdesign Professional en de behandelde modulen, bijvoorbeeld pagedesign, vormgeving en webgraphics, responsive webdesign en WordPress. Als professionele webdesigner kan jij ons een beoordeling geven voor de toekomstige webdesigner! Aan de hand van de beoordelingen kijken wij welke modulen van de Opleiding Webdesign Professional verbeterd kunnen worden. Op deze manier help jij ons om het niveau van de cursus Webdesign hoog te houden en toekomstige cursisten met het maken van een goede beslissing. Door jouw feedback kunnen wij ervoor zorgen dat de kwaliteit gewaarborgd blijft en kunnen we iedere cursusist goede inhoudelijke kennis meegeven. Hiermee kan jij je na de cursus Webdesign van andere webdesigners onderscheiden en profileren als een echte webdesigner professional!

Opleiding Webdesign Professional Apeldoorn: Startdata

Kies uit 6 locatie(s) in Nederland. Ook beschikbaar in Antwerpen.Klassikale training

Klassikale trainingen vinden in principe plaats op de door ons voorgestelde locaties en data. Je kunt je hier telefonisch voor aanmelden of je inschrijven via de website. Bij een klassikale training volg je een opleiding of cursus samen met een aantal medestudenten. Het voordeel van deze setting is dat je kunt leren van andermans cases, tegen het laagst mogelijke tarief.

Bedrijfstraining

Met een bedrijfstraining kies je voor een training op locatie bij je bedrijf (of een andere locatie naar keuze), op een moment dat jou het best uitkomt. Je kunt er in je eentje aan deelnemen, of met één of meerdere collega’s. Wil je dat de training aansluit bij jouw (of jullie) specifieke wensen, situatie en dagelijkse praktijk? Denk dan eens aan een ‘maatwerktraining’. Bel ons gerust voor een vrijblijvend voorstel of vraag er online een aan.

Privétraining

Bij een privétraining staat de docent volledig tot jouw beschikking; hierdoor heb je alle gelegenheid om eigen cases in te brengen en daar feedback op te ontvangen. Wil je de training helemaal laten aansluiten bij jouw specifieke wensen, situatie en dagelijkse praktijk? Dan raden we je een maatwerktraining aan. Wil je graag leren van cases van anderen, dan is een klassikale training een goed alternatief. Bel ons gerust voor een voorstel voor een (maatwerk)privétraining of vraag er online een aan.

Opleiding Webdesign Professional: Tarieven

Tarief

De kosten voor de Opleiding Webdesign Professional bedragen €2.999,00 (excl. €629,79 BTW). Dit betreft het tarief voor deelname aan een klassikale training. Wil je liever een bedrijfstraining of privétraining? Bel ons dan of vraag online een voorstel aan.

Belastingvoordeel voor werkgevers

De wereld om ons heen verandert in hoog tempo: dit komt met name door de snelle ontwikkelingen op het gebied van de informatie-technologie. Wil je in de toekomst in de IT kunnen (blijven) werken, dan is het essentieel om je kennis up-to-date te houden. Met scholing en training vergroot je je kennis én je kansen op de arbeidsmarkt. Voor werkgevers is het belangrijk om over goed opgeleide medewerkers te kunnen beschikken, ook op de langere termijn. ‘Duurzame inzetbaarheid’ en ‘permanente educatie’ staan daarom bij steeds meer bedrijven prominent op de agenda. De overheid stimuleert dit. Daarom kunnen werkgevers een deel van de kosten voor opleiding en training terugkrijgen van de belasting. Per jaar kan dit voordeel oplopen tot € 2.700 per werknemer.

Belastingvoordeel voor particulieren

Betaal je zélf de kosten voor je opleiding, dan zijn deze kosten vaak aftrekbaar van de belasting. Hierdoor kun je je opleidingskosten aanzienlijk verlagen. Daarbij geldt wél dat de studie gericht moet zijn op je huidige werk of op je toekomstige werk of beroep. Het maximale bedrag dat je kunt aftrekken is € 15.000 en er geldt een drempel van € 250.

Ben je benieuwd hoe dit precies zit en wil je meer weten over de mogelijkheden? Kijk dan op www.belastingdienst.nl.

Opleiding Webdesign Professional: Certificering

Nadat je een cursustraject volledig hebt doorlopen, ontvang je van ons een certificaat. Hiermee kan je aantonen dat je hebt deelgenomen aan de training en deze succesvol hebt afgerond. Je laat zien dat je kennis hebt van webdesign en WordPress. Tijdens de Opleiding Webdesign Professional ontwikkel je namelijk al een echte site op professioneel webdesign niveau. Je hebt dan al je eerste tevreden klant binnen. Deze website kan je als referentie gebruiken voor toekomstige klanten. En vanaf nu mag jij jezelf een professioneel webdesigner noemen! Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om het certificaat in het Engels te ontvangen, zodat het in het buitenland te gebruiken is.

Arbeidsperspectief na de Opleiding Webdesign Professional

Na de Opleiding Webdesign Professional mag jij jezelf een specialistisch webdesigner noemen en kan je aan de slag bij elke organisatie. Met de cursus Webdesign heb je een goede basis gelegd die jou helpt om door te groeien in jouw functie als webdesigner. Het is natuurlijk ook mogelijk om als freelance webdesigner aan de slag te gaan. Na de cursus Webdesign weet jij als geen ander hoe je bezoekers naar je website trekt en hoe je ervoor zorgt dat ze op de website blijven en terugkomen. Je hebt geleerd om oog voor detail te hebben en het eindresultaat voor ogen te houden. Kortom, jij hebt alles in huis om als (freelance) webdesigner aan de slag te gaan en je te profileren als een professioneel webdesigner.

Opleiding Webdesign Professional: Virtuele training

De Opleiding Webdesign Professional online

Wil je de Opleiding Webdesign Professional online volgen? Dat kan! Wij leveren praktijkgerichte virtuele trainingen op maat. De trainer stemt de inhoud van de Opleiding Webdesign Professional speciaal op jou en je collega's af. Het werkt via een online systeem waar je inlogt en vervolgens de trainer en je medecursisten online ontmoet. De trainer doorloopt met jou de lesstof en begeleidt je bij de praktijkopdrachten doordat hij je scherm kan overnemen en met je meekijkt.

Wacht niet langer en neem contact op voor de online Opleiding Webdesign Professional!

Heb je interesse in onze gratis webinars, tutorials, whitepapers of blogs?
Ik meld me aan voor de nieuwsbrief
Uw inschrijving is verwerkt.