Training Adviseren over data, digitalisering en innovatieve ontwikkeling Apeldoorn

  • 1 dag
  • 699
  • Eerstvolgende startdatum 25 april

Bij digitalisering wordt vooral de rol van data in de besluitvorming van organisaties steeds groter. Tijdens de training Adviseren over data, digitalisering en innovatieve ontwikkeling leer je welke fasen van digitalisering er zijn en hoe je beoordeelt in welke fase een organisatie zich bevindt. We geven een beeld van het datalandschap en welke methoden, frameworks en systemen daarbij horen. Tenslotte leer je hoe je een organisatie op weg helpt met het bepalen van vervolgstappen op het gebied van digitalisering.

Bij digitalisering wordt vooral de rol van data in de besluitvorming van organisaties steeds groter. Tijdens de training Adviseren over data, digitalisering en innovatieve ontwikkeling leer je welke fasen van digitalisering er zijn en hoe je beoordeelt in welke fase een organisatie zich bevindt. We geven een beeld van het datalandschap en welke methoden, frameworks en systemen daarbij horen. Tenslotte leer je hoe je een organisatie op weg helpt met het bepalen van vervolgstappen op het gebied van digitalisering.

Eduvision:

is al 20 jaar thuis in IT & Tech

levert passende oplossingen

vertaalt ‘theorie’ naar ‘praktijk’

biedt antwoord op elk vraagstuk

is pas tevreden als jij dat bent

Kies hier je training

  • Met een bedrijfstraining kies je voor een training die helemaal aansluit bij de specifieke wensen, behoefte en dagelijkse praktijk van jouw bedrijf of organisatie. Je kunt in je eentje deelnemen aan deze maatwerktraining, maar ook met één of meerdere collega’s. Een bedrijfstraining vindt plaats waar je maar wilt: op locatie bij jouw bedrijf of organisatie, ergens in het land of op onze mooie nieuwe trainingslocatie op de Veluwe in Apeldoorn.
    Bedrijfstraining
    Aantal dagen en prijs: in overleg
    Voor één of meerdere deelnemers, op de door jou gewenste locatie (maatwerk mogelijk)
     Bel mij hierover
     Stuur mij een vrijblijvend voorstel
  • De essentie van een privétraining is, dat de trainer volledig tot jouw beschikking staat. Je kunt daarbij kiezen voor een algemeen programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar het is ook mogelijk om de training helemaal te laten aansluiten bij jouw specifieke wensen, behoefte en dagelijkse praktijk. Bij zo’n maatwerktraining wordt het programma helemaal afgestemd op jouw werksituatie, wensen en leerbehoefte. Hierdoor mag je rekenen op maximaal leerrendement.
    Privétraining
    Aantal dagen en prijs: in overleg
     Bel mij hierover
     Stuur mij een vrijblijvend voorstel
  • Wil je de door jou gewenste training liever virtueel (online) volgen? Dat kan via onze ‘remote classroom’. Het verschil met een face-to-face-training is dat de trainer de training op afstand voor je verzorgt. Je kunt daarbij kiezen voor het algemene programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar we kunnen de training ook aanpassen aan je specifieke wensen, behoefte en praktijksituatie. Je volgt je virtuele training in je eentje, met je collega’s of met mensen van andere bedrijven.
    Virtuele training
    (Remote classroom)
    Aantal dagen en prijs: in overleg
     Bel mij hierover
     Stuur mij een vrijblijvend voorstel
  • Bij een klassikale training volg je een opleiding of training samen met een klas van medestudenten. Het voordeel van deze setting is, dat je kunt leren van andermans cases, tegen het laagst mogelijke tarief. De training vindt plaats op een externe locatie, ergens in het land of op onze mooie nieuwe trainingslocatie in Apeldoorn (midden op de Veluwe).
    Klassikale training
    Aantal dagen: 1 dag / € 699 (excl. btw, prijs per deelnemer)
     Bel mij hierover
     Ik wil me inschrijven

    Startdata virtueel (Remote Classroom)

    25-04-2024, Virtueel  
    21-06-2024, Virtueel  
    19-08-2024, Virtueel  

    Startdata op locatie

    25-04-2024, Apeldoorn  
    25-04-2024, Utrecht  
    21-06-2024, Apeldoorn  
    21-06-2024, Utrecht  
    19-08-2024, Apeldoorn  

    Alle startdata

    = STARTGARANTIE

    Deze training gaat zeker door; er zijn voldoende aanmeldingen. Heb je vragen of wil je weten hoeveel plekken er nog beschikbaar zijn? Bel ons dan gerust!

    = NOG GEEN STARTGARANTIE

    Deze training krijgt startgarantie zodra er voldoende aanmeldingen zijn: bel ons om te horen wat de actuele status is of wat op dit moment de alternatieven zijn.

Training Adviseren over data, digitalisering en innovatieve ontwikkeling: Inleiding

Bij digitalisering wordt vooral de rol van data in de besluitvorming van organisaties steeds groter. Om deze transitie op een goede manier vorm te geven, bestaan er veel methoden, frameworks en software. Hierbij rijst de vraag welke van deze tools wanneer ingezet kunnen worden. Dit is vooral afhankelijk van de huidige stand van digitalisering in een organisatie en welke doelstellingen er worden gesteld. Het kan dan variëren van het samenbrengen van verschillende databronnen, om die te visualiseren (BI), tot een predictive analytics systeem op basis van AI.

Training Adviseren over data, digitalisering en innovatieve ontwikkeling

Tijdens de training Adviseren over data, digitalisering en innovatieve ontwikkeling nemen wij je mee door het hele data- en innovatielandschap, om zo de kennis van methoden, frameworks en systemen op het gebied van data te vergroten en inzicht te geven in welke tools toegepast kunnen worden in welke fase van digitalisering.

Na de training ben je in staat om te beoordelen waar een organisatie staat in de fasen van digitalisering en kun je een advies doen over de vervolgstap in dit proces. Je weet dan welke vragen je beantwoord moet hebben om een aanzet te geven tot een roadmap voor digitalisering.

Training Adviseren over data, digitalisering en innovatieve ontwikkeling: Modulen

Tijdens de Training Adviseren over data, digitalisering en innovatieve ontwikkeling komen in basis onderstaande onderwerpen aan bod. Afhankelijk van ontwikkelingen op het vakgebied, kan de feitelijke trainingsinhoud hier echter van afwijken. Bel ons gerust voor meer informatie over de actuele inhoud.

De fasering van digitalisering van organisaties geeft aan in hoeverre deze organisatie ‘data driven’ genoemd kan worden, dus: in hoeverre spelen data een rol in de besluitvorming en sturing? Wij bespreken daarin de volgende fasen:

  • Ad Hoc: data wordt gefragmenteerd gebruikt op basis van individuele vragen;
  • Engaged: de organisatie beseft zich dat er meer uit data te halen is en wil zich op dat vlak ontwikkelen;
  • Structured: de organisatie brengt orde en overzicht aan in haar data en gedigitaliseerde processen. Er is budget en een aantal acties zijn al in gang gezet;
  • Managed: de organisatie past planmatig en consistent een vooraf opgestelde digitale strategie toet. Rollen, processen en verantwoordelijkheden zijn duidelijk gedefinieerd;
  • Optimized: Optimalisatie vindt plaats door doelstellingen naar een steeds hoger bij te stellen, de roadmap en de structuur worden herijkt en continu verbeterd, onder meer met behulp van AI.

Verschillende termen en begrippen worden besproken. Wat houden ze in en hoe verhouden ze zich tot elkaar? Hoe en wanneer worden ze ingezet? Doel is dat iedereen dezelfde taal spreekt. Aan bod komen o.a.:

Het Europese CRISP-DM (Cross Industry Standard Process for Data Mining) model is een standaard procesmodel voor Data Mining. Het biedt een aantal stappen die moeten worden doorlopen om data mining succesvol te kunnen toepassen op de business doelstellingen en vragen die daaruit voortkomen en de invulling van een data mining proces.

  • CRISP-DM model wat is het?
  • Business Understanding: in kaart brengen van vragen en doelstellingen uit de business;
  • Data Understanding: welke data is er, waar bevindt die zichen wordt de data al gebruikt? Bijvoorbeeld ui CRM systemen, boekhoudpakketten, e-mail, documenten;
  • Data Preparation: data samenbrengen, integreren en transformeren om daar waarde uit te kunnen halen;
  • Modeling: het modelleren van data ten behoeve van het beantwoorden van de vragen uit de business door middel van data mining;
  • Evaluation: beoordelen of resultaten voldoen aan de doelstellingen, of je conclusies kunt trekken met betrekking de gestelde vragen;
  • Deployment: toepassen van resultaten in rapportage en uiteindelijk in besluitvorming.

Data management: hoe ga je om met je data? Het DAMA-DMBOK framework biedt je een raamwerk van concepten en oplossingen om data management effectief toe te passen in je organisatie. We bespreken aan de hand van dit framework enkele belangrijke onderdelen van data management:

  • Overview data management aan de hand van DAMA-DMBOK
  • Data governance, organisatie, doelstellingen, rollen en verantwoordelijkheden
  • Data security en privacy (AVG)
  • Compliance

De techniek is ondersteunend in de organisatie van een digitaliseringsproces, maar in veel gevallen wordt er wel eerst naar techniek gekeken. Hoe kan de infrastructuur van data eruit zien? Welke platforms en software zijn daarbij betrokken? En vooral: hoe maak je een keuze in wat je inzet? Wat bepaalt die keuze? Dat zijn vragen die we hier bespreken.

  • Data omzetten naar informatie
  • Integratie en transformatie
  • Databronnen
  • Data analyse software
  • Visualisatie software
  • Security software
  • Overview cloud platforms en diensten:
    • Azure Cloud
    • AWS Cloud
    • Google Cloud
  • Welk type software of platform past bij welke fase?
  • Wat is de impact van keuzes?
    • Investeringen
    • Schaalbaarheid
    • Connectiviteit
    • Beschikbaarheid van kennis

De praktijk: je bepaalt de fase van digitalisering voor verschillende praktijkcases. Vervolgens bespreken we voor die gevallen wat de vervolgstappen kunnen zijn en hoe je die adviseert.

Gegeven is een bepaald bedrijf met bepaalde data, processen en mensen, die zich in bepaalde digitaliseringsfase bevindt:

  • In welke fase bevindt dit bedrijf zich? Waar blijkt dat uit?
  • Wat hebben ze nodig voor de volgende fase?
  • Welke methoden passen bij de volgende fase?
  • Welk type software of platform past bij de volgende fase?
  • Welke keuzes moeten hierin worden gemaakt?
  • Wat is het belangrijkste advies aan dit bedrijf?
  • Welke valkuilen kun je tegenkomen?
  • Hoe ga je hiermee om?
  • Hoe zou de roadmap eruit zien voor deze organisatie?

Training Adviseren over data, digitalisering en innovatieve ontwikkeling: Extra info

Trainers

Om de praktijk zo dicht mogelijk te benaderen, werkt Eduvision uitsluitend met trainers die zelf in de praktijk actief zijn. Zij kennen de branche, de klanten en de problemen waar je tegenaan loopt. Daarom zijn zij tijdens deze training je persoonlijke coach. Deze vakexpert staat volledig tot je beschikking en ondersteunt direct en doelgericht bij je eigen praktijkcase.

Benodigdheden

Om het meeste rendement te halen uit de Training Adviseren over data, digitalisering en innovatieve ontwikkeling verzoeken wij je vriendelijk om je eigen laptop mee te nemen. Hierdoor heb je altijd jouw eigen praktijkcase en opleidingsmateriaal bij de hand en kun je thuis direct verder met je eigen case.

Doelgroep

De training Adviseren over data, digitalisering en innovatieve ontwikkeling richt zich op managers en adviseurs die organisaties adviseren en begeleiden bij digitaliseringsprocessen en die hiertoe een duidelijk beeld van methoden, processen en software op het gebied van data moeten hebben.

Training Adviseren over data, digitalisering en innovatieve ontwikkeling Apeldoorn: Startdata

Kies uit 3 locatie(s) in Nederland. Ook beschikbaar in Antwerpen.



Bedrijfstraining

Met een bedrijfstraining kies je voor een training die helemaal aansluit bij de specifieke wensen, behoefte en dagelijkse praktijk van jouw bedrijf of organisatie. Je kunt in je eentje deelnemen aan deze maatwerktraining, maar ook met één of meerdere collega’s. Een bedrijfstraining vindt plaats waar je maar wilt: op locatie bij jouw bedrijf of organisatie, ergens in het land of op onze mooie trainingslocatie op de Veluwe in Apeldoorn. Bel ons gerust voor advies; we denken graag met je mee. Wil je een vrijblijvend voorstel ontvangen? Vraag er dan online een aan.

Privétraining

De essentie van een privétraining is, dat de trainer volledig tot jouw beschikking staat. Je kunt daarbij kiezen voor een algemeen programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar het is ook mogelijk om de training helemaal te laten aansluiten bij jouw specifieke wensen, behoefte en dagelijkse praktijk. Bij zo’n maatwerktraining wordt het programma helemaal afgestemd op jouw situatie, wensen en leerbehoefte. Hierdoor mag je rekenen op maximaal leerrendement. Bel ons gerust voor een (maatwerk)privétraining te bespreken; we denken graag met je mee. Wil je een vrijblijvend voorstel ontvangen? Vraag er dan online een aan.

Virtuele training

Wil je de door jou gewenste training liever virtueel (online) volgen? Dat kan via onze ‘remote classroom’. Het verschil met een face-to-face-training is dat de trainer de training op afstand voor je verzorgt. Je kunt daarbij kiezen voor het algemene programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar we kunnen de training ook aanpassen aan je specifieke wensen, behoefte en praktijksituatie. Je volgt je virtuele training in je eentje, met je collega’s of met mensen van andere bedrijven. Wil je weten wat we op dit gebied precies voor je kunnen betekenen? Bel ons gerust, we denken graag met je mee over de mogelijke oplossingen.

Klassikale training

Bij een klassikale training volg je een opleiding of training samen met een klas van medestudenten. Het voordeel van deze setting is, dat je kunt leren van andermans cases, tegen het laagst mogelijke tarief. De training vindt plaats op een externe locatie, ergens in het land of op onze mooie trainingslocatie in Apeldoorn (midden op de Veluwe). Heb je een vraag? Bel ons gerust; we helpen je graag verder. Je kunt je natuurlijk ook gelijk inschrijven.

Training Adviseren over data, digitalisering en innovatieve ontwikkeling: Tarieven

Tarief

De kosten voor de Training Adviseren over data, digitalisering en innovatieve ontwikkeling bedragen €699,00 (excl. €146,79 BTW). Dit betreft het tarief voor deelname aan een klassikale training. Wil je liever een bedrijfstraining of privétraining? Bel ons dan of vraag online een voorstel aan.

Belastingvoordeel voor werkgevers

De wereld om ons heen verandert in hoog tempo: dit komt met name door de snelle ontwikkelingen op het gebied van de informatie-technologie. Wil je in de toekomst in de IT kunnen (blijven) werken, dan is het essentieel om je kennis up-to-date te houden. Met scholing en training vergroot je je kennis én je kansen op de arbeidsmarkt. Voor werkgevers is het belangrijk om over goed opgeleide medewerkers te kunnen beschikken, ook op de langere termijn. ‘Duurzame inzetbaarheid’ en ‘permanente educatie’ staan daarom bij steeds meer bedrijven prominent op de agenda. De overheid stimuleert dit. Daarom kunnen werkgevers een deel van de kosten voor opleiding en training terugkrijgen van de belasting. Per jaar kan dit voordeel oplopen tot € 2.700 per werknemer.

Training Adviseren over data, digitalisering en innovatieve ontwikkeling: Virtuele training

Wil je de door jou gewenste training liever virtueel (online) volgen? Dat kan via onze ‘remote classroom’. Het verschil met een face-to-face-training is dat de trainer de training op afstand voor je verzorgt. Je kunt daarbij kiezen voor het algemene programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar we kunnen de training ook aanpassen aan je specifieke wensen, behoefte en praktijksituatie. Je volgt je virtuele training in je eentje, met je collega’s of met mensen van andere bedrijven. Wil je weten wat we op dit gebied precies voor je kunnen betekenen? Bel ons gerust, we denken graag met je mee over de mogelijke oplossingen.

Virtuele training: hoe werkt dat?

Bij een virtuele training kun je via een online verbinding op afstand interactief deelnemen aan de training. Dit wordt ook wel ‘remote classroom’ of ‘virtual classroom’ genoemd. Dit werkt net even anders, maar biedt je dezelfde kwaliteit en is net zo effectief als een face-to-face-training.

Dezelfde kwaliteit, net even anders

Uitgangspunt bij een virtuele training is, dat er net zoveel kennis en vaardigheden worden overgedragen als bij een face-to-face-training. Bovendien dient het elk gewenst niveau van interactiviteit te faciliteren. Daarom werken we vanuit Eduvision met diverse systemen (o.a. dat van onze opdrachtgever), die deze doelstelling breed ondersteunen (waaronder Microsoft Teams of Zoom). Als cursist kun je gratis en eenvoudig inloggen, via een app of via het web.

De verschillende systemen bieden o.a. de volgende mogelijkheden:

  • De training volgen met meerdere deelnemers, die je afhankelijk van of ze een camera hebben al dan niet kunt zien.
  • Als deelnemers een microfoon hebben, kunnen ze ook met de trainer praten. De trainer kan aangeven en technisch faciliteren wie er kan praten. Deelnemers kunnen virtueel aangeven dat ze wat willen zeggen; de trainer kan hen vervolgens het woord geven.
  • Deelnemers kunnen meekijken met de trainer en de trainer kan switchen tussen verschillende schermen die hij wil laten zien.
  • Als de deelnemer daar toestemming voor geeft, kan de trainer meekijken op het scherm van de deelnemer (of zelfs het scherm overnemen).
  • Er is vaak een chatfunctie, waarmee vragen of opmerkingen voor iedereen zichtbaar worden op het scherm.
  • Er is soms een opnamefunctie (de trainer bepaalt - rekening houdend met ieders privacy - of die aan- of uitgezet wordt), waardoor je later (een deel van) de training kunt terugkijken.
  • Er kan gebruik gemaakt worden van een whiteboard.
  • Er kunnen bestanden gedeeld worden.

NB: Het is handig als je als cursist beschikt over een microfoon of camera (het eerste meer dan het tweede), maar het is geen must; ook zonder kun je deelnemen aan de training. Wél is het zo dat met name een microfoon de interactiviteit bewerkstelligt. Mocht je geen camera of microfoon op de computer hebben, dan is het ook mogelijk om tegelijkertijd in te loggen met je telefoon, zodat je én duidelijk (lees: groot) beeld hebt én kunt beschikken over microfoon en/of camera.

Bij digitalisering wordt vooral de rol van data in de besluitvorming van organisaties steeds groter. Tijdens de training Adviseren over data, digitalisering en innovatieve ontwikkeling leer je welke fasen van digitalisering er zijn en hoe je beoordeelt in welke fase een organisatie zich bevindt. We geven een beeld van het datalandschap en welke methoden, frameworks en systemen daarbij horen. Tenslotte leer je hoe je een organisatie op weg helpt met het bepalen van vervolgstappen op het gebied van digitalisering.

Kies hier je training

  • Met een bedrijfstraining kies je voor een training die helemaal aansluit bij de specifieke wensen, behoefte en dagelijkse praktijk van jouw bedrijf of organisatie. Je kunt in je eentje deelnemen aan deze maatwerktraining, maar ook met één of meerdere collega’s. Een bedrijfstraining vindt plaats waar je maar wilt: op locatie bij jouw bedrijf of organisatie, ergens in het land of op onze mooie nieuwe trainingslocatie op de Veluwe in Apeldoorn.
    Bedrijfstraining
    Aantal dagen en prijs: in overleg
    Voor één of meerdere deelnemers, op de door jou gewenste locatie (maatwerk mogelijk)
     Bel mij hierover
     Stuur mij een vrijblijvend voorstel
  • De essentie van een privétraining is, dat de trainer volledig tot jouw beschikking staat. Je kunt daarbij kiezen voor een algemeen programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar het is ook mogelijk om de training helemaal te laten aansluiten bij jouw specifieke wensen, behoefte en dagelijkse praktijk. Bij zo’n maatwerktraining wordt het programma helemaal afgestemd op jouw werksituatie, wensen en leerbehoefte. Hierdoor mag je rekenen op maximaal leerrendement.
    Privétraining
    Aantal dagen en prijs: in overleg
     Bel mij hierover
     Stuur mij een vrijblijvend voorstel
  • Wil je de door jou gewenste training liever virtueel (online) volgen? Dat kan via onze ‘remote classroom’. Het verschil met een face-to-face-training is dat de trainer de training op afstand voor je verzorgt. Je kunt daarbij kiezen voor het algemene programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar we kunnen de training ook aanpassen aan je specifieke wensen, behoefte en praktijksituatie. Je volgt je virtuele training in je eentje, met je collega’s of met mensen van andere bedrijven.
    Virtuele training
    (Remote classroom)
    Aantal dagen en prijs: in overleg
     Bel mij hierover
     Stuur mij een vrijblijvend voorstel
  • Bij een klassikale training volg je een opleiding of training samen met een klas van medestudenten. Het voordeel van deze setting is, dat je kunt leren van andermans cases, tegen het laagst mogelijke tarief. De training vindt plaats op een externe locatie, ergens in het land of op onze mooie nieuwe trainingslocatie in Apeldoorn (midden op de Veluwe).
    Klassikale training
    Aantal dagen: 1 dag / € 699 (excl. btw, prijs per deelnemer)
     Bel mij hierover
     Ik wil me inschrijven

    Startdata virtueel (Remote Classroom)

    25-04-2024, Virtueel  
    21-06-2024, Virtueel  
    19-08-2024, Virtueel  

    Startdata op locatie

    25-04-2024, Apeldoorn  
    25-04-2024, Utrecht  
    21-06-2024, Apeldoorn  
    21-06-2024, Utrecht  
    19-08-2024, Apeldoorn  

    Alle startdata

    = STARTGARANTIE

    Deze training gaat zeker door; er zijn voldoende aanmeldingen. Heb je vragen of wil je weten hoeveel plekken er nog beschikbaar zijn? Bel ons dan gerust!

    = NOG GEEN STARTGARANTIE

    Deze training krijgt startgarantie zodra er voldoende aanmeldingen zijn: bel ons om te horen wat de actuele status is of wat op dit moment de alternatieven zijn.

Training Adviseren over data, digitalisering en innovatieve ontwikkeling: Inleiding

Bij digitalisering wordt vooral de rol van data in de besluitvorming van organisaties steeds groter. Om deze transitie op een goede manier vorm te geven, bestaan er veel methoden, frameworks en software. Hierbij rijst de vraag welke van deze tools wanneer ingezet kunnen worden. Dit is vooral afhankelijk van de huidige stand van digitalisering in een organisatie en welke doelstellingen er worden gesteld. Het kan dan variëren van het samenbrengen van verschillende databronnen, om die te visualiseren (BI), tot een predictive analytics systeem op basis van AI.

Training Adviseren over data, digitalisering en innovatieve ontwikkeling

Tijdens de training Adviseren over data, digitalisering en innovatieve ontwikkeling nemen wij je mee door het hele data- en innovatielandschap, om zo de kennis van methoden, frameworks en systemen op het gebied van data te vergroten en inzicht te geven in welke tools toegepast kunnen worden in welke fase van digitalisering.

Na de training ben je in staat om te beoordelen waar een organisatie staat in de fasen van digitalisering en kun je een advies doen over de vervolgstap in dit proces. Je weet dan welke vragen je beantwoord moet hebben om een aanzet te geven tot een roadmap voor digitalisering.

Training Adviseren over data, digitalisering en innovatieve ontwikkeling: Modulen

Tijdens de Training Adviseren over data, digitalisering en innovatieve ontwikkeling komen in basis onderstaande onderwerpen aan bod. Afhankelijk van ontwikkelingen op het vakgebied, kan de feitelijke trainingsinhoud hier echter van afwijken. Bel ons gerust voor meer informatie over de actuele inhoud.

De fasering van digitalisering van organisaties geeft aan in hoeverre deze organisatie ‘data driven’ genoemd kan worden, dus: in hoeverre spelen data een rol in de besluitvorming en sturing? Wij bespreken daarin de volgende fasen:

  • Ad Hoc: data wordt gefragmenteerd gebruikt op basis van individuele vragen;
  • Engaged: de organisatie beseft zich dat er meer uit data te halen is en wil zich op dat vlak ontwikkelen;
  • Structured: de organisatie brengt orde en overzicht aan in haar data en gedigitaliseerde processen. Er is budget en een aantal acties zijn al in gang gezet;
  • Managed: de organisatie past planmatig en consistent een vooraf opgestelde digitale strategie toet. Rollen, processen en verantwoordelijkheden zijn duidelijk gedefinieerd;
  • Optimized: Optimalisatie vindt plaats door doelstellingen naar een steeds hoger bij te stellen, de roadmap en de structuur worden herijkt en continu verbeterd, onder meer met behulp van AI.

Verschillende termen en begrippen worden besproken. Wat houden ze in en hoe verhouden ze zich tot elkaar? Hoe en wanneer worden ze ingezet? Doel is dat iedereen dezelfde taal spreekt. Aan bod komen o.a.:

Het Europese CRISP-DM (Cross Industry Standard Process for Data Mining) model is een standaard procesmodel voor Data Mining. Het biedt een aantal stappen die moeten worden doorlopen om data mining succesvol te kunnen toepassen op de business doelstellingen en vragen die daaruit voortkomen en de invulling van een data mining proces.

  • CRISP-DM model wat is het?
  • Business Understanding: in kaart brengen van vragen en doelstellingen uit de business;
  • Data Understanding: welke data is er, waar bevindt die zichen wordt de data al gebruikt? Bijvoorbeeld ui CRM systemen, boekhoudpakketten, e-mail, documenten;
  • Data Preparation: data samenbrengen, integreren en transformeren om daar waarde uit te kunnen halen;
  • Modeling: het modelleren van data ten behoeve van het beantwoorden van de vragen uit de business door middel van data mining;
  • Evaluation: beoordelen of resultaten voldoen aan de doelstellingen, of je conclusies kunt trekken met betrekking de gestelde vragen;
  • Deployment: toepassen van resultaten in rapportage en uiteindelijk in besluitvorming.

Data management: hoe ga je om met je data? Het DAMA-DMBOK framework biedt je een raamwerk van concepten en oplossingen om data management effectief toe te passen in je organisatie. We bespreken aan de hand van dit framework enkele belangrijke onderdelen van data management:

  • Overview data management aan de hand van DAMA-DMBOK
  • Data governance, organisatie, doelstellingen, rollen en verantwoordelijkheden
  • Data security en privacy (AVG)
  • Compliance

De techniek is ondersteunend in de organisatie van een digitaliseringsproces, maar in veel gevallen wordt er wel eerst naar techniek gekeken. Hoe kan de infrastructuur van data eruit zien? Welke platforms en software zijn daarbij betrokken? En vooral: hoe maak je een keuze in wat je inzet? Wat bepaalt die keuze? Dat zijn vragen die we hier bespreken.

  • Data omzetten naar informatie
  • Integratie en transformatie
  • Databronnen
  • Data analyse software
  • Visualisatie software
  • Security software
  • Overview cloud platforms en diensten:
    • Azure Cloud
    • AWS Cloud
    • Google Cloud
  • Welk type software of platform past bij welke fase?
  • Wat is de impact van keuzes?
    • Investeringen
    • Schaalbaarheid
    • Connectiviteit
    • Beschikbaarheid van kennis

De praktijk: je bepaalt de fase van digitalisering voor verschillende praktijkcases. Vervolgens bespreken we voor die gevallen wat de vervolgstappen kunnen zijn en hoe je die adviseert.

Gegeven is een bepaald bedrijf met bepaalde data, processen en mensen, die zich in bepaalde digitaliseringsfase bevindt:

  • In welke fase bevindt dit bedrijf zich? Waar blijkt dat uit?
  • Wat hebben ze nodig voor de volgende fase?
  • Welke methoden passen bij de volgende fase?
  • Welk type software of platform past bij de volgende fase?
  • Welke keuzes moeten hierin worden gemaakt?
  • Wat is het belangrijkste advies aan dit bedrijf?
  • Welke valkuilen kun je tegenkomen?
  • Hoe ga je hiermee om?
  • Hoe zou de roadmap eruit zien voor deze organisatie?

Training Adviseren over data, digitalisering en innovatieve ontwikkeling Apeldoorn: Startdata

Kies uit 3 locatie(s) in Nederland. Ook beschikbaar in Antwerpen.



Bedrijfstraining

Met een bedrijfstraining kies je voor een training die helemaal aansluit bij de specifieke wensen, behoefte en dagelijkse praktijk van jouw bedrijf of organisatie. Je kunt in je eentje deelnemen aan deze maatwerktraining, maar ook met één of meerdere collega’s. Een bedrijfstraining vindt plaats waar je maar wilt: op locatie bij jouw bedrijf of organisatie, ergens in het land of op onze mooie trainingslocatie op de Veluwe in Apeldoorn. Bel ons gerust voor advies; we denken graag met je mee. Wil je een vrijblijvend voorstel ontvangen? Vraag er dan online een aan.

Privétraining

De essentie van een privétraining is, dat de trainer volledig tot jouw beschikking staat. Je kunt daarbij kiezen voor een algemeen programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar het is ook mogelijk om de training helemaal te laten aansluiten bij jouw specifieke wensen, behoefte en dagelijkse praktijk. Bij zo’n maatwerktraining wordt het programma helemaal afgestemd op jouw situatie, wensen en leerbehoefte. Hierdoor mag je rekenen op maximaal leerrendement. Bel ons gerust voor een (maatwerk)privétraining te bespreken; we denken graag met je mee. Wil je een vrijblijvend voorstel ontvangen? Vraag er dan online een aan.

Virtuele training

Wil je de door jou gewenste training liever virtueel (online) volgen? Dat kan via onze ‘remote classroom’. Het verschil met een face-to-face-training is dat de trainer de training op afstand voor je verzorgt. Je kunt daarbij kiezen voor het algemene programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar we kunnen de training ook aanpassen aan je specifieke wensen, behoefte en praktijksituatie. Je volgt je virtuele training in je eentje, met je collega’s of met mensen van andere bedrijven. Wil je weten wat we op dit gebied precies voor je kunnen betekenen? Bel ons gerust, we denken graag met je mee over de mogelijke oplossingen.

Klassikale training

Bij een klassikale training volg je een opleiding of training samen met een klas van medestudenten. Het voordeel van deze setting is, dat je kunt leren van andermans cases, tegen het laagst mogelijke tarief. De training vindt plaats op een externe locatie, ergens in het land of op onze mooie trainingslocatie in Apeldoorn (midden op de Veluwe). Heb je een vraag? Bel ons gerust; we helpen je graag verder. Je kunt je natuurlijk ook gelijk inschrijven.

Training Adviseren over data, digitalisering en innovatieve ontwikkeling: Tarieven

Tarief

De kosten voor de Training Adviseren over data, digitalisering en innovatieve ontwikkeling bedragen €699,00 (excl. €146,79 BTW). Dit betreft het tarief voor deelname aan een klassikale training. Wil je liever een bedrijfstraining of privétraining? Bel ons dan of vraag online een voorstel aan.

Belastingvoordeel voor werkgevers

De wereld om ons heen verandert in hoog tempo: dit komt met name door de snelle ontwikkelingen op het gebied van de informatie-technologie. Wil je in de toekomst in de IT kunnen (blijven) werken, dan is het essentieel om je kennis up-to-date te houden. Met scholing en training vergroot je je kennis én je kansen op de arbeidsmarkt. Voor werkgevers is het belangrijk om over goed opgeleide medewerkers te kunnen beschikken, ook op de langere termijn. ‘Duurzame inzetbaarheid’ en ‘permanente educatie’ staan daarom bij steeds meer bedrijven prominent op de agenda. De overheid stimuleert dit. Daarom kunnen werkgevers een deel van de kosten voor opleiding en training terugkrijgen van de belasting. Per jaar kan dit voordeel oplopen tot € 2.700 per werknemer.

Training Adviseren over data, digitalisering en innovatieve ontwikkeling: Virtuele training

Wil je de door jou gewenste training liever virtueel (online) volgen? Dat kan via onze ‘remote classroom’. Het verschil met een face-to-face-training is dat de trainer de training op afstand voor je verzorgt. Je kunt daarbij kiezen voor het algemene programma (zie hiervoor onze trainingomschrijvingen), maar we kunnen de training ook aanpassen aan je specifieke wensen, behoefte en praktijksituatie. Je volgt je virtuele training in je eentje, met je collega’s of met mensen van andere bedrijven. Wil je weten wat we op dit gebied precies voor je kunnen betekenen? Bel ons gerust, we denken graag met je mee over de mogelijke oplossingen.

Virtuele training: hoe werkt dat?

Bij een virtuele training kun je via een online verbinding op afstand interactief deelnemen aan de training. Dit wordt ook wel ‘remote classroom’ of ‘virtual classroom’ genoemd. Dit werkt net even anders, maar biedt je dezelfde kwaliteit en is net zo effectief als een face-to-face-training.

Dezelfde kwaliteit, net even anders

Uitgangspunt bij een virtuele training is, dat er net zoveel kennis en vaardigheden worden overgedragen als bij een face-to-face-training. Bovendien dient het elk gewenst niveau van interactiviteit te faciliteren. Daarom werken we vanuit Eduvision met diverse systemen (o.a. dat van onze opdrachtgever), die deze doelstelling breed ondersteunen (waaronder Microsoft Teams of Zoom). Als cursist kun je gratis en eenvoudig inloggen, via een app of via het web.

De verschillende systemen bieden o.a. de volgende mogelijkheden:

  • De training volgen met meerdere deelnemers, die je afhankelijk van of ze een camera hebben al dan niet kunt zien.
  • Als deelnemers een microfoon hebben, kunnen ze ook met de trainer praten. De trainer kan aangeven en technisch faciliteren wie er kan praten. Deelnemers kunnen virtueel aangeven dat ze wat willen zeggen; de trainer kan hen vervolgens het woord geven.
  • Deelnemers kunnen meekijken met de trainer en de trainer kan switchen tussen verschillende schermen die hij wil laten zien.
  • Als de deelnemer daar toestemming voor geeft, kan de trainer meekijken op het scherm van de deelnemer (of zelfs het scherm overnemen).
  • Er is vaak een chatfunctie, waarmee vragen of opmerkingen voor iedereen zichtbaar worden op het scherm.
  • Er is soms een opnamefunctie (de trainer bepaalt - rekening houdend met ieders privacy - of die aan- of uitgezet wordt), waardoor je later (een deel van) de training kunt terugkijken.
  • Er kan gebruik gemaakt worden van een whiteboard.
  • Er kunnen bestanden gedeeld worden.

NB: Het is handig als je als cursist beschikt over een microfoon of camera (het eerste meer dan het tweede), maar het is geen must; ook zonder kun je deelnemen aan de training. Wél is het zo dat met name een microfoon de interactiviteit bewerkstelligt. Mocht je geen camera of microfoon op de computer hebben, dan is het ook mogelijk om tegelijkertijd in te loggen met je telefoon, zodat je én duidelijk (lees: groot) beeld hebt én kunt beschikken over microfoon en/of camera.